Albán légvédelem

Orbán beült a Posványosba és nyíltan kimondta: ő egy fasiszta diktatúrát akar megvalósítani! Felbocsátotta tehát az egyik szokásos “drónját”, s most azt lesi: reagál-e rá a “légvédelem”. Nem fog reagálni, mert nincs is. … Csak amolyan “albán-típusú”!

Nem tudom, mire ez a nagy háborgás? Nem vagyunk mi tenger! Igen, Orbán Tusnádfürdőn nyíltan kimondta: végső célja, hogy Magyarországon fasiszta diktatúrát vezessen be. Most persze sokan az öklüket rázzák (a fotelban ülve!) és azt mondják, hogy pfuj és hogy ez hihetetlen. Pedig nem az. Orbán ezt már többször elmondta, csak most már úgy, hogy a leghülyébbek is megértsék!

Vannak persze a “leg”-nél is hülyébbek, akik még ennek ellenére sem akarnak hinni sem a szemüknek, sem a fülüknek. Fejüket a homokba dugva azt mantrázzák, hogy túlzás az Orbán-rendszert diktatúrának nevezni (hiszen: … és itt valami ostoba magyarázkodás kezdődik.), fasisztának pedig még méltatlan is (hiszen: … és itt valami műfelháborodott, álmorális ejnye-bejnye lenne olvasható.).

Csakis az ilyenek kedvéért most tömören összefoglalnám a Posványosi Fertelem vonatkozó részeit:

 • A 2008-as nyugati pénzügyi válság ugyanolyan jelentőségű változást indított el, mint ami az első és második világháború után, illetve 1990-ben zajlott le, csak nem annyira volt egyértelmű az emberek számára, hogy másnaptól gyökeresen megváltozott világban fognak élni.
 • A világban versenyfutás van annak az államnak a kitalálásáért, amely leginkább képes egy nemzetet sikeressé tenni. Ma a világ azokat a rendszereket próbálja megérteni, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, talán nem is demokráciák, és mégis sikeresek, az elemzések “sztárjai”. (Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország … kimaradt Azerbajdzsán, Kazahsztán és Türkménia! … csak nehogy “gáz” legyen belőle!)
 • Megpróbáljuk megtalálni a Nyugat-Európában elfogadott dogmáktól és ideológiáktól elszakadva azt a közösségszervezési formát, azt az új magyar államot, amely képes arra, hogy a mi közösségünket évtizedes távlatban versenyképessé tegye a nagy világ-versenyfutásban.
 • A liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekkel szakítani kell, lévén a korábbi liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont, nem kötelezte a mindenkori kormányt, hogy ismerje el a világban élő magyaroknak a magyar nemzethez való tartozását, nem védte meg az országot az eladósodottságtól, a családokat pedig az “adósrabszolgaságtól”.
 • A válságra adott magyar válasz az, hogy a nemzetállam, a jóléti állam és a liberális állam után a munkaalapú állam korszakának kell következnie, s a polgárok most azt várják a magyar vezetőktől, hogy dolgozzák ki azt az új államszerveződést, amely a liberális államszerveződés korszaka után – a kereszténységet, szabadságot, az emberi jogokat tiszteletben tartva – ismét versenyképessé teszi a magyar közösséget.
 • Ami pedig az emberi jogokat illeti, Orbán kijelentette: nem osztja az amerikai külpolitika irányvonalát, miszerint az emberi jogok terjesztése a feladat. Úgy látja: Magyarországnak azt a célt kell kitűznie, hogy a világ minden jelentős szereplője abban legyen érdekelt, hogy “sikeresek legyünk”, ő ezt tekinti nemzeti külpolitikának. Mint mondta, emberi jogi tételek felmondása helyett konkrét, gyakorlati, relációközpontú együttműködéseket kell kialakítani.

Aki nem bízik bennem, az elolvashatja a beszéd teljes (MTI-alapú) összefoglalóját itt! Majd hogy ezt megtette, javaslom: kattintson ide is, és olvassa el az ott található idézeteket, melyeket a 444.hu válogatott össze okulásul! Mindezek után pedig hasonlítsa mán’ össze a két tartalmat, s vizsgálja meg: igazam van-e abban, hogy Orbán elképzelt Szebb Jövője egy (fél)ázsiai-típusú, nettó fasiszta diktatúra?!

orban_konyv

Tisztában vagyok vele, hogy eme egyértelmű kijelentések és nyilvánvaló párhuzamok ellenére, sokan fogják azt állítani, hogy az Orbánnal szembeni “elvakult gyűlöletem” okán csúsztatok, hazudozok, illetve túlzásokba esem, szükségtelen pánikot igyekszem kelteni. Nos, róluk az a véleményem, hogy vagy pontagyú orbánhívők, amorális orbánbérencek, vagy pedig ostoba, weimarista álértelmiségiek. Éperkölcsű, művelt és tájékozott ember az orbáni tervekre ugyanis semmiféle más minősítést nem alkalmazhat, mint amit a fentebbi bekezdés utolsó sorában írtam. Mindenki más egyszerűen méltatlan az “ember” megnevezésre. Esetükben vagy csak “szubhumán proteinzacskók”-ról, vagy az őket bekebelezni kívánó bálnát még csak fel sem ismerő, félvak “krill-rákocskák”-ról beszélhetünk.

Ámde tegyük fel, hogy azoknak van igazuk, akik szerint nem köll komolyan venni Orbán tusnádfürdői fejtegetéseit. Azok csak egyfajta “drónok”, melyeket a Csúti Dúcse csak azért bocsátott fel, hogy lássa: miként reagál rájuk a Társadalom és az Ellenzék “légvédelme”. Hát akkor nézzük csak ezeket a reakciókat, legelébb is a magát demokatikusnak nevező Ellenzék részéről! A Cocik szerint Orbán eme beszédével “kilépett az európai és a magyar(???) polgári demokráciák értékrendjéből“. A Liberálisok szerint Orbán “megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta önmagát(???)“. A Lömpikék szerint Orbán fejtegetéseivel “akár egyet is lehetne érteni(???), arról ugyanakkor elfelejtett beszélni, hogy az általa vezetett Fidesz – az SZDSZ-szel szövetségben – az egyik fő felelőse, hogy 1989 után Magyarországon liberális demokrácia alakult ki“. Az E-PM úgy vélte, hogy Orbán csak “Putyint majmolja“, beszédével pedig “nem a liberális demokráciának, hanem magának a demokráciának áldozott le“. A DK szóvivője pedig úgy nyilatkozott, hogy Orbán számára tehát a szabadságra épülő demokráciával szemben “egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés” a követendő példa, amelyből pedig kiderül, hogy ő “sajnos vagy elmeháborodott, és/vagy hazaáruló“.

Reagált tehát a “légvédelem”, de az szokás szerint csak amolyan “albán-típusú” volt (aki nem ismeri a vonatkozó viccet, az a poszt végén elolvashatja!). Az MSZP szokás szerint közmondásokkal válaszolt, az LMP bagatellizált, a Liberálisok erkölcsileg ejnye-bejnyéztek. A teljes igazság kimondására persze csakis az E-PM és a DK vállalkozott. Ámde történt ezen kívül valami? Azon kívül, hogy nyaralójukból kirángatott szócipelők rosszkedvűen belenyilatkoztak valamiket (lózungokat, viccelődéseket, nahátokat/cöcöcö-ket, dühödt ökölrázásokat) a nagymagyar sötétségbe, osztán uzsgyi vissza a légkondis lakba, mert nyár is van, meleg is van, szabin is vagyunk, meg majd elintézzük mink eztetet ősszel a (fasiszták és nácik uralta!) Országgyűlésben?

Hát ennyire nem veszik észre, hogy itten mire megy ki már a játék? Hát ennyire nem fogják fel, hogy Orbán már régóta letesztelte őket (is, meg a Társadalmat is), s ma már a totális uralma, a Fasiszta Állam kialakításának egyetlen akadályát csakis a (“norvégbűnöző”) civil szervezetekben látja?

A kormányfő szerint a norvég alappal kapcsolatos ügy is felszínre hozta azt, hogy egyes, a nyilvánosságban rendszeresen szereplő magyarországi civilek esetében “külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon. Ezt világossá kell tenni a magyar állam újjászervezése során – hangsúlyozta a miniszterelnök a bálványosi szabadegyetemen. Hozzátette: ezért nagyon helyes, hogy megalakult a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzésnek a folyamatos figyelésével, nyilvántartásával és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik. (Forrás: kormany.hu)

Hát ennyire nem veszik tudomásul, hogy itt már az ő bőrükről van szó, s ha már minket (társadalom) alaposan leszarnak, legalább a saját, jólfelfogott érdekükben riadót fújjanak, akiket csak lehet, ki vigyenek az utcákra és tüntessenek, lázítsanak, bojkottáljanak, nyilatkozzanak, kiabáljanak napi negyvennyolc órán át?! Hát ennyire weimarista hülyék ők, vagy ennyire orbánbérencek?

Néhány év múlva, amikor ezek a hölgyek és urak, közvetlenül a hazaárulási perük után, együtt zötykölődnek majd a marhavagonban a Gánti Átnevelőtábor felé, még mindig azon fognak vitatkozni, hogy ez most komoly-e, meg hogy ki is a hibás. Mi meg mehetünk karlengetni és tapsikolni!

… és ezt …

szendamondja!

És akkor a vicc: “Mi az? Egyenruhás emberke áll Tirana egyik háztetőjén és öklét rázza az ég felé. Ez az albán légvédelem! És amikor mindkét öklét rázza? Az a megerősített albán légvédelem!

Reklámok

10 hozzászólás on “Albán légvédelem”

 1. bonhomme szerint:

  A Führer megnyilatkozott,
  s az ország elcsodálkozott
  (már az értelmesebb fele):
  mibe visz ez minket bele?

  Egyébként TUAREG épp ma tette közzé:
  http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/07/orban-megbuktatasanak-forgatokonyve.html

 2. öregszeder szerint:

  Tárgyilagosan szemlélve a történteket orbán legalább őszinte, szemben a civil “halljakend” megmondókkal és az ellenzéki pártokkal szemben. Merthogy szerintem utóbbiak mind behajoltak vagy letérdeltek orbánnak illetve hazudoztak olcsó népszerűséget hajszolva és ezèrt hiteltelenek. A 10-es választások után többedmagammal azon studéroltunk, miért szopatja orbán a rá szavazó társadalmi csoportokat? Mára egyértelműen kiderült, hogy azért nem pitizik a jóindulatukért, mert rájött, hogy megfélemlítéssel is meg tudja szerezni a szavazatukat. Ráadásul ez sokkal olcsóbb illetve még jövedelmező is esetenként. A “liberális” értelmiség, civil szervezetek, szakszervezetek, demokratikus pártok tele vannak önjelölt prófétákkal, akik mind tudják a tutit, csak éppen szavazó táboruk nincs hozzá. Ha mégis kezdene alakulni valami, a testvéri demokratikus, baloldali, liberális, ellenzéki pártok egymással versengve kicsinálják az elhúzni vágyót az orbánét lekőröző technikákkal. A “liberális” és “értelmiség” sűrűbben fasiztázza, nácizza le a demokratikus ellenzék pártját, mint orbánékat. Ezek, ha nem hazudnak, akkor elvakult hülyék, mégha filozófus is nemelyik. Ezek akarják orbán helyett vezetni az országot? Mitől lesz az jobb? Folytogató ez a kilátástalan helyzet. Erről nekem inkább az albán tengeralattjáró jut eszembe: – evezősök! Levegőért fel!

  • szendam szerint:

   Ejnye-bejnye drága Köztársam!
   Há’ már hogyan lehet egyenlőségjelet tenni a Zellenzék és a Zorbán közé? Előbbiek nem törtek rá a demokratikus (sőt, az emberi!) alapjogainkra, igaz: amikor köllött vóna nem is védték meg!
   Osztán: a víz alatt nem lehet kiabálni! Ez csak a bálnáknak megy (többek között). A helyes változat: “Evezősök! Levegőt beszívni! Lemerülés!”
   Üdv! szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s