Bomlástermékek

A mi derék Kövér Lászlónk a napokban nagyon aktívnak bizonyult. Szorgalmasan tolta végig csőre töltött bullshit-ágyúját a nagymagyar médiasötétségben. És csak mondta és mondta …

A Házmester szerint a manapság tapasztalható bevándorlási hullám nem más, mint “az európaiak által kreált civilizációs modell bomlástünete“. Ezalatt ő azt értette, hogy az európai és a NATO-tagállamok elébb “szétbombázták” az ugyan nem túl kellemes, “de legalább működő” líbiai rezsimet, most meg azon csodálkoznak, hogy az észak-afrikai államon keresztül áradnak a menekültek Európába. Abba az Európába, melynek vezetői “erkölcstelen” módon olyasmiket állítanak, hogy nem szabad elijeszteni a bevándorlókat, mert rájuk a gazdaságnak szüksége van. Pedig csak annyit köllene tenniük, hogy “munkára nevelik” a fiataljaikat. De nem ezt teszik, hanem vagy a szolgáltató szektorból igyekszenek azokat jövedelemhez juttatni, vagy ha erre is lusták, hát a szociális szférából.

Kezdjük azzal, hogy ez a tömény bullshit-halom is arról tanúskodik, hogy a Szeretett Vezető és díszes bandája nem csak a mi fejeinkben igyekeznek káoszt teremteni, de az övéjükben is az van. Nálunk azzal próbálkoznak, hogy gátlástalan módon egyenlőségjelet tesznek a menekültek és a bevándorlók között (lásd még: “Nemzeti Konzultáció“!). Ez a próbálkozásuk –  mint az a Tárki legutóbbi kutatásából is látszik – meglehetősen sikeres, hiszen a felnőtt lakosság bő negyven százaléka nem rendelkezik annyi szemantikai tudással, hogy felfedezze az átverési szándékot. Ráadásul alapvető történelmi ismeretekkel sem, hiszen kitiltani szándékozni a menekülteket egy olyan országból, melyből 1956/57-ben 200 ezer magyar futott Nyugatra (ahol osztán be is fogadták őket), nem csak erkölcstelenség, de aljasság is. Arról nem is beszélve, hogy manapság a legszerényebb becslések szerint is 600 ezer honfitársunk tántorgott ki Európa boldogabbik felére, akiket e “logika” szerint tehát az Orbán-rendszer menekültjeinek kéne tekinteni.

További kavarás, hogy a nertársak (de legalább is maga Kövér) kizárólag a fizikai, illetve a kézzelfogható materiális javakat előállító tevékenységet tekintik “valódi munkának”. Aki például a szolgáltató iparban tevékenykedik, az szerintük alig jobb, mint az, aki szociális segélyen él, utóbbiról pedig tudjuk, hogy az pfuj, mert sima élősködés. Csekély vigasz, hogy ezzel Kövér lényegében önmagát is parazitának minősítette. Hiszen az orbángyűlési képviselők, meg a qurmáyban hemzsegő “politikusok” sem végeznek semmiféle fizikai melót, csak gyártják a szar törvényeket. Igaz, azokat legalább futószalagon és baromi drágán. (Persze az is lehet, hogy ez az a Kivétel, mely ugyi erősíti a Szabályt.)

parlament-2011karikatúra

Ám ha már a fizikai munka becsületénél, no meg az arra való nevelésénél tartunk, nem ártana megnéznünk, hogyan és miként illeszkedik egymáshoz a hazai Elmélet és a Gyakorlat!

Kitűnő példa erre a törökszentmiklósi székhelyű Surjány Hús Kft. esete. Ez a társaság (volt?) az ország második legnagyobb húsipari vállalkozása. Fénykorában 1100 embernek adott (zömmel fizikai!) munkát, jelentős forgalmat és évről évre 200 milliós nettó nyereséget produkált. A cég azonban a gyilkos piaci árverseny miatt megroggyant, s a napokban kénytelen volt csődvédelembe menekülni. Mi volt ennek oka?

Néhány esztendővel ezelőtt valóságos csődcunami söpört végig a honi húsosok fölött. Rakásszám dőltek be a különböző, nagynevű vállalkozások, melyek közül sokan csak úgy tudtak a víz felszínén maradni, hogy állami támogatást kaptak. Természetesen nem közvetlenül, azt tiltották volna az EU szabályai, hanem az érintett települések önkormányzatin átcsorgatva. Így kapott Kaposvár 3,5, Pápa 1,5, Gyula pedig 1,8 milliárdot. A Megmentettek osztán úgy döntöttek, hogy az állami mankóra támaszkodva gyilkos árversenyre kényszerítik a Kimaradtakat, megszerezvén ezzel a piacaikat.

Az egyik ilyen “kimaradt” volt a törökszentmiklósi cég is, mely az állami piactorzítás okán takarékosságra kényszerült. Többek között úgy, hogy alkalmazottainak létszámát a felére csökkentette. Ámde ez sem volt elég, ezért kölcsönének meghosszabbítását kérte számlavezető bankjától, hivatkozván arra a tavaly májusi kormányrendeletre, melynek alapján a kft. állami hitelgaranciára volt jogosult.

Csakhogy ezt az ígérvényt a Maffia visszavonta, így az Erste (tekintettel az ismertetett csődcunamira) már nem merte vállalni a kockázatot. Miért nem teljesített az állam az ígéretét? Nos azért, mert híresztelések szerint egy bizonyos Mészáros Lőrinc nevezetű felcsúti gázszerelő kinézte magának (pontosabban a “Bakony Hús Kft.”-nek) a Surjány vágóhídjait, melyeket csőd esetén meglehetősen alacsony, “diszkont” áron, tehát szarérhúgyér kaphat majd meg.

Mi következik ebből? Az, hogy annak a bizonyos “munkának” csak akkor vagyon böcsületje, ha azt a melósok a Maffiának “megfelelő” cég, avagy tulajdonos égisze alatt végzik. Ha nem, akkor meg menjenek nyugodtan tökre, avagy közmunkára … szabadon választható a dolog, bár a kettő között szinte semmi különbség.

Nem tudom meddig tart még a Surjány vergődése. Mikor fogják végre a tulajdonosok megérteni az Idők Szavát. Mikor fogják beadni a derekukat, s a felajánlott (természetesen szemtelenül alacsony) áron eladni Lőri mesternek a vagyonukat. Addig azonban ez a cég nem termel, nem foglalkoztat és nem fizet adót sem. Ami pedig – ha csekély mértékben is, de – gyengíti a honi gazdaságot. Azt pedig szintén Lackótól tudjuk, hogy “egy ország érdekérvényesítő képessége a gazdasági erejétől függ“.

Így illeszkedik Orbanisztánban egymáshoz Elmélet és Gyakorlat. … Szép vagy, gyönyörű vagy Agyarország!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok

2 hozzászólás on “Bomlástermékek”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s