Deutsch közlegény megmentése

Nagy nehezen végre lemondott Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) botrányhőssé avanzsált elnöke. Most sokan örömittasan tapsikolnak, holott a helyzet az, hogy ő csupán egy tisztáldozat a “Deutsch közlegény megmentése” című projektben!

Egyik ismerősöm szerint a Gömöri-ügy volt az elmúlt öt esztendő leggusztustalanabb története. Nem akartam vele vitatkozni, s sorolni az ettől mégszemtelenebb, méggyomorforgatóbb fideszes ügyeket. Azért nem, mert egyrészt az ismerős még mindig orbánpárti (így soha be nem ismerte volna, hogy ez a botrány ugyan “elenyésző” a többihez képest, de jellemző a rendszerre), másrészt abban igaza van, hogy tényleg Gömöri volt a lenyúlásokon rajtakapott maffiakáderek egyik legpitiánerebbje, leggusztustalanabbja és legostobábbja is.

Miért volt(?) Gömöri pitiáner? E kérdése roppant egyszerű a válasz. Nem érte be a havi 80 ezres benzinpénzzel, a félmilliós fizetéssel, a 9 millás szolgálati járgánnyal, a 17,5 milliós paralimpiai prémiummal, az ismeretlen összegű szponzorszerzési jutalékkal. Nekije köllött még (ezek után!) az a hárommillió is, amit az MPB elnöksége (az alelnök javaslatára!) megszavazott neki az ingatlanhitele egyösszegű végtörlesztésére. (Deutsch alelnök: “Ez nem a szponzorok pénzéből történt!“; szendam: “Hát akkor miabüdös jófenéből?!“)

Miért volt(?) Gömöri gusztustalan? Nos nem csak azért, mert olyan emberek kasszáját fosztogatta, olyanok pénzét vágta lelkiismeretlenül zsebre, akik elnökként megbíztak benne. Akiknek fizikai állapotukhoz viszonyított sportteljesítménye legalább olyan elismerésre lett volna méltó, mint az agyonfizetett “egészségeseké”, ennek ellenére be köllött érniük néhány fillérrel. Akiktől a nagytiszteletű MOB, Gömöri aktívan passzív támogatásával, nagyvonalúan megvonta a Gerevich-ösztöndíjat. Akiknek sanyarú, koldusbotos hétköznapjai fölött Gömöri párás szemmel kesergett rendszeresen – mondjuk egy, az MPB pénzén megrendezett milliós luxusfogadás előtt/alatt/után.

*

Közbevetve:

Becsey János, kétszeres paralimpiai úszóbajnok szerint Gömöri ugyan “nagyot hibázott” a devizahitele MPB-s pénzből történt végtörlesztésével, de vannak neki “elvitathatatlan érdemei” is. Így például az, hogy a hazai és nemzetközi edzőtáborok megszervezésével “olyan feltételeket teremtett, melyekre korábban nem volt példa“. Erről azonban rögvest eszembe jutott az az emlékezetes felhorgadás, melyet a szintén kétszeres paralimpiai bajnok, Pásztory Dóra tett közzé, még az elmúlt hónap végén. Többek között az edzőtáborokról is. … Becsey ezek szerint ezt vagy nem olvasta, vagy maga is ott volt a luxusvacsorákon. … Esetleg ez is meg az is.

*

Miért volt(?) Gömöri ostoba? Egyrészt azért, mert amikor kiderült a hárommillás végtörlesztési ügye, elképesztően hülye taktikát választott. Ahelyett, hogy szépen csöndben visszafizette vóna a stekszet (lett volna miből!), majd bűnbánó tekintettel beismeri a hibát (már ha kérdezte vóna valaki), sértett primadonnaként kezdett viselkedni. A legrosszabb politikusi hagyományokat követve “összeesküvésről” kezdett dumálni, amivel meg csak azt érte el, hogy a felbosszantott sajtó még mélyebbre ásott. Így derültek ki az “egyéb” dolgai is. Másrészt pedig azért, mert nem volt képes felmérni a maffiapárti erőviszonyokat. Azt hitte, hogy a mögötte bújkáló Deutsch Tompy tényleg egy “valaki”, aki majd megvédi őt. Holott az alak nem más, mint csupán a Don által különösen kedvelt, de élhetetlenül hülyének tartott “keresztfiú”, akit ugyan bármikor hajlandó jólfizető szinekúrákhoz juttatni, meg kihúzni a rendszeresen újratermelt szarából, de a körülötte sertepertélőket már nem.

No ennek lett következménye a hétfői “egyeztetés“, meg a tegnapi sajtótájékoztató. Az előbbin szépen elmagyarázták Gömörinek, hogy Tompy nem egy tábornok, hanem csak egy közlegény. Ragaszkodhat ugyan a székéhez, de vegye tudomásul: csakis az alelnök úr lészen megmentve, ő meg belökve a levesbe. Tehát vagy beáll önkéntes statisztaként a “Deutsch közlegény megmentése” című projektbe, vagy … Hát abba jobb bele sem gondolni! Az utóbbin pedig azt közölték a szájtátiakkal, hogy lesz ugyan személyváltás, de a módszerek maradnak. Továbbá Tompy, mint ügyvezető alelnök, kap egy hónapot a “szálak elvarrására”, azaz a visszaélések, a lenyúlások bizonyítékainak eltüntetésére. Persze nem egyedül, mert ő az ilyesmihez (is) túl hülye, ezér’ tesznek mellé egy társügyvezetőt, aki érti is a dógát. Addig meg a Maffia keresi a (Tompyhoz is) megfelelő személyt, akit osztán a T. Közgyűlés közfelkiáltva “megválaszt”.

Természetesen ez az egész nem így hangzott el a sajtótájékoztatón. Ott olyasmiről volt szó, hogy most mán’ nyugalom kéne a paralimpikonoknak, mer’ így nem tudnak felkészülni. Persze pénz is kéne nekik, de most ugyi éppen rendteremtés folyik. Ezér’ se szabad most pénteken a teljes elnökséget lecserélni, mert előfordulhat, hogy a zaklatott hangulatban lévő Közgyűlés esetleg nem a megfelelő személyeket választja meg. Várjunk egy hónapot, osztán majd akkor meglátjuk! … Elsősorban a vakok!

A “legaranyosabb” az egészben, hogy ezt az egész bulit most az a Szabó László vette a nyakába, akit saját bevallása szerint mint közvetítőt “minden meghatározó versenyző elfogadott“, annak ellenére, hogy még csak nem is tagja a Bizottságnak! De legalább helyettes államtitkára volt az 1999-ben nagy nehezen lediplomázott, s ezért végre ki is nevezett ifjúsági és sportminiszternek! … Na vajon ki is az a bizonyos miniszter?!

Aki nem tudja, nevezzen be az “IQ-paralimpiára“! … “Pehelysúlyban”!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok

2 hozzászólás on “Deutsch közlegény megmentése”

 1. Sigorszky szerint:

  Megmenteni? A valódi Corleone már rég eltakarította volna a környezetéből, tán még láb alól is eltetette volna.
  Ez a fénykép máskülönben is nagyon árulkodó. Igazi gusztustalan, mosdatlan, gennyesen ellenszenves taplót ábrázol.

  • szendam szerint:

   A “valódi” Corleone is cselekedett hasonló módon. Nézd csak meg újra filmet, s döntsd el: miért is talált a producer levágott lófejet az ágyában!
   A többivel egyetértek! 😦


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s