Ima Luciferhez

Ebben az egyre abszurdabb, mind korruptabb és maffiásabb Nerisztánban szinte bármi megtörténhet. A minap például az, hogy egy közpénzlenyúló fidesznyik a közpénzlenyúló fidesznyikek tevékenysége okán igazságért kiált a Közpénzlenyúló Fidesznyikhez! … Mint ha a Kisördög imádkozna Luciferhez!

Tiffán Zsolt egy igazi “karrierfideszes“. Életrajza szerint 1998-ban érte őt az első revelációja, akkor lépett be A Pártba. Az pediglen nem is lett hálátlan neki, hiszen hat esztendővel később már megyei elnök, 2010-től pedig országgyűlési képviselő is lehetett. Ezzel párhuzamosan pedig (míg azt a Führer be nem tiltotta) a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke is.

Zsoltnak tehát szép jövedelme volt, de nem elegendő. Ahhoz semmiképpen nem, hogy az apjával közös, még 2012. májusában bejegyzett borászati kft.-jét a cég által kiérdemelt üzleti/anyagi pozícióba juttassa. Erre csak 2013-ban nyílt lehetősége, mikor is egy 16,5 milliárd forintos keretű, “Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című uniós pályázatra oly’ sikeres projektet terjesztett be a Colchicum Szolgáltató Kft. (Tiffánék cége), hogy azzal összesen 107.928.877,- Ft támogatást nyert el.

Zsoltot az nem zavarta, hogy a családi vállalkozásnak akkor még egyáltalán nem voltak “üzleti célú szálláshelyei”. De megoldotta a problémát azzal, hogy (gondolom) a pénz feléből elébb megteremtette ezeket, majd a másikból pedig továbbfejlesztette. Egyébként sem volt különösebb oka a lelkiismeret-furdalásra, hiszen a pályázat nyertesei között voltak autókereskedők, műanyagflakon-gyártók, de ott virított maga Lázár Vilmos, a hírhedt CBA résztulajdonosa is, akiknek szintén nem volt (akkor még) mit “fejleszteniük”.

Zsoltnak később azzal sem volt gondja, hogy a törvényi tilalom ellenére két helyről húzott fizetséget. Miután ugyanis 2014-ben választania köllött a képviselői mandátum és az önkormányzati pozíció között (az előbbi mellett döntött), alaposan megcsappant a jövedelme, ám ezt a Jóságos Keresztapa, avagy valamelyik consiglierie egy miniszteri biztosi állással kompenzálta. A “polgári erkölcs” szerint ugyi ez totál rendben van, de Tiffánt a dolog egyébként azért sem zavarta különösebben, mert ezt az illetékes minisztérium alaposan “megmagyarázta“.

Zsolt tehát nyugodtan élte a fidesznyikek hétköznapjait. Híven szolgálta a Pártot, a Kormányt, valamint az ezek élén álló Szeretett Vezetőt, nyalintotta fel a neki ezért cserébe juttatott közpénzeket, s a fentebb említett EU-stiklin kívül komolyabb “dolgai” nem voltak. Na jó, ott volt még az a “Kisbusz-ügy” is, de az csak annak volt köszönhető, hogy Tiffán, mint a körzet képviselője nem akarta megsérteni a harkányiakat (ha mán annyira erőtették a dógot … ugyi?).

Ámde Zsoltban a minap valami megszakadt. Tegnap előtti (jún. 24.) fészbúkos bejegyzésében magából kikelve kiáltott igazságért. Nem máshoz, mint a Szeretett Vezetőhöz, az Egyetlenhez, aki szerinte a párton belül még mindig azt teszi, melyre ő maga is felesküdött: harcol a magyarságért! Mert a “miniszterelnök” az, aki Tiffán szerint “… ha kell, a világgal szembeszáll a magyarok védelmében. Egyszerűen, tisztán, mégis (!!!??? – kiemelés: szendam) érthetően beszél. Hogyan harcoljon ő, ha Dél-Dunántúl semmit sem tesz a saját boldogulása érdekében?“.

Juhéj, itt valami nagy baj van! De mi is lehet az? Lássuk csak Zsolt bejegyzésének egyes részleteit:

  • Mert nem tűröm el, hogy engem és társaimat – akik a szívünket kitettük az Ős-Dráva program sikere érdekében – nap mint nap megalázzanak! Többek között olyan politikai szereplők, akik a közéleti kurválkodáson kívül semmihez sem értenek, és semmit nem tettek még le az asztalra. Az Ormánság asztalára. Büntetett előéletű firkászok faggatnak a hülye és aljas kérdéseikkel naponta. Ha pedig megrendelés érkezik ezekhez a bűzlő médiumokhoz – sajnos sokszor kormánypárti oldalról -, ők rögtön ugranak, s ordas hazugságokat terjesztenek rólunk. (Amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó…Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét… Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek …
  • Néha tényleg úgy érzem, kitinpáncélt kell növesztenünk, hogy elviseljük mindazt a gyalázatot, amit ezek a gazemberek ránk ragasztanak. Teljes skizofrénia, hogy (pártfüggetlenül) nyalják a seggét politikai hobbitoknak egy – egyébként dicséretes – rendezvény miatt, mindeközben a megvalósult projekt elindítói a XXI. század verbális máglyáin végzik.Helyosztás zajlik: egyszer ez, egyszer az az erős ember. Ha valaki persona non grata, akkor társai az ellenzéki sajtó segítségével próbálják lejáratni …
  • Táskahordozók világa lettünk, amelyben „polkorrekt” fiúk utasítanak rendre az ilyen írások miatt. Magára hagytuk a derék polgári köröket. A régi tagok hátán feláll a szőr a sikamlós dumák miatt. Egyszerűen elegük van abból, hogy a kormánypárt mindenre barátkozós szöveget lök …
  • Azért van ez, mert nem jó a személyzeti politikánk. Nem is volt jó soha
  • Tudományos munkatársainkat használják fel mikrofonhordozónak, hogy kommunista, jópofizó uzsorásoknak – köztük ormánsági polgármestereknek – adják kezébe a távbeszélőt. Szemkilövetők tetszelegnek a hatalom árnyékában, lökve a szokásos szöveget, amit mindannyian ismerünk: “Tudod, én mindig rátok szavaztam…” …
  • Ó, és az árulók! Akik hazudtak, akik megvezettek minket, akik a tehetségteleneket használják fel hatalmuk érdekében, akik a maguk hatalmáért olyanokat emelnek hatalomba, akik a torkukat elharapták volna másfél évtizeddel ezelőtt. (Ez mán’ kicsit necces. A Vezér esetleg magára veheti! – szendam)

Zsolt osztán az istenhez kiált igazságért. Azt írja, hogy “Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!“. Leírja, hogy a “2018-as nagy harc” előtt a Pártnak magába köll néznie, mert ha nem így lesz, “ránk telepszik anyilasávós” söpredék, akinek pojácái hetente tolják a képünkbe a politika totális gátlástalanságát és sunyiságát!“. Azt, hogy ismét aktivizálni kell a polgári köröket, mielőtt azokat a Jobbik, “a maga álszentségével elviszi őket“. Majd hogy szavainak még nagyobb súlyt adjon, egy fidesznyiktől merőben szokatlan módon önkritikát gyakorol: “Elkeserítő a helyzet. Én is hibás vagyok. Azt hittem, egy jó ügyért csak ki kell állni, aztán minden megy magától. Hát nem így van…“. Majd ezt az egész tirádát az alábbi fotóval illusztrálta:

Tiffán Zsolt fényképe.

Halovány sejtelmem sincs, mi vezette e poszt megírására Tiffán Zsoltot. Ezt döntsék el Tisztelt Olvasóim a fentebb felkínált szavazáson. Az azonban mindenképpen biztos: meglehetősen … khm … furcsa, amikor egy közpénzlenyúló fidesznyik a közpénzlenyúló fidesznyikek miatt igazságért kiált a Közpénzlenyúló Fidesznyikhez! … Csak szentet ne csináljunk belőle … is!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s