Percemberek tervezgetnek

L. Simon államtitkár “legalább tíz évre szóló” projektnek nevezte a Budai Vár átalakítását célzó “Nemzeti Hauszmann Tervet“. Lázár főminiszter pedig ugyancsak évtizednyire becsülte annak a bizottságnak a működését, mely a szintén tök’ fölösleges és baromira pazarló Paks-II. beruházást úgymond majd nyomon követi. Miközben a Főnök már nyilvánvalóan megzakkant, omlik össze a Rendszer, menekülnek a Patkányok. … Percemberkék tervezgetnek.

Ma reggel azt olvasom a 444 oldalán, hogy L.(ukapop)Simon miniszterelnökségi államtitkár egy tegnap rendezett “építészeti konferencián” lényegében letudta azt a (szerinte is elengedhetetlen) társadalmi vitát, mely a Budai Vár átalakításról szólott vóna. Jószerint lényegtelennek tekinthető (szerinte), hogy ezen a projekt ellenzői még csak részt sem vehettek. De nem is volt rájuk igazából szükség, hiszen (légből kapott) érveikre az “államtitkár” meg is válaszolt.

Bizonyos illetők szerint (valószínűleg ők azok, akik nemzetellenesek, az ország rossz hírét keltő hazaárulók) az egész, 200 milliárdra tervezett beruházás teljesen fölösleges, kizárólag az elmúlt idők és rendszerek politikai restaurációját szolgálják. Továbbá azt, hogy a Felkapaszkodott Alcsúti, amikor majd csüngő hasát becipelteti a Várba (mint köztársasági … avagy pontosabban “országelnök”), ne csak a “Pancholó” VIP-lelátóján tudja teleköpködni nyálas szotyihéjjal a Vendégek/Alattvalók cipőit, hanem egy valóban történelmi jelentőségű, de parvenü-módra “átalakított”, ódon környezetben is.

Hát kéremszépen ebből egyetlen kumma szó nem igaz! Mármint Lukapopsimon szerint. Itten ugyanis arról vagyon nagyba’ szó, a Palota 98 százaléka (érdekes párhuzam: “Pofátlansági adó“!) kizárólag kultúrális célokat fog szolgálni. Ezért osztán “csak” az Országos Széchenyi Könyvtárat, meg a Nemzeti Galériát költöztetik ki – no meg a Budapesti Történeti Múzeumot – , ámde amíg a Karmelita-kolostor (Nulladik Vityka tervezett rezidenciája!) előtt lévő Honvéd Főparancsnokság épületével nem kezdenek “valamit”, addig ott Csontváry-kiállítás lesz.

Miért is van szükség erre ez esztelen pazarlásra? Popsimon szerint egyáltalén nem azér’, mer’ a “miniszterelnökúr” a Várba akar költözni. Az a csekélyke 200 milliárd (ami még egyáltalán nem végleges, lévén a projekt “folyamatosan bővül”) ezt még csak nem is tartalmazza. Itten ugyanis az a cél, hogy:

  • orvosolni azt a világháborús méretű pusztítást, melyet a kommunizmus tett azzal, hogy a Palotába költöztette a Munkásmozgalmi Múzeumot;
  • a Vár “végre méltó turisztikai versenytársává” váljon a környező országok hasonló negyedeinek úgy, hogy “a hazai kulturális és szellemi élet, illetve az ország egyik jelképes közjogi központja lesz belőle“;
  • nagyobb állami rendezvényeken (pl.: Kossuth-, vagy Széchenyi-díj kioszt(ogat)ása esetén, nem köll majd “könyökölni és lökdösődni“, no meg “pincéreket kerülgetni” (ami a korpulens Posimon, meg a Csüngőhasú szempontjából nem elhanyagolható előny!).

Jelentős segítséget jelent, hogy ehhöz a kultúrális izéhez személyesen Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia focistailag felkent (valamint Tákolmányba foglalt) elnöke felajánlotta (ott, a helyszínen!) személyes támogatását is, mondván: reményei szerint “a menetrendszerűen fellépő destrukciók és nihilizmusok kellő időben elveszthetik jelentőségüket, bárhonnan is érkeznek a város szellemi szinten történő rombolásához”. Egy hosszabb gondolatmenetet pedig azzal zárt le, hogy most végre a jó, az igaz és a szép erői szabályozzák újra a sorsunkat“.

Mindezek után kétségtelen, hogy ez a projekt ugyan “sokba fog kerülni“, de “mindannyiunk örömét fogja szolgálni“. Ugyanis: “A kormány szándéka az, hogy a magyarságnak az ezeréves államisághoz, a magyar alkotmányosság rendhez való egészséges viszonyát tükrözze. A kormány ismét a nemzet kincsévé kívánja tenni a palotaegyüttest és a Budai Várat, hogy egykori pompáját és fényét visszanyerve méltó funkciót tölthessen be a magyar nemzet életében“.

Ehhöz képest pedig pimf összeg az az egyelőre 200 milliárdocska, amiben a “miniszterelnökúr” beköltöztetése még csak benne sem foglaltatik! Nem is beszélve arról, hogy a Popsimon-féle maffiapárti egyenletrendszer szerint “alkotmányosság+rend+államiság+magyar+nemzet= Aminiszterelnökúr“. Ebből pedig következik, hogy “Budai Vár+nemzeti kincs= Aminiszterelnökúr magánbirtoka“. … Felcsút után. Maga a Grandiózus Terv megvalósítása pedig “legalább tíz év“, de ezt pontosan megbecsülni nem lehet, lévén “az igények folyamatosan bővülnek“.

*

Szél Bernadett ismételt összetűzésbe került Dzsentri Dzsoni főminiszterrel. A Lömpike-frakció tagja ezúttal azt szerette volna megtudni, hogy ugyanmégis ennyibe’ fájna nekünk, honi adófizetőknek, ha a qrmány esetlegesen kihátrálna (végre) a Paks-II.-szerződésből. Lévén ez a kontraktus nem csak kiszolgáltatottá teszi az országot egy autoriter államnak, de “nagyhatalmak játékszerévé” is teszi. Ráadásul az egész projekt nem csak pazari, de fölösleges is.

Erre meg mit is válaszolt a Mi Kedvesen Szemtelen Országnagyunk? Hát azt, hogy egyrészt menjen már a Lömpi a picsába, hiszen a megújuló energia ma ötször annyiba kerül, mint az atom (minálunk, de míg Paks-II el nem kezd “termelni” – adósságot!). Csak azér’, hogy a Tökéletesen és Mindenre Felhatalmazott Kormány megvalósítsa a “választások” során elbukott “ökopárt” programját (a Jobbik hatodik éve köszöni a kollaborációt kooperációt!), hát egyáltalán nem hajlandóak elállni ettől “a tökéletes szerződéstől”.

Különben is, akit annyira érdekel ez a projekt, hát lehetősége lészen arra, hogy a száját tátva tanúja legyen a Nagy Megvalósulásnak. Ugyanis Dzsoni (szokásos mosoly a karvalynyi orr alatt) kijelentette: létre hoznak egy Bizottságot, mely a következő tíz esztendőben csakis ezen kérdéssel foglalkozna.

Persze nem úgy, hogy belenézhessenek a Pénztárkönyvekbe. Pláne nem úgy, hogy nyomon követhessék a Megvalósulást. Főleg nem úgy, hogy tudomást szerezzenek a (betervezett) Csúszásokról. Hanem “csak úgy”, ahogyan az ilyen orbángyűlési grémiumok szokták: lószar … izé … szőrmentén. Azaz hejehujázva, jajdefaszázva és valószínűleg (mondjuk) Popsimon vezetésével. Ugyi?!

*

Amit a két dologból egyáltalán nem értek, az az, hogy mijafaszra terveznek ezek még mindig legalább egy évtizedre. A Főnök megzakkant, efelől kétség sem lehet. Pláne, hogy ezt (avagy ennek lehetőségét) minden közpénzeltartott maffiózó pontosan tudja (ezt majd’ három esztendővel ezelőtt a zseniális “kettes” kolléga már majdnem pontosan le is írta “látomásában“!). A belberkiek esztendők, a “külberkiek” pedig minimum hónapok óta. Márpedig ha Viktornak elment a maradék eszecskéje is, hát dűl-borul az egész NER, s nem hogy évtized, de tán még tíz hónap sincsen hátra. Nem is beszélve arról, hogy a Patkányok (pl.: Tőkés, “Kokó“) menekülőre fogták a süllyedő “Naszádról“, melynek Kapitánya éppen most ereszti egymásnak az első és a másodtisztet. Elkurcy és a saját költségvetési törvénye pedig önnön dugájába dőlt.

Mindeközben percemberkék tervezgetnek … velünk együtt. Ők azt, hogy mit lehet még lopni Addig, mi meg azt, hogy Utána mi is legyen velünk. … Gratulálok! … Mindenkinek!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!
Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s