Indul “Az Ország Gyűlése Mozgalom”!

Bár komoly kétségeim vannak a Mozgalom ellenzéki, illetve társadalmi (pláne tömeges!) támogatottságával kapcsolatosan (lévén “mindkettőt” jól ösmérem), jóakaratú támogatásom jeleként az alábbiakban közzé teszem “Tuareg” ma megjelent felhívását.

Az Ország Gyűlése Mozgalom

Tegnapi Orbánbuktató forgatókönyvemre két fontos reakció volt: bozóttűz gyorsaságú terjedés hihetetlen mennyiségű pozitív visszajelzéssel a Néptől, másrészt pedig a magukat demokratikusnak valló ellenzéki pártok részéről súlyos némaság.


Úgyhogy nem várok, nem várunk senkire, Augusztus 8-án, pénteken délután 4-kor kezdetét veszi Az Ország Gyűlése a Kossuth téren, és mindaddig tart, amíg Orbán Viktor hatalmon van. Jelen írásom egyszerre fölhívás a csatlakozásra, és Az Ország Gyűlése Mozgalom feladatának és működésének leírása. Bevezetésként még annyit: magam nem úgy terveztem, hogy Muszájherkulesként megcsináljam, amit nem nekem kéne, de nem az a típus vagyok, aki kitér egy kihívás elől, legyen az bármekkora. A tömeges pozitív reakció fő motívuma ennyi volt: ne várjunk pártokra, mert ha akarták volna, már megcsinálhattak volna valami hasonlót, de nem tették. Ezt pedig alátámasztotta kínos és általános hallgatásuk: mivel pontosan tudom, hogy a tegnap fölsorolt Alapító Atyák többségének asztalán mindennap ott landol friss írásom, ezért aztán minimum egy informális visszajelzés szükséges lett volna bármelyiküktől, hogy megpróbálják. Úgyhogy elindulunk, aztán ha a Nép összegyűlik nálunk, akkor úgysem lesz más lehetősége a pártjainknak, mint csatlakozni, és mi örömmel fogjuk várni Őket.

Az Ország Gyűlése Mozgalomnak kezdete van, de vége nincs: addig tart, amíg Orbán Viktor Magyarország vezetője, mindegy épp milyen minőségben teszi ezt. Békések vagyunk, az erőszakot elutasítjuk, és a jelenleg hatályban lévő törvények betartásával járunk el. A Mi sorsunk egyben lakmuszpapír is lesz: a mai jogszabályi környezet keretei között mindazt megtehetjük törvényesen, amit meg fogunk tenni: tarthatunk folyamatos, napi 24 órás, bármeddig tartó demonstrációt bármely közterületen. Van tapasztalatom tüntetések szervezésében, használni is fogom, tudom mit tehetünk és mit nem, tudom hogy kell ilyesmit úgy megcsinálni, hogy ne adjunk jogszerű fölhatalmazást adminisztratív eszközök ellenünk való alkalmazására. Ha mégis ilyesmire kerül sor, onnantól tettekben nyilvánul meg, hogy Magyarország diktatúra: mivel eszközünk a tömeg és a mindent dokumentáló nyilvánosság, ezért az ilyen jellegű esetleges hatalmi beavatkozások a szükséges válaszlépéseket vonják majd magukkal.

Gandhi példáját követjük: egyszerűen eltántoríthatatlanok vagyunk, pofonra nem reagálunk pofonnal, erőszakra erőszakkal: csak vagyunk, de mindaddig vagyunk, amíg Ők vannak. Látom, hogy mekkora az a tömeg, amelyik alig várja hogy tehessen legalább valamit, aminek értelme is van. Csatlakozni szeretnének, ki szeretnék venni a részüket a demokrácia helyreállításából, de nincs hova menniük akaratukat megmutatni. Augusztus 8-tól pedig lesz hová menniük: hozzánk. A célunk ennyi: kikényszeríteni a tömeg és a nyilvánosság erejével választások kiírását, elősegíteni, hogy azon az Orbánnal szemben fölsorakozó ellenzék 2/3-os győzelmet arasson – a mai választási törvények szerint ez könnyebb, mint korábban, tehát használjuk a Fidesz ellen a saját fegyverüket. Nem válunk Párttá, nem támogatunk egyetlen Pártot sem, csak egy Célt, és azokat, akik célunk maradéktalan megvalósítását vállalják. Célunk ennyi: a 2010-es Alkotmányos Rend visszaállítása: az akkori Alkotmány és választási jogszabályok változtatásmentes hatálybeléptetése, és ezen szabályok bármikori újraírásának 50%-os részvételű népszavazáshoz kötése. Ezek elérése után a Parlament föloszlatja magát és kiírja az immár demokratikus választást, ahol már a Pártok saját programjaikkal, önállóan vesznek részt, a mi feladatunk pedig véget ér.

Aki ennél kevesebbet, vagy többet akar, azt nem támogatjuk: részérdekek képviseletében, egy kicsit így, egy kicsit úgy politikai játszmákban nem leszünk partnerek. A demonstrációt magam jelentem be, magánszemélyként, nem alapítunk szervezetet, elkerülve ezzel a hatósági játszmázásokat. Egy demonstráción azok vehetnek részt, akik annak céljával egyetértenek: a provokátorokat, a céljainkat maradéktalanul fölvállalni nem tudókat a demonstrációról békésen, törvényes eszközökkel eltávolítjuk. Várunk minden olyan embert, szervezetet, pártot, bármit, akik célunkkal egyetértenek, ha máshogy nem megy, majd terepen, élőben összehozzuk az ellenzék azon minimálkonszenzusát, mely Orbán elűzésének feltétele. Élő, pezsgő környezetet teremtünk, és rugalmasak leszünk: a manipulációkat, vegzatúrákat hideg fejjel, ám határozottan kezeljük, a tömeg nem azért teremtődik meg, hogy azt más célokra megpróbálják fölhasználni.

Demokraták vagyunk, és ezt még akkor sem felejtjük el, ha épp profi szervezetet építünk. Mind a vezetés változtathatósága, mind az átláthatóság terén a lehetséges maximumot nyújtjuk tekintettel a működőképesség töretlen megőrzésére is. Ennek megfelelően minden hónap utolsó napján titkos szavazást tartunk a Mozgalom vezetőjéről. Szavazni azok szavazhatnak, akik a legaktívabb szereplői a Mozgalomnak, és mivel állandó demonstrációként működünk ezért ezt nem nehéz megítélni. Az állandóságot azok fogják leginkább képviselni, akik az éjszakát is a demonstráción töltik, és ehhez az alaptömeghez csatlakoznak napközben mindazok, akik jelenlétükkel akarják emelni erőnket, akár ha egy órára is. Akik adott hónapban legalább három éjszakát a Demonstráción töltöttek, azok vesznek részt a vezetőről szóló titkos szavazáson.

Amit teszünk, az nem játék, és nem színház, aki csatlakozik, annak tudnia kell mit vállal: utánanyúlhatnak a munkahelyén, kaphat finom fenyegetéseket, jelen állapot szerint ennél többet nem, de ennyit minden bizonnyal. Minél többen leszünk, annál nagyobb lesz ugyanakkor az egyén védettsége: minden hatalomnak van egy véges kapacitása, tízezer embernek már nem lehet utánanyúlni. Persze az eleje lesz a legnehezebb: szervesen fogjuk fölépíteni Az Ország Gyűlését, az elején kevesen, de kitartásunk megmutatásával egyre többen leszünk majd. Minél többen kezdünk, annál jobb, de a Mozgalom igazi ereje a tántoríthatatlan kitartásban van. Szükségünk lesz emberekre, eszközökre, pénzre, mindegyik erőforrásunkat a lehető legátláthatóbb módon fogjuk használni, mindenki megtalálhatja a részvétel neki megfelelő módját. A toborzás jelenleg egy zárt Fészbuk Csoportban folyik, ahová csak személyesen lehet jelentkezni, de annak tudatában, hogy a résztvevők nevei nyilvánosak, csak a megbeszélések nem. Az Ország Gyűlése Mozgalom a Bátrak Gyülekezete. Ha velünk tartasz, jelentkezz a csoportunkba ITT.

Demokraták, gyülekező!

Megjegyzés: A “szendamondja” csatlakozik és támogat!


14 hozzászólás on “Indul “Az Ország Gyűlése Mozgalom”!”

  1. bonhomme szerint:

    Én is csatlakozom és támogatom. Már meg is született róla a versem:

    Augusztus 8-ára:

    Kitartás, demokraták!

    Negyvennégyben elkoptatták
    kissé ezt a jó szlogent:
    ezért nem árt, ha tisztázzuk,
    tulajdonképp mit jelent:

    mindenképpen vigyük végig,
    amit ma itt elkezdtünk!
    Ha feladjuk, abbahagyjuk,
    az lenne a mi vesztünk.

    Pártokra nem számíthatunk:
    lefeküdtek Orbánnak,
    így hát nélkülük kezdtük el,
    amit lehet, már bánnak.

    Nem késő még csatlakozni:
    hozzátok a tagokat!
    Legyünk sokan és narancsék
    megnézhetik magukat!

    Legyünk gyorsan nagyon sokan,
    hadd lássa a nagyvilág:
    három harmad akar nálunk
    újra demokráciát!

    Nemzetközi sajtószemle
    követi a mozgalmat,
    s a világ majd értékeli
    a kitartó szorgalmat.

    Úgy lesz majd, mint Egyiptomban,
    vagy éppen Líbiába’:
    ott is sokan gyűltek össze,
    s nem tüntettek hiába!

    Meg is bukott a diktátor,
    s vele együtt rendszere;
    nagyon sokan, nagyon együtt:
    ennek ez a módszere.

    Aki feladja, az veszít..
    Soha ne feledjétek:
    csak az győz, ki nem adja fel!
    Fejetekbe véssétek!

    Tehát, kedves demokraták,
    nem adjuk fel, kitartás!
    Ország Gyűlése Mozgalom!
    Ez lesz itt a megoldás!

  2. bonhomme szerint:

    Jut eszembe, a többi bloggerrel tartod a kapcsolatot?
    Nem ártana, ha ők is csatlakoznának!
    Bandita, Neonbagoly, PuPu, Varánusz, ProgBlog, NERtárs-blog, mariablogja, Örülünk, Vincent?, vagy.hu, minden kapuvár… Én ezeket ismerem.

  3. Ille István szerint:

    ne add fel a csüggedést! él még a remény a szittya pusztán!

    • szendam szerint:

      Kedves István!
      Ezt mifelénk úgy mondják, hogy “Újabb sikertelen próbálkozás következik. Ne veszítsük el a csüggedésünket!”. 😉
      Üdv! szendam
      (PS.: Azér’ terjesszétek Ti is! Hátha …)

  4. Kösz Szendam, bonhomme versét szintén. Az első napon a zárt csoportba 340 önkéntes jelentkezett. 😉

  5. Paklsiné Péteri Jűlia szerint:

    Nem bizom Szabó Gáborban egy cseppet sem.

    • szendam szerint:

      Semmi gond, kedves Júlia!
      Ön akkor ne menjen tüntetni az Orbanizmus, a Fasiszta Állam, a kollaboráns ellenzék (Jobbikkal egyetemben, sőt!) ellen és csak minden maradjon úgy, ahogy most van! Mer’ ugyi ez “csudijó”?!
      Üdvözlettel: szendam!

  6. Máté Tamás szerint:

    Orbánék a Magyarország Alaptörvénye nevű törvénnyel és az általa létrehozott Magyarország nevű fantomállammal arra tesznek kísérletet, hogy eltöröljék a magyar alkotmányos rendet és eltöröljék az ezer éves magyar államot.
    És ezzel olyan alkotmányos helyzetet hozzanak létre, amit a magyar nép nagyon sokáig nem tud megváltoztatni, és ami biztosítja kiszolgáltatottságát és kizsákmányolásának lehetőségét.
    Egész addig, míg a nép fel nem ismeri, hogy mi történt, mit tettek Orbánék a magyar néppel és az ezer éves magyar állammal, és rá nem jön, hogy EBBEN AZ EGÉSZ MAGYAR (POLITIKAI) ELIT PARTNER A MAI NAPIG, AKTÍV RÉSZESE A JOGSÉRTÉSEKNEK ÉS OSZTOZIK A TETTESEK FELELŐSSÉGÉBEN.
    NINCS KIVÉTEL, AZ ÖSSZES PARLAMENTI PÁRT, ÉS A VELÜK EGYÜTTMŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK IS…

    EKKÉPP AZ ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM IS.

    Máté Tamás/EGYSÉGfront/Alkotmányos Ellenállás

    • szendam szerint:

      Kedves Tamás!
      Tudomásul véve az Ön véleményét, lenne néhány megjegyzésem.
      1.) Orbánék nem “kísérletet tettek” a magyar alkotmányosság felszámolására, hanem meg is tették! Lásd az ún. “Alaptörvény” egyes kitételeit, melyek részletesen felsorolják, hogy mi a kötelessége a Polgárnak az Állammal szemben, ámde amikor az Államnak a Polgárral szembeni kötelezettségéről lenne szó, akkor már ilyesmivel nem találkozunk. Ilyenkor a szokásos szóhasználat a “törekszik rá”, ami meg ugyi a világon semmit nem jelent, hiszen számonkérhetetlen! (Egy a Tákolmányt kommentelő külföldi sajtójegyzet szerint: “Miféle szörnyszülött állam az, amelyiket a polgárai kötelesek szolgálni? Egy államot a polgárok pont ellenkező célból hoznak létre!”)
      2.) Ez a Frankenstein állam azonban még a saját Tákolmányát is képes megszegni (lásd pl. az országgyűlési és speciálisan a budapesti önkormányzati választási “törvényt”). Ámde ezzel sincs semmi gond, hiszen az “Alkotmánybíróság”-nak nevezett, 15 fős testület 8, fidesznyik “bírája” bármikor és bármit hajlandó szentesíteni/tákolmányosítani, amire a Gazdi igényt tart. Cserébe a sötétkék talárért (ami valójában ma már bohócruha), a nyakukban csüngő plecsnis aranyláncért (ami valójában kutyákra való fojtónyakörv) és a kiemelt fizetésükért (ami valójában a júdási “Harminc Ezüst”). Innentől fogva az orbáni Diktatúrának lényegében Alaptörvényre sincs szüksége, csak erre a “testületre”, amely két esztendőn belül kizárólag a Vezér ölebeiből fog állni.
      3.) Egyetértek azzal, hogy e helyzet kialakulásában tettestárs a jelenlegi összes, parlamenti “ellenzéki” párt is. No, de hogy a civil szervezetek is? Az összes?! Igaz, Ön azt írta “a velük együttműködő”-k. Ámde ilyesmiről csupán egyetlen tudomásom van: a “CÖF” nevezetű álcivil banda. Ugyi?! … No, mi a fene köze van ehhöz pl. a “norvégbűnözőknek”, avagy a csak nemrég megalakult OGYM-nek, amelyek ippeg és punkt a jelenlegi államrezon ellen tüntetnek, tiltakoznak?
      4.) Gond van az Ön történelmi ismereteivel! “Ezeréves államiság”? Tudomásom szerint az “államiság” azt jelenti, hogy egy meghatározott földrajzi területen egy adminisztráció (kormány, király, stb.) a saját maga által meghatározott szabályok (törvények) szerint rendelkezik. A (keresztény) magyar legendárium szerint ez I. (Szent) István megkoronázásával, állítólag kr. u. 1000-ben kezdődött. Ámde ez a lehetőség (a rendelkezés joga) 1526. augusztus 29.-én, a mohácsi csatatéren elenyészett. Onnantól kezdve idegen államok “jogrendjét” (utasításait) volt kénytelen átvenni az ország. Voltak ugyan azt követően is kísérletek az önállóságra (államiság), de az csak az 1918-as őszirózsás forradalommal valósult meg mindaddig, míg a Horthy-féle Magyar Királyság végérvényesen el nem vesztette (Hitler utolsó csatlósaként!) az ippeg soron következő világháborút. Ha nem számolom a felszabadulás utáni, mindössze három esztendeig tartó Kisgazda-kormányt, akkor az önálló államiság valamikor 1962 környékén állhatott viszonylag helyre, mikor Kádárt Moszkva felhatalmazta a belső kormányzás autonómiájával. Ha tehát mindent összeadok és nagyon jóindulatú vagyok, akkor az Ezer Évből jó, ha Hatszáz jön ki a mai nappal bezárólag! (“Az a nép, amely nem is meri a történelmét, arra ítéltetett, hogy azt újra és újra megismételje!”)

      Szóval ennyi, kedves Tamás!
      Ön tömörülhet “Egységfrontba” akárkivel (önmagával is), de amíg az Orranokráciát ellenzők leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy közülük ki a “hiteles”, meg a “valódi”, addig nem jutunk ötről hatra, legfeljebb csak hatról ötre! … Osztán meg négyre, háromra, kettőre, egyre … NULLÁRA!

      Üdvözlettel: szendam
      (Bocsánat a hosszú rekommentért!)

      • anonymand szerint:

        Kedves szendam!

        Hosszú bejegyzésed akár önálló poszt is lehetne.
        Esetleg kiegészítve még néhány említésre méltó gondolattal: jogállamiság, gazságszolgáltatás áldásos tevékenysége, korrupció, stb.
        Csak gratulálni tudok!

        Üdvözlettel:
        én

        Ui.: rövid bejegyzésemben nincs elütés.

      • anonymand szerint:

        Kedves szendam!

        Hosszú bejegyzésed akár önálló poszt is lehetne.
        Esetleg kiegészítve még néhány említésre méltó gondolattal: jogállamiság, gazságszolgáltatás áldásos tevékenysége, korrupció, stb.
        Csak gratulálni tudok!

        Üdvözlettel:
        én

        Ui.: rövid bejegyzésemben nincs elütés.

  7. anonymand szerint:

    Egyszer küldtem, egyszer küldtem! :))


Hozzászólás