“Hányingerem” van! … megint!

Miközben a magyar sajtó a Schmitt-csontot rágta szorgalmasan, s azon tanakodott, hogy a Csornai Csárlszbronzon (Áder) hajlandó lesz-e végre Pótplagi lenni (jéé!, az lett!), dicsőséges kormányunk suttyomban ismét lopni indult!

Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy az ember megállapíthassa: az Orbán-kormány (másodjára is) teljesen alkalmatlan az állam irányítására, tök’ hülye a gazdasághoz (is), fogalma nincs arról, mit köllene tennie pl. az egészségüggyel (is), a folyamatos hazudozáson (ezt ők “kommunikáció”-nak nevezik) kívül pedig csakis a közpénzen való élősködéshez és a lopáshoz ért. Nem is csoda, hiszen azon társadalmi réteg, az az önmagát “elit”-nek képzelő, de még a kanalat is csülökre markoló, a Lánchidat “lencsájd“-nak, a sírhantot “szőrhent“-nek kiejtő, a disznó töke mellől felkapaszkodott, alapvetően műveletlen újgazdag bagázsnak a hatalmat momentán gyakorló kirakatemberei, megszemélyesítői ők, mely réteg az államon, annak adófizetőin élősködve, azt és azokat kicselezve, becsapva jutottak egy hétköznapi polgár számára felfoghatatlan méretű vagyonokhoz, jövedelmekhez.

A “bölcs” parazita

Az Államon, a honi Gazdaságon és a Társadalmon (jelen esetben illessük ezt a hármast a “Köztigazda” névvel!) számos parazita élősködött már (s teszi ezt ma is), ám ennek ellenére a Köztigazda képes volt az életben maradásra sőt, nem ritkán még a gyarapodásra is. Történt ez pedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a “bölcsebb élősködők” (szoci kormányok és talán még a “vállalkozói holdudvar”-uk is) ismerték a tehén megetetése és annak megfejése közötti logikai sorrendet, s így igyekeztek minél jobban hasonlítani a szimbiótákra, azaz közelíteni a “kölcsönösen hasznos együttélés” ideális állapotához. Többet vettek el ugyan annál, hogy Köztigazdájuk egészségesen fejlődhessen, gyarapodhasson, de nem annyit, hogy az sorvadni, haldokolni kezdjen. Nem váltak tehát destruktívakká, s bár a szűkösebb esztendőkben is kivették a maguk részét, annyit azért soha, hogy a stagnálásnál rosszabb állapot lépjen fel.

Az agresszív parazita

A 2010 tavaszán történt parazitaváltás azonban új szemléletmódot, új élethelyzetet eredményezett a Köztigazda számára. Olyan élősködők telepedtek rá elsődleges létfenntartói funkcióira (törvényhozói és végrehajtói hatalom), melyek már nem ismerték (vagy ha igen, hát nem törődtek vele) a “tehénnel” kapcsolatos, fentebb már ismertetett logikai összefüggést: “fejni” ugyan nagyon tudtak, de “etetni” és “gondozni” már nem. Önnön gyarapodásuk iránti mértéktelen vágyuk okán legelébb felélték az állami tartalékokat (A Bajnai-kormány által a kasszában hagyott IMF/EU-kölcsön fel nem használt részét pl. MOL-részvényekre költötték), kivonták magukat a közteherviselés még a Reform Korban lefektetett eszméje és gyakorlata alól (egykulcsos szja.), műveletlenségükből és neveletlenségükből következő pökhendiségük okán szinte azonnal összevesztek a honi gazdaságot megrendelésekkel ellátó nagyobb EU-tagállamokkal, illetve megalázták és denunciálták az államot (olcsón) finanszírozó szervezeteket (EU, IMF), ugyanezt tették a legnagyobb adó- és járulékfizető, idehaza megtelepedett külföldi vállalkozásokkal, az ún. “multikkal” is, s nem csak őket, de a teljes magyar kereskedelmi bankrendszert is alaposan túladóztatták (szektoriálisan célzott “válságadók”).

A kezdődő “carcinosis”

Mindezek következménye az lett, hogy az Új Paraziták által kiszívott, fokozódó mértékű “output“-nak csökkenő “input“-jai lettek. Ugyanis a gazdaság kezdett leállni, hiszen a tőke menekülőre fogta a dolgot, a bankok pedig már nem tudtak hitelezni (utóbbiakat még tovább lehetetlenítették el a csakis az újgazdag rétegnek – tehát önmagunknak – kitalált rögzített árfolyamos devizahitel-végtörlesztéssel!). De mivel mohóságukon úrrá lenni nem tudtak, nekiálltak a Társadalom kifosztásának is, azaz: elvonni a nagyobb tömegű megtakarításokat (manyup-pénzek … zsarolással!), illetve a legelesettebb – így érdekérvényesítő potenciál szempontjából nullának tekinthető – társadalmi rétegek szociális ellátásait: segélyezettek, rokkantak, betegek, kiskeresetű nagycsaládosok. Mindezt egy elképesztően gyomorforgató propagandával “megmagyarázva” (“Munka alapú társadalom!” – hírdették pont A Paraziták! – pfujj!). A következmény pedig ismert: növekvő munkanélküliség, apadó belföldi fogyasztás és termelés, csökkenő állami adó- és járulékbevételek, hanyatló export.

Az akkut “carcinosis”

A paraziták tehát átalakultak “megváltozott”, avagy “destruktív sejtekké” azaz: rákos daganatként kezdtek burjánzani a Köztigazda szervezetében. Már nem csak a megélhetéshez szükséges forrásokat vonták el, nem csak az “elsődleges tartalékokat” élték fel a maguk javára (lásd fentebb!), de mára már az itt-ott talán még megbúvó egyéb megtakarításokra is rá akarják tenni a mocskos kezüket. Ennek első lépése volt az EU legmagasabb általános forgalmi adójának (27%!) bevezetése, de a munkavállalókat fizetetlen túlórára, a segélyezetteket pedig kényszer(“köz”)munkára kényszerítése is (egy újabb gyomorforgató kormányzati propaganda bevetésével egyetemben!)! Talán mindenki számára emlékezetes, hogy amikor már 2011 februárban megbukott az azévi (matolcsysta) büdzsé, hogyan próbáltak 10-15 milliárdonként szinte havonta összekaparni annyi pénzt, hogy tarthassák a meghatározott költségvetési hiányt. Idén ugyan csak márciusban következett be a büdzsébetli, de most már csak 1-5-10 milliárdokat tudnak innen-onnan levagdosni. Mindezt csakis azért, hogy a rákká fajult paraziták továbbra is megkaphassák az adómentességüket (tavaly mínusz 500 Mlrd., idén mínusz 650 Mlrd. csak emiatt!), illetve a “Közbe’ szerzés“-ekből származó extrabevételeiket!

“Methastasis”

Methastasis“-nak nevezi az orvostudomány azt az állapotot, amikor a test már feladta a kűzdelmet az őt pusztító kór ellen, s halni készül. Most a mi Társadalmunk és Gazdaságunk kezd ebbe a stádiumba kerülni. Utóbbi már olyan hanyatlásba került, melyre az elmúlt 20 esztendőben alig volt példa. Előbbi pedig mindinkább a “Halálos Gyógyszer” után vágyakozik, amiről kiváló tanúbizonyságot nyújtanak a közvéleménykutatók: mintegy 60% már szarik az egészre (nem akar választani), a maradék egyre nagyobb hányada pedig a legaljasabb ideológiát és diktatúrát (Jobbik) ültetné mindenki nyakába, hátha az felgyorsíthatná az elhúzódó agóniát. A “Rákos Daganat” azonban még nem adta fel a harcot sőt, tovább, az utolsó utáni pillanatig is fosztogat! Mert …

… mert azt már régóta tudni lehet, hogy Ocsmány Vitéz, az Örökos MiniElnök egyáltalán nem szeretné, ha az önmaga által okozott rák miatt haldokló Országot az IMF/EU-kölcsön gyógyító infúziójára kapcsonák, hiszen ezzel korlátozódna (méghozzá alapost!) az ő omnipotenciája. Inkább a szabadpiac kétes minőségű, a betegséget pedig csak fokozó, ráadásul baromi drága “gyógyszereit” szedetné velünk. Ámde a pénzpiaci kölcsönök sajna elégtelenek finanszírozni az “Arisztokrácia” dőzsölését, ezért aztán a belföldiektől is megpróbál minél több pénzt bekasszírozni … akár a legnagyobb aljasság, a legnyílvánvalóbb zsarolás/kényszerítés árán is. Elképesztő példámat lásd alant!

“Ha muszáj, akkor szívesen.”

Azt már 2010 óta kezdtem megszokni, hogy akárhányszor csak postára viszem a dolgaimat, az ügyintéző minduntalan sorsjegyeket, illetve valamilyen biztosítást akar rám sózni. A múlt hónap óta azonban változott a helyzet: a legújabb sláger az államkötvények ajánlgatása. Ezzel sem lenne semmi bajom, de azzal már igen, amit éppen tegnap mesélt nekem egy közalkalmazott ismerősöm. A tanárnő azt állította, hogy az április 5.-én kézhez kapott bérelszámolási ívjének alján egy államkötvényvásárlásra való felhívást talált. Ehhez mellékeltek neki még egy az intézménye élén tavaly óta álló, pártkinevezett igazgatójának levelét is, melyben arról érdeklődik a Fidesznyik, hogy a kollégák mikor és mennyit kívánnának ebből jegyezni, igényeiket pedig legkésőbb április végéig jelezzék nála (mindkét írományt meg is mutatta!)! … és lesz majd két Lista május 1.-től kezdve! … és mindez akkor, amikor még hivatalosan kormányzati szándék sem volt erre! (lásd a poszt bevezetőjének utolsó linkjét!)

Ez a hölgy, a szintén tanár férjével együtt összesen havi netto 240 ezerből tartja el három, iskolás korú gyerekét. Fizetésemelést már 2009 óta, túlóra- és helyettesítési díjat 2010 óta, étkezési utalványt (addig havi 1200 Ft.!!!) pedig 2011 óta nem kapnak. Eközben alaposan emelkedtek az árak, nőttek a kölkök, s így a költségeik is. Jelenlegi életszínvonaluk kb. 70%-a a három esztendővel ezelőttinek. És ebből! akar még Ocsmány Vitéz, meg az ő Bandzsa Jobbkeze “talánra” kölcsönt kérni?! Kábé akkora önkéntességgel, ahogy “Józsi bácsit” szervezték be anno a TszCs-be (két pofon a bőrkabátostól, mire Józsi azt mondta:Ha muszáj, akkor szívesen.“). S mindezt csakis azért, hogy vitéz Felcsúthy meg a Bandája ellébuskázhasson még egy pár hónapig!

Hát, szívesen lehánynám Őket! … egy háromezer méter magasan repülő tehergép nyitott raktérajtajából! Egyenként, avagy csoportosan, nekem mindegy!

… és ezt …

szendamondja!


10 hozzászólás on ““Hányingerem” van! … megint!”

  1. bonhomme szerint:

    szendam,
    ez az ismerősöd nem hívta még a médiát? ….izé, a nemzetközi sajtót? Mert én simán a CNN-en mesélném el az egész világnak, hogy már megen’ békekölcsönkötvényt akarnak velem jegyeztetni, mint a Köpcös Kopcó idejében..

  2. bonhomme szerint:

    Még: a neten egy ideje kering egy “levél” a rendszámtáblacsere kapcsán. Biztosan találkoztál már vele. Mivel témába vág, ide másolom.
    Elnézést a stílusáért, de – ha úgy vesszük – az is passzol a körülményekhez.

    “Orbán Viktornak 🙂 Szeva Viktorom! Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi, bazd meg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?! Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt, ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra,az még nagyobb kasza! Ezt figyeld: TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!! Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy Fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee! Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? A kutya úristenit! Hát már a kifogást keresi! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől, és a bánattól, hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDA ADÓ bazd meg! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugye hogy ugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó – persze borsos áron – kártyát, amit mindenkinek kötelezően kellene hordania, és ha a rendőrök (vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség) meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik, annak teljes vagyonelkobzás! Lesz itt rend! Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám… 😉 Ölellek, és kívánok sok erőt, és kitartást! P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!”

  3. hisztis myrtill szerint:

    In memoriam Emile Zola.De hát itt mindenki happy!

    • Kendrik Györgyi szerint:

      Ha hülyeség fájna,Ti ordítanátok! Nem muszáj itt élni,menjetek haza a sivatagba! Mi magyarok küszködünk,hogy jobb legyen.

      • öregszeder szerint:

        Kendrik Györgyi!
        Egy igazi magyar soha nem olyan büdös bunkó, hogy a más véleményen lévőt kvázi lezsidózza azzal, hogy elküldi a sivatagba. Egy igaz magyar soha nem ilyen idióta, csak egy bunkó náci hisz és mond ilyeneket. Ennek alapján én azt gondolom rólad, hogy ha a hülyeség kerékpározna, te kontrával tépnél fel a Himalájára. Ami pedig azt illeti, hogy ki élhet ebben az országban, azt nehogy már te határozd meg!! Senki nem adhat sem neked sem másnak erre felhatalmazást. És ha már másnak a “származását” firtatod, biztos, hogy a tied foltmentes? Nem lehet, hogy valamelyik ősöd félrelépett egy majommal? Egyáltalán mit keresel te itt?

      • szendam szerint:

        Kedves “Kendrik Györgyi”!
        Sokáig gondolkodtam azon, hogy válaszoljak-e az ön hozzászólására. Azért lamentáltam, mert önnek egyáltalán semmiféle megjegyzése, hozzáfűzni valója nem volt a posztomban leírtakhoz. Magácska itt egyszerűen csak lezsidózott minden Törzsolvasómat, Kommentes Barátomat és persze engem is.
        Gondolom a “menjetek haza a sivatagba” kitétellel nem azt óhajtotta jelezni számunkra, hogy bennünket ön araboknak, avagy palesztinoknak tekint, sőt…!
        De tegyük fel, hogy magácskának igaza van és mi valamennyien magyar(!) zsidók vagyunk. No,akkor mégis mi van? Akkor a mi véleményünk már csakis a hazaárulás kategóriába sorolható, s így automatikusan ignorálható? Tényleg?
        Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a “zsidó” egy vallás, ugyanúgy mint a katolikus, avagy a református, meg az összes többi, kereszténységből leszármazott és ezáltal sajna igen, de ZSIDÓ-gyökerű! Az, hogy ezt ön nem tudja, még nem mentesíti a keresztény vallásokat a kiinduló alapjuk alól!
        Szeretném továbbá felhívni a figyelmét arra is, hogy Isten NEM TESZ KÜLÖNBSÉGET ember és ember között, csakis azon az alapon, hogy ő “igaz”-e, avagy “bűnös”! Ha magácska vallásos keresztény/keresztyén, minden bizonnyal pontosan tudja, hogy e különbségtétel joga CSAKIS AZ ÚRÉ és nem pedig a magácskáé, meg a maga papjaié/lelkészeié sőt, a magácska által vakon támogatott politikusoké!
        Miből gondolom, hogy ön vakon támogat politikusokat? Hát abból, amit volt oly’ kedves ide bekommentelni: “Mi magyarok inkább küszködünk, hogy jobb legyen.”. Túl azon, hogy nem csak a “mimagyarok”, hanem a magácska szerint “sivatagba” visszaküldendő nemmagyarok is ugyanúgy küszködnek ebben az országban, feltenném a kérdést: az elmúlt majd’ két esztendő küszködése eredményeként vajon kinek/kinkek lett “jobb”?
        Esetleg önnek? Ha igen, akkor magácska a társadalomra rátelepedett “elit” egyik tagja. Esetleg önnek nem(sem)? Akkor pedig magácska egy – bocsánat a szóért! – hülye, hiszen egy pontosan, majdhogynem névszerint meghatározható társaságot szolgál nem csak a megalapozatlan és buta véleményével, a ki nem mondott, de meglehetősen aljas címkézésével (“… vissza a sivatagba…”; “Mi magyarok…”), de minden hétköznapi erőfeszítésével, megélhetéséért folytatott küzdelmével ahelyett, hogy erejét és energiáit, jövőteremtő képességeit a SAJÁT MAGA és LESZÁRMAZOTTJAI szolgálatába állítaná!
        Nos, kb. ezt írtam volna önnek, ha az én szeretve tisztelt “Öregszeder” NetBarátom (Netpolgártársam) meg nem címez magácskának egy kellő (kiérdemelt) tisztetelttel megfogalmazott viszontválaszt. De mivel Szeder már megírta, így nekem már nincs mit … mindezeken kívül!
        Jézus Urunk mindenkit és mindent megértő, bölcs felvilágosodottságát kívánom magának!
        Üdvözlettel:
        a “sivatagi” szendam!

  4. farcsika67 szerint:

    sivatagi barátom, ez így rendben van

  5. kekec szerint:

    Szendam, gratula, feltörtél, már rád is trollt uszítottak?!
    Egyébként vedd dícséretnek a sivatagizást, mivel a nácik kisebbrendűségi érzésén alapuló gyűlölködését az a felismerés vezéreli, hogy a zsidók egyszerűen észre kiválasztott nép (a hülyébb egyedek elhullottak az üldöztetések alatt) – azaz a troll egyszerűen elismeri az itt vendégszereplők szemmel láthatólag nála magasabb értelmi képességeit.
    Jó ez a rák hasonlat, a zabolátlan terjeszkedésüket és az áttéteket nehezen lehetne jobban leírni.A feneség csak az, hogy a műtéti eltávolítás után hosszas hányingert okozó kemoterápiára is szükség lesz a következményeik felszámolására.

    Az adójavaslatokról meg:
    http://emberitisztesseg.blog.hu/2012/04/21/adojavaslatok_a_fulkeforradalomhoz

  6. kekec szerint:

    Szendam, gratula, feltörtél, már rád is trollt uszítottak?!
    Egyébként vedd dícséretnek a sivatagizást, mivel a nácik kisebbrendűségi érzésén alapuló gyűlölködését az a felismerés vezéreli, hogy a zsidók egyszerűen észre kiválasztott nép (a hülyébb egyedek elhullottak az üldöztetések alatt) – azaz a troll egyszerűen elismeri az itt vendégszereplők szemmel láthatólag nála magasabb értelmi képességeit.
    Jó ez a rák hasonlat, a zabolátlan terjeszkedésüket és az áttéteket nehezen lehetne jobban leírni.A feneség csak az, hogy a műtéti eltávolítás után hosszas hányingert okozó kemoterápiára is szükség lesz a következményeik felszámolására.

    Az adójavaslatokról meg:
    http://emberitisztesseg.blog.hu/2012/04/21/adojavaslatok_a_fulkeforradalomhoz

    Az államcsődről meg:
    http://gepnarancs.hu/2012/04/jo-tanacsok-allamcsod-esetere/ és
    http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/karcagi_vasarlas_allamcsod

  7. kishelena szerint:

    Szendám oriási;OCSMÁNY VITEZ!!!!!Nagyon utös, a válasz is Györgyinek v. h.hivják.Bonhomme;az agyunkat szetröhögtuk;KÖNYÖRGÖM,ne adjon tippeket!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hozzászólás