Élhető jövőt!

Nem éppen harmatos frissességű “primőr” ez az írás, melyet most mnden változtatás és komment nélkül idézni fogok, de garantálom, hogy “minőségét és szavatosságát kolátlan ideig megőrző”!

Mit kíván a magyar nemzet?

Itt ez a 12 pont, ami újra és újra aktuális, mióta csak megszületett. 165 évvel az első felolvasás után ismét a sajtó szabadságáért kell kiáltanunk. Cenzúra ugyan nincs, de nem kérünk a kormány uralta médiából, az ellenzéki sajtó elhallgattatásából, a népbutító álhírekből sem. Nem kenyeret és cirkuszt akarunk, hanem tényszerű és független tájékoztatást a valós helyzetről. Nem a hatalom igényének megfelelően átszabott képeket, hanem azt a valóságot, amiben élnünk kell.

A képviseleti demokráciában olyan képviselőket akarunk, akik átérzik annak a felelősségét, amivel felruháztuk őket, akik komolyan veszik, hogy a kormány (“ministerium”) felelős nekik, és nem ők a kormánynak. Azt akarjuk, hogy ne felejtsék el: a hatalmukat tőlünk kapták, és ehhez méltóan bánjanak velünk. Nem kérünk a lekezelésből, mert nem vagyunk ostobák.

Ha az “egyenlőség, szabadság, testvériség” jelszó első megfogalmazói most látnák, hogyan érvényesülnek nálunk az emberi jogok, gyaníthatóan újra lerohannák a Bastille-t. Nem akarunk a listák országa lenni. Azt akarjuk, hogy ne vallásunk, származásunk, nemünk, szexuális beállítottságunk és szokásaink, netán ismerőseink és politikai nézeteink, hanem tetteink, képességeink és gondolataink alapján ítéljenek meg bennünket. Nem akarunk szégyellni vagy titkolni olyasmit, amiről nem tehetünk. Nem Pistának akarunk “jók” lenni, hanem saját magunk akarjuk eldönteni, mire vagyunk alkalmasak. Nem annyit érünk, amennyink van, hanem annyit amennyi bennünk van.

Szégyelljük azt a kormányt, amely erőszakszervezetekkel akar félelmet kelteni. Nevetséges, hogy arra tartsanak fenn adóforintjainkból egy szervezetet, hogy vízi pisztolyos diákokra vadásszon, ugyanakkor egy időseket bántalmazó kormánytanácsadót védelmezzen. Nem akarunk sem félkatonai szervezeteket, sem besúgóhadosztályokat, sem masírozó félelemkeltőket magunk körül. Olyan országot akarunk, ahol a hatalom nem fél tőlünk, és nekünk sem kell félnünk a hatalomtól.

Szolidáris állampolgárok vagyunk. Olyan arányban akarjuk kivenni részünket a közterhekből, amilyen arányban erre képesek vagyunk. Nem fogadjuk el azt az adórendszert, amely a szegényeket egyre szegényebbekké teszi. Hiába akarják elhitetni velünk, hogy ez nekünk jó, mi nem csak számolni tudunk még, de a saját bőrünkön is érezzük az aránytalanságot. Elhisszük, hogy a kormány a javunkat akarja, de azt nem adjuk. Nem tűrjük, hogy ne csak az út szélén hagyják a már ott lévőt, hanem autójukból kiszállva még az árokba is rúgják. Sem táblagyárosokat, sem baráti vállalkozásokat nem kívánunk támogatni.

Az úrbérnek számos formája létezett: a robot, a dézsma, a pénzbeli fizetés vagy az ajándék. Jobbágyok vagyunk tehát, annak tekintenek bennünket, hiszen a közmunka, az ötletszerűen ránk rótt terhek, a kenőpénz, a korrupció jelen vannak életünkben, sőt most már a röghöz kötés is. Nem közmunkaprogramot akarunk a beígért egymillió munkahely helyett. Nem akarunk és már nem is tudunk kenőpénzt adni, sem az orvosoknak, sem a hivatalokban, sem a hatóságoknak. Nem kérünk többet a korrupcióból, amely eddig is része volt az életünknek, de amelyet az ország jelenlegi vezetői tettek a rendszer lényegi részévé. És nem akarjuk, hogy röghöz kössenek bennünket, hanem azért akarunk itt maradni, mert itt jó élni.

A bíróságok függetlenségét kikezdte, az alkotmánybíróságot gúzsba kötötte kormányunk. Rendszerváltóink nem a kalaptartón bólogató kutyák testületét hozták létre, hanem olyan szervet, amely felette áll a kormánynak, és illetékes bírája a mindenkori hatalomnak, amely megvédi az állampolgárok alkotmányát. Azt az alkotmányt, amely nem játék, amelyet sehol a világon nem változtatnak percenként, mert az nem notesz, amiből ki lehet tépni a lapokat. Nem rosszul összeragasztott Alaptörvény-makettet, hanem szilárd, a polgárt az állammal szemben védelmező Alkotmányt akarunk, hozzá független igazságszolgáltatást és feladatát ellátni képes Alkotmánybíróságot.

A Nemzeti Bank garantált függetlensége az infláció elleni legfontosabb biztosíték. Független Nemzeti Bankot akarunk tehát, az élén pénzügyekhez értő, szuverén elnökkel, és nem a miniszterelnök jobb kezéről lehúzott kesztyűbábbal. Nem kérünk a további destabilizációból, mert ez a játék a mi zsebünkre megy.

Ma nem csak a katonáink vannak külföldön, hanem lassan minden ismerősünk, pedig nem viszik őket. Mennek maguktól, és nem lehet őket hibáztatni érte. Az elmúlt három évben többen mentek el Magyarországról, mint ’56-ban, mi viszont nem azért akarunk elutazni, mert muszáj, mert már nem tudunk itt életben maradni, hanem azért, hogy világot lássunk, és tapasztalatokat szerezzünk, de utána jó érzéssel hazajöhessünk, mert itt vagyunk otthon. Nem csak maradni nem akarunk kényszerűségből, de menni se.

Nem vagyunk hajlandóak politikai nézeteink miatt bűnhődni csupán azért, mert egy parlamenti kétharmad úgy gondolja. Nem akarunk koncepciós pereket. Békésen, de határozottan állunk ki a jogainkért, és nem fogunk meghátrálni minden megfélemlítés ellenére sem, mert változást akarunk, és azt ki is fogjuk kényszeríteni.

Uniót akarunk, de egész Európával. Büszke magyarok akarunk lenni, nem szánalom tárgyai vagy elrettentő példa. Nem leszünk bevándorlók, a nemzetközi eszmecseréknek alanyai és nem tárgyai akarunk lenni. Nem elszigetelődni akarunk, hanem nyitni, mert nem félünk a külvilágtól, mert képesek vagyunk átérezni az átalakuló-globalizálódó világ kihívásait, és meg tudjuk állni helyünket a versenyben. Az ország vezetőitől pedig elvárjuk, hogy ne akadályozzanak ebben, hanem segítsenek.

Egyenlő, szabad, testvéri Magyarországot akarunk, és élhető jövőt!

Nagypál Anikó újságíró /
Reklámok

5 hozzászólás on “Élhető jövőt!”

 1. bonhomme szerint:

  Választási rigmusok

  Orbán Viktor pszichopata:
  Kiütött a cujka, tata?
  Lesz miatta itt még csata,
  Neki pedig ra-ta-ta-ta!

  Elbaltáztad, Orbán Viktor:
  Éppúgy, mint az osztrák piktor.
  Rémuralmad nem kesz hosszú:
  Utolér a jogos bosszú.

  Kövér Laca vörös fattyú:
  Soha nem lesz fehér hattyú!
  Csak egy tapló suttyó szittya,
  Ki a gyűlöletet szítja.
  Ősprimitív durungbajszú:
  Bűnlajstroma igen hosszú!
  Nem lepődök meg, ha apja
  Egyszer majd jól pofán csapja!

  Schmitt Palika exsportoló,
  Pénzért mindenre kapható.
  Oda az elnöki pálya,
  Mert lopott a diplomája.
  Ne neheztelj, kedves Pál!
  Így jár, aki plagizál.

  Bayer Zsolti náci tollnok:
  Nagy bunkó, mint ide Szolnok!
  Verjed még kicsit a nyálad!
  Kenderből lesz majd a sálad!

  Áder Janó, hol az eszed?
  Neked többé nincs hiteled!
  Gerinctelen rendszerszolga!
  Fogalma sincs, mi a dolga!

  Lázár Jankó büdös bunkó,
  Kontóján sok frankó bankó:
  Svájci frankok, svájci bankok;
  Ha megbuktok, irány Bangkok?

  Rogán Antal, le a lanttal!
  Érd be egy sekély sírhanttal!
  Törvényszéken tölgyfa asztal:
  Majd a bíró elmarasztal!

  Semjén Zsolti stüszivadász:
  Bumburnyákok között nagy ász!
  Mit szólsz majd, ha egyszer végre
  Téged kapnak puskavégre?

  MatolCsita kancsal majom:
  Míg makog, nincs vele bajom,
  Csak, ha azt hiszi a dőre,
  Hogy ember vált már belőle.
  Piros seggű orángután,
  Seggpöttyökkel hal meg bután. (Romhányi egy halhatatlan)

  Varga Pista erőszakos:
  Okos, mint a tavalyi kos!
  Lennél inkább egy homokos,
  Mintsem nőkkel erőszakos!

  SelmeCziki Gabi szöszke,
  Okos, mint egy kifli csücske!
  Esze semmi, fogd meg jól!
  Minden szava egy öngól!

  Szíjjártó egy szájjal ártó!
  Olyan sötét, hogy már bántó!
  Ha holló száll át fölötte,
  Hisszük: villámlik körötte!

  Giró-Szászéktól a Bandi
  Folyton füllent, az oktondi!
  Ördögadta Andriskája!
  Hazudik, de szarunk rája!

  Deutsch Tompika mocskos szája:
  Trágárság a diszkrét bája.
  Ő a pártja sztárbikája:
  Várva várja árja párja.
  Árva lány ha megkívánja,
  Bánja kánya: felcsinálja.

  • bonhomme szerint:

   kiegészítések:

   Papcsák Ferkó egy nagy furkó:
   Buta, akár egy fatuskó.
   Nincs oka a vigasságra;
   Nem tart soká királysága.
   Zugló népe most leváltja,
   Szurokba is belemártja,
   Libatollban hempergeti,
   Seprűnyéllel elkergeti.

   Kósa Lajos nagy otrombán
   Ül a maga szemétdombján.
   Vigyázz, Lajos, lyukas a kas,
   Nem leszel te soká kakas.
   (népieschen:)
   Debrecenbe kéne menni,
   Kósa Lajcsit kéne venni.
   Lemérjük, s ha lesz egy mázsa,
   Megvesszük majd far-hát-árba’.

   Balog Zoltán hazug spontán;
   Azt hiszi tán, ő egy szultán?
   Nem sejti tán, vagy nagyzol tán? / Kedves Zoltán, ön nagyzol tán?
   Sagt der German: ein Untertan!

   Szájer Józsi-alaptörvény
   Egy tömény jogi förmedvény.
   Bár az önkény igen kemény,
   Úgy vélem én: van még remény!

  • bonhomme szerint:

   további kiegészítések:

   Szíjjártó egy szájjal ártó!
   Olyan sötét, hogy már bántó!
   Ha holló száll át fölötte,
   Hisszük: villámlik körötte!
   Ő egy ex-protokolldroid:
   Éjjel-nappal hazudozik.
   Gyönyörű a hivatása:
   Magyarország szívatása!

   Elhervadtál, Hoffmann Rózsa!
   Ülhetnél ott, ahol Dózsa!
   Az asszonyság nem egy zseni:
   Diákságot felhergeli.
   Felsőoktatásban nincs már:
   Közoktatás-államtitkár,
   Bár nem érdeklik bajai…
   (Pedig született Bajnai).

   Hoffmann Rózsa ki van rúgva,
   Helyette más pöröly zúz ma.
   Klinghammer a becses neve:
   Érződik is neve heve.
   Rossz az irány, rossz a vektor;
   Valódi veloci-rektor.

 2. öregszeder szerint:

  “Békésen, de határozottan állunk ki a jogainkért, és nem fogunk meghátrálni minden megfélemlítés ellenére sem, mert változást akarunk, és azt ki is fogjuk kényszeríteni.”
  Bocs, de ezt nem tartom értelmes viselkedésnek. Szokták mondani, hogy lankadt répával nem lehet kettyinteni. Ezt Gyurcsány már megpróbálta, pedig lett volna törvényes ereje is és ráfizetett.( Mellékesen jegyzem meg, hogy demokrataként ez volt a nagy hibája.) Ha valaki csak az erőből ért, annak erőt kell mutatni. Ez az erőmutatás lehet egy tömeges fellépés, ami egyenlőre nem agresszív, de nem hagy kétséget afelől, hogy nem hátrál meg a nyílt konfrontációtól sem. Vagyis nem kezdeményez, de határozottan és keményen visszaüt. Ezt orbán is tudja, ezért hozza létre a különböző rendfenntartó erőszakszervezeteket, ezért tűri(támogatja) a gárdákat. Ennek az erőnek a birtokában már nem kell udvarolnia a választók sokaságának, csak a saját klerikálfasiszta táborát kell egybentartania és azok a hatalomért mindenre képesek. ’45-ben milyen nehezen lehetett ezektől a nyilas söpredéktől megtisztítani az országot és ’56-ban milyen gyorsan előbujtak és akartak revansot mindenért, tönkretéve a tiszta eszmétől vezérelt forradalmat, amit ezek miatt ma sem lehet tiszta szívvel ünnepelni? Orbánnak csak csettintenie kellett és ezek azonnal a szolgálatába álltak. Ha annakidején csak erővel lehetett elzavarni őket, akkor miért hiszi bárki, hogy ma békés, türelmes buksi simogatással meg lehet őket győzni, hogy menjenek a picsába? Ennek a klerikálfasiszta kispolgári hordának tök mindegy, kitől kapja meg a lehetőséget, hiszen orbánék kommunistázása sem tudja eltakarni, hogy náluk nagyobb és több kommunista múltú ember egyik pártban sincs. Ez a kispolgári, feljelentgetős házmester horda olyan buta, mint a tök: ezek doktori diplomával fősámánok, akik körül ugrálják csörgőiket rázva a koronát. Turulban született sámán keresztények, akik utálják a zsidókat, cigányokat,kínaiakat, pirézeket. Akik osztályozzák, hogy ki érdemes a magyar néphez tartozásra. Ezeket akarod te szépszóval demokráciára tanítani? Van rá többszáz éved és mártírod, mint az őskeresztényeknek?

  • bonhomme szerint:

   Korrekt az okfejtés
   Már én is elcsodálkoztam, honnan lett ennyi neonyilas barom.
   De ha a jelenlegi hatalomnak ez az egyik pillére…
   A kereslet meg a kínálat nagyon szépen egymásra talált.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s