Skizofrénia?

Aki tegnap meghallgatta a “miniszterelnök” menekültezős/halálbüntetésezős, rádiós szócséplését (avagy elolvasta annak egyik recenzióját), majd összevetette mindazzal, amit a “kormány” ugyanezen ügyekben Brüsszel és a nemzetközi közvélemény fel “kommunikált”, összesen három következtetést vonhatott le. Vagy azt, hogy Orbán elmeállapotát a “skizofrénia” szó képes a legtökéletesebben jellemezni; vagy azt, hogy belegárgyulván túlzott hatalmába, elvesztette mérlegelőképességét; vagy azt, hogy simán gazember, aki felelőtlenül játszadozik az ország jövendőjével. … Negyedik variáns: az előző három együttvéve!

Tegnap reggel az, aki kezébe vette a brit “The Guardian” című napilap legfrissebb számát (avagy rákattintott online oldalára) egy Magyarországról érkezett olvasói levelet (is) találhatott benne. Aláírója egy bizonyos Kovács Zoltán nevű illető, aki annak köszönheti “közeltartotti” státusát, hogy a budapesti Maffiakormány nemzetközi szóvivője.

https://i0.wp.com/img9.hvg.hu/image.aspx

Nevezett “úr” eme opuszában arról értekezik, hogy a brit lap által még április 29.-én közzé tett, “Magyar miniszterelnök: hozzuk vissza a halálbüntetést, és építsünk munkatáborokat a bevándorlóknak” című cikke egy sor súlyos pontatlanságot és torzítást tartalmaz. Kovács szerint ugyanis a “miniszterelnök” soha nem fenyegetőzött azzal, hogy az uniós előírásokkal szembe menve visszaállítaná Magyarországon a halálbüntetést. Ő mindössze egy brutális bűncselekménnyel kapcsolatosan annyit említett meg, hogy szerinte a jelenlegi magyar törvények nem tűnnek eléggé elrettentőeknek, ezért a halálbüntetés megvitatását napirenden kell tartani. Ugyanakkor a “kormány” kinyilvánította az ilyen típusú büntetéseket határozottan megtiltó Alaptörvény, illetve az erre vonatkozó nemzetközi szerződések iránti feltétlen tiszteletét.

Ugyancsak hamis az a beállítás, hogy a magyar “kormány” kényszermunkatáborokba zárná az ország területére illegálisan (is?) érkező menekülteket. Ebben az ügyben ugyanis csak annyi történt, hogy a “kabinet” nemzeti konzultációt kezdeményezett. Ez pedig csupán egy kérdőív (nem pedig politikai nyilatkozat, avagy törvényjavaslat), melyben sehol nem esik szó internálótáborokról, avagy munkára kényszerítésről.

Tény ami tény, hogy Orbán a Guardian-cikket eredményező, április 24.-i, ugyancsak rádiós szózatában a halálbüntetés nem bevezetendőnek nevezte, csupán olyan kérdésnek, melyet meg köll szerinte vitatni, “napirenden tartani”. Az is igaz, hogy mind a “kormány” hivatalos (éppen Kovács által közzé tett) nyilatkozata, valamint a “miniszterelnök” Martin Schulz EP-elnökkel folytatott telefonbeszélgetése az államilag elkövetett gyilkosságot tiltó nemzetközi szerződések tiszteletben tartásáról szóltak.

Ugyancsak tény, hogy a “konzultáció” tucatnyi kérdése közül egyetlen sem szól arról, hogy a menekülteket esetleg olyan internálótáborokba kellene zárni, ahol munkára kényszerítenék őket. Ámde az inkriminált, április 24.-i “interjúban” Orbán a következőt mondta: “Megkérdezik majd egyebek mellett az emberektől: egyetértenek-e azzal, hogy az illegális határátlépőket őrizetbe kell venni, hogy azonnal vissza kell őket toloncolni, és hogy amíg Magyarországon tartózkodnak, addig munkát kell végezniük az itteni létfenntartásuk költségeinek fedezésére“. (Aki esetleg kételkedne eme idézet hitelességében, azzal szeretném közölni: ezt a “miniszterelnök” hivatalos honlapjáról “schmitteltem” ki, s az eredetit itt találhatja!)

Márpedig ugye ezt nagyon nehéz “félreérteni”. Nem csak a Guardian cikkírója volt képes felismerni a valódi szándékot, de azok is, akik a rendkívül aljas módon megfogalmazott kérdésekre a hasonlóan összetákolt, “megfelelő” válaszokat majd be fogják ikszelni. Azok a szubhumán ösztönlények (a felnőtt lakosság 43 százaléka!), akik a Tárki legutóbbi kutatása szerint semmiféle “idegent” el nem tűrnének az ő “Uruszágukban”, de főleg azok az idióták (a nagykorúak 26 percentje!), akik az elmúlt majd’ tíz esztendő alatt sem szereztek tudomást arról, hogy az általuk legelutasítottabb népcsoport, a “pirézek” egyszerűen nem is léteznek! (További “adalék” az uniós előírások állítólagos tiszteletben tartásáról: “… ha az EU nem kényszerít ránk életszerűtlen szabályokat, ha ezeket a szabályokat le tudjuk rúgni magunkrólés mi erre készülünk -, akkor mi képesek vagyunk Magyarországot megvédeni a megélhetési bevándorlóktól“.)

pirez

De lépjünk tovább! Egyenesen a “halálsorra“, mert itten is vannak “érdekességek”. Olyanok például, hogy bár Kovács “úrnak” abban igaza van: április 24.-én a “miniszterelnök” nem a halálbünti bevezetéséről szónokolt, csupán a kérdés “napirenden tartásáról”. Abban is, hogy a “kormány” több esetben is azt nyilatkozta (ő maga volt a közzétevő!), hogy tiszteletben tartja az erre vonatkozó “tákolmányos” és nemzetközi szerződéses előírásokat. Abban is, hogy ezt az “orbánfő” személyesen is megerősítette az EP-elnök Martin Schulz-cal folytatott telefonbeszélgetésében.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ámde van itten egy kis “bibi”. Az nevezetesen, hogy a tegnapi “interjúban” már egyáltalán nem ez hangzott el! Hanem az, hogy a “miniszterelnök” természetesen “az élet pártján” áll. Ez pedig számára azt jelenti, hogy meg köll védeni “a törvénytisztelő embereket”. Ebből a szempontból nézve pedig az a lényeg, hogy “Ha mi meg tudjuk őket védeni halálbüntetés bevezetése nélkül, akkor védjük meg őket úgy, ha azonban másképp nem megy, akkor be kell vezetni“. Szerinte ugyanis az a helyzet, hogy “az emberek azt hiszik, nagyon sokan vannak, akik azt hisszük, hogy ha van halálbüntetés, illetve egyes bűncselekmények halálbüntetéssel való fenyegetettsége létezik, akkor nagyobb biztonságban vagyunk“. Mindezek mellett Orbán még örömét is kifejezte, hogy része lehetett eme vita megindításában, hiszen azzal “kiegyensúlyozottabbá válik a közgondolkodás“, s az abban részt vevőktől ő mindössze annyit kér, hogy “legalább egy pillanat erejéig gondolkodjanak el úgy is a kérdésről, hogy mi van, ha az ő gyereküket vagy feleségüket, édesapjukat, édesanyjukat ölték volna meg“. (Utóbbi idézetek forrása szintén autentikus, azaz nem más, mint a miniszterelnok.hu oldala!)

Nos, erről az egész katyvaszról vajon mi lehet egy felelősen gondolkodó, erkölcsileg alapvetően tisztességesnek tekinthető polgár véleménye? Miként “harmonizálhatóak” az “Odakintre” és az “Idebentre” szánt, ilyen-olyan nyilatkozatok és állásfoglalások? De főleg: melyek tekinthetőek igaznak, a tényleges orbánfői szándéknak? Nem is beszélve arról, hogy ezen nyilvánvaló ellentmondások milyen okból fakadnak? … Ha már amúgy is “konzultáció” van, ám beszéljük meg ezt is!

Attól tartok, hogy a “helyes megfejtés” nem más, mint az utolsó válasz. Ahogyan azt Friss Róbert írja Orbánról a nepszava.hu oldalán: tegnapi rádióinterjúja után “ … ki kell mondanunk: csak az őrült beszéd maradt, minden logika és politikai morál eltűnt belőle. Az ország egy politikai ámokfutó kezében van“. Egy olyan illetőében, akit már semmi más nem érdekel, csakis a saját szempontjai, hatalmi törekvése odáig fajult, hogy nem válogat a Megőrzés Eszközeiben. Alantas indulatokat gerjesztvén immáron maga is a szubhumán ösztönlények szintjére süllyedt (bár lehet, hogy eddig is ott volt!), s biztos kézzel vezeti az országot abba a szakadékba, melyen az a felirat szerepel, hogy “Zazrivecz-mélyföld“! Közben pedig (helyszín szerint) cserélgeti a “személyiségeit”, mindig mindenkinek azt mondja, amit (szerinte) az hallani akar. Ezért osztán csuklás nélkül cáfolja meg önmagát is, akár néhány órán belül, mert azt hiszi, hogy ő egy ravasz róka, mindenki más pedig ostoba és amnéziás.

Legfőbb ideje (de lehet, hogy már el is késtünk), hogy ezt a Szörnyszülött Társaságot lerázzuk magunkról! Civilek, ki az utcákra! Tisztességes Ellenzékiek, ki az Országgyűlésből!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s