Andrassew & Balog

Elnézést kérek Andrassew Ivántól, hogy Balog emberminiszter-páterral egy címben említettem a nevét! Tudom, hogy ez (úgy erkölcsileg, mint szakmailag) nem illendő, de szükséges volt!

Hogy hogyan kerül e két, egymástól teljesen eltérő beállítódottságú és erkölcsiségű ember neve egyetlen posztcímbe? Hogy miért kérek bocsánatot ezért Andrassew Ivántól? Nos azért, mert …

… Andrassew, a vátesz …

… a Szaniszló Izékének a “szakmai zsűri” által meg nem ítélt, de Halász államtitkár által kilobbizott és Balog emberminiszter-páter által át is adott Táncsics-díjával kapcsolatosan azt írta népszavás jegyzetében, hogy:

“Vagyis kiderült: az történt, amire egyébként sokan gondoltak is – én nem, mert csakugyan hittem Balog miniszter tisztességében -, hogy ő pontosan tudta, mit művel. Bedobott egy kis mérgezett szart az újságírók közé, amitől ők majd szétrebbennek, kimenekülnek egy közösségből. Ezzel a kitűnő trükkel szét lehet verni az értékrendet, a méltóságot, bármit. A lényeg az, hogy a szétverés után ki lehet építeni az új rendet. (…)

Iván mindezt azért írta, mert Balog emberminiszter-páter ugyan elismerte, hogy Szaniszló Izékének Táncsics-díjat adni ordas hiba volt, de az őt leerkölcsihullázó (magát valamilyen furcsa oknál fogva újságírónak tekintő) jobbikos Pörzse Sándornak is dobva egy kis kormányzati “csontot”, kijelentette: hogy a méltatlanúl méltatott Szaniszló Tetűhöz képest Elefántnyi Újságírók díj-visszaadogatási akciója nem különösebben zavarja, lévén közöttük sokan vannak, akinek “legfeljebb tévedésből” adta volna oda ezt az elismerést sőt, még örül is neki, mert így legalább tisztul” a névsor!

A botrány azonban ezzel még nem volt elsimítva, lévén Balog emberminiszter-páter szerint elsősorban a (kizárólag fidesznyik sajtómunkásokból álló!) “szakmai zsűri” volt a hibás, tehát szerinte a javaslattétel/elbírálás folyamatában volt a gikszer. Hogy egészen pontosan fogalmazzak: abban a metodikában, melyet személyesen Balog emberminiszter-páter saját hatáskörében meghozott rendelete szabályoz! Ezt a hibalehetőséget persze a lehető leghamarabb meg kell szüntetni, ezért osztán …

… Balog, a méregfogorvos …

… rögtön elővette a fogóját és extrahálta az általa (? … a Főnöke által!) összeszkábált rendszerből a gennyesedő szájüregi csontképződményt úgy, hogy a jövőben a Táncsics-díjak odaítéléséről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa  fog dönteni! Tehát ők:

Szalai Annamária nagy fotó (585x290)

Szalai Annamária: 1961-ben született Zalaegerszegen. Diplomáit 1982-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanítói, 1990-ben az ELTE BTK népművelés szakán, majd 1998-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szakközgazda, pénzügyi szak vállalkozási szakirányon szerezte. 1982-1984 között a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskolában tanított, 1984-85 között a Zalai Hírlapnál újságíró, 1985-97-ig a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, majd jogutódjánál filmforgalmazó, filmiroda-vezető. 1997-2002-ig a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója. 1998 és 2004 között országgyűlési képviselő. 2002-től a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén óraadó, 2003-tól adjunktus. Az Országgyűlés 2004-ben és 2008. március 31-én az Országos Rádió és Televízió Testület tagjává választotta. 2010 augusztusától a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. Az Országgyűlés 2010. október 11-ével a Médiatanács elnökévé választotta.

Auer János (587x400)

Dr. Auer János: 1982-ben szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1987-ben ügyvéd-jogtanácsosi szakvizsgát tett. Szakmai pályafutását jogi előadóként kezdte, majd jogtanácsosként és egyéni ügyvédként dolgozott. Hírközlési jogi tapasztalatait távközlési cégek jogi képviselőjeként, illetve jogtanácsosaként szerzete.

Kollarik Tamás (587x400)

Dr. Kollarik Tamás: az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziumában érettségizett. 1998-ban diplomázott az ELTE BTK történelem-, illetve az Államigazgatási Főiskola igazgatásszervező szakán, 2004-ben jogi diplomát szerzett. 1998-tól a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott főtanácsadóként, majd 2002-től nyolc éven át képviselő volt Budapest-Zugló Önkormányzatánál. Több éven át a Budapest Film Zrt. FB tagja. Könyvkiadóként, producerként, gyártásvezetőként, ötletgazdaként és szakértőként számos könyv, DVD, dokumentum- és reklámfilm megalkotásában vett részt. 2010-ben a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé választották.

Koltay András (587x400)

Dr. Koltay András: jogi diplomáját 2002-ben vette át a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ahol PhD fokozatot is szerzett. Szakmai pályafutását 2002-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Tanszékén tanársegédként kezdte, majd 2007-ben adjunktussá nevezték ki. A University College London, a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézet és a sydney-i Kent Intézet szervezésében kiegészítő jogi és menedzsment tanulmányokat folytatott. Legfőbb kutatási területe a szólásszabadság, a médiajog, a személyiségi jogok, valamint a kommunikációs alapjogok. 2009 óta a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi tagja.

Vass Ágnes (587x400)

Dr. Vass Ágnes: 1991-ben szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Szakmai pályafutását 1991-ben kezdte a Budai Központi Kerületi Bíróságon fogalmazóként, majd egyéni ügyvédként tevékenykedett. Jelenleg a Pázmány Péter Tudományegyetem Jogi Karán európai jogi szakjogász képzésén vesz részt. Széles körű médiajogi tapasztalatait ügyvédi munkája során szerezte.

(életrajzi adatok és fotók forrása: http://mediatanacs.hu/tart/index/652/Mediatanacs_tagjai )

Nos Balog emberminiszter-páter rendelete szerint ez a társaság lesz az, amely a jövőben dönthet arról: melyik újságíró kapja meg az államilag adható legmagasabb szakmai díjat!

Csupa fidesznyik jogász-bürokrata-pártember, kik közül legfeljebb Szannamáriának lehet némi újságírói “tapasztalata” (életrajzából “lefelejtődött” annak a bizonyos “magazin”-nak a főszerkesztése!). Jövőre ők fognak a Szaniszló Tetűhöz képest mégmikróbb-mégvéglényebbeknek is Táncsics-díjat elbírálni/javasolni, Balog emberminiszter-páter-pilátus pedig moshatja kezeit!

Azért szar érzés, hogy ezeknek a sajtó-skríblereknek oly’ gyakorta van igazuk! Andrassewnek abban, hogy a Táncsics-díjnak mi lesz a sorsa, az “amerikás” Bartus Lászlónak pedig (még tavaly előtt!) abban, hogy mi lesz az országé!

Arról már nem is beszélve: mennyire kifordították ezek a Fideszfeudális Főurak/Főhölgyek eredeti értelmükből a fogalmakat: Cenzorok ítélik oda a Cenzúra ellen kűzdő Táncsics Mihályról elnevezett díjat?! … Mint ha a dögevő-ragadozó Foltos Hiénát választották volna meg a “Vegetáriusok Világszövetsége” elnökének! 

… és ezt …

szendamondja!


One Comment on “Andrassew & Balog”

  1. zümm-zümm szerint:

    “A „fékek és ellensúlyok” között szokás kiemelni a független és szabad sajtó szerepét. Sokan a sajtót nevezik–a törvényhozó, a végrehajtó és az igazságszolgáltatási ágazat mellett–a demokrácia negyedik hatalmi ágazatának. Nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kormányon lévők ne érezhessék magukat a hatalom korlátlan és ellenőrizhetetlen birtokosainak. A szabad sajtó képes leleplezni az uralmon lévők visszaéléseit és betekinteni a politikai játszmák színfalai mögé. Ha a hivatalos közlések félrevezetőek vagy elhallgatnak fontos tényeket, a szabad sajtó elmondhatja az igazságot… A média új szabályozása–a médiahatóság újjászervezése és a médiatörvény–olyan mértékű központosítást hoz létre a közszolgálati hírközlés és a politikai töltésű kommunikáció világában, amely csak a kommunista diktatúra propagandagépezetéhez hasonlítható”.(Kornai János, Számvetés,Népszabadság, 2011. január 6.)

    Ajánlom a figyelmébe az olvasóknak:http://www.hungariancharter.com/v%C3%A1dirat.php


Hozzászólás