Nekik sem világos!

Mi van bajtárs?” – kérdezte Tuskó Hopkins az Igoriból vele együtt menekülőt Rejtő Jenő “A három testőr Afrikában” című regényében. “Uram! Itt már nincsen semmi!” – válaszolta a haldokló Nagy Levin. … Hát ez az, amit a magát “ballibnek” és “értelmiségnek” nevező “elitalakulat” valahogy képtelen felfogni. Cselekvés helyett csak a duma és a Vonakodás.

Tegnap újra “meg volt” a szokásos Szárszó. Ezt a “bulit” már 1993 óta rendezi meg minden esztendő nyarán Farkasházy Tivadar a saját, balatonszárszói nyaralójának kertjében. Itt gyűlik össze a magukat demokratikusnak, baloldalinak és liberálisnak (no meg főleg értelmiséginek) nevezők krémje: pártfőnököktől kezdve, filozófusokon át a különböző szakértőkig. Egyetlen találkozó sem múlt el eddig, hogy azon ne hangzott volna el egy-egy magvas gondolat, programadó beszéd.

Az idei Találkozón is volt néhány résztvevő, aki határozottan jó dolgokat mondott. A vegytiszta (tehát humanitás szempontjából “steril”) közgazdászok által vehemensen utált Garantált Alapjövedelemről például Bánfalvi István a LÉT munkacsoport vezetője fejtette ki véleményét. Szerinte ez ugyan tényleg megterhelné az állami költségvetést, de mindössze KÉT százalékkal, s ezzel Magyarországon megszűnhetne a nincstelenség. Csatlakozott hozzá Pogácsa Zoltán, aki szerint a többkulcsos szja visszaállításával, az offsórózás megakadályozásával simán ki lehetne “termelni” ennek költségeit. (Teszem hozzá: a “közbe’szerzések” szokásos túlárazásának, illetve az áfa-csalások megelőzésével e pénz dupláját is elő lehetne teremteni. … Még maradna is. … Bőven!)

Később jöttek az “elemzők”, akik másról sem tudtak beszélni, mint a Jobbikról. Az “uruszágot” veszélyeztető Rettenetről, ami szerintük annak köszönhető, hogy úgy a Fidesz, mint az MSZP sikeresen belavírozták egymást a “lejárt szavatosságú pártok” kategóriájába. Így osztán még az egyetemi ifjúság is inkább a Vonabandában látja a mostani kátyúból kivezető utat, mint az úgynevezett “demokratikus baloldalban”. Ez pedig azért szörnyű, mert Karsai László történész szerint az egész Jobbik-előretörés lényegében egyet mondhat mindenkinek: “Meneküljetek!

Menekülni? Ugyan miért?! Hiszen van itt civil ellenállás a Diktatúrával szemben! Az egy másik kérdés, hogy az orbánilag fizetett Hivatásos Ellenzék ezekről nem akar tudomást venni, és nem is támogatja azokat. Pedig itten alig pár napon belül gyűlt össze közel 30 millió forint a gusztustalan kormánykampány ellenplakátolásaira! Pedig itten “pártnélküli” szabadcsapatok vonulnak fel, hogy letépkedjék, illetve lemázolják az ordenáré óriásragaszokat.

Ők nem akarnak menekülni. Ők azt akarják, hogy “EZEK” meneküljenek, nekik meg legyen egy normális, élhető országuk. Ők azt akarják, hogy végre ismét legyen például egy működőképes állam- és közigazgatásuk. Nem olyan, ami a horribilis adóztatás ellenére sem képes fél éven belül anyakönyveztetni egy Dániában született magyar csecsemőt. Avagy ki van a gálájuk attól, hogy ugyanezen időn belül egy Angliában napvilágra jött gyerkőc nem kaphat idehaza közegészségügyi ellátást (bár arra jogosult lenne!), mert a lusta (részben alul-, részben meg túlfinanszírozott) Hivatal képtelen kiállítani neki egy TB-kártyát. Egy olyan országban szeretnének élni, ahol a kancelláriaminiszter nem mond olyanokat, hogy “Riasztó állapotban van az állam“, mert túl nagy, tehát mozgásképtelen, s így – mivel semmi nem működik, mert itten a nyomoron, a korrupción és a basáskodáson kívül nincsen már semmi – menekülnek INNEN a Zemberek!

*

*

Ezek a Zemberek azt akarnák, hogy végre legyenek Valakik! Valakik, akik képesek összefogni az általános elégedetlenséget. Akikről el lehet hinni, hogy nem Orbán kottájából és az általa folyósított Közpénzből “játszanak”. Hanem olyanok, mint pl. “Kétfarkúék“, akiknek három nap alatt majd’ 30 milla gyűlt össze a számlájukon, holott csak a tizedét akarták. Akik bebizonyították(?), igenis létezik még valamiféle szolidaritás. Akik (bízom benne) bebizonyítják, hogy a közadakozásból összegyűlt “stexet” igenis arra fordítják, amire kapták! … Nem pedig megfújják/lenyúlják, mint például azt a Maffiapárt a Vörösiszap-ügyben is tette.

Nem köllene itten senkinek sem a Jobbik (vagy csak annak a néhány ezernyi “véglénynek”), ha lenne Alternatíva. Ha lenne hiteles ellenzék. Ha lenne egy olyan mozgalom, mely tényleg tesz is valamit, nem pedig csak Szárszón vakargatja az intelligens … köldökét, s hőlágyulás közben mondogat valami “okosat”.

A jeles egybegyűltek között azonban ott volt Heller Ágnes is. Ő volt az egyetlen, aki megtalálta a Választ! A választ arra, hogy esetleg és netán-tán miként lehetne kilábalni ebből az egyre ragacsosabb és bűzösebb mocsárból, melyet az ostoba választó passzívan aktív közreműködésével Orbán (és Vona-Zazrivecz) csinált ebből az országból. Szerinte (lásd itt!) “… éppen minden idők legszomorúbb szárszói találkozóján veszünk részt. (…) aktuálisan pusztulásba vezetik a Hungarowings gépét“. Ezért osztán most “… nem egy karizmatikus vezetőre, hanem egymillió igaz hazafira van szükség“. Ugyanis “Ma a hazafi az, aki mindent háttérbe szorít a haza üdvével szemben. Párthűség helyett vannak fontosabb dolgok, ma hűtlenek lehetünk a pártunkhoz, ha azt hisszük, ez az ország javát szolgálja. Különböző világnézet nem lehet akadálya az összefogásnak!

Dicsőség Heller Ágnesnek! Gyalázat azoknak, akik nem akarják felismerni a Helyzetet! Megvetés azoknak, akik még MOST IS a saját pecsenyéjüket sütögetik!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok

2 hozzászólás on “Nekik sem világos!”

  1. Aptyuka szerint:

    Én is így gondolom. Köszönöm, mivel nem tudtam volna ennyire jól megfogalmazni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s