Bocsánatot kérek!

A civilizáltnak tekintett világ legembertelenebb, legpocsékabb kormányzata uralkodik ma Magyarországon. Teheti mindezt azért, mert a Választók egy passzív (de valójában elsöprő) többsége hagyja. Ők azok, akik szégyenkezve(?) nézik mit művel a kabinet a menekültekkel. De ténylegesen tenni is valamit? No, erre nem hajlandó! … Bocsánatot kérek ezért én és mindenkitől.

Heteken keresztül “laktak” embertelen körülmények között különböző nációjú menekültek a Keleti pályaudvar környékén, illetve a lengyel pápáról (!) elnevezett budapesti téren. Kicsik és nagyok, újszülöttől felnőttig. Osztán jött az Ukáz, meg néhány lerobbant busz és a vonat, majd a “tranzit zóna” kezdett kiürülni. A Keletiben és annak környékén azóta viszonylagos nyugalom van.

Nem így van ez Röszkénél! Itt a lezárhatatlan vasúti sínen át jönnek be Abszurdisztánba Szerbia felől a menekülők. A budapestihez képest “csak” annyi a különbség, hogy itt napokat köll várakozni egy szántóföldön ahhoz, hogy a túlzsúfolt Lágerbe kerülhessenek. Ahol osztán megint napokat köll várni arra, hogy egy tök’ egyszerű eljárással regisztrálják őket.

Közben pedig se egy értelmes szó, egy eligazító felvilágosítás a Hivatalosságok részéről. Csak az interneten és mendemondák alapján terjedő tények arról: miként bánik az Európai Unió egyik tagállama a rászorulókkal. Miként sérti meg ezen ország kormánya hetek/hónapok óta minden percben azokat a nemzetközi szerződéseket, melyeket magára nézve kötelezőnek tekint. Hol így, hol meg amúgy, de a lényeg, hogy megsérti. … Miközben ezekre hivatkozik!

Amíg a kukoricásban ücsörögnek a “megélhetési bevándorlók”, az “illegális határátlépők”, a mindenféle kórokozókat terjesztő “migránsok” (a potenciális terroristákról nem is beszélve!) velejéig elvetemült és piszkos játékot folytatnak velük a mindenféle jött-ment, baltával faragott “politikusok” és egyéb “közéleti személyiségek”.

Az Egyik azt hiszi magáról, hogy “Korszakalkotó”-ként fogják beírni nevét a történelemkönyvekbe. Olyan politikusként, aki nem csak uruszága összes libalegelőjére húzatott fel tök’ üres stadionokat olyan pénzből, melyet talán (egészen biztosan!) hasznosabb célokra is fordítani lehetett volna, hanem “Európa Példaképe” is lett. Aki megmutatta a Közösség minden gazemberének nemzetileg elkötelezett közszereplőjének: egészen punktosan mi is a Helyes Követendő Út. Azt nevezetesen, amely csakis ideg- és elmebetegek, bármin és bármikor nyerészkedni képes hatalom- és pénzéhes, szubhumán ösztön- és véglényeknek ajánlott. … Tehát a Hozzá hasonlóknak.

Olyanoknak, mint például az Eretnek Főpap. Ő volt az, aki megtagadva Egyháza egyik Alaptörvényét (a pápai csalhatatlanságot!), lehülyézte Ferenc pápát. A Focipüspök ugyanis nem a saját Főnökével, hanem a Fociminiszterelnökkel ért egyet. Később persze ezt az egészet letagadta mondván: kiforgatták a szavait (a Washington Post újságírói!).

Avagy olyanok, mint mondjuk a Hitehagyott Lelkész. Aki Emberminiszterként az Alcsúti Fősátán szolgálatába állt, s ugyanúgy tagadta meg Jézust, mint a Focipüspök. Ő az, aki ezer keresztény család befogadásáról hazudozott. Hogy mikor is volt ez? Hát tavaly. Kik is ők? Ezt nem lehet megmondani, mert akkor jönnek az “Üldözők” és … jesszusmária! Miért pont és csak keresztényeket? Mert meg köll őrizni az Uruszág kultúrális egyneműségét! … Egyiptomi koptokról, tehát monofizita keresztényekről van szó. Olyanokról, kinknek hitével nem csak a katolikus, de a református és az ortodox egyház is vitában áll!

De minek vesztegetem itt a szót amikor arról van szó, hogy menekülő emberekkel (válogatás nélkül!) bánik embertelenül úgy az Állammaffia, mint az azzal (pénzért és befolyásért) szövetséget kötött Egyház! Mindkettő arról ismerszik meg, hogy semmit nem tart be a saját törvényeiből és teljesen részvétlen!

Éppen ezért álljék itt az a nyílt levél, melyben európai, tehát humánus polgárok kérnek bocsánatot a Magyarországon embertelen körülmények között tartott Menekülőktől!

Elnézéseteket kérjük, mi európai polgárok, hogy nemzeti és európai vezetőink megbocsáthatatlan módon nem voltak képesek szervezett humanitárius segítséget biztosítani nektek és sok ezer társaitoknak, miközben a határainkon átkeltetek.
Pedig nem lehetett könnyű a döntés, hogy elindultok az úton, mely során sokszor a családotok és szeretteitek életét is kockára tettétek. Mi, akik ezt a levelet aláírtuk, folyamatosan kérni fogjuk a döntéshozóinktól, hogy alakítsanak ki legális és biztonságos útvonalakat az Európai Unióba azért, hogy az életetek ne az embercsempészeken múljon.

Sok civilszervezet és több ezer uniós polgár, a kormányaink tehetetlensége ellenére, megnyitotta otthonát a menekülők előtt, élelmet és ruhákat adományozva. Emlékeztetni fogjuk a politikusokat, hogy a humanitárius kötelezettségeiknek eleget téve biztosítsák ezeket a szolgáltatásokat ők, a civilek helyett.
Nektek nagy bátorságra volt szükségetek, hogy elinduljatok Európába. Mi most felszólítjuk az európai vezetőket: hasonló bátorságról tegyenek tanúságot azzal, hogy a menekülők emberi jogait figyelembe vevő összeurópai megoldást találnak.

Bár úgy tűnik, több vezetőnk is megfeledkezett az alapvető európai értékekről, a szolidaritásról és emberi jogokról, mi észben tartjuk ezeket. Az Európai Uniónak megvan a lehetősége, hogy tárt karokkal fogadjon benneteket, s ha erre nem hajlandó, akkor ezzel szégyenbe hoz bennünket. Elismerjük, hogy jogotok van ahhoz, hogy a hazátoknál biztonságosabb területen keressetek menedéket, s hogy emberi méltóságotokat ott tiszteletben tartsák. Felismertük azt, amit ti is hozzátehettek a társadalmainkhoz, és harcolni fogunk azért, hogy erre legyen is lehetőségetek.

Szolidaritással,

Social Platform
AEGEE-Europe
AGE Platform Europe
ATD Fourth World
Autism-Europe
Caritas Europa
CECOP-CICOPA Europe
Corelyon Group
Eurochild
European Anti-Poverty Network (EAPN)
European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD)
European Citizen Action Service (ECAS)
European Civic Forum
European Council on Refugees and Exiles (ECRE)
European Disability Forum (EDF)
European Environmental Bureau (EEB)
European Federation of Older People (EURAG)
European Federation of Parents and Carers at Home (F.E.F.A.F)
European House Budapest (Hungary)
European Network Against Racism (ENAR)
European NGO Confederation for Relief and Development (CONCORD)
European Social Action Network (ESAN)
European Students’ Forum
European Network of National Civil Society Associations (ENNA)
European Network of Social Integration Enterprises (ENSIE)
European Parents Association (EPA)
European Platform for National Non-Profit Umbrella Organisations and for National Associations of General Interest (CEDAG)
European Platform for Rehabilitation (EPR)
European Roma Information Office (ERIO)
European Volunteer Centre (CEV)
European Youth Forum (YFJ)
ILGA-Europe
Inclusion Europe International Council on Social Welfare Europe (ICSW)
International Federation of Social Workers Europe (IFSW Europe)
International Planned Parenthood Federation European Network (IPPF-EN)
International Union of Tenants (IUT)
Mental Health Europe
Pax Christi International
Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants (PICUM)
SMES-Europa
SOLIDAR
The Salvation Army
Transgender Europe (TGEU)

Bocsánatot kérek magam is minden kül- és belhoni rászorulótól! Azoktól, akiktől elvetemült emberek tagadják meg a legelemibb jogokat. Hol Előírásokra, hol Gazdasági Szükségszerűségekre hivatkozva, de tökéletesen feledve a Humanizmust!

… és ezt …

szendamondja!


3 hozzászólás on “Bocsánatot kérek!”

 1. Sigorszky szerint:

  Csatlakozom, én is bocsánatot kérek!

 2. Jaka szerint:

  Sajnos működni látszik a kormány gyűlölet kampánya.
  Egész nap mást nem hallok a médiából, hogy a migránsok kitőrtek, bűdösek, nem akarnak együtt működni stb.
  A környezetemből meg, hogy milyen változatos módon vennék el a szerencsétlenek életét.
  Eddig értelmesnek tartott emberek, akik egyébként a templomban az első sorban űlnek, a leg véresszájubbak. Kezdem szégyelni, hogy ember vagyok.
  Vagy inkább kezdek kételkedni abban, hogy mutyisztánban élnének emberek.
  Én is szeretnék bocsánatot kérni.

 3. anonymand szerint:

  “Bár úgy tűnik, több vezetőnk is megfeledkezett az alapvető európai értékekről, a szolidaritásról és emberi jogokról, mi észben tartjuk ezeket.” – szelíd szavak ezek, akár Jézus korholhatna így.
  Nem európai értékekről, de emberségből vizsgázott le Bonsai Duce és szóra nem érdemes kormánya.
  Napról napra derülnek ki újabb és meghökkentőbb dolgok, olyanok amiket elképzelni nem tudunk. Nem tudtunk eddig, de fényképek és filmfelvételek bizonyítják, hogy mi zajlik a a táborokban, még a táborok előtt, a gyűjtőpontokon.
  Volt 600 millió a gyűlölet plakátkampányára, volt 1 milliárd a Nemzeti Konzultációra, volt x+y milliárd a GYODA és a zideiglenes kerítés megépítésére.
  Nem jutott sem hazai, sem Uniós forrásból a tábori férőhelyek bővítésére, a tranzitzónák kialakítására és felszerelésére, a szervezett gyűjtőtáborba juttatásra, a kiszolgáló személyzet bővítésére, a szükségletek (enni,- és innivaló, tisztálkodószerek, sátrak, pokrócok, stb.) biztosítására.
  Nem Európa, de a világ szégyenévé tették hazánkat.
  Ezt nem tehetjük jóvá még azzal sem, hogy én is csatlakozom a bocsánatkérőkhöz.
  Jóvá tenni még azzal is nehéz lesz, ha letakarítjuk ezt az embertelen bandát és emberiség ellen elkövetett bűneik miatt, a többi mellett, felelősségre vonjuk.
  Illetve nem mi, hanem a Tisztelt Bíróság!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s