Pedig akár …

Mottó: “Bekapcsolom a tévét: agresszív, fertőző migránsok, potenciális dzsihadista terroristák árasztják el a keresztény Európát, de a magyar kormány a helyén van és mindenkit megvéd. Bekapcsolom a rádiót: ugyanez. Bekapcsolom az internetet: detto. … A vasalómat már nem merem bekapcsolni.” (via Facebook).

Viktor!

Nagyon régen nem írtam már neked. De ezt ne vedd hátrányos megkülönböztetésnek, mert “szendam“-ként is egy ideje általános hallgatásba burkolóztam. Hogy mi ennek az oka az nem érdekes. A lényeg: azért én figyeltelek! Minden nap, s ellentétben a fentebb idézett anonim fészbúkossal, én be mertem kapcsolni még a vasalómat is. Igaz, abból sem jött más, mint a te émelyítően alpári, menekültellenes hangulatkeltésről szóló propagandád, de azzal együtt az is: miféle pasas vagy te és kikkel vetted magad körül.

Nem mondom, hogy ügyetlen és értelmetlen volt a próbálkozásod. Azzal, hogy a menekülőkből, az azilumot nem nálunk, a “jobban teljesítő” Orbanisztánban, hanem a “hanyatló Nyugaton” keresőkből “megélhetési migránsokat”, “illegális bevándorlókat”, tehát csupán “a jobb életet kereső”-ket faragtattál, elértél némi sikert. Maffiapártod népszerűségének hanyatlása megállt, sőt, (vissza)szereztél 300 ezernyi(!) “szavazót” az általad bő évtizede pátyolgatott Vonazazrivectől.

Olyanokat, akiktől eddig sem volt idegen az idegengyűlölet. Olyanokat, akik ugyan esztendők óta kitartóan utálják a “pirézeket”, de ugyanennyi ideje képtelenek tudomásul venni: ilyen nép nem is létezik! Olyanokat, akik az idült kisebbségi komplexusuk, az akkut sikertelenségük és ostobaságuk okán képtelenek a helyes önértékelésre. Olyanokat, akiknek felemelő érzés találni valakiket, akik még náluknál is “lejjebb” vannak. Olyanokat, akik emiatt soha nem tudnak majd kivergődni az általad (is) teremtett szegénységükből, megalázottságukból. Olyanokat, akik áhítoznak a gyűlöletre, de csakis azért, hogy ne önmagukat (meg téged és a bandádat) kelljen utálniuk. … Mert így sokkal könnyebb. … Nekik. … Azt hiszik. … Még.

Győztél Viktor, de milyen áron?

Európa és talán a Világ egyik leggusztustalanabb büdösbogarát csináltál magadból. De hogy ez ne legyen elég, s bizonyítsd ennek “legitimitását” is, hát közzé tetettél egy kutatási “eredményt”, miszerint “a magyarok” 80 százaléka téged és ebben támogat. Bár ez tényszerűen nem igaz, arra mindenképpen jó volt, hogy az egész nemzetről ugyanezt a ganajtúró képet alakítsd ki. … Többek között rólam is. … Odakint, a Világ szemében. … Meg azokról is, akik önzetlenül segítették a menekülőket. … Helyetted, azaz a különböző nemzetközi egyezményeket aláíró (azokat be nem tartó), az Unió erre adott pénzét teljesen másra költő, össze-vissza hazudozó Magyar Állam helyett. … Akikről a minap azt állítottad (“halkan”) az Orbángyűlésben, hogy szinte számolatlanul kapták erre a közpénzt. … Tőled! Hát ki mástól? … A borotválatlanul rossz arcú Kovács szóvivőd szerint meg Sorostól, de főleg tüntetésekre. … Akiknek, ugyancsak Kovács szerint, azér” nem jár közpénz, mer’ “átláthatatlan” a gazdálkodásuk. … Nem úgy, mint a hetekig semmit nem tevő, ilyen-olyan egyházi és egyéb segélyszervezeteknek.

Hánynom köllene tőled és a bandádtól Viktor!

De a helyzet az, hogy már én is megszoktalak. Nem tudsz olyasmit csinálni, amit egy vállrándítással, vagy egy beletörődő bólintással ne tudnék tudomásul venni. Mindezt annak reményében, hogy egyszer majd te is, meg a díszes társaságod is eltűnik a balfenéken. … Menekülve Oroszországba(?), Belaruszba(?), Azerbajdzsánba(?), avagy a “Valahol-szigetekre” (ahol a tőlünk lopott pénzeiteket tartjátok!). … Valami ilyesmiben reménykedik itt velem együtt sok-sok millió magyar honpolgár, akik mindössze annyiban különböznek tőlem, hogy még blogírással sem hajlandóak lázadni ellened. … Talán még azok is, akik most rád szavaznának.

Hatalmas szerencséd, hogy nincs (avagy alig van) országodban normális, a funkcióját ellátni képes sajtó. Még a magát függetlennek, pláne ellenzékinek nevező, trehány orgánumok is a Habony-Finkelstein duó által kitalált, általad (és bandád által) naponta minimum huszonnégyszer ismételgetett “migráns” kifejezést használja a menekültekre. Tudjuk miért hasznos ez: vidéki Józsi néni és Juci bácsi nem hogy magát a szót sem érti, de még kiejteni sem tudja (“migráncs”). S mivel nem tudja kikről is van szó, hát fél tőlük, azaz utálja őket. Ezt hallja óránként, ezt látja hatvan percenként. De azt már nem, hogy jórészük nem életerős, fiatal férfi, hanem karon ülő gyereket védelmező nő, egyedül barangoló kölök. … Akiket te lefúvattál könnygázzal, akiket te vízágyúval lelocsoltattál, akiket te a praetorianus gárdáddal alaposan megverettél Röszke határában egy előre kitervelt “stratégia” szerint! … Akiket nem szabad mutatni a “közszolgálatiban”, mert véletlenül megesne rajtuk a keresztény magyarok szíve! … Ahogyan a “migráncsozásban” leginkább érintett települések számos lakójánál is. Akik nem azt mondták a tévék kamerái előtt, amit te hallani szerettél vóna, hanem hogy “Semmi bajom velük. Szegény szerencsétlenek. Adok nekik, amit tudok.“.

Látod itt van eltemetve a kutya, Viktor!

Ha valaki nem csak a szaros propagandád által mutogatott “migráncsokkal” találkozik, hanem “élőben” is, akkor rögvest előbúvik belőle az Ember és nem csak az a bizonyos “Zember”.

Utóbbi az a bizonyos “Homo Orbanicus“, kinek pszichés beállítódottságáról, valamit jövőbeni kilátásairól fentebb már “értekeztem”. Ő a te Népnemzeti-keresztényed. Aki nem beszél idegen nyelveket, alig-alig találkozik külföldiekkel, más kultúrákkal (sőt, Kultúrával!). Bámulja az önbutítását szolgáló, önmaga által fizetett Médiát, szürcsölve issza az általa fizetett szavaidat, no meg az ócsó piát a kocsmákban. (Erre még majd visszatérek!) Ő az, aki bekábulva a Habony-Finki dumától, meg az “ízű szeszesital”-tól együtt harsogja veled az éppen aktuális mantrát: “Védekezünk, mert vészhelyzet van!“.

Nyílt titok, hogy te Nagy Ember akartál lenni, Viktor!

Valaki, aki jelentős befolyással bír a Világra, avagy csak Európára, de minimum Magyarországra. Valaki, akinek a szavára mindenki figyel, kinek javaslatait alaposan megfontolják. Ezt bizonyos értelemben el is érted.

Jelentős hatással vagy mondjuk Németországra abban a tekintetben, hogy a csak Bajorországban létező CSU néhány elvetemült politikusa veled takarózik, veled mondatja ki azt, amit neki a “pc” miatt nem szabad. Mögéd bújva hadakozik nagyobb befolyásért a CDU-val, minél inkább leamortizálva Angela Merkelt. A propaganda alapja nem más, mint a német (különösen a bajor!) zsugoriság. Az, hogy Ludwig és Ilse nem akar gyanús idegenekre költeni még akkor sem, ha az állami költségvetés fél esztendei szufficitje 21 milliárd euro. Most úgy tűnik, hogy a szűkkeblűség érvényesül Deutschland-ban, de én rövid távon sem tennék erre akkora összeget, mint amennyi közbe’szerzést Mészáros Lőri percenként szokott nyerni. Angela hamarosan úrrá lesz a problémán, s akkor téged egy darabig se Seehoffer, se Stoiber nem fog látni szívesen.

Akkor pedig nem marad más, mint olyan fotó-archivumokkal dicsekedni, melyeken te tekintélyes politikusokkal, illetve nemzetközi jelentőségű helyszíneken pózolsz. Ámde nézzük csak meg ezt a fotót:

Obama és felesége között … khm … feszítesz, bizonyítván azon tény ellenkezőjét, hogy az amerikai elnök szóba se áll veled (hiába fizetünk 1,4 milliárd forintot egy hozzád hasonlóan hazug, lejáratódott amerikai “politikusnak”).

Ezen meg úgy tűnsz, mint aki teljesen magára hagyatott. Pedig ezzel a mi pénzünkön fizetett propagandád azt akarná elhitetni, hogy te még az ENSZ-ben is egy jelentős személyiség vagy. Ezt akarja sugallni a felvett pózod is, pedig egy értő szem számára egyértelmű: szokás szerint nem találod a helyed és nem tudsz viselkedni.

Pedig akár …

tényleg lehettél volna Valaki is! Mondjuk jó miniszterelnök 1998-tól. Csak hát ehhöz hiányzott a háttered. Nem hiányzott viszont az a bizonyos “von Haus aus”. Magad mondat önmagadról még anno, hogy a családod se paraszt, se munkás nem volt, te pedig otthonról nem hoztál semmit. Úgy lettél első generációs értelmiségi, hogy az ország legelitebb, legkeresettebb szakára (ELTE ÁJTK) csupán “jobb híján” kerültél be. Rendben, akár el is hiszem, hiszen nem te voltál az első, akit apuka párttagsága, illetve egy (Simicska által emlegetett) piszkos alku segített be az Alma Materbe. De nem is lett mindenkiből elébb szocio- osztán meg pszichopata! Ez nem volt kötelező! Csak az olyan kisebbségi-komplexusos cezarománoknak mint te! Akikben hozzád hasonlóan tombolt a szerzési vágy! Akinek nincsenek elvei és erkölcsi értelemben vett jótulajdonságai, csak a törtetése! Akinek tényleg van mondani valója az általa vezetni kívánt társadalomnak és nem csak a naponta változó, mindenkit megosztani és meghülyíteni kívánó propagandája!

Elbasztad Viktor, ezt is!

Pedig akár nagy embert is faraghattál volna magadból, ha értelmesen használod ki a menekült-áradatot. Mondjuk úgy, hogy plakátok és konzultáció helyett szépen elmagyarázod a népednek, hogy

 • most jönni fog egy nagy rakásnyi menekült a Közel-Keletről;
 • a magyar nép a lovagiasságáról és a nagylelkűségéről híres, tehát fogadjuk őket szívesen, függetlenül attól, hogy milyen nációhoz és valláshoz tartoznak!
 • mi ugyan mindenkit befogadunk és regisztrálunk, de udvariasan felkérjük az Európai Uniót: legyen szíves segíteni ebben, mert egyedül nem bírjuk!

Ehelyett te a gyűlölködést választottad (mert ezt tűnt neked hasznosabbnak!), pedig itt volt a lehetőség arra, hogy végre a Magyar Zemberek ismét Jóknak, tehát Nagyszerűeknek érezzék magukat! Ezt meg is indokoltad azzal: mi ugyan keresztények vagyunk, van jóság a szívünkben, de most “nem jóknak, hanem okosaknak kell lennünk“.

Pedig a helyzet az …

hogy minden ember vágyik jónak és nagylelkűnek lenni! Felemeli őket, s lettek légyen akár gazemberek is, akkor és abban a pillanatban Nagyszerűeknek érzik magukat! Erről ihol egy megélt történetem:

Bő két héttel ezelőtt egy újlipótvárosi kocsmában tucatmagammal bámultuk a te “migránshíradódat”. Az egyik részeg, nagytestű barom fel is üvöltött, miszerint: “Menjenek vissza ahonnan gyöttek, ne az én pénzemen élősködjenek! Nem pengekerítés kell oda, hanem géppuskák! Amikor meg jönnek, hát tüzet nyitni! Legalább megtrágyázzák a földet.” Csöndesen (“halkan”) megkérdeztem az illetőt, hogy vajon ő vállalná-e az egyik lövész szerepét. Mire ő: “Azér’ vannak a katonák, hogy tegyék a dolgukat!”.

A minap ugyanezen nagytestű részeges azt mesélte, hogy összetalálkozott egy gyerekkori barátjával, aki évek óta él Budapesten, mint hajléktalan. Elmondta, hogy befogadta a lakásába, eteti, itatja, fürdeti. Pénzt is adott neki. Azért “mert a régi barátság kötelez!”. … Akkor és ott ez a géppuskázó szubhumán hirtelen emberré vált. Vonásai megenyhültek, szeme elpárásodott. És igen! NAGYSZERŰNEK érezte magát! Olyannak, mint talán soha életében azelőtt!

Mondanám Viktor, hogy egyszer te is próbáld ki ezt, de nem teszem. Erről te már lemaradtál. Remélem mi még nem!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok

2 hozzászólás on “Pedig akár …”

 1. emigrant szerint:

  Megszereztük az Obama – orbán találkozó jegyzőkönyvét.

  – Üdvözlöm önt az Egyesült Államokban!
  – Jónapot kívánok!
  – Parancsol valamit inni? Kávé, tea, whisky?
  – Köszönöm, nem kérek, hoztam magammal lapos üvegben kisüsti szilvát. A Tiborczéktól kaptam, biztos ismeri, a nászomék. Saját termés, saját főzet. A laposüveg az apósomé volt. Azóta is keresi.
  – Nézze, én ugyan nemigen tudom, hol van a maga országa és főleg minek, de itt most protokollárisan el kell töltenünk valahogy az időt. Utána kimegyünk ide a hallba a szokásos fotózásra. Ott lesz a feleségem is. Előre figyelmeztetem, ha megpróbálna kezet csókolni neki, előtte gondosan igazítsa meg a lábszárvédőjét, mert a First Lady sípcsonton fogja rúgni. Hegyes orrú cipőt hord. Na de igazodjunk a felkészítéshez, nézzük, mit írtak ide nekem a tanácsadóim! Aszongya, hogy: ne tegyen megjegyzéseket a vendég szabójára, nem ő tehet róla, ja bocs, ez nem magának szólt, na megvan, ez lesz az. Hallom problémája van a menekültekkel?
  – Miféle menekültekkel? Akik elmenekültek a kormányom elől és most külföldön dolgoznak? Velük semmi problémám nincs, küldik haza a pénzt a rokonoknak, nem járnak tüntetni, és velük hamisítom a foglalkoztatottsági adatokat. Nem, nincs velük semmi bajom, sőt, ösztönözzük a gyakorlatot.
  – Mondjuk, nem kimondottan őrájuk gondoltam. Szír, afgán, eritreai, iraki kurd…
  – Tegeződünk? A te anyádat!
  – Gyanítom, hogy a tolmács félrefordított valamit. Maradjunk a magázódásnál.
  – Magam is így gondolom…
  – Állítólag maga rosszul bánik a menekültekkel. Most azokra gondolok, akik háborús térségekből menekülnek.
  – Ja, vagy úgy! Kérem, ez definíció kérdése. Menekült az, akit konkrétan üldöznek. Mi ezt szigorúan ellenőrizzük. Jön befelé Szerbiából, illetve áldásos intézkedéseink következményeképpen most már Horvátországból, de nemsokára Szlovéniából az a sok turista, mi meg megnézzük, hogy áll-e mögötte valaki töltött fegyverrel lőtávolban. Ha nem, akkor az illetőt konkrétan nem üldözik, nincs mi elől meneküljön, tehát nem menekült, hanem illegális határsértő. De nevezzük őket semlegesen migránsnak. Ez nagyjából annyit jelent, hogy olyan ember, aki nem képes megülni a hátsóján, hanem feszt más országba akar költözködni.
  – A kerítés mennyivel csökkentette az országba belépő migránsok számát?
  – Semennyivel. Nem is arra való.
  – Kíváncsivá tesz…
  – Kerítés nélkül nincs mit megsérteni, mert nem látszik a határ. Mondhatják, hogy eltévedtek. Nem bizonyítható a bűncselekmény elkövetésének tényálladéka.
  – Hogy mije?
  – Tényálladéka. „Bús düledékeiden Husztnak tényálladéka romlék…”
  – Kérek egy másik tolmácsot! És mi lesz azokkal, akiket elfognak az illegális határsértés miatt?
  – Azokat visszatoloncoljuk Szerbiába, vagy Horvátországba. Attól függ, honnan jöttek.
  – És ők visszafogadják őket?
  – Nem.
  – Akkor mi lesz velük?
  – Mi lenne, továbbengedjük őket Ausztriába.
  – És mi lesz azokkal, akik legálisan kívánnak belépni az országba, és ott szeretnének menedéket kérni?
  – Azokat nem engedjük be, sőt, egy évre kiutasítjuk őket a schengeni övezetből.
  – Akkor ők ottragadnak Szerbiában, vagy Horvátországban!
  – Dehogy, ők Szlovénián keresztül mennek Ausztriába. Onnan Németországba.

  – Egyre nehezebben értem. Mire jó ez az egész cirkusz? Ha így vagy úgy az összes migráns eljut Németországba?
  – Rendnek kell lenni!
  – És mi van, ha valaki Magyarországon szeretne maradni?
  – Még nem találkoztunk a jelenséggel. Ezért erre nem készülünk.
  – Arra nem gondolnak, hogy sok emberrel jól járnának? Pótolnák a kivándoroltakat, segítenének a demográfiai problémákon, vérfrissítést jelentenének minden tekintetben.
  – Nem, erre nem gondolunk. Ezek sötét bőrű emberek. Nem bízunk bennük. A cigányokkal is mennyi bajunk van…
  – Azt hiszem értem önt. Nos akkor itt az ideje a fényképezkedésnek. Majd megkérem a retusőrt, hogy próbáljon rajtam valamit halványítani, de nem ígérem, hogy sikerül. Legföljebb majd nem mutogatja odahaza a fotót.
  (…)
  Fotózás.
  Orbán magában: Még hogy sípcsonton?!

 2. bonhomme szerint:

  Kedves szendam!

  Üdv ismét a saját oldaladon! 🙂

  Vityu kán, a gyökér

  Vityu kán, te kis gyökér!
  Hiányzik neked a vér?
  Hiába kekeckedsz,
  egyet nem feledhetsz:
  jön még a kutyára dér!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s