Töketlenek

Se szeri, se száma nincs a világtörténelemben azon politikusoknak, akik ugyan a bátor és rettenthetetlen hős szerepében tetszelegtek, ám amikor komoly döntést kellett volna hozni, gyáván kitértek a felelősség alól, s azt az általuk állítólag híven szolgált népre tolták. … Példák a közelmúltból.

Arnold Schwarzenegger, az osztrák származású színész-politikus kétszer is volt az USA egyik leggazdagabb állama, Kalifornia kormányzója. Mindkétszer az ott konzervatívnak számító Republikánus Párt színeiben. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság minapi, a melegházasságokat engedélyező határozatát védelmébe vegye, sőt, kijelentse: “Nagyon boldog vagyok, hogy ez a döntés megszületett“. Véleménye szerint ugyanis: “Mindenkit ugyanolyan jogok illetnek meg. Ez a helyes út, és úgy gondolom, ez egész Amerika számára ünneplésre ad okot“. Azokat, akik ezen véleményét az FB-oldalán kifogásolták, egyszerűen elküldte a francba, a méltatlankodó közéleti “személyiségekről” meg a következő szavakkal emlékezett meg: “Azt kell mondjam, hogy az igazságszolgáltatás néha jobb döntéseket hoz, mint a politikusok“, lévén utóbbiak “… néha nem elég tökösek ahhoz, hogy együttműködjenek ilyen ügyekben“.

Tökösen megfogalmazott álláspont! Kíváncsi lennék rá, mit szólnának ehhöz a honi “konzervatívok”, élükön a “miniszterelnökkel”, az ő “helyettesével”, avagy Tarlós főpolgármesterrel. Azok a közpénzeltartott xeno- és “buzofóbok”, akikből egy, a világ normális részén immáron automatikusan elfogadott “melegfelvonulás” vagy ízléstelen viccelődéseket, vagy zsigerien középkori öklendezéseket hoz ki. Gondolom, ezek az alakok most sem azt állapították meg, hogy a Világ ment el mellettük, hanem pont fordítva. Azt, hogy “hanyatlik a Nyugat”, hogy “a Kelet a jövő ígérete” (csak még soha nem váltotta be, de majmos’! … hehehe!), no meg hogy azon a bizonyos “autópályán” mindenki “szembe jön”. (A fentebbi Arnold-Viktor fotó pedig törlődik a “megfelelő” FB-oldalról!)

Alexisz Ciprasz görög kormányfő “buziügyi” állásfoglalását ugyan nem ismerem, de nem csodálkoznék rajta, ha fentebb említett “Hungaricumokhoz” hasonlóan vélekedne. Reá ugyanis szintén vonatkozik a schwarzeneggeri megállapítás, azaz bátorsága addig tart, míg a viccbéli, a körmét reszelgető nyuszinak: amint megjön az “oroszlán”, rögvest visszavonja “bátor” kijelentéseit, majd remegve kijelenti: “hülyeségeket beszélek”.

Görögország 2009-óta vegetál az EU-IMF pénzügyi infúzióján. Oka ennek az, hogy Hellászban már az eurozónába való belépést megelőző esztendők óta is minden pénzügyminiszter, illetve statisztikai hivatalnok alkalmazásának elsődleges kritériuma a mérleghamisítási képesség volt. Össze is gereblyéztek egy akkora adóssághalmot, amiből önerőből kimászni képtelenek voltak. A korábbi görög kormányok ugyan sok mindent megtettek a hitelezői igények teljesítése érdekében (évek óta szufficites költségvetések készültek és valósultak meg – adósságszolgálat nélkül szemlélve!), de valódi reformok híján a gazdaság nem indulhatott be. Miért nem? Mert a “Nagygörögök” a hatalom bűvöletében elsősorban a “székbe kapaszkodást” tartották szem előtt, s mindig csak annyit tettek, ami a további hitelek lehívásához még éppen elegendőnek bizonyult. (Közben pedig a Csodát várták, persze az ilyenkor szokásos “eredménnyel”.)

Ez meg nem tetszett a “Kisgörögöknek“, akik csak azt látták: a korábban krőzusi juttatásaik eltűntek, adóik emelkedtek, munkahelyeik megszűntek, javulás meg nem történik. Ezér’ osztán többségük úgy döntött, hogy kormányozza csak most mán’ az országot az a szélbal-széljobb koalíció, melynek miniszterelnök-jelöltje, a nevezett Ciprasz, ugyancsak a hatalom megszerzése érdekében, fűt és fát, tücsköt meg bogarat megígért mindenkinek. Legfőképpen azt, hogy felmondják a 2009-es hitelmegállapodást, kirúgják az EU-t és az IMF-et, szakítanak a “megszorítások politikájával”. Tehát a Kisgörög visszakapja tőlük az addig megszokott életmódját, azaz pont azt, ami a Csődig vezetett. (Engem ez élénken emlékeztet a 2010-es magyarországi választási kampányára. Persze lehet, hogy csak én tévedek.)

Mintegy öt havi tárgyalások, no meg a törlesztésfizetés okán bekövetkezett “padláslesöprések” után bekövetkezett az Igazság Pillanata, s hiába volt a handabandázás, az Unió pénzügyminiszterei kitették a zsebre baszott vágott kezű (ez is emlékeztet “Valakire“!) görög “szaktárcás” szűrét a szombati megbeszélésről. Akik meg bent maradtak, simán megüzenték a Kintmaradt által képviselt társaságnak: betartjátok az Egyezséget, vagy mehettek a levesbe!

Mire a “bátor” görög kormány válasza: jaj, csak addig tessen már pénzt adni nekünk, amíg lemegy az a jövő vasárnapi népszavazás! Az, amit pont egy nappal korábban jelentettek be és írtak ki. Egy olyan népszavazást, ami a görög alkotmány szerint lehetetlen, s mire az első hellén odahúzza az “ikszét” a megfelelő rubrikába, már értelmetlen is! Nem csak mert addigra megszűnik a tárgyát képező Szerződés, de azért is, mert az EU-IMF ugyan miért hinné el, hogy a “nemet” javasló, és pont ezzel hatalomra jutó Sziriza majd éppen ennek hatására fogja betartani azt, amit egyébként a kötelessége lenne.

Mi ebben a “töketlenség”? Szerintem világos. Ciprasz “nyuszi” addig várta az “oroszlánt”, hivatkozva a népi felhatalmazására, amíg az “állatok királya” valóban meg is érkezett. Kitátott, agyarakkal bőven “felszerelt” szájába tekintve, az eladdig marhára bátor Görög Tapsifüles pedig mit is csinált? No nem azt, hogy bevállalván  a “politikai pofavesztést” elismerje, hogy abszolúte megalapozatlan és elképesztően populista ígérgetésekkel jutott hatalomra, de ezeket beváltani nem tudta. Azt sem, hogy néhány havi regnálása után végre először tényleg az ország érdekében cselekedjen, azaz a Valóságot a kisgörögök elé terjesztve elmondja: nincs más választás, mint az a Megszorítás, ami ugyan pár hónappal ezelőtt még nem lett volna ennyire kellemetlen, csakhogy mi, a Nagygörög Pöffeszkedésünkkel, meg a zsarolgatásainkkal elbasztuk még azt is, amire akkor még lehetőségünk lett volna. Ehelyett a Nép Szavára állandóan hivatkozó, s az eddigi “döntéseit” erre “alapozó” töketlen Ciprasz a népszavazással a népre hárítja azt a felelősséget, melyet ugyanezen néptől kapott! … Gratulálok!

Visszatérve a Töketlen Magyarbátrakra, egyszerűen nem tudom megállni, hogy párhuzamot ne vonjak közöttük, meg a “Nagybüdös Szükség” idején szintén picurkáknak bizonyult Nagygörögök között.

Tény és való, hogy országunkba elképesztően sok menekült érkezik – pláne, mióta bejelentette a “Népnemzeti Qrmány” a kerítésépítés “okos” ötletét. Tény és való, hogy ez a migrációs nyomás kezdi szétfeszíteni a magyar közigazgatás és idegenrendészet rendelkezésre álló anyagi és személyi, valamint elhelyezési kereteit.

Ámde miért is van ez? Netalán azér’ mert a jelenlegi kormány (is) egyszerűen nem törődött a határőrizettel. Netalán azért, mert a jelenlegi kormány egyszerűen képtelen volt felmérni a közel-keleti háborúk, illetve az egyes balkáni államok összeomlásának következményeit. Netalán azért, mert felmérés és körültekintés helyett azt a “szinte semmit” (© Kósa Lajos), amit az ilyen helyzetekre az EU-tól kapunk, javarészt ellopják a “Közeliek”.

Osztán amikor már a nemtörődömségük miatt körmükre égett az egész, akkor bemenekülnek a Nép mögé: egy teljes milliárdot fordítva egy … aljas Konzultációra, további bő 300 milliót a szintén elképesztően embertelen, a legalpáribb ösztönök felszínre hozására szánt plakát- és reklámkampányra. Amennyiből jódarabig úri módon tarthatnánk az ideérkező menekülteket!

Nemzeti katasztrófát vizionál, majd tegnap hajnalban a Szeretett Vezető, némi további (és ellopható) brüsszeli pénzek ígérvénye okán hirtelen megváltoztatja az álláspontját? Kerítést építtet magyar területen úgy 20 milliárdért? Amelynek rácsához a migránsnak ölég csak hozzáérnie, s máris be köll őt fogadnunk, lévén nem/igen (megfelelő válasz nap, illetve mostanság már óra/perc szerint választható!) tartjuk be az erre vonatkozó európai szabályokat? Azokat, melyek regulálták volna a menekültek/bevándorlók uniós “szétosztását”, de a nemzeti érdekre hivatkozva a Főnök egyszerűen elutasította? Fel sem mérve annak lehetőségét, hogy ezek után itt is maradhat akár az összes is?

Mindezek után töketlennek nevezi az alpári antimigráns-kampányt mélyen elítélő libalosokat (például őt!), illetve tökösnek a “győztes” Viktort egy olyan Blogger, aki egyébként tökéletesen tisztában van a Rendszer alapvetően aljas, hazug mivoltával (szerinte tényleg ilyen, de kivéve most – naneee!). … Hát nem is tudom, mit mondjak!

Pedig csak egy kicsit olvasnunk kéne. Egy kicsit körülnéznünk és tájékozottságot töltenünk a tökfejünkbe. Már csak azér’ is, hogy ne töketlen közpénzlenyúlók uralják itten a közbeszédet, meg a tökfilkók tök’egyszerű, tökösnek vélt közgondolkodását!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok

3 hozzászólás on “Töketlenek”

  1. emigrant szerint:

    Na most akkor milyen magas is Schwarzenegger tulajdonképpen? Eleinte 188 cm-esnek mondták hivatalosan, de amikor kaliforniai kormányzónak kampányolt, az adatot módosítani kellett, hiszen rengetegen találkoztak vele testközelben, és csalódtak a méretében. Ekkor lealkudtak öt centit, de mértékadó becslések szerint legalább tízzel alacsonyabb, azaz kábé 178 cm, ami meg is felel a versenyzői testméreteinek és súlyának, azzal korrelál. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem a mi kis vezérünk nőtt meg, csak Arnold ment összébb, mióta nem csak a filmvásznon találkozunk vele. Például Sylvester Stallone hivatalosan 177 cm magas, mértékadóbb becslések szerint viszont alig 172. A filmeken valóságos óriás. Kár, hogy vezérünk nem lett inkább filmszínész, komoly konkurenciát jelenthetett volna Danny DeVitonak…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s