Orbán Viktor a bádogos

Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője a minap közérthető választ adott arra Bolgár Györgynek a Klubrádióban, hogy miért a Dörner-Csurka párocska nyert a budapesti “Új Színház” igazgatói posztjára kiírt pályázatán.

Bár a tarlóhántott agyú, teljesen hülye és talán kriptonáci Főpolgámester döntése óta jó egy hét tellt el, sem az indulatok, sem pedig a tiltakozások nem csitulnak.

Megszóllalt azóta itt már szinte mindenki, aki valamit is számít a magyar művészeti életben. Kilenc fővárosi színigazgató (lásd: “Újnáci Kultúrház Budapesten!” című posztomat!).

Aztán Ascher Tamás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora (az ominózus pályázat bírálatára Tarlóhántottagyú által megbízott testület elnöke), aki a FőHülyemesterhez intézett levelében, feledve eddigi kritikai visszafogottságát, már azt írja, hogy: “Törvényszerű vajon, hogy primitív szélsőjobboldali frazeológia, a talajszintű politizálás mellé szakmai linkség, felületesség, gondatlan fogalmazás társul? Csurka kapcsán megjegyezném, nem feltétlen kívánatos magukat komolyan vevő kultúrpolitikusoknak alkut kötni nácikkal“. (idézet innen !)

Írt egy nyílt levelet a Dörner-féle pályázatban meghívott rendezőként megnevezetett Bodolay Géza is, aki előbb közli, hogy vele ilyesmiről Dörner az életben soha nem egyeztetett, majd megjegyzi: “kezdem magam úgy érezni, mint feltehetően szegény József Attila, mikor a szovjetnek nevezett enciklopédiában a hírhedt moszkvai emigráns író fasisztának aposztrofálta őt a harmincas években. Apám amúgy a magyar egyetemisták fegyveres antifasiszta ellenállóinak helyettes vezetője volt 1944-ben, majd öt évet börtönben töltött, mint antikommunista.” (idézet innen !)

Megjelent egy nyilatkozat a szintén a Dörner-féle pályázatban megemlített Jirzí Menzeltől is, melyben kijelenti: “…mély megdöbbenést váltott ki belőlem az a hír, hogy Dörner György, akivel sem igazgatói kinevezése előtt, sem jóval ezt megelőzően nem beszéltem, igazgatói pályázatában engem jelölt meg, mint egyik meghívott rendezőjét. Anélkül, hogy erre felkért volna, vagy egyáltalán megkeresett volna. Mivel más lehetőségem nem maradt, ezúton kell visszautasítanom esetleges felkérését, amelyet a történtek tükrében már a jövőben sem tudnék elfogadni.” (idézet innen !) 

Aztán jöttek az “egyéb” nemzetközi észrevételek is. Mint pl. a bécsi színészek szervezete megnyílvánulása, vagy most éppen a “Wiener Zeitung“-ban megjelent cikk ( a 168 Óra fordításában itt olvasható!)

Ezen írásokban, nyilatkozatokban sorjáznak a szerintem jogos felháborodások és az egészet értetlenül fogadó vélemények. Utóbbiak egyszerűen nem értik, mi a lópikula szüksége volt Tarlóhántottagyúnak erre a botrányra? Hiszen aki olvasta a két pályázatot ( “Új(náci) Színház” c. posztomban a linkek megtalálhatóak!), annak kétsége sem lehetett arról, hogy Márta István és nem a Dörner-Csurka páros lehet csupán a “nyerő” – ahogyan azt a bíráló zsűri HAT SZAKMAI TAGJA is vélte!

A napok óta keresett megfejtést Borókai Gábor, az első Orbán-kormány szóvivője, jelenleg a “Heti Válasz” című lap főszerkesztője adta meg a napokban a Klubrádió esti műsorában Bolgár Györgynek nyilatkozva.

Mondatait a Népszava szerkesztője Szász István, a lap online kiadásának mai számában megjelent jegyzetében emígyen idézi: “…arra a kérdésre, hogy az egész botrányos náci-széli akciózásnak mifene célja lehet, Borókai leplezetlen és egyértelmű választ adott. Miről is van itt szó? Hát az a nagy helyzet – fejtette ki -, hogy átgondolt taktika van folyamatban. Miszerint – most tessék figyelni! – itt az történik, hogy BECSATORNÁZÁS. Hogy miiiiiiii? Mit nem lehet itt érteni? Az van, hogy le kell kenyerezni, meg kell szelídíteni a szélsőjobbot, célszerűen kell becsatornázni ezt az irányzatot. A becsatornázás pedig úgy történik, hogy időnként kell nekik (mármint a náciknak) is adni valamit.”

No, akkor most már minden érthető? És mindenkinek?

Az is, hogy a molyzsákból sajnos újra előkotort Csurka (hariháromlovihuszárpátpénztolvaly) Pista bá’ és “MIÉP” nevezetű náci pártja, meg annak obskúrus emberkéi miért tehettek azt, amit akartak a köztévében, a közrádióban, meg úgy általában a közpénzen tartott honi kultúrában még anno az első Ovi-kormány idején?

Érthető már?

Érthető már az is, hogy ugyanezen Csurka Pista bá’ miért mondhatott olyan aljas beszédet a magyar Parlamentben a WTC-tornyok ellen 2001. szept. 11.-én elkövetett merénylet témájában? S mindezt úgy, hogy az akkori miniszterelnök, egy bizonyos Orbán Viktor únott arccal hallgatta végig, majd reagálni sem volt hajlandó rá … utólag sem?!

Mert Orbán Viktor úgymond “csatornázik”! … Ja! … a nénikéjét!

Még a Kádár-rendszer idején Komlós Jánosnak, a Mikroszkóp Színpad igazgatójának volt egy tévéműsora “Az én csatornám” címmel. Jókat lehetett röhögni rajta! Ezt karikírozta ki Hofi GézaKomlós elvtárs a bádogos” címmel. Ezen is jókat lehetett röhögni.

nemúgy, mint Orbán mai “műsorán”, melyben érzelmes keringőket jár a “Barna Fos“-sal!

… és ezt…

szendamondja!


5 hozzászólás on “Orbán Viktor a bádogos”

  1. asher alexander szerint:

    Orban nem badogos!!
    az ugyanis egy tisztessegesszakma amihez kell esz is!!!
    Orban egesz egyszeruen,egy szellemi nincstelen kis koszos fereg!!

  2. kekec szerint:

    Valamit nagyon félreértettetek! Méghogy bádogos?! A csatorna a fekália és egyéb szennyvizek elvezetésére szolgáló altalaji építmény. Az ERESZcsatorna ehhez képest az ég felé található. Ebből a szempontból meg nagyon is korrekt a Borókai nyilatkozat. Nem lehet hagyni, hogy a szar csak úgy szanaszét folydogáljon!
    A kérdés csak az, hogy a csatorna HOVA VEZET? És ahova megérkezik: ott mit kezdenek vele? Mert szennyvíztisztító mű építése nincs tervbe véve.

    • szendam szerint:

      Szia “Kekec”!
      A szar nem is folydogál már csakúgy szerteszét! Most éppen az Új Színház felé csorog, mert pillanatnyilag az a kijelölt “gyűjtőmű”, aztán jövő februártól kezdődően meg szagolhatja is az, aki beteszi oda a lábát. Persze lehet, hogy ez a “láb” is nagyon büdös lesz (gumicsízmában érlelt gomba), no de ez senkit nem fog izgatni, mivel a mi kis náciaink majd akólmelegben fogják érezni magukat.
      Ami a “tisztítómű” építését illeti: folyamat ban van! Némi Szolidaritás Mozgalom-tüntetés nemrégiben, aztán jön majd 23-án a “nem tetszik a rendszer?!”, aztán pedig a “népnek árja” (ezt nem a származási “árja” fogalma alatt értettem!). No ez talán majd lemossa ezt az egész szutykot – Csurkástól, Dörnerestől, Tarlósostól, Vonástól és Orbánostól – oda, ahova ezek valóak! A pöce aljára – iszapolódni!
      Üdv! szendam
      (PS.: köszi, hogy kommenteddel megtiszteltél!)

  3. kekec szerint:

    Nincs mit. Viszont én egy kissé szkeptikusabb vagyok – azért eléggé lekonyultam, amikor a D-day 3-ik napján, már este nyolckor is elárvultan tipródtam a Clark Ádám téri színpad előtt –
    (a NOL videón még én is megsajnáltam magamat)és másnap is, amikor csak szűken jött össze 100 ember (talán) a városnéző sétára. Csípem egyébként Árok Kornélt, hogy a fáradtságtól imbolyogva becsületesen végigcsinálta velünk.
    Bár ha azt veszem, hogy ez is százszoros javulás volt az esztergomiak zarándoklatához csatlakozó támogatók létszámához képest – egypár évtized alatt eléggé felszaporodhatunk.
    Vagy sem. Rajtam eddig sem múlt – és ezután sem fog múlni!

    • szendam szerint:

      Kedves Kekec!
      Bocs’, hogy csak ilyen későn válaszolok (el voltam foglalva ugyanis két poszt megírásával, meg három kölök ráncbaszedésével), de mindenképpen szeretném kifejezni, hogy én nem osztom a Te “tapasztalati pesszimizmus”-odat.
      Az igaz, hogy a “D-Day+3” már alig vonzott pártucatnyi embert, de ez csupán annak tudható be, hogy egyrészt a szervezők nem profik (még! – csak most tanulják a “szakmát”), másrészt nézeteltérések támadhattak a résztvevő szervezetek között a váratlanul bejelenett “Magyar Szolidaritási Mozgalom” miatt. De semmi gond, mert – gondolom én – hamarosan úrrá lesznek ezen átmeneti zavarokon is, s a további lépések/akciók még összefogottabbak, célirányosabbak lesznek.
      Ami szerintem nagyon bíztató, hogy maga a “DD” tényleg szép nagyot szólt, s a “várólistán” még ott van az EMS okt. 23.-i megmozdulása is.
      Csak ezen utóbbiból nehogy olyan szervezett balhé legyen, ami Orbahnführernek alkalmat adhat a “szükségállapot” bevezetésére (is). Persze ezt majd előre lehet tudni! Onnan, hogy Ovi melyik rendezvényen fog részt venni: a brüsszeli úniós egyeztetésen, avagy az Astoria előtti “megemlékezésen”!
      Üdv! szendam


Hozzászólás