Ez nem véletlen!

Az MSZP “stallumistái” mindent megtesznek azért, hogy elkúrják pártjuk utolsó esélyét. A Fidesz vigyorogva hátradől, saját kampány helyett az m1 Híradójával karikíroztatja ki az ellenzék szerencsétlenkedő “összefogdosását”, közben pedig – a biztonság kedvéért – tudatosan félrefordítja a nagy botrányt kiváltott Posványosi Beszédet. Orbánt meg egyszerűen eldugták. A Nagy Hős Tusványos óta bátran lapít valahol. … Ezek nem véletlenek!

Hosszas vakarózás és acsarkodás után megszületett(?) az ellenzék budapesti összefogása. A DK és az Együtt ugyanis nagysokára rájött: úgy lehet a szoci nyájat beterelni a karámba, ha előbb ők fognak össze (lásd még: “zsarolás“!). A megállapodás többé-kevésbé híven tükrözi az EP-választások fővárosi és országos eredményei alapján megállapítható erőviszonyokat. Ennek értelmében Falus Ferenc, volt országos tiszti főorvos lesz a közös főpolgármester-jelölt. Hat kerületben (IV., XI., XIII., XVIII., XIX., XX.) a szocialisták, ötben (VII., X., XV., XVII., XXI.) a DK, ugyanennyiben (III., V., VI., IX., XIV.) pedig az Együtt indít saját polgármester-aspiránst. A többi, “nem nyerhetőnek” tekintett városrészekben pedig az úgynevezett “koordinált indulás” választják, tehát állítanak ugyan egymással szemben polgármester-jelölteket, de a képviselői helyeken megosztoznak. Ezen kívül a DK és az Együtt tudomásul veszik ugyan Molnár Gyula újbudai jelöltségét, nem indítanak ellene senkit, de hivatalosan nem támogatják őt.

A realitásokat felismerni képes, Kunhalmi-féle fővárosi MSZP-elnökség, avagy annak hangadó része ráállt az alkura, s ezt kedden be is jelentették. Csatlakozni látszott hozzájuk a helyezkedés egyik nagymestere, a hoppon maradt Horváth Csaba is. Ám ő, meg nem tagadva önmagát, azért továbbra is két vasat tart a tűzben: míg kifelé az önfeláldozó pártkáder arcát mutatja, titkon abban bízik, hogy a pénteki küldöttgyűlésen az elégedetlenkedők mégis megfúrják az egészet, s akkor továbbra is ő fürödhet a hivatalos főpolgármester-jelölt talmi fényében.

Mert vannak ám a szocik között elégedetlenkedők, s nem is kevesen. Ők, a kedden éjfélbe nyúló párttanácson azt mondták, az egész csomagot a kukába kéne hajítani. Szerintük ha minden így marad, akkor számos kipróbált pátmunkás elvtárs marad közpénzes pozíció nélkül a másik két párt indokolatlanul felülreprezentált lesz. Úgy vélik a Májusi Bukás során “torz eredmények” születtek (én a neten olvastam olyan hajmeresztő állítást is, hogy az EP-választásokon tulajdonképpen “megbüntették” a szocikat a saját választóik azért, mert áprilisban a “hátukon cipelték be” a parlamentbe “a két lobbicsoportot”!), saját felméréseik szerint Pesten továbbra is az MSZP a legerősebb, egyedül is legalább annyi mandátumot szerezne, mint négy esztendeje (mire is volt az elég?!), az Együtt és a DK pedig önállóan valójában esélytelen. Ezért újra köll tárgyalni az egészet (10 héttel a “választás” előtt?!), mégpedig a “tényleges erőviszonyok” alapján. Ez pedig azt jelenti, hogy “természetesen” Horváth a főpolgármester-jelölt, az Együtt és a DK “átadja” az V. és a XVII. kerületet, a XIII.-ban egy-egy képviselői helyet és kidobják az ablakon a “koordinált indulást”. A mostani megállapodással (anyagilag!) legrosszabbul járó kőbányai és “ötkeres” szocik pedig már odáig is elmentek: legyen bármi a pénteki küldöttgyűlés határozata, ők nem hajlandóak végrehajtani a Kunhalmiék által aláírt paktumot.

Kezdjük azzal, hogy ez a hételeji Megállapodással nem az a baj, hogy rossz, hanem hogy hibás és értelmetlen. Értelmetlen azért, mert ha még sikerülne is elhódítani a főpolgármesteri posztot és a közgyűlési többséget, a tisztelt ellenzék azonnal megtapasztalná, hogy mennyire lehetséges betoncsízmában leúszni a “száz gyorsot”. Az önkényes törvénykezés lehetősége ugyanis zabola a szájukban, a gyeplő pedig Orbán és a Kétharmad kezében vagyon. Ők pedig nem lesznek restek majd úgy módosítgatni a “szabályokat”, hogy a még jelenleginél is lehetetlenebb helyzetbe hozzák az ellenzéket, totálisan lebénítva a fővárosi önkormányzatot. Hibás pedig ippeg punkt ezért! Hiszen helytelen választ ad a Fidesz törvénybe foglalt (a fidesznyik tákolmánybírók által pedig szégyenszemre jóvá hagyott!) választási csalására.

Vélem, hogy a morálisan és politikailag  elfogadható egyetlen reakció erre a totális bojkott lehetett volna. Ám ha már így esett, akkor a szociknak nincs más választásuk, mint tudomásul venni a jelenleg rendelkezésre álló egyetlen hiteles “felmérés”, a májusi EP-választások eredményeit. Ezek pedig igenis azt mutatják, hogy a párt a Fővárosban teljesen lejáratódott, a táboron belül a DK és az E-PM mögé szorult, azaz a túlélésre és a későbbi, esetleges megerősödésre pillanatnyilag ez az egyetlen esélyük. Akik ezt most gőzerővel furkálják, azok olyan hivatásos párttagok, akik bizonnyal nem (csak) az MSZP fizetési listáján szerepelnek. Az “ötkeres” Steinernek meg a kőbányai Somlyódynak nem tetszik a rendszer? Akkor talán elébb kérdezzék már meg a saját, kerületi tagságukat, mielőtt helyettük és a nevükben nyilatkozgatni, fenyegetőzni kezdenének! Hja, hogy azér’ eddig már nem terjed a demokrataság? Ezen kívül meg teljesíteni is köll a Megrendelő igényeit? Lehetséges.

Eközben a Fidesz pedig vigyorogva hátra dől. Lényegében semmiféle saját kampányt nem folytat, nincsenek ígérgetések, az állítólagos eredményekkel való melldöngetések. Ehelyett az ellenzéki “Összefogócska” szerencsétlenkedéseit, a szocik duzzogásait alaposan kikarikírozó, karaktergyilkolászó propaganda folyik. Kedden este az m1 Híradójában az egyik “hírblokk” pontosan ezt művelte. A szöveg és a mellé tálalt képi bevágások ugyan roppant aljasak voltak, de egyúttal annyira ötletesek is, hogy még én is elröhögtem magam rajtuk.

Rég nem tapasztaltam tőlük ilyen innovativitást, különösen hogy már legalább tucatnyi esztendeje ugyanazzal az unásig megismert propaganda-panelekkel operálnak. Ennek lényege, hogy néhány kiválasztott “politikus” (a “szócipelők”) mindig ugyanazon tételmondatokat, szófordulatokat, állításokat ismételgetik, legyen szó akár egy parlamenti beszédről, akár egy sajtótájékoztatóról, akár egy interjúról. Ezzel egyrészt a politikai ellenfél besározását sulykolják, másrészt ki tudják kerülni az esetlegesen kellemetlen újságírói kérdéseket.

További jellemzője ennek a módszernek, hogy ha a Vezér mond, avagy elkövet valamilyen csimbókosan nagy disznóságot, akkor azonnal eldugják őt a nyilvánosság elől. A Führer botrányt okozott? Nosza előzsizseg a bolyból a szorgos, szócipelői hangyahad és gőzerővel kezdi félremagyarázni, bagatellizálni és “értelmezni” a főkormányzói szavakat/tetteket, miközben magához, az Elkövetőhöz senkit nem engednek hozzáférkőzni, nehogy már bárki is arra kényszerítse, hogy bármiféle felelősséget kölljön vállalnia. Arról meg ugyi nem is beszélve, hogy Isten sem köteles magyarázkodni. Nemde?! Az ostoba és trehány újságírók, meg a lusta ellenzéki szóvivők pedig buta módon meg is elégszenek ezzel, ahelyett hogy azt mondanák: “Bennünket nem érdekel, hogy maga szerint mit mondott a miniszterelnök! Álljon ide ő maga elénk és legyen szíves a saját szavaival értelmezni a tettét/kijelentését!“.

Ennek vagyunk tanúi most is. Orbán elmondja a Posványosi Beszédet, melyben nyíltan bejelenti a Fasiszta Állam létrehozásának tervét, a személyes hatalmának korlátozhatatlanságára való igényét, s az ezek egyetlen gátját jelentő (norvégbűnöző) civil szervezeteket a Putyintól eltanult módszer szerint, külföldi érdekeket szolgáló, külföldről fizetett ügynököknek nevezi. Világraszóló botrány kerekedik az egészből. Orbánról leszedi a keresztvizet a New York Times-tól kezdve a Wall Street Journal-on át a Süddeutsche Zeitung-ig mindenki, szerkesztőségi jegyzetekben követelve az Európai Néppártól a Fidesz kirúgását, az Európai Bizottságtól pedig a magyar kormány megregulázását. És mi erre a válasz? Előnyüzsög a hangyahad falanxa és vég nélkül magyarázni, értelmezni kezd. A tudományos körökben sehol (de az Eötvös egyetemen szégyenszemre “egyetemi tanárként”) jegyzett, közpénzekkel alaposan kitömött Lánczi András igyekszik szétkenni a szart, hátha úgy kevésbé bűzlik. A tudósok között azonban megemlített, de szakmai renoméját Orbán oltárán feláldozó Schöpflin György (fidesznyik EP-képviselő) pedig a vállát vonogatja és bagatellizál.

Ámde hol van Orbán Viktor?! Látta valaki Posványos óta? Hallotta őt azóta valaki is bármiben nyilatkozni (mondjuk ippeg punkt a saját, botrányos beszédéről)? Még a szokásos pénteki, rádiós igehirdetés is elmaradt a múlt héten! Hát hol van Orbán Viktor? Mit csinál most? Látott valaki is egy kormányközleményt, miszerint a miniszterelnök most éppen jól megérdemelt szabadságát tölti? Hol? A kies Sehunpusztán? Esetleg a számára tökéletes nyugalmat ádó Don’tsearch-szigeteken?

Semmi! Egyszerűen kuss van. A Nemzetállami Szabadságharc Vitéz Tábornoka halált megvető bátorsággal lapít valahol és azt várja, hogy elcsituljanak az ő “kamingautja” keltette hullámok. A hangyahad pedig szorgosan dolgozik. Serényen köszörüli a csorbát és tisztogatja a mundéron esett foltot.

A 444.hu éppen tegnap fedezte fel, hogy a miniszterelnökségi “háttérhatalom” máris belefogott, az orwelli múltátírásba. Kiderítették, hogy a Posványosi Fertelem egyébként milliméterre pontos angol fordításában itt-ott, pont az inkriminált részeken, “kisebb hibák” fedezhetőek fel. A transzlátorok ugyanis kigyomlálták belőle az “illiberális” jelzőt és megfordították a civil szervezeteket illető kijelentés értelmét. Hogy ezzel mit akarnak elérni? Hát azon kívül, hogy “a kis sámliról a kilincset”, legfeljebb annyit, hogy a nagyköveteknek álcázott, külföldi sajtólevelezőknek legyen mire hivatkozni, amikor majd a lebarnító lapoktól dühös sajtó-helyreigazításokat fognak követelni, … még jobban felbosszantva azokat és kiröhögtetve ezzel az országot.

Egy gyáva Diktátor, egy ostoba (beépített ügynököktől hemzsegő) Ellenzék. Közülük kéne választhatunk? Avagy vegyük végre kezünkbe a saját sorsunkat? Hát ezek itten a Nagy Kérdések! Holnap délután 4-kor kezdődik az OGYM nonstop tüntetése a budapesti Kossuth téren. Hogy lesz-e belőle valami, azt nem tudom, de tényleg csinálni kéne már valamit!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

10 hozzászólás on “Ez nem véletlen!”

  1. nyizo szerint:

    remélem a “kedves vezető” elbujdokolva épp azon tanakodik,hogy mit kezdjen az OGYM-el
    én tuaregnek segítek amiben csak tudok,és bízom benne, hogy eléri a célját

  2. öregszeder szerint:

    Most döntöttem el, hogy nem veszek részt az önkormányzati választási cirkuszban. Az “ellenzék” produkciója szánalmas, pitiáner ostobák marakodása. Marakodás közben már a látszatra sem ügyelnek. Ezzel az mszp-s csürhével szembesült Gyurcsány Őszödön, hát én is lebasztam volna őket a sárga földig, de nem ilyen finoman, mint Gyurcsány tette. Nem csak a lóláb, de az egész ló kilátszik már. Szarnak ezek a demokráciára, csak a konc érdekli mindegyiket, de még ehhez is ostobák. Ezt kéne legitimàljam azzal, hogy részt veszek benne kedves DK ,Drágabolgárnemdiktatúraúr és még sokan mások? Inkább hallgatok helyette Stevie Ray Vaughan-t és Eric Clapton-t. Az legalább kurva jó. Szerintem nagyon sokan jutnak ugyanerre a véleményre és a nem szavazók száma az űrben lesz. Ezt már nem lehet majd bizonytalanoknak nevezni, hanem nagyon is határozottaknak, akik ezt az egész szemfényvesztő csürhét elzavarnák a pokolba.

  3. öregszeder szerint:

    Ma a megvilágosodás napja van. Most jöttem rá, hogy eddig is a nem szavazók tulajdonképpen bojkottálták a szavazást mert egyik szereplőt sem tartották érdemesnek a köz képviseletére. De nagy ciki lett volna ezt a pártoknak és híveiknek beismerni, ezért megfelelő bakelitpolitológusok és médiamunkások segítségével ezekből bojkottálók helyett bizonytalanok lettek. Klasszikust idézve: -lófaszt, mama!

    • szendam szerint:

      Ezzel is egyetértek. De továbbra is kérdés: ki fogja képviselni/artikulálni a nemszavazók/”bojkottálók” véleményét, álláspontját. Mert ugyi az “elzavaráshoz” az is kéne, hogy legyen aki(k) elzavarj(anak)on! Nemde?
      Esetleg a Szabó Gábor-féle, ma délután 4-től tüntetni kezdő Ország Gyűlése Mozgalom? Ahhoz ki kéne kelni a fotelből és hónapokon át minden nap ott is lenni! Nemde?

      • öregszeder szerint:

        A nem szavazók véleményét a nem szavazók fogják képviselni azzal, hogy nem szavaznak és nem legitimálják ezt a választásnak látszó cirkuszt. Hogy ki fogja az elzavarást megcsinálni? Véleményem szerint szintén a nem szavazók, különösen ha az arányuk 60% fölé emelkedik. Előbb-utóbb kaszára-kapára, sarlóra-kalapácsra kapnak és azzal mutatják majd az utat. És akkor, ahogy a svábok mondanák egy Soroksár-Pesterzsébet “rangadó” után:-und fold a vér, und fold a vér.

      • szendam szerint:

        Kedves Köztársam!
        Kapára, kaszára? Mindezt önmaguktól? EZEK?!
        2010-ben toronyórát lánccal és kolbászból kerítést ígért nekik a Vezér. … 2,7 milliónyian “megválasztották”.
        2014-ben már ígéret sem volt, csak a “Folytatjuk!”. Tapasztalatok ellenére 2,2 milliónyian “megválasztották”!
        A két dátum között ellopták a polgárjogainkat, a manyup-pénzeinket, a munkahelyeinket, a kölkeink (meg a magunk) jövendőjét! … És?! … Mi történt?! … SEMMI!
        Szóval ennyit a kapára-kaszára kapó, spontán össznépi felháborodásról! 😛
        Hogyazajóbüdös … grrrr!
        … és ezt szendamondja!

  4. öregszeder szerint:

    Mondom,hogy ma a megvilágosodás napja és baromi meleg van. Az jutott eszembe, hogy a “bizonytalynok” szavazataira hajtó pártok közül annak sikerült volna megszerezni azt, amelyik szintén a bojkottot választotta volna. Erre mondták a pártok azt, hogy akko’ meg minek. Há’ azé’ , mert akkor tisztességesek maradtak volna és lett volna kb 47% szavazó bázisuk a 3-10% helyett. Létre lehetett volna hozni egy árnyék kormányt és beleszólhattak volna a nagyok dolgába valódi közképviselőkként. De ők inkább a kisebb kockázatot választják szinte nulla haszonért.Elüldögélnek néhány pozícióban valami fizetésért, a szavazóbázis meg nem érdekes.
    Na , nagy hirtelen ennyi. A nap süssön rátok!

  5. bonhomme szerint:

    Oxford kapcsán

    Odaát Oxfordban azt mondta “Köbüki”:
    Töröljük Viktort, mert szemünket kiböki…!
    Nem is akármivel: neohorthyzmussal,
    demagógiával, és sok más “-izmus”-sal,

    üres lózunngokkal, fasiszta eszmével;
    pokolba már végre a fideSS-Böszmével!
    Ha a mi Führerünk agyilag ily zokni,
    jó lenne, ha újra megnyílna az OPNI!

    Egyértelmű jelzés: Oxford már nem büszke
    arra, amit művel a Felcsúti Böszme.
    S mi még mindig tűrjük, bénán hezitálunk…
    A nemzetvesztéshez meddig asszisztálunk?

    Ez a vadbarom egy országot miskárol;
    nem kéne törölni végre a listáról?
    Ez Uniót most már jól meg kéne lepni,
    s eme hitlerájnak gyorsan véget vetni!


Hozzászólás