Árad a Rubicon!

Ez a rövid poszt tulajdonképpen frissítése a ma közzé tett “Rubicon” című írásomnak. Ezt azért köllött megtennem, mert (kissé átformálva Virág elvtárs híres mondatát) “A nemzeti helyzet fokozódik!“. Ráadásul mindez úgy, hogy Benitorban (avagy, ha tetszik: Adolf Viktor) szétolvadt biztosítékokkal “felszerelt”, zárlatos agyában nem csak az a gondolat fogalmazódott meg, hogy most már osztán “rövidre köll zárni” ezt az egész Emlékmű-hajcihőt, hanem még egy egészen gusztustalan levél is!

Aki eleddig még nem volt tisztában azzal, hogy micsoda ócska, hányingerkeltően prosztó, sunyi és képmutató Kormányt segítettek itten egynehányan hatalomra (aktívan, avagy passzívan), hát azokkal közölném, hogy ma délután megkezdték a Szabadság téri “MŰemlék” egyes elemeinek daruval történő beemelését. A Tiltakozók azért nem tehetnek semmit, mert már nem csak az összehegesztett(!) Kordon, hanem még egy Rendőrsorfal is “védi” a “nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos beruházást“. A sorfal tagjai pedig csupa olyan, a Köz által (rosszul) fizetett Közszolgák, akik elvileg arra tettek esküt, hogy a Becsületes Polgárokat védik meg a Bűnözőktől és nem pedig fordítva!

No, de miért pont ne ez működne inverz módon ebben a Műdemokráciában? És miért pont ne azok védjék a Bűnözőket, akiktől Ezek elvették például a szolgálati nyugdíjukat?!

Ámde ami még ennél is rosszabb az az, hogy a Nemzeti Közpénzápolt gyógyszerezését valakik már annyira sem tudják beállítani/eltalálni, hogy ne írjon olyan, négyoldalas levelet melyben kijelenti, hogy a MŰemlék körüli vita tulajdonképpen “nem haladja meg az olcsó, politikai lökdösődés kocsmapultját” (ő csak tuggya, hiszen a “Vágásiferi“-vel ott támasztotta azt, ordítva gajdolva a “Fehérvári huszárok“-at!), a kompozíció szimbolikájával kapcsolatosan pedig megjegyzi: az ezzel kapcsolatos kritikák egy olyan kor tünetei, melyben “a politikai, harci értelmezések vonzóbbak, mint a szellemi-lelki természetűek!” (Írja pont az az Alak, aki minimum 2002-től kezdve még a hitvesi ágyakat is politikai/ideológia csataterekké változtatta!)

Az még hagyján, hogy ezen tegnapi dátumot viselő levél címzettje (Dávid Katalin, Széchenyi-díjas művészettörténész) csakis azért viselheti az “akadémikus” címet, mert tagja annak az Orbán által betákolmányoztatott Feketeakadémiának (Magyar Művészeti Akadémia), ahonnan már minden tisztességes ember régen kilépett. De az Asszonyság soha a büdös életben, egyetlen percig  nem tiltakozott (no, azt merte vóna! … ha akarta vóna!) a Kormányzati Arrogancia, a Pökhendi Történelemhamisítás és a Vezéri Elmeállapot eme Memetója ellen! (Bezzeg a tisztességes tiltakozóknak jó esetben csak egy-egy negligáló hallgatás, rosszabb esetben pedig veressipkás fogdmegek jutottak!)

Nos, akinek van kellő műveltsége és még valamiféle jóindulatú illúziói  a Felkapaszkodott Alcsútival kapcsolatosan, az olvassa csak el ezt a Levelet! (Előtte Daedalon túladagolása szükséges … ép erkölcsi érzék esetén!)

És ez a Szubhumán Pondró Magyarország újraválasztott miniszterelnöke! Gratulálok!

… és ezt …

szendamondja!


6 hozzászólás on “Árad a Rubicon!”

  1. […] Árad a Rubicon! A Jövő elkezdődött? […]

  2. emigrant szerint:

    Ezt a levelet nyilván nem Orbanini fogalmazta, szerintem egyes mondatait nem is érti. Mégis felelős érte. Ez már csak így van. Én csak egyet nem értek. Miért írta ezeknek a fidesznyalonc kurváknak ezt a levelet? Ez most valami újabb nőpolitikai húzás akar lenni? És egyáltalán miről szól ez? Kit akar itt és miről meggyőzni? A holokauszt, mint a kereszténység elleni bűntett? (!?!?) Vagy ez csak része az általános őrületbe kergetésnek? Meneküljön, ki merre lát! Most már bármi megtörténhet.

    • szendam szerint:

      Jééééé! Végre “megszólalt” az én kedves drága Köztársam és Barátom is!
      Túl azon, hogy hsz.-ával egyetértek, szeretném megjegyezni (nem csak Neki címzem ezt!): csak az AN-en vagyon betiltva a vélemények kinyilvánítása! A szendamondja ebből a szempontból továbbra is free/frei/szvobodna … nem kívánt rész törlendő! 😉
      Üdv! szendam

  3. bonhomme szerint:

    In memoriam

    “Rászállott a kondor Gábriel angyalra”;
    le is rohanták az országot hajnalra
    mind a Waffen-SS, mind a Wehrmacht-hadak:
    utolsó csatlósuk Magyarország maradt.

    Velük érkezett a “gyermekarcú gyilkos”:
    Adolf Eichmann, a zsidóügyi biztos,
    végrehajtandó itt is az Endlösungot;
    most nem segítettek az üres lózungok.

    Ám végül még magát Eichmannt is meglepte,
    milyen hozzáértőn, s lelkesen végezte
    a rábízott munkát Horthy csendőrsége:
    három hónapba telt, és mindennek vége.

    Csak egy kérés kellett; így nem tellett sokba,
    és máris terelték marhavagonokba
    országszerte mind a szegény zsidó népet
    derék, darutollas, Horthysta pribékek.

    Állomásról még a vonat ki sem futott,
    a szorgos magyar nép “mentett”, amit tudott:
    bútort és ágyneműt, amit csak bírt, sokat;
    ki is fosztották a zsidó lakásokat.

    Ezzel büszkélkedel, Darutollas Viktor?
    Hogyan gyilkolta le népedet a Piktor
    “dicső” elődeid “kis” segítségével?
    Megmondjam, hogyan fogsz megfizetni? Vérrel!

    Mindegy, hogy assassin, vagy egy osztag kidon:
    ott vagy, szoszi more, már a vágóhídon.
    Így vagy úgy, de hamar elér majd a végzet,
    s megszabadul tőled birka magyar néped.

    • szendam szerint:

      Üdv kedves bonhomme Köztárs!

      Már el nem tudtam képzelni, hol késnek szokásos rímfaragott kommentjeid?! Én csak skribálom itten a posztokat, reakció meg semmi. Gondoltam: talán elfogyott a borod, s már majdnem írtam is egy mailt, melyben felajánlom, hogy küldök Neked pár lityit. Igaz, most csak a soproni termékekhez férek hozzá (ide tettem át a “bizniszt”), de állítólag azok is nagyon finomak. Én nem tudom, lévén sörös, maradtam az “Ászok”-nál.
      Várom további szösszeneteidet!
      szendam

      • bonhomme szerint:

        Kedves szendam!

        Bármennyire is “jobban teljesít” a maffiagazdaság, azért – tavasz lévén – akadt némi munka a házban és a ház körül.
        Ettől függetlenül nem aludt a múzsa, van még egy-két befejezetlen szösszenetem, lassan letisztázom őket és közreadom.
        Köszönöm a felajánlást, de hálistennek borban – még – nincs hiány. Esetleg ha Lázár parteigenosse a borbizniszt is “megvédi” majd…

        Köztársi üdvözlettel: bonhomme


Hozzászólás