Ünnep, Jobbik módra

Ismerős az a vicc, amikor két végvári vitéz ücsörög a bástya fokán, s az egyik arról panaszkodik, hogy “Nem mén’ mán’ az b..ás!“? Meg van? Igen?! No, akkor ezt az egészet nyugodtan át lehet írni a Jobbikra, meg Farkas Flórira, mert sem náciéknál sem cigányéknál “mén’ mán’…” az se!

Pedig a srácok marhára bekeményítettek az elmúlt hetekben annak érdekében, hogy az uborkaszezon vezető sajtóhírei ne csak az orbáni körlátogatás egyes állomásairól szóljanak. Ugye kezdődött azzal, hogy egy devecseri őstulok rosszul parkolt, s tettlegességig fajuló vitába keveredett az ezt kifogásoló polgártársával. Mivel ez a “polgártárs” történetesen nem a Napon barnult le, Náciék rögtön okot találtak egy magyarvédelmi felvonulásra. A mintegy ezer, kopaszra gyúrt lábasjószágot számláló csorda kordont döntve, beton és kődarabokat hajigálva dúlta végig Devecser utcáit – ennek során egymást is sikerült hál’ Istennek kupán vágniuk, többek között az egyik Karámfőnök Vezérbikát, akit egy súlyos népi tévedés az “országgyűlési képviselő” megtisztelő, de méltatlan címével ruházta fel (Ferenczi Gábor, Jobbik).

Ja, hogy kordont dönteni szabálysértés? Kéremszépen, ők ezt egy bizonyos “Orbán Viktor” nevű embertől tanulták, s azt is tudják, hogy az ezen ügyben eljáró bíró korabeli ítélete szerint ez a tett “oly’ csekély mértékben veszélyes a társadalomra nézve” (különösen törvényhozó-elkövető esetén, ugye bírókám?!), hogy még megrovást sem érdemel. Ja, hogy ilyen felvonulást és így megtartani nem csak visszaélés a gyülekezési joggal, de még netto törvénysértés is? Kéremszépen, ezt ők szintén egy “Orbán Viktor” nevű embertől tanulták, s még azt is, hogy nem köll törődni a szabályokkal, mert “majd jönnek a jogászok és megvédenek, oszt’ jónapot!“. Ja, hogy ezt az egészet a kivezényelt, kétszáz fős rendőri alakulatnak köllött volna megakadályoznia? Kéremszépen, ők ugyanezen “Orbán Viktor” nevű embertől pedig azt tanulták meg, hogy ha rasszista hülyenácik dúló csordáival találkoznak, akkor jobban teszik, ha hátatfordítva az egésznek inkább szabálytalankodó bicikliseket bírságolgatnak, mert egyrészt köll a pénz a matolcsysta-közgépista államkasszának, másrészt meg ha esetleg tennék a dolgukat (mint 2006. őszén), akkor nyomban előugrik az ügyeletes balsay, s egy országgyűlési határozattal arkangyalt fabrikál a huligánból, s bűnözőt a rendfenntartóból! (Ugye, alkotmánybírókám?)

Náciék, felbúzdulva a “Devecseri Dicsőség”-en, néhány nappal később, hasonló indokkal egy másik településre (a neve sajna nem jut az eszembe, de csak kisegít majd valaki!) szerveztek volna egy újabb menetelés, de a siker akkor már elmaradt: alig kéttucatnyi, ökölbe szorított aggyal és csíkos zászlóval felszerelt pacák téblábolt csupán tanácstalanul, tarsolylemezét és nemlétező homloklebenyét símogatva a randiponton, aztán úgy másfél óra múlva el is száligóztak. Óriási volt a lebőgés, a Net Népe simán körberöhögte őket, a Nyilas Pártközpontban meg egymással ordítozott az oberkommando, s azon tanakodtak, hogy a soron következő ceglédi dzsemborira hogyan lehetne kellő számú, csörtetésre és bőgésre hajlandó (h)ősmagyar tulkot összeterelni?!

Bár a tudomány jelenlegi állása szerint az Archeocortex csak az ösztöni vezérlésre alkalmas, és nem a gondolkodásra, ennek ellenére az egyik náci sturmführernek sikerült kicsiholnia magából a Nagy Ötletet. Azt nevezetesen, hogy a pénteki Fradi-Újpest “labdarúgó” mérkőzés lelátóin unatkozó, “nemzeti érzelmű” (azaz: berúgott és balhézni bármikor kész) szurkolóiból lehetne toborozni egy sturmabteilungot, amely kellően nagy létszámú, kellően hangos és kellően agresszív ahhoz, hogy az “Operation Cegléd” a korábbi kudarcot feledtető sikert arasson. A “drukkerek” szíves-örömest fogadták a meghívást (pláne úgy, hogy a közpénzből finanszírozott párt fizette az utazást meg a menázsit!), s szombattól hétfőig állt a bál Cegléden: ők a “sörfeles”, meg a “balhé” mámorában a cigányokat, őket meg a rendőrök kergették napokon át Cegléd utcáin, a sajtó pedig tele volt a jobbikos hírekkel. Sieg Heil! Unser Führer ist Vona!

Ámde a sikernek ára is van ám, s nem is kicsi! A Vonabanda ugyanis a “Cegléd” hadművelettel ellőtte minden puskaporát. A majd’ 72 órán át tartó folyamatos “járőrözés” (meg a piálás) úgy kidöglesztette a “Liebstandarte Vona” hadosztályt, hogy csupán alig pártucatnyi, mozgósítható “hadműveleti tartalék” maradt arra, hogy a Margitszigetre meghírdetett, augusztus 20.-i, Központi Pártünnepség  a tömeges érdeklődés teljes hiánya okán ne fulladjon közröhejbe, a fellépő “művészek” (azaz pártpolitikusok) pedig ne égjenek szénné. Bár a sajtóbecslések 100-150 főre teszik az érdeklődők számát, de ez szerintem a rendezvény teljes időtartamára vonatkozhatott. Az alábbi fotó ugyanis éppen a “Főműsor” idején készült:

kiem
 
Pedig a háttérben látható színpadon ezidőtájt olyan pártnagyágyúk durrogtatták a dugóspuskáikat (zsidókra, cigányokra és persze az EU-ra), mint Murányi Levente és Novák Előd pártalelnökök, illetve Szávay István és Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselők! Irgalmatlan lebőgés volt ez bizony, s aki mégjobban ki akarja röhögni magát, az kattintson a “rosszabbik.com” weboldalára, ahol további és roppant tanulságos fotókat láthat! Érdemes!
 
Ámde térjünk egy kicsit vissza a devecseri és a ceglédi esetekre! Mert ezen ügyekben nem csak a Jobbik triumfált, de néhány emberkének (Pintér Sándor belügyminiszteren, meg a rendőrökön kívül – utóbbiak magatartása abszolute magyarázható! … ld.: fentebb!) sikerült szénné égetnie magát. A ceglédi polgármestert ugyan még csak enyhén lengi körül a kozmaszag, mivel a dúlásban és felfordulásban való felelőssége csupán áttételes. A fideszes Földi László ugyanis azt nyilatkozta az érdeklődő sajtónak, hogy Cegléden korántsincs akkora cigány-magyar konfliktus, mint azt most a “szélsőjobb egyes képviselői felfújni igyekeznek“, s ezért nem is érti, hogyan kerekedhetett ekkora balhé az ő városában. (Nem tudom megfigyelte-e már bárki is, hogy a Gárdadúlásokban érintett települések érintett polgármesterei mindíg ugyanezt a “Minálunk-soha-nem-volt-baj-cigányok-és-magyarok-között“-klisészövegét veszik elő, amikor magyarázni köllene. Ezeknek szerintem van egy közös, de eleddig titkos, nyilatkozati közhely-szöveggyűjteményük! Nem?) Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy ippeg pont a polg.mester úr, meg a pártja az, aki/ami olyan puszipajtási viszonyt ápol a Nácikkal, hogy azok ma már mindent megengedhetnek maguknak!
 
És itt jön be az a másik “közéleti szereplő“, aki pedig még a szénnél is szenebbé égette magát! A nepszava.hu ma megjelent cikke szerint: “Közös állásfoglalásban ítélte el 10 roma szervezet a Cegléden kialakult helyzetet, de a Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő vezette Országos Roma Önkormányzat nem volt köztük.“. Hát azért az Úristenit már! Hát mijafasz dolga lenne más az Országos Roma Önkormányzatnak, mint minimum csatlakozni egy ilyen állásfoglaláshoz?! He?! Ennek az “ORÖ” nevezetű sóhivatalnak eleddig egyetlen normális vezetője volt, Horváth Aladár. Őt azonban a a mutyista elnökség még fél esztendeig sem tűrte meg (lévén a kasszafosztogatás helyett a cigányok érdekképviseletére akarta őket rábírni), s azzal az indokkal, hogy “túl eszdéeszes“, utilaput kötöttek a talpára. Azóta az ORÖ elnöki széke a kormányzati pártösszetétel függvényében, egyfajta vetésforgóként, hun Kolompár Orbán, hun pedig Farkas Flórián segge alá vagyon tolva. Előbbit még (ha jól emlékszem) 2009-ben rúgták ki azzal a váddal, hogy sikkasztja az ORÖ pénzét (ügye ma már “bírósági szakaszban” van). Helyére pedig rögvest beültették azt a Flórit, kinek a korábbi és hasonló ügye miatt csak azért nem kellett leülnie a jogerős börtönbüntetését, mert Köztársasági Elnöki Kegyelemben részesült! (Muhahahaha!) Flóri pedig most fogja a székét, meg a pofáját is, s az még hagyján, hogy amikor a Főnöke, a szövetséges-látogató roadshow-ja során lesegélyenélőzte cigány testvéreit, nem szólt egy kukkot se (elvégre: “The boss is the Boss!“), na de akkor is kussol, amikor a Gárdamars már fizikailag is veszélyezteti az ő népét? Pfujj, Lóri! A Devla rágja ki a mejjedet!
 
Tény, hogy eleddig egyetlen kormány sem volt hajlandó érdemben tenni valamit is a cigánysággal kapcsolatos társadalmi problémák megoldása érdekében. A választási népszerűségre kacsingatva csupán a szőnyeg alá söpörték a dolgokat, s néhány díszcigány kirakatba állításával igyekeztek leplezni és odázni a gondokat. Mindezek – meg az általános elszegényedés – következménye lett a Jobbik, amelynek “politikusai” úgy igyekeztek elsikkasztható állami és EU-pénzek birtokába jutni (sikerrel), hogy a frusztrált társadalmi rétegek orra elé céltáblának tűzték ki egy még náluknál is frusztráltabb és kitaszítottabb társadalmi réteget.
 
Hamarosan ez az egész cigány-jobbik hóbelevanc a fejünkre fog szakadni!
 
… és ezt …
 
szendamondja!

25 hozzászólás on “Ünnep, Jobbik módra”

  1. asher alexander szerint:

    na most sikeredett meglepned valamivel!!
    pl azzal hogy ez a Florimajom meg mindeg szabadon lofralhat!!
    hogy nem csuktatak meg le a Roma Holocaust penzek elsikkasztojat??
    hat mi a jo budosfranc van ottan kerem…………???!!
    hogy rothadna ra a Florira a muanyaglakat!!!

    • szendam szerint:

      Kedves Asher!
      Hát bizony-bizony! Priuszos a drága Lórika, ezért lehet Orbahnführer Elsőszámú Díszcigánya!
      Üdv! szendam

      • asher alexander szerint:

        hat kerem akkor ez a flori gyerek kb ugyanaz lehet benito orban reszere mint badoglio volt-(o is roma volt!!)-mussolini reszere!!
        lehet ezert nagy peldakepe orbanfuhrernek!?

  2. Barina szerint:

    Az utóbbi pár napban én is figyelemmmel kisértem, mi történik a Jobbik háza táján. Tegnap beszürcsöltem pár hideg fröccsöt és megpróbáltam leereszkedni a „nemzeti honlapok” szellemi szintjére. Lehet a túl sok fröccsnek is köszönhetően, nagyon megrémültem, azon feltételezésemet igazolni látom, ami szerint Orbánék polgárháborús helyzetet szeretnének előidézni a Jobbik közreműködésével. A kormány gyalázatos ténykedése miatti esetleges lázadás megelőzésére, inkább kirobbantják a magyar-cigány zavargást, elterelve a figyelmet a fő problémáról, azaz magukról. Közben természetesen leszámolhatnának az ellenzékkel is, hatalmukat konzerválhatnák újabb centralizációval. Ez lehet a tervük, erre utalnak a jelek. Idén életbe léptették a 2012. évi II. törvényt, ami a „megélhetési bűnözésnek” mondott szabálysértési összeg határát feltolta 50.000 forintra. A jobboldal egyik vesszőparipája volt idáig, hogy ostorozták a balos kormányok azon intézkedését, amivel 20.000 forintban húztak határt a bűncselekmény és a szabálysértés közt. Nekem se tetszett itt vidéken, hogy húszezerig apránként ellophattak mindenünket a romák, minden különösebb retorzió nélkül. Nagyon megörültem, mikor Orbánunk egyik első törvénymódosítása leminimalizálta az elkövetési értékhatárt, kellő visszatartó erőt mutatva a nem tisztességesen élő emberek felé. Most 2012.04.15.-én életbe léptették például a következőt:

    132. A tulajdon elleni szabálysértés
    177. § (1) Aki
    a) ötvenezer forintot meg nem haladó értékre lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, orgazdaságot,

    A figyelmesebbeknek rögtön szemet szúr az, hogy a cigánybűnözés ellen oly hevesen tiltakozó jobbikos képviselők, egy szót sem szóltak erről a törvényről, nem szerveztek tüntetéseket a törvény megszavazása és bevezetése ellen, tehát kussoltak a parlamentben. Tehát azt hagyták szótlanul bevezettetni, aminek a töredékét előtte minden baj okozójának kikiáltva ostorozták a balos kormányokat. Diktátorunk olajt öntött a tűzre, miközben csatlós csürhéje Cegléden cirkuszol, mert nő a cigánybűnözés. Azt azonban egyetlen közleményükben sem olvastam, mi váltotta ki ezt a növekedést, mi is a valódi ok a rosszabbodó életkörülmények mellett. Az ok ez a törvény, ettől bátorodtak fel a romák és ettől váltak tehetetlenné rendőreink. Erről sehol sem olvashatunk, hazai média elhallgatja a valóságot. Orbánék törvénye polgárháborús helyzetet fog hamarosan előidézni, ebben a Jobbik vállalja Orbán által előírt szerep eljátszását, a zavargások kirobbantását. A Jobbik vezetőségének jól jön ez a szerep, mert a népszerűségük hanyatlik, belső harcok gyengítik a pártot, szimpatizánsaiknál leesett már a tantusz, rájöttek a túrpisságokra. Lehet most az utcán ismét vonulni, cigányozni, uszítani és gyűlöletet kelteni, kampányolni az ellen, ami ellen nem tiltakoztak a parlamentben.
    Engem az szomorít el a legjobban, hol a büdös francba voltak balos honatyáink, mikor ezt a törvényt megszavazták? Miért nem ütötték le ezt a magaslabdát-ziccert? Miért nem említették meg ebben a törvényben lévő, várható társadalomra gyakorolt hatásait? A parlamentben mindenki cinkos? Nagykoalíció lenne már most is, csak nem tudunk róla?

    • Fehér Klára szerint:

      Kedves Barina!
      Ne vedd cinizmusnak, de lehet, hogy arról van szó, hogy infláció-követővé tették ezt a törvényt?

      • Barina szerint:

        Kedves Klára!

        Viccnek nagyon durva…..

        A törvény zárószavazása előtt, még benyújtott Sintér egy módosítót és rehabitálta a bűnözőket. Akit addig bűncselekmény miatt lecsuktak, azt szabadon bocsájtották, illetve visszamenőlegesen átminősítették szabálysértési üggyé….

        Click to access 06390-0062.pdf

        Ez a törvény garantálja a polgárháborús helyzet kialakulását. Lehet rajta viccelődni, de én nem találom olyan viccesnek, mert hónapok óta érezzük áldásos hatását.

        Kedves Szendam!

        Neked se ütöttem szöget a fejedbe ezzel és a fenti hozzászólásommal? Nem látsz át a szitán? Nem látod és érzed azt, amit én?

      • asher alexander szerint:

        barina!
        te viszont azt nem latod-(vagy nem is akarod latni?)-hogy ha orbanfuhrer es bandaja polgarhaborura jatszik,azt nem ok nyerik meg!!!
        ugytunik ott egyes vezetok annyira elvakultan hulyek,-(vagy csak szemellenzovel jarnak mint az ominozus banyalo!!?)-hogy elhiszik a gyozelmuket egy polgarhaboru utan!!(?)
        hat nem!!masok fognak ott gyozni!!!
        plane ha benito-orban fenntartja az irredenta otletet,a hatarreviziokat is!!
        ebben az esetben a kulfoldi “szomszedok” kihasznalva a magyar polgarhaborus zurzavart……………teruleteket vehetnek el!!

      • szendam szerint:

        Kedves “Barina”!
        De igen, a fejtegetésed szöget ütött a fejembe, de nem úgy, ahogy Te gondolod. Okfejtésed ugyan akár logikusnak is tűnhet, de szerintem ez csupán egy “összeesküvési elmélet”!
        Nem tudom észre vetted-e, hogy az Orbanizmus mennyire trehány? Nem egy eset tanúskodik arról, hogy különböző (de az Állampárton belüli) érdekcsoportok rángatják időnként ide-oda a “Törvényhozás” többségét! Így pl. a tavaly meg nem szavazott dohányjövedéki tv., mely ugyan kormányzati előterjesztés volt, de a Mamelukok Megélhetési Közössége mégsem szavazta meg … illetve megszavazott egy “módosító indítványt”. Utóbbiról az akkor még bizottsági elnök és frakcióvezető-helyettes Balsay a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy “nem tudom, hogyan került ez a módosító a Bizottság elé, de el lett fogadva!” (Nézz utána a neten, meg fogod találni ui. ebből is derült ki pl. Lázár Jankó “mutyizása” a saját tulajdonú városában megtelepedett dohánytermék-forgalmazó vállalkozással!)
        Ennek fényében én azt merészelem állítani, hogy az Általad polgárháborús iniciatívának tekintett törvény (húszról ötvenezerre növelték a szabálysértési határ) nem más, mint a trehányul működő Diktatúra egyik része (BM és Ig.ügy) által diktált és a Vezér által figyelemmel nem követett érdekei alapján megszavazott törvény!
        Ja, hogy a Jobbik ezellen nem emelt kifogást? Ugyan mondj/idézz már egy olyan, a fideszes többség által elfogadott jogszabályt, amelyet a Jobbik nemhogy meg ne szavazott volna, de akár kifogásolta is! (Egyet tudok, a devizahitelesekre vonatkozót. Erről Zazrivecz a sajtó nyílvánossága előtt még úgy nyilatkozott, hogy “dehogyis fogjuk megszavazni a csakis a gazdagok érdekét szolgáló törvényt!”, aztán úgy két óra múlva ezt mégis megtették (Zazrivecz is!), utána pedig az egyik Nullakarcsi azt magyarázta, hogy Zazrivecz csupán a “személyes véleményét” mondta a a kamerákba/mikrofonokba!
        Kedves “Barina”!
        Gondolom éppen elég posztomat olvastad ahhoz, hogy megállapíthasd: én Idióták és Tehetségtelenek Gyülekezetének tartom ezt az egész Orbánbandát sőt, Bőgő Barmoknak, Fogatlan Oroszlánoknak, Ordító Egereknek! Szerintem EZEKTŐL még egy tisztessége és jól levezényelt puccs sem telik ki (lásd: a 2006-os próbálkozás!)!
        Én elhiszem, hogy Te azt hiszed, de akkor Te túl és méltatlanul komolyan veszed Vityu kánt és vezértársait!
        Nézz jobban a hírek mögé, avagy olvass engem figyelmesebben! … és persze írj, ami az eszedbe jut, de ne vessz össze a kommentes társaddal! (emlékezz csak vissza: “kekec”-et is kénytelen voltam rendre utasítani, mert Téged piszkált! Ugye?)
        Üdv! szendam

    • asher alexander szerint:

      no azert en ammondo volnek-(es meg csak nem is ovatoskodva!!!)-hogy ez a jobber-orbanfuhrer-i otlet nagyon-nagyon visszafele fog elsulni!!
      -aztan lehet majd megint “kabito-bodito cukorkat osztogato cukrosbacsikra” kenni mindent,meg obegatni magyargyulolozni!!
      nem fog segiteni rajtuk!!kitakaritjuk a mocskot ezuttal orokre!!

      • Barina szerint:

        Kedves Alexander!

        Arról, hogy ki fogja megnyerni, fogalmam sincs. Azt viszont biztosan tudom, biztos vesztes lesz a nép. Nem szabad elfelejtened, a hatalom olyan szintű koncentrációját építette ki diktátorunk, hogy bármit megtehet, bárkivel leszámolhat. A legsötéteb bolsevik időket idéző korszak következik, sajnos nem látok reményt, mert incs igazi ellenzék, csak cinkos bűntársak.

      • szendam szerint:

        Kedves “Barina”!
        Azt hiszem a Te problémáidre én ugyan nem tudok Neked kellően okadatolt választ adni, de “maroz” kollégám tegnap írt egy nagyon jó, a Te gondjaidhoz illeszkedő posztot!!
        Javaslom, olvasd el és gondolkodj is rajta! … azaz ne “zsigerből”!
        A link: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/08/21/szinre_varok
        Üdv! szendam

  3. Fehér Klára szerint:

    Hát ez a Flóris se lesz a cigányság Martin Luther Kingje az biztos…

  4. emigrant szerint:

    Kedves Szendam!
    Amit a mindenkori kormányok nemlétező cigánypolitikájáról írsz, annak minden szavával egyetértek. Jómagam az elmúlt ötven évben nem látok semmilyen, de semmilyen előrelépést, a helyzet további romlásához viszont mindenki hozzátette a maga kis szalmaszálát, volt persze, aki kazalszám. Holott a magyar társadalom legalapvetőbb problémájáról, valódi létkérdésről van szó, melyre meggyőződésem szerint létezik, de csakis demokratikus és humánus megoldás. Annyiban árnyalnám a következtetésedet, hogy ez a hóbelevanc már a fejünkre szakadt. Innentől csak a gravitáció befolyásolja az eseményeket. Nem látok semmit, akár csak halványan megjelenő szándékot sem, ami akár csak lefékezné a folyamatot, nemhogy visszafordítaná. Szerintem a “hamarosan” kifejezés a te rendíthetetlen és javíthatatlan optimizmusod árulkodó jele.
    Üdv: emigrant

    • szendam szerint:

      Kedves emigrant!
      Az én közvetlen, úgy mondjuk 500 méteres sugarú közelkörnyezetemben kb. harminc cigánycsalád él, melyből ugy 5-8 folytatja azt a bizonyos “klasszikus” életvitelt. Kettő kivételével (az egyik szorgalmas iparos, a másik pedig “tehetséges” uzsorás és ügyeskedő “vállalkozó”) valamennyi nyomorban él, amely szinte hétről-hétre fokozódik – teszem hozzá, hogy ez a nemcigányokra is detto vonatkozik! Már magam is rengeteget gondolkodtam azon, mi lehetne a megoldás, de mivel nem vagyok szakember, nem látom a kiutat. Pedig tenni köll valamit, mert már tegnap is tegnapelőttre kellett volna!
      Más!
      Én annyiban árnyalnám a Te “árnyalásodat”, hogy mint gyakorló és hithű murphysta, “hivatalból” nem lehetek optimista! 🙂
      Üdv! szendam

  5. Fehér Klára szerint:

    Azért nem akartam beleártani magam ebbe a témába, mert nem akarom szaporítani azon kommentek számát, mely szerint “tenni kéne már valamit, mert tragédia lesz”. Én sem tudom a megoldást, csak elmondom a pozitív dolgokat is. A fodrásznőm, Marika cigány. Ügyes, jó szakember. Az asztalosom Jóska szintén cigány, egy középiskolában mindenes, munka után és hétvégén asztaloskodik. ügyes, jó szakember. Tavaly falbontással kirabolták a garázsomat, a károm kb. 40 000 Ft. Állítólag cigányok voltak. Nem mentünk a rendőrségre…

    • bonhomme szerint:

      Klára,
      rosszul fogtad meg a dolgot: a károd 50.010 Ft, és menj a rendőrségre! 🙂

      • Fehér Klára szerint:

        “bonhome”
        Soha a büdös életben! Egy barátunk odüsszeája erről engem egy életre leszoktatott! Megpróbálom rövidre fogni, ámbár nehéz lesz…Barátunk kölcsönadta az autóját a lányának meg annak vőlegényének. A fiatalok kocsikáztak, aztán megálltak egy erdei tisztáson és beljebb mentek az erdőbe gombázni. (Erre azért nem tenném a nyakamat, már ti., hogy gombázni mentek, de hát fiatalság bolondság…:)) Mire visszaértek, kocsi feltörve, kirabolva. Nem volt eget verő a kár, kb. 30 000 Ft. Barátunk rendőrségre. Jegyzőkönyv. Egy hónap múlva barátunk hívást kapott a rendőrségre, ahol szembesítették egy gyanúsítottal. Barátunk – akkor még türelmesen és illedelmesen – közölte, hogy a jegyzőkönyvben is rögzített módon, nem volt ott a cselekmény elkövetésénél, így hiába is szembesítik. Ezt még kétszer megismételték. Eddig ez 3 nap szabi. 2-3 hónap elteltével közölték, hogy bírósági tárgyalás lesz, ahol kötelező megjelennie, különben elővezetik a rendőrök.1-2 3 tárgyalás, ahol újra és újra szembesítették a vélelmezett elkövetővel. Eddig ez 6 nap szabi és kezdődő gyomorfekély. Most jön a poén! A 3. tárgyaláson, amikor a bírónő újfent megkérdezte, hogy felismeri e az elkövetőt, barátunk ordított, üvöltött, tán még a rendszert is szidta…Megbüntették 20.000 Ft-ra a bíróság megsértése miatt…)) És még mi is kiröhögtük…

      • szendam szerint:

        Kedves Klári!
        Hát igen! Ez az a bizonyos “weimarizálódás”, azaz: amikor a Demokrácia eltúlozza önmagát, s ezért nem képes megvédeni önmagát az antidemokratikus mozgalmaktól!
        Amikor 2006 őszén a “Békés Tüntetők” feldúlták a Főváros egyes utcáit, s mindezt bizonyíthatóan úgy, hogy instrukciós (online) kapcsolatban álltak az akkori Legynagyobb Ellenzéki Párt prominenseivel, az Államhatalom (bizonyítékai ellenére sem) indított bűnvádi eljárást az Ellenzék vezető politikusaival szemben a “demokratikus államrend erőszakos megdöntésére vonatkozó szerveszkedés és kísérlet” vádjával. Pedig az egész az utolsó bötűig kimerítette ezen vádpontot. Csakhogy a saját (Simicskával “puchilag” mutyizó) pártja által sem támogatott Gy. F. inkább a feledés békességére szavazott ahelyett, hogy dolgát téve megvédje a demokratikus államrendet az arra tudatosan rátámadóktól!
        De ez most már pusztán történelem, melynek következményeit naponta nyöghetjük!
        Üdv! szendam

  6. bonhomme szerint:

    Kedves szendam!
    Én is útjára bocsátom újabb agymenésemet.
    Egyben várom a tippeket, kit-mit vegyek be még kis gúnyversembe.

    Egy kagán keserve (esetleg: Vityu kán keserve, csak neked)
    bétaverzió 🙂

    Orbán kagán én vagyok,
    Egy országot uralok,
    Jóságos és bölcs vagyok,
    Mondják mind a haverok,

    Akiket én pártolok,
    Zsíros állásba tolok.
    Egykulcsos az adójuk;
    Legyen tejrevalójuk.

    Nyerges meg a Simicska;
    A két közpénz-talicska.
    BKV-t a Vitézy
    Orrát túrva intézi.

    Tömjén Zsolti helyettem
    Vadászik a berekben.
    Pusztítja a szalonkát,
    Misebort meg szalonnát.

    Morcos Bajusz házelnök,
    Úgy néz rád, hogy majd fellök,
    Ha a suttyóság fájna,
    Egész nap ordibálna.

    Ökörkörös köcsög pöcs,
    Úgy is hívják, Navracsöcs,
    Ő a Vezér jobbkeze,
    Seggét törli ki vele.

    Pintér Sándor kétdekás,
    Emellett még nagy dumás:
    Az hantázta első nap,
    két hét alatt rendet rak.

    KÁder János Brüsszelbe
    Lett száműzve pár évre.
    Hogy Plagi bá’ megbukott,
    Elnöki széket kapott.

    A Szarjártó Petike
    Nem tudja, hogy eszik-e,
    Vagy épp csak hogy kajálják
    Népbutító dumáját.

    Lézer Janó nagymenő,
    Audival dönget ő,
    Nagypofájú kis gyökér,
    Nagy kalap szar, annyit ér.

    A Selmeczi Gabika
    Édes, buta pofika:
    Kiflicsücskös bájmosoly,
    Pedig a helyzet komoly.

    Deutsch Tompikát Twitteren
    Üti ki ez értelem:
    Mocskos szájjal alázza
    Meliát a parázna.

    A Budai Gyuszika
    Rábaszott a tutira:
    Rágalmazott, megvádolt,
    A bíró meg bírságolt.

    Földmutyi megy ezerrel,
    Ángyán nem jöhet perrel.
    Titkosítva tíz évre,
    Fene tudja, mivégre.

    Az IMF segélye
    A kutyának se kéne.
    Az én szabadságharcom’
    Kötvényekből megoldom.

    Gyakran múltba révedek,
    Fasisztákat éltetek.
    Horthy, Duce, s a Nyírő:
    Nekem a múlt a jövő.

    Így hát csak azt nem értem,
    Mért nem szeret a népem.
    Mért van az, hogy utálják
    Minden magyarok cárját?

    Pedig olyan jól kezdtem!
    Kétharmaddal megnyertem,
    Aztán sorban elcsesztem:
    Jól el-TEK-etlenkedtem.

    Adtam nektek nem tisztelt
    Gazdasági minisztert,
    Lángelmét – nem parázslót! -,
    Unorthodox varázslót,

    Akinek az a dóga,
    Hogy az adót kirója.
    Nem is tesz ám kivételt;
    Így hozza a bevételt.

    …Sajtótörvény-cenzúrát,
    Segély helyett közmunkát,
    Alkotmányból Tákolmányt,
    Munkatörvény-elkúrmányt.

    Nyugdíjpénztárt elloptam,
    MOL-részvényen elbuktam,
    Kínában pénzt koldultam,
    Kelet felé nyitottam.

    Ellenzékem megosztott,
    Boldogságra még sincs ok:
    Recesszív a gazdaság;
    Nem mehet ez így tovább.

    Egymillió munkahely
    Nincs sehol és nincs kivel:
    Sok százezer jó munkás
    Gazdasági emigráns.

    Morognak az emberek,
    Aktívak a bloggerek,
    Folyton kifiguráznak,
    Mocskolnak és anyáznak.

    Sokszor az az érzésem,
    Nincs már hátra két évem,
    Hiába őriz a TEK:
    Életemért reszketek.

    Mindenki jobban járna,
    Ha visszamennék Grazba,
    Megnyugtatólag hatna
    Gumiszobám unalma.

    Csak egy ott a bökkenő:
    Az áhított fejfedő.
    Magyar korona helyett
    Csörgősipkát viselek.

  7. Fehér Klára szerint:

    Kedves “barina”
    Tettem egy tétova kísérletet arra, hogy párbeszéddé alakítsam ezt a kis minifórumot. “Szendam” nem fog haragudni érte. Nem mondhatnám, hogy jó szívvel vettem erre adott lekezelő, kioktató válaszodat, mely szerint nem szereted ha viccet csinálnak “szent harcodból” Sajnos ezt – született deviáns lévén – nem ígérhetem meg Neked. Nálad a szent, megfellebbezhetetlen igazság, nálam pedig a hajlam és a képesség, hogy kiröhögjem ezt a szemét bandát. Tudom, hogy ott fenn, abban az erkölcsi magasságban, ahol Te fészkelsz, jelentéktelen, semmi az, ahogy én látom és kezelem a dolgokat, csak éppen hatékonyság tekintetében egyforma : 0. Vigyáznod kéne, mert abban a magasságban már oxigén hiány van, ami az agy működését egy kissé lassítja…

    • szendam szerint:

      Kedves Klári!
      Barinát illető kritikád ugyan részben jogos, de azért vegyük már tudomásul, hogy a Világot és annak eseményeit több szempontból is lehet magyarázni! Ennek alapján bármelyik vélemény ugyanolyan jogos … feltéve, ha azt a tapasztalati és analitikus érvek alátámasztják!
      Ami a Barina-féle, Téged lekezelő rekommentet illeti: részben megadtam rá a választ! Felhorgadásodat jogosnak tekintem, de ne menjünk bele (“lécci”) az egymás “elküldésébe”!
      Köszönöm és Üdv! szendam

      • Barina szerint:

        Kedves Szendam és Klári!

        “Viccnek nagyon durva…..”

        Nem értem, hogy miről írtok, mert én nem kezeltem le senkit. Egy pár nappal ezelőtti olyan székely vicc végét írtam be, amit ebben a blogban olvastam. Ez volna a nagy lekezelés? Nem reagáltátok picit túl a dolgot? Nem azért tévedtem ide erre a blogra, hogy kötekedjek. Úgy gondolom, az embereknek keresniük kell egymást, információkat kell cseréljenek, a hatalommal szembeni összefogást kellene elősegíteni, úgy „polgári körös” egyletekként működni, szellemi alkotóműhelyként működhetnénk, ötletbazárt üzemeltethetünk. Bizonyára észrevettétek, szeretek érvekkel vitatkozni. Nem azért jöttem ide, mert kerestem egy nyilvános „köpködőt”, ahol adhatok Orbánéknak. Szeretem a cenzúrázott blogokat, ahol el lehet mondani az ember véleményét anélkül, hogy pártkatonák és különböző primitív emberek ne gyaláznák véleménye miatt. Tartom magam annyira intelligensnek, hogy amennyiben nem kívántok velem vitatkozni, akkor nem írok többet, mert nem akarom senkire rákényszeríteni magam és véleményem. Nem küldött ide engem senki, nem kapok pénzt azért, hogy itt legyek, én csak kerestem a hasonlóan gondolkodók társaságát. A hasonló az nem tök ugyanazt jelent, hanem fő irányokban megegyezőt, szélsőségektől mentes baloldali gondolkodást. Nem haragszom én még kekecre sem, mert ő is egy másik ember, más a vérmérséklete, stb. Kekechez hasonlóakkal jókat szoktam vitatkozni, aztán iszunk egyet. Mindig ez a sorrend, véletlenül sem fordítva, mert abból baj lehetne…
        Kedves Szendam! Veled ellentétben, én nem csak trehánynak és ostobának tartom Orbánékat, inkább úgy fogalmaznám, nem elsősorban ostobának és trehánynak tartom őket, hanem aljas gazembereknek, akik bármire képesek a hatalomért. Szerintem nagy hiba az, ha csak ostobának könyveljük el őket és nem gyártunk összeesküvés-elméleteket, mert különben mindig egy lépéssel (legalább) mögöttük fogunk járni. Szerintem Orbán nagy stratéga, legalábbis a tanácsadói azok. Hazardíroznak és elmennek a végletekig. gátlástalanságuk azonban nem ismer határt.

        üdv Nektek

      • szendam szerint:

        Kedves “Barina”!
        Bizonnyal olvastad már néhány posztomat. Ezekből eléggé világosan derül ki, hogy én nem “csak”, hanem “ÉS” tartom Orbánékat trehánynak, ostobáknak!
        Ugyanakkor változatlanul fenntartom azon véleményemet, miszerint az Általad említett Btk.-módosítás nem egy bizonyos “aljas cél”, hanem a lustaság/trehányság okán született meg! A romboló hatásából persze ez mit sem von le.
        Üdv! szendam

  8. Fehér Klára szerint:

    Kedves “barina”!
    Hozzád hasonlóan én sem azért járok ide, mert “anyázni” szeretnék. Gyors egymásutánban azért hagytam ott három blogot is, mert ott ez bevett gyakorlat, amihez nekem nincs közöm. Nagy nagy kíváncsisággal várom az újabb kommentjeidet, szeretem egyébként…Lehet,hogy túlreagáltam egy pöttynyit, ebben az esetben elnézést kérek…Üdv: Klári.


Hozzászólás