Kabaré

Igaza van a 444.hu-nak: a szeretett emlékű Benny Hill akkor sem tudott volna olyan kabaréjelenetet összehozni, mint amit Vida Ildikó, a NAV “érintett” elnöke produkált tegnap délelőtt a Hír Tv stábjának közreműködésével, ha vért izzad is! … Folytatódik a Korrupciós Kitiltási Botrány egyre abszurdabb, kormányzati kabaréja.

Tegnap délelőtt Vida Ildikó, a NAV “érintett” elnöke, kikelt ágyából (és magából), majd mint egy (anya)Tigris tank, elindult az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége felé. Egyik hóna alá bevágta a sértett önérzetével és egy meglehetősen ostoba kommunikációs akciótervvel kitömött ridiküljét. A másik alá a Hír Tv stábját, a harmadik alá pedig Futó Barnabás ügyvédet. (Megjegyzem, ez a Barnabás az a “sötét futó”, akit rendszerint akkor szoktak a bíróságra, meg a kamerák elé szalajtani, ha valamelyik Kiemelt Maffianertárs, avagy maga az Állammaffia alaposan pöcsétes – Váradi András és Rózsa Milán után pedig minimum vérfoltos! – mundérját köll jogi mellébeszélésekkel kitisztítani!).

Mit tesz Isten, (illetve hogy, hogy nem, Nertársak) a Követség elé legelébb a simicskás stáb érkezett meg, majd rövid ideig tartó lesállás elfoglalása után, nyakon is csípték a képviselet épületéből éppen kimenekülni(?) akaró “ideiglenes ügyvivőt”, André Goodfriendet. Az ügyvivő elébb látható értetlenséggel fogadta, hogy kamerát és mikrofont dugnak az orra alá. Ámde  (a Hírtévé riportere) rögvest megmagyarázta a helyzetet, eme magáról már hetek óta megfeledkezett jenkinek, s jobbra intve (naná, hogy jobbra és nem pedig a Bukott Balra, ahol Mr. Goodfriend áll/t) közölte vele: itt van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökasszonya. … És tényleg!

Vida Ildikó, az “érintett” Nertársnő, mintegy végszóra, be is érkezett (jobbról!). Arcán azzal az öntudatos sértettséggel, mellyel a megcsalt asszonyok szokták rajtakapni csalfa férjeiket egy kikapós menyecskével. Lendülete és sebessége pedig oly’ nagy volt, amely már tényleg felidézte a legendás “Tigris” tankot, s amellyel szegény Barnabás (a “Sötét Futó”) sem bírt lépést tartani (amennyi pénzt kapott már évtizedek óta a FideSS-Maffiától, hát költhetett volna pár fillért egy kis edzésre is!).

Rövid kézfogás után, az elképedt de udvariasságából ki nem zökkent Ügyvivő arrébb tessékelte a Nertársnőt annak érdekében, hogy kamerák és mikrofonok jelenléte nélkül kérdezze meg tőle: kihez jött és van-e megbeszélt időpontja. Ámde a Kameramikrofon nemkegyelmezett, szagot fogott kopóként üldözte a Barnabással (a “Sötét Futó”) kiegészült párost. Ennek meg az lett a “hozománya”, hogy az Ügyvivő (angolul) feltett kérdését volt ott helyben valaki, aki rögvest le is fordítsa (nermagyarra) a Nertársnőnek. (Az általa kért tolmács pedig nem volt más, mint a Riporter, azaz A Magyar Elektronikus Újságírás Eme Sokkolóan Szembesítő, Tényfeltáró Ikonja!). Ő pedig erre egy határozott “nemigen”-nel válaszolt.

Az Ügyvivő még ekkor sem esett ki a határozottan udvarias magatartásából (bár a video szerint majdnem elröhögte magát), s annak ellenére hogy akkor éppen más dolga lett volna, hajlandó volt hivatalában fogadni a Barnabással és a “kommunikációsan” ostobán megszerkesztett, sértett önérzetével felszerelt Nertársőt. (Aki nem hisz, az kattintson ide és mindazt megnézheti, amit én ebből láttam!)

Ezt követően eltelt 1 óra és 20 perc. Azt, hogy ezalatt mi is történt Mr. Goodfriend hivatalában, pontosan nem tudhatjuk. Az “érintett” Nertársnő szerint gyakorlatilag semmi, lévén az Ügyvivő nem tolt az orra alá egyetlen bizonyítékot sem arról, hogy a korrupciós érintettség miatti kitiltása milyen konkrétumokon alapul. Erre meg Barnabás (a maffia sötét Futója) rögvest rá is kontrázott, miszerint “rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt” feljelentést tesznek, s komolyan gondolkodnak azon is, hogy e perbe bevonják az Ügyvivőt is. Nemsokkal később pedig Rogán Antal, a Zezerharmad frakcióvezetője, az Országgyűlés Üléstermében a hátsó lábaira ágaskodva kijelentette: az Egyesült Államoknak semmiféle bizonyítéka nincs a korrupciós vádakra, ezért osztán elvárja (Ő!), hogy a “szavahihetetlen ügyvivő helyett” egy kompetensebb nagykövetet küldjenek Magyarországra. (Mondja ezt az a “szavahiteles politikus”, aki össze-vissza hazudozott hónapokon át a “hőre táguló” Pasa parki “szerény” hajlékáról! … No el lehetne mán menni … ODA!)

Hát ez tényleg egy Kabaré! Egy olyan elképesztően mocskos játék, melyet NEKÜNK adnak elő ŐK, akik már annyira “szagosak”, hogy például Ózdon inkább egy elmebeteg nyikhajból csináltak az ottani “pógárok” (még a “balosok” is!) pémestert, mint a vereségébe beletörődni nem hajlandó fideszes (tehát korrupt) eddig volt városfőnökből (kétharmaddal! – bazkikáim!). Egy olyan Paródia, amit a “jogállamiság” címszava alatt adnak elő nekünk a Jogállamiság (bűnszövetségben elkövető) nettó felszámolói, akik egy Valódi Jogállamtól kérik számon a saját bűneikre vonatkozó bizonyítékokat úgy, hogy közben pontosan tudják: az ottani törvények ezt nem teszik lehetővé (“felvilágosító irodalom” erről itt!). Majd pont az Ők kedvükért fogja az Egyesült Államok kormányzata áthágni a saját előírásait!

Amit az USA azonban meg fog tenni, azt ezek a Korrupt Gazemberek, ezek a szegények zsírján felhízlalt Állammaffiózók nem fogják megköszönni! Az Államoknak ugyanis nem csak pontos értesülései vannak ezen maffiaállampárti hölgyek/urak viselt dolgairól, de kidolgozott forgatókönyve is a lenullázásukra. Lehet, hogy nem pont ez (bár miért ne?!), de az biztos, hogy valami hasonló! Leállni pedig akkor sem fognak (ugye?!), ha a Vida/Futó maffiapáros hamarost netán az találná ki: Goodfriend ügyvivő nem csak megrágalmazta, de “nem kívánt (jó)barátkozásra” is kényszerítette a NAV “érintett” Nertársnőjét! … Visszaélve fizikai fölényével és nyolcvan percen át! (Hihető lenne ez is, nemde?!)

De mindegy is … már! Kapni fogják, amit kapni fognak. Amit megérdemelnek. Az internet meme-gyárosaitól csak ezt és csak ők. Amerikától és az EU-tól pedig mindnyájan! … Kivéve, ha végre fellázadunk!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


10 hozzászólás on “Kabaré”

  1. anonymand szerint:

    Irigyellek kedves szendam!
    Meg azokat, akiknek megadatott, hogy kabaréként tekintsék ezt az egész tragikomédiát.
    Nekem két szó jut eszembe.
    Szánalmas.
    Vergődés.
    Akár kifejezésként egybe: szánalmas vergődés.
    Mindig mondtam, hogy a Bourbonokat nem követni, hanem inni köll.
    Mert azok állítólag nem tanultak.
    Én úgy látom ezek sem. Nem is olyan régen, biztos lett valaki (egy senkiből), oszt azt találta mondani: “A kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit szívesen elkerültem volna, a leginkább pedig az fájdalmas, hogy nem figyeltünk oda eléggé az ellenzék véleményére.”
    Tudom mocsok dolog tőlem, hogy már másodszor idézem. Viszont fontosnak tartottam akkor is, most az.
    Nem figyelnek (pedig te megmondtad).
    Sem az ellenzék véleményére, sem senki máséra. Ám eljön majd az idő, amikor sorra fognak sajnálkozni.
    Többnyire így: Tisztelt bíróság! Nagyon sajnálom, ami történt…

    • szendam szerint:

      Nem vagyok méltó az “irigységedre” 😉 …
      … legfeljebb “érintett” 🙄

      • anonymand szerint:

        Érintettek vagyunk sajnos mindannyian.
        Csak két csoportra vagyunk oszthatók.
        Vannak akik felismerik, és van a nyáj.
        Eljön az ideje (én már korábbra vártam), amikor sokan rádöbbennek, hogy a tragikomédia nem is annyira élvezetes, ha nem színházi székből nézi (majdnem azt írtam, hogy élvezi) az ember.
        Attól tartok, hogy addigra már komédia nem nagyon lesz a dologban…

  2. bonhomme szerint:

    Ide másolom a KMH-s kommentemet az ügyről:
    A Narancs Horda kormányzati “szagemberei” bedőltek a legelemibb tárgyalástechnikai fogásnak: az USA elmondta, amit akart, aztán hátradőlt és várt.

    Ők meg nem hogy nem hallgattak legalább addig, míg egységes álláspontot alakítanak ki, hanem összevissza beszélnek orbitálisnál orbitálisabb baromságokat, féltucat ellentmondásba keverik a saját bandájukat.
    Innentől annyira büdös már az egész ügy, mint egy tavalyi vízihulla.

    És nincs kétségem, hogy még vesztesebb helyzetbe is tudják manőverezni magukat.

    Ez meg Simay Endre István cikke az ominózus Vida-Goodfriend-találkozóról:

    Vida: a butaság és szorgalom találkozása

  3. anonymand szerint:

    Kedves szendam!

    Már megint csalódnom köllött.
    Én azt hittem az ügyvédek fineszes, az anyanyelvüket tökéletesen bíró, logikus gondolkozású alakok.
    Ám te nyertél, amikor Barnabást (a “Sötét Futó”) Kálmán Olgival (Egyenes beszéd) beszélgetni láttam ma estve.
    A feleségem úgy mondaná: iszonyat.
    Ledöbbentem.
    Folytatnám, de nem találok szavakat.
    Sebaj!

  4. bonhomme szerint:

    Kedves szendam,
    gratula!
    Látom, a KMH utánközölte e cikkedet.
    És többeknek nagyon tetszett. Big like! (y)

    • szendam szerint:

      Észre vettem magam is.
      Kár, hogy a KMH-nál kevésbé vagyok népszerű, mint bárhol másutt.
      No de ott is vagyonnak szerkesztési elvek és nem lehet minden blogra odafigyelni. Ugye? 😉

  5. bonhomme szerint:

    A legfrissebb bonhomme-izmus:

    A FIDESZ-hadművelet
    (André Goodfriend says)

    Nos Fiúk, Innentől De Erősen SZoptok!
    Megtehetitek, hogy folyton ordítoztok,
    s követeltek rajtunk bizonyítékokat:
    nézzétek át szépen a kartotékokat!

    Innen nézve bizony pontosan úgy tűnik,
    hogy nálatok a hal a fejétől bűzlik.
    Én a helyetekben nem várnék sokáig:
    mindegyiktek sáros tokától bokáig.

    A nem akarásnak nyögés lesz a vége!
    Nekidurálnátok magatokat végre?
    Bár nekem úgy tűnik, hogy már most is késő:
    hátatokba simán beleállt a véső.

    Nem azért szólt nektek André, a Jóbarát,
    hogy rákenhessétek a magatok sarát!
    Elkúrtátok, fiúk! Akármit is mondtok,
    ebből ti bizony már ki nem mosakodtok!

    Kiszabadult már a szellem a palackból,
    ti meg nem értetek az “írott malaszt”-ból.
    Nem fogjátok fel, hogy ez már “Victorinox”:
    hatalmadnak vége, érted Viktor? Inogsz!

    Folyton fennhéjáztok? Mik vagytok ti: vakok?
    Azt hiszitek, elég lelni egy bűnbakot,
    s mehet minden tovább, tűri majd az ország?
    Nem! A nép kezébe veszi most a sorsát!

    Ti magatok lesztek önnön végzetetek:
    tüntetéscunami söpör el titeket!
    A nép nem éri be Vida Ildikóval:
    mind-mind randevúzni fogtok a bakóval!


Hozzászólás