Bourbon Viktor

Orbán Viktor, a “miniszterelnök” egyik jellegzetes tulajdonsága, hogy nem felejt semmit, mert nem tanul semmiből. Ebből a szempontból ő a Bourbon-ház egyik leszármazottja. … Persze csak az “alcsúti ágból”.

Emlékszik még valaki arra a tavalyi, meglehetősen sírva kacagtató botrányra? Amikor kiderült, hogy a legutóbbi focivébé döntőjét a VIP-páholyból szemlélő állam- és kormányfők között feltűnt egy turultojás kakukktojás is?

Csak memória-frissítésül nézzük meg ezt a korabeli képet, s próbáljuk eldönteni, ki is az a komoly ifjonc, aki Joachim Gauck, német államelnök előtt, illetve a magyar “miniszterelnök” balján ül! Csak tán nem személyesen Orbán Gáspár, Nulladik Viktor király egyenesági örököse, a Csúti Herceg?

Kellemes kis botrány lett ebből a fotóból. Egyesek azon vigyorogtak, hogy ilyen újgazdag proccságot csak kevés “kormányfő” tud prezentálni. Mások azon szörnyülködtek, hogy ugyanezen “miniszterelnök” miből gondolta, hogy ezt megengedheti magának. Egy kisebb tábor meg fel volt háborodva. No nem magán a tényen és a mögötte megbúvó karakteren, hanem azon, hogy miér’ vannak egyesek ilyesmin felháborodva.

Hülye celebek, ostobán hazug szócipelők sírták tele a netet és a honi sajtót azon keseregve, hogy egy szegény(?) magyar fiatalembert, csak azér’ mer’ ő a “miniszterelnök” fia, aljas módon meghurcolnak. A sorba beállt maga Gáspár is, aki kijelentette, hogy ő “nem közszereplő”, ezér’ osztán haggyák őtetet békiben, vagy nagyon megharagszik.

A balhé úgy egy hét alatt lecsengett. Gazsi kilépett a Vidiből, majd elhúzott Afrikába “jótékonykodni”: aranyos kis néger gyerkőcöket tanított focizni. Ebből meg mindenki arra következtetett, hogy a Főnökség tanult az esetből, s többé ilyen nyilvánvaló ostobaságokat nem követnek el. … Kivéve a Miniszterelnökség környékén sertepertél ő Habonyárpádokat, akik továbbra is bíztak az össznépi ostobaság táplálta amnéziában.

Teltek múltak a hónapok, s beköszöntött 2015. Annak is a június hava, annak meg a hatodik napja, mikoris a focirajongók (feledve csapot-papot) a képernyőkre ragadtak. Ennek oka az, hogy ezen a napon zajlott le a Bajnokok Ligája döntő mérkőzése, melyet a Juventus és a Barcelona vívott meg egymással.

A meccs élvezetes volt. Még én(!) is megnéztem, s nem csodálkoztam rajta, hogy a focibolondok nyálcsorgatva figyelték az egészet. A “tao”-pénzekkel és stadionokkal merőben érdemtelenül kitömött honi “kínálathoz” képest egyenesen drámai volt a dolog: az akciódús, pörgős “birkózás” valóban emlékezetes marad.

Ámde nem csak a pályán, hanem a lelátón is akadtak “érdekességek”. No nem pont a jegyeket becsületesen megvásárló “plebszeknek” fenntartott széksorokban, hanem a “honoriusok” részére elkülönített részlegen. Mert ki is ücsörgött a berlini stadion VIP-páholyában? A francia kormányfő és a spanyol miniszterelnök-helyettes asszony mögött, illetve Nulladik Viktor jobbján? … Nini! Csak nem Orbán Gáspárt fotózta le már megint valaki?

Nem tudom lesz-e ebből bármiféle balhé. Valószínűleg nem sok, mert erre az ismételt pofátlanságra immáron csak rálegyint az ember: megszokott dolog, Orbán már megint megtette azt, amit ugyan lehet, de nem illik, nem “ügy”. Pedig az, s jó lenne, ha végre mindenből “ügyet” csinálnánk! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez az eset is “csak” egy “jelenség”: a mögötte meghúzódó “miniszterelnöki karakter” egyik iskolapéldája! Az, hogy nem törődik a következményekkel, (pozitív értelemben) semmiből nem tanul: teszi azt, amire éppen kedve szottyan, vagy ami az érdekeit (látszik) szolgálni.

Nézzük csak meg, mi folyik ebben az országban már hetek óta! Nettó idegenellenes, rendkívül gusztustalan, közpénzből fizetett kampány. Ki indította el ezt? Természetesen a Miniszterelnökség sötét bugyrai mélyén megbúvó, sötét lelkű Habonyárpádok csapata, az ugyancsak pszicho- és szociopata orbánfő jóváhagyásával, aktív közreműködésével. Miért? Hogy erre és ne a Lényegre figyeljünk.

Ne vegyük észre, hogy a Maffia tízmilliárdokat vág zsebre a zömmel offshore cégeken keresztül forgalmazott, úgynevezett “letelepedési kötvények” bevételeiből (projectmanager: Rácsmögé Tóni, mint a gazdasági bizottság elnöke!). Ne arra, hogy a Bűnbanda nagyüzemi pénzmosodát csinál az országból. Ne arra, hogy a teljesen fölösleges és normál gazdaságossági szempontból abszolút megalapozatlan Paks-II.-projekt még a bevallott, egyébként is horribilis összegnél is jóval többe fog kerülni.

kép: facebook CS.T.

Ahogyan azt Vágó Gábor írja a blogjában: “Minden energia, amit arra fordítunk, hogy a kormány agresszív blöffjeire reagáljunk, az a kormányt erősíti. Hiszen a valódi problémákat könnyen elfedik ezekkel a trükkökkel. … Ameddig azt lessük, hogy hol vannak letépendő kék plakátok, addig a kék plakátokról fog beszélni mindenki“.

Milyen igaz, s ezt “csak” annyival lehet kiegészíteni, hogy amíg Viktor ezzel is a Jobbik vitorlájából igyekszik kifogni a szelet, nem tesz mást, mint hogy még dagadtabbra fújja (Zazrivecz hálásan mosolyog)! Következmények? Ugyan! Leszarja ő azokat, hiszen azt hiszi, hogy zsarolással kézben fogja tudni tartani Vonáékat. Pedig ha Orbán legalább kicsit ösmérné a históriát talán tudná: sokszor fordult már elő, hogy a Kreatúra a Kreátor fejére nőtt!

De Bourbon Viktor nem felejt, mert nem tanul semmiből! Mi meg csak felejtünk, s ezért nem tanulunk semmit!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok

4 hozzászólás on “Bourbon Viktor”

 1. bonhomme szerint:

  Csak ismétlésképpen, hogy Vágó Gábornak és neked is igazad legyen 🙂

  Qaestorbán

  A Csúti Pöcs új nickneve Qaestorbán.
  Amit tesz, azt nem kíséri tapsorkán.
  Újabb csínye megakad a fess torkán;
  Elegünk van, és azt mondjuk: hess, Orbán!
  Hess, Orbán!

  2015.03.28.

  • szendam szerint:

   Én az utolsó két sort úgy írtam volna meg, hogy:
   “Elegünk van és azt mondjuk, hogy Hess Orbán!
   Vessz Orbán!”
   Egyébként okés a rigmus!

   • bonhomme szerint:

    Hm, tulajdonképpen úgy is lehet…
    Én az elzavarásra asszociáltam, erre jött a hess!
    (nem a Rudolf 🙂 )

 2. emigrant szerint:

  Nem tudhatjuk, hol lesz és mi lesz az a banánhéj, ahol egyszer mégis seggre esik ez a bagázs. Lehet, hogy kék színű, plakátra emlékeztető tárgy. Letépni, lefesteni, ellenplakátolni! Ez rendes utcai politizálás, nem álparlamenti álellenzéki álhőbörgés. Habonyviktorék itt melléfogtak és rosszul számították ki a reakciókat. (Ha konteót gyártanék, persze eszembe jutna Piszkos Fred, akinek a szeretete köztudottan öl, butít és nyomorba dönt. A kormány azért kelt gyűlöletet a menekültekkel szemben, hogy a népben ezzel felébressze a szimpátiát és a szolidaritást. És utóbbi tényleg megtörténik.)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s