A kerítésen belül

Zárt osztály. … Komolyan az! … Én zártam be, hogy az a sok hülye kívülről be ne jöhessen.” – mondotta volt az áldott emlékű Hofi Géza, s körülbelül most pont ezt csinálja velünk Viktor bán is a botrányosan xenofób konzultációjával, óriásplakátjaival, meg a 22 milliárdba kerülő drótkerítésével. Igazából nem a menekülőket zárja ki, hanem minket és be. Be az irigykedő, minden ismeretlentől rettegő, gennyes kispolgári létbe. … No meg el az ország valódi problémáitól!

Szégyen és gyalázat! Az a kormány, amelyik a Lajtán inneni műszaki zár ’89-es elbontásával büszkélkedik a mai napig is (nem mint ha bármi közei is lett volna hozzá!), most ugyanilyet csináltat a magyar-szerb határra! Szégyen és gyalázat!” – fakadt ki tegnap délután kedvenc kocsmám nemfideszes törzsgárdájának egyik tagja azon hír hallatán, hogy a Maffiakabinet elrendelte déli mezsgyénk 175 kilométer hosszani elkerítését.

A felháborodással és a történelmi párhuzam felvázolásával egyetértek. Az az aljas és geci kampány, amit itt ez a qrmány már hetek óta művel, valóban vérforraló. Semmi mást nem tesz, mint kiszolgálja az ócska erkölcsű, magát nemzetinek és kereszténynek hazudozó, talajlakó kispolgár gyűlöletigényét. Ezzel párhuzamosan pedig kielégíti a Maffiapárt népszerűségi igényeit, no meg csillapítja az immáron kizárólag Don Vittoriohoz (szorosan) kötődő “strómanoligarchia” pénzéhségét.

Hogy ez mennyire igaz, ölég csak megnéznünk a tényeket. Elébb kiszórtak az ablakon ezer milliót (“természetesen” a közkasszából) a “konzultációnak” hazudott Nemzeti Izére. Persze úgy, hogy már a fogalmazás pillanatában ismerték a “végeredményt“. Ugyanakkor ezen költség mindössze 0,3 százalékának felhasználásával pont ugyanezt “állította elő” a szakmailag “tökéletesen” kivitelezett közvéleménykutatásával a mindentől (de főleg a tényektől) független Nézőpont Intézet. (Vajh’ hová vándorolt a “különbözet”?) Továbbá plakátkampányba is kezdtek, mely tegezően és magyar nyelven hívja fel a figyelmét minden bevándorlónak/embercsempésznek arra: mi a “komilfó” itten, Setétségországban. Erre 300 millát költöttek (ugyancsak a közösből), de kevesebb helyet vásároltak, mint a Kétfarkú Kutya/Vastagbőr-koalíció ugyanezen összeg bő tizedéből! (Majd’ tízszeres túlárazás! Nem durva ez?). Most meg további 22 milliárdot húznak ki a zsebünkből egy négy méter magas és 175 kilométer hosszú drótkerítés kihúzására, persze csakis azér’ hogy (szokás szerint) megvédjenek minket.

Mindent egybevetve tehát eleddig 23 303 millió forint kiadásnál tartunk, aminek nem látni (dehogynem!) a valódi értelmét. Fel nem foghatjuk (dehogynem!), hogy miér’ fussa erre ennyi, ha a költségvetésből mindössze 15 000 milliót szánnak (mer’ ugyi “takarékoskodni köll”!) a szétbarmolt egészségügy nyomorgó dolgozóinak béremelésére. Fel nem fogható (dehogynem!), hogy ahol mindössze 60 000 millió jut a kórházi tartozások “rendezésére” (melyek ennek pont a dupláját teszik ki ugyan, de “csak ennyi van”!), ugyanennyit találnak nagyhirtelenjében sportra, külképviseletek nyitására, no meg a Ludovikára. Hát ki érti ezt?

Rugózunk a témán, de ezerrel. Pedig nem ez itthon a legfőbb gond. Igaz, pont ezt akarják!” – vélekedett a már említett asztaltársaság egy másik tagja. S ha egy kicsit, mindössze egyetlen minutára “vigyázó szemeinket” levesszük a habonyista propaganda gusztustalan kérdőívek és gyomorforgató plakátok formájában megtestesülő, alaposan túlárazott délibábjáról, rögvest rájövünk: sörbarátomnak igaza van!

Hiszen már szinte szó nincs az idei esztendő legnagyobb balhéjáról, a Quaestor-botrányról. Arról, hogy a “focialista kapitalizmus” egyik kiemelt tagja, nevezetesen Tarsoly Csaba az állam jótékony félrenézése mellett űzhette csaló tevékenységét. Egy olyan Pilótajátékot, melynek kicsúcsosodása (végső, kétségbeesett elszemtelenedése) 150 000 millió forintnyi kamukötvény eladása volt: a matolcsysta Jegybankba olvasztott pénzpiaci felügyelet orra előtt!!!

Egy olyan szélhámozásról:

 • amelynek részese volt maga a Maffiakormány is, minimum a KüKü-Minisztériumon keresztül, mint “finanszírozó”.
 • amely csalást (no meg a nyomok eltüntetését) ugyanezen jegybanki “szerv” azzal támogatta, hogy nem a “tetteshez” rendelt ki felügyeleti biztost, hagyta, hogy egy “josiptotot” ültessenek a “legforróbb cég” élére, illetve tűrte, hogy az majd’ egy hónapon belül háromszor is kamucsődöt jelentsen.
 • amely állam bűnüldözése hetekig hagyta szabadon mászkálni és tevékenykedni Tarsoly nertársat, igazságszolgáltatása pedig a mai napig nem tesz semmit!
 • amelynek ügyészsége, mely minden “szoclib”-ügyben hiperaktívnak és készséges információszolgáltatónak bizonyult, most úgy kussol és lapít, mint az a bizonyos emésztési végtermék a fűben.

Ez a díszesen aljas társaság eleddig még mindent megúszott. Bedöntötték a forint árfolyamát, lenyúlták a nyugdíj-megtakarításokat. Ellopták az Alkotmányt, a munkanélküliek és a rokkantak pénzét. Romba döntötték az egészségügyet és az oktatást. Meghekkelhették a választási szabályokat és milliárdokat öntöthettek a kamupártokba. Megúszták a netadót, az amerikai kitiltást, a trafikmutyit, a kaszinó-bizniszt. Szíves közreműködésünkkel lerabolhatták a közműszolgáltatókat (“Rezsicsökkentés“), közben pedig úgy 100 000 milliót vághattak zsebre az orosznál olcsóbb nyugat-európai gáz behozatalának állammaffiás monopolizálásával (“MET Energiakereskedő Zrt.“). Ezen kívül fényesre nyalatták velünk Putyin seggét (hatalmas botrány okozva), elárulatták velünk Ukrajnát, az EU-t, a NATO-t, minden szövetségesünket (mégnagyobb botrány!). Beleugrasztottak minket az évtizedekre titkosított Paks-II.-be (az unokáinkkal együtt), de soha semminek nem volt következménye. Olyan, amivel egy normális ország kormányának hasonló helyzetekben szembe köllött volna néznie!

Minden akadályon “kocc” nélkül hömpölyödtek át eleddig tehát. Ámde ezt a közpénzek törvénytelen “quaestorálását” valamilyen okból túlzottan veszélyesnek minősítették önmagukra nézvést. Valami volt/van ebben az ügyben, ami semmiképp nem derülhet ki. Amiről feltétlenül el köll terelni a figyelmet.

Valami olyasmiről, amiért megéri méglejjebb járatni a Párt, a Kormány, valamint az ezek élén álló Szeretett Vezető aligha megmaradt nemzetközi tekintélyét (nullából elvenni tényleg nem kár … már!). Valami olyasmi, ami azonnali akciót kívánt, szokás szerint nem törődve annak hosszútávú diplomáciai/gazdasági/társadalmi hatásaival/következményeivel. Valami olyasmi, amire nem kár hirtelen kidobni az ablakon azt az eleddig 22 303 millió forintot (bár a “járulékos haszon”, az immáron 70-90 százalékos “lenyúlási ráta” sem lebecsülendő!). Valami olyasmi, ami alapvetően veszélyezteti a hatalmi pozíciót, aminél pedig ugye nincs magasabbrendű szempont.

Bármi is az, az akció sikeres volt. Mindenki rágja a gumicsontot, mindenki arról beszél (már megint), amiről a Maffia szeretné, illetve senki nem azt nézi, amit köllene. … Kivéve az én sörbarátomat, no meg – ezek szerint – engem.

Gratulálok mindenkinek! Közpolgárnak, bloggernek, újságírónak, civil mozgalmárnak, … “politikusnak”.

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: Andor Mihály a Gépnarancson tegnap megjelent rövid írásában a következőkre vár(na) választ:

“Most, hogy eldőlt, hogy Orbán Viktor, nevét megörökítendő, piramis helyett egy 175 kilométer hosszú és négy méter magas kerítést fog építtetni a szerb határon, fölmerül néhány kérdés.

 1. Mennyi pénzt fog költeni erre az emlékműre Orbán az adónkból?

 2. Ki fognak-e írni az évszázad építkezésére közbeszerzést?

 3. A pályázati feltételek között fog-e szerepelni, hogy a pályázó nevének Mészárossal vagy Tiborczcal kell kezdődnie, és Lőrinccel vagy Istvánnal kell végződnie?

 4. Meg fogjuk-e tudni valaha, hogy mennyibe került valójában a kerítés?”

No ezekre várnám én is Tisztelt Olvasóim válaszait itt alul, a komment-rubrikában! … A Kerítésen kívülről, avagy belülről … Nekem mindegy.

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok

7 hozzászólás on “A kerítésen belül”

 1. bonhomme szerint:

  “focialista kapitalizmus”?
  Erre valaki már alkotott egy remek kifejezét: nemzeti focializmus.

  • szendam szerint:

   Maradjunk annyiban, hogy “Nemzetifocialista Sajnoshatalmonlévő Dehogynemlopók és Alattomosanalpáriak Pártja”.
   Gilt?

  • bonhomme szerint:

   Kicsit megkéstem,de megalkottam:

   Vasfüggöny revisited

   Túlságosan nyíltak voltunk,
   hát húztunk egy kerítést;
   úgy éreztük, okolhatjuk
   emiatt is Ferit… És?

   Százhetvenöt kilométer
   s négyméteres: jujj, de szép!
   Áldjuk érte mindenható
   diktátorunk tyúkeszét!

   Ámulatba ejtettük az
   egész művelt világot;
   Szolzsenyicinnek is tetszik:
   ő már látott Gulágot.

   E vasfüggöny mögé zárva
   immár szabadok vagyunk;
   nem jöhet be közénk senki:
   elvagyunk itt mi magunk.

   Űzhetjük a rovásírást,
   nyereg alatt puhítást,
   s hallgathatjuk Ducénktól a
   mindennapos uszítást.

   Hátrafelé nyilazhatunk
   és jurtában lakhatunk;
   a világ előre halad,
   s hátrafelé baktatunk.

   Talán még embert is eszünk,
   bár a húsa édeskés;
   de finom lesz, csak legyen majd
   mindünknél egy éles kés.

   Ha ezt tovább folytatjuk,
   a kőkorba is elérünk;
   visszamászunk majd a fára,
   ahol vígan elélünk.

 2. emigrant szerint:

  Kedves – lassan egyetlen – barátom, és jóakaróm, Szendam!
  Hálával telt szívvel olvasom soraidat, melyben ismételten aggódsz országom anyagi és erkölcsi állapotja, valamint személyes hogylétem érdekében. Röviden megnyugtatlak, hogy a 22 milliárd-háromszázhárom-millió forint és negyven fillér egyáltalán nem kidobott pénz, azt mi gondosan ellopjuk. Ahogy a kerítést is el fogják lopni, vagy tán nem gondolod, hogy a déli határtól ötven kilométeres távolságon belül ezen túl bárki is pénzt adna kerítésdrótért? Persze fogjuk őriztetni, mostantól nem a határt, hanem a kerítést, a határt nem tudják ellopni, mert az csak a térképen van, a kerítést viszont perszehogy, hiszen az őriztetésre szánt pénzt is ellopjuk. A Tiszára felszerelt kerítéssel kis baj lesz, mert megfogja a hajókat, de majd kitalálunk rá egy jó nagy kaput három milliárdért, amit szintén ellopunk, mielőtt a kaput felszerelhetnénk, mert addigra a kerítést is ellopják. A Marosra hosszában kell majd kerítést építenünk, bele a sodorvonalba, ez előre nem látható költségigényt fog jelenteni, természetesen, hogy többet tudjunk lopni. Sietnünk kell, a simicskába beragadt egy csomó lopott pénzünk. A konteódon jót röhögtem. Még hogy elterelés? Mit kell itt elterelni? Mindenki tud mindent. És? Történik valami? Nem. Az, hogy éppen ki miről beszél, min dühöng, az teljesen mindegy. Scheiß egal, ahogy a művelt francia mondaná, ha lenne még ilyen. Az újabb botrányok mögött nincs hátsó szándék, ezek egyszerűen újabb botrányok. Ezek éltetik a nemzeti együttműködés káoszát. Tehát lopunk tovább. Ennyi, drága barátom, és változtass kocsmát, mert most telebeszélik a fejedet idealizmussal.
  Maradok őszinte híved,
  O. (Nulladik) Viktor
  (Nemsokára új címem lesz: Buda, Királyi vár, félemelet balra)

  • szendam szerint:

   Kedves Nulladik Viktor barátom!
   Az még hagyján, hogy új címed “Buda, Királyi vár”. Még az sem gond, hogy “csak” félemelet – bár ez a félelmedet is sugallhatná nekünk, alattvalóidnak.
   Ámde hogy “BALRA”!
   Há’ mijazisten van Veled, Királyom? Elmént a Zeszed?!
   Persze ne is válaszolj! Én, mint “lassan egyetlen” barátod, illetve értő “felettvalód”, pontosan tudom a helyes megfejtést. Ehhöz pedig sem a közönség, sem a telefon segítségére nem volt szükségem.
   Csakis a számítógépre. 😉
   Maradok őszintétlen híved!
   szendam


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s