A siker titka

Tegnapi tudósításában azt írja egy belga napilap, hogy a magyar kormánypártot a “legjobboldalibb elemei” kerítették hatalmukba. Így aztán, míg az elveszett népszerűségét igyekszik visszaszerezni, tehát “a szélsőjobbot kergeti, végső soron ő maga tart majd neki bakot”.

Olvasom a “La Libre Belgique napilap vasárnapi, a magyarországi helyzetet taglaló cikkét és csak bólogatni tudok. A tudósító szerint mióta a Maffiapárt pont a Jobbikkal szemben bukta el a Tapolcán rendezett időközi választásokat, teljesen elbizonytalanodott, s kétségbeesett kísérleteket tesz arra, hogy visszaszerezze legalább azon híveit, akik a szélsőjobb táborába igazoltak át. Ennek köszönhetőek az Orbánfő által a köztudatba bedobott, egyre hajmeresztőbb ötletek/témák. Olyanok, mint például a primitíven demagóg, bevándorlóellenes “konzultáció”, avagy a legutóbbi, a “halálbüntetés napirenden tartása”. Orbán ezzel akarja bebizonyítani, hogy Szervezete továbbra is “a zemberek pártján áll”, politikájában és kommunikációjában változatlanul a “vox populit” képviseli, tehát a Párt maradt ami volt, minden látszat ellenére.

Körülbelül ugyanerről hadovált a Vezér Jobbszéles Gábor TahótévéjénekMélymagyar” című műsorában is. Bajerzsóti megértő bólogatásaival kísérve azt állította, lényegében nem a Maffiakormány politikájával van a gond, nem ez okozta és okozza a mostanában (hónapok óta!) tapasztalható népszerűségi zuhanórepülést, hanem a “tájékozódási zűrzavar”, meg az, hogy a Maffiapártban “háttérbe szorult a mozgalmi jelleg”. Utóbbi annak következménye, hogy már ötödik éve “kormányoznak”, azaz az ország ügyeivel és nem a Párt “gondozásával” foglalkoznak (“Magam is többet vagyok miniszterelnök, mint pártelnök.” – ímé egy orbáni “önkritika”!), de ez most meg fog változni, s jobban fognak odafigyelni az “iránymutatásra”.

Ugyanez vonatkozik a Szavazótáborra is. Körükben azért van most elbizonytalanodás, mert a Párt (nem a Qrmány!) elveszítette médiahátterét, így most, azoknak a bizonyos “Zembereknek” nincs lehetőségük a tájékozódásra, nem kaphatnak autentikus forrásokból származó pontos információkat a kormány és a párt tevékenységéről. A médiavesztés oka pedig az, hogy az eleddig támogatólag fellépő orgánumok tulajdonosai (Simicska nevének említése kínosan kerülve!) egytől egyig “nagybirtokosok”, akik most azért érzik sértve magukat, mert a kormány politikája a kis- és középbirtokok kialakulását támogatja (masszív plafonnal rendelkezik az Echo TV stúdiója!).

Ámde mostantól Új Korszak következik! – állította a “miniszterelnök”. Nagyobb gondot fognak majd fordítani a Párt ideológiai gondozása (lásd: mozgalmi jelleg!), s szorgalmazni fogják a médiaháttér ismételt megteremtését. Utóbbiban sajna “a kormány nem tud segíteni”, de ösztönözni fogja, hogy a Közeli Vállalkozók a zsebükbe nyúlva mozgósítsák a jobboldal “szellemi kapacitásait”, mint ahogyan azt a derék Liszkay nertárs is tette, a “zászlóshajónak” szánt “Napi Gazdaság” megvásárlásával és politikai lappá való átformálásával.

Ámde van egy kis “bibi”, s erre a belga lap újságírója is kitűnően ráérzett! Az nevezetesen, hogy az elpárolt egykori hívek nem azért sétáltak át a Jobbik táborába, mert a Maffiakormányt ideológiailag “puhapöcsűnek” ítélték. Őket visszaszerezni a Náciktól lopott témák “napirenden tartásával”, illetve “nemzeti konzultáció” szintjére emelésével lehetetlen. Hiába szónokol a Führer a halálbüntiről szóló vita “legitimitásáról” (ez már olyan rémes volt, hogy még Zazrivecz sem röhögte el magát az erre reagáló sajtótájékoztatóján, csak szánakozott!), ha az első brüsszeli irgum-burgum után fülét-farkát behúzva retirál. Hát miért venné meg az “Újjobbikos” ezt a töltelékanyagokkal, természetazonos aromákkal és színezékekkel ellátott, tartalmatlan, utángyártott Másolatot, amikor ott van nekije az Eredeti, gárdista-csomagolású Termék? (Mátyás Győző kitűnő észrevétele – lásd itt!). Körömpörkölt szójából, paprika és hagyma nélkül, álá Habonyárpi? Ugyan ki eszi ezt meg?!

Előadhatta volna ezt persze úgy is, mint a kaposvári gyilkosság okán méltán felindult politikus, aki legszívesebben enkezével venné vérét az elvetemült tettesnek. Csak hát ez nem kizárólag azért lehetetlen, mert kötnek bennünket a nemzetközi egyezmények, hanem civilizáltak is vagyunk. Ez még (talán) hiteles is lehetett volna, no de az ízig-vérig műveletlen bunkókból álló jobboldali “szellemi kapacitás” idáig már nem terjed. Csak a hazug lózungok hangoztatásáig, az alantas ösztönök gerjesztéséig. Ettől meg a Bizonytalanok táborába átbitangoltaknak van hányingerük.

Mert ez a Gond! A Stílus! Az az elképesztően pofátlan Arrogancia, az a gátlástalan Hazudozás, az a mértéket nem ismerő Lopás, amit nap nap után tapasztalhat itten már mindenki. Az is, aki az egyébként a “törvényesen” elcsalt “Választásokon” csakis a Ballib oldal (némileg jogos) utálata miatt szavazott a Maffiára. Az ő orrukat is erősen facsarja már a kormányzásnak nevezett nettó Korrupció bűze. Hiába húzzák fejükre a pártelkötelezett média legmodernebb gázálarcát, a szag átható és áthatoló. Beleivódik ruhába, hajba, bőrbe – lemoshatatlanul.

Még hogy azér’ nincsen támogató média, mert a tulajok megsértődtek. Megsértődtek, mert a kormány a kis- és középbirtokosokat támogatja, nem pedig a nagyokat. Hát ha ezek az “urak” tényleg ekkora grófok, akkor vajon kinek köszönhetik azt? Ki csinált belőlük nagybirtokost? (“Ha valaki azt meri mondani, hogy ezért is Agyurcsánybajnai Ahibás, azt lelövöm!” – mondotta volt minap a kocsmában egyik, a Fideszből és Orbánból alaposan kiszeretett ismerősöm.) Nem beszélve arról, hogy ezek szerint Mészáros Lőri, Orbánné Lévai Anikó, valamint a Tiborcz és a Flier családok lennének a “kis- és középbirtokosok”? Felcsút és Bicske között szinte nincs egy morzsányi föld sem, ami ne az övék (tehát Orbáné) lenne! (Ami meg mégse, hát abból kilopják a fát, a kárt pedig a Károsulttal fizetteti meg a Maffiahivatal!)

Osztán kiknek is kéne kifizetniük az Újfideszes Médiát? A “közeli” vállalkozóknak? És mégis kik lennének ezek, meg miből fizetnének? A Példakép (Liszkay) miből is vásárolta meg (a szintén “közeli” Századvégtől!) a Napi Gazdaságot? Abból, amit Simicskától kapott lelépési pénzként. Simicska miből fizetett? A Maffiakormánytól közbe’szerzéseken kapott lóvéból! Tegyék ezt a Többiek is? (Kormány közlemény: “Tájékoztatjuk az Érintetteket, hogy a Hűség- és Védelmi pénzek befizetése ezúttal a Médiakasszánál történik!”) Osztán majd kapnak egy kis állami hirdetést közpénzből? Mert “a kormány nem tud segíteni”? Igen? Akkor mi a fenének köllött 80 milliárddal kitömni a “Köztévét“? Hja, nem nézi senki! Pedig már lassan elfoglalja mind a hat, ingyenesen fogható csatornát! Akkor majd pont a fizetős sávba rakott újfideszes tévét fogja bámulni Juliska néni. Jancsi bácsi pedig serényen olvassa a Napi Gazdaságot … hátul, a pottyantós budiban. Ugye? És kiknek is kéne a zsebükbe nyúlniuk? Avagy inkább: kik is vannak ez alól felmentve? Az Ország Gázszerelője? A Fővilágító Vejkó? Akik már elérték a “Közgépes magaslatot“, tehát olyan pályázaton is nyernek, amin el sem indultak. Nekik nem kéne fizetni? Mer’ a Valódi Tulaj egyszerűen utál egy fillért is a Közösbe tenni? Csak onnan kivenni! (“No, majd jön a Jobbik és jól elkeni a szájukat!” – hangoztatta fentebb említett kocsmai ismerősöm, mire egy másik csöndesen csak ennyit válaszolt: “Ettől sem fog a Jóisten megmenteni minket.“)

Ilyen és ehhöz hasonló szövegeket hallok manapság a kocsmában. Főleg és elsősorban egykorvolt fideszesektől, kikből mára vagy Meghasonlottak, vagy Zazriveczisták lettek. Nekik kéne most Orbán és a Maffia helyett a Megélhetési Bevándorlókat gyűlölniük. Ámde kik is lennének ezek? Netán azok akik a zöldhatáron átgyalogolva “veszélyeztetik” azt az izét, amit Orbán is mondott? Akikből még dzsihadista terroristák is lehetnek? Kik közül néhányan kalasnyikovot ragadva lemészárolhatják mondjuk a “Hócipő“, avagy a “Heti Hetes” szerkesztőit? Azok, akik enmaguk és családjuk életét féltve több száz eurót fizetnek az egyébként magyar nemzetiségű szerbiai embercsempészeknek? Hát a kormány nem is tűri a konkurenciát! Ide csak az jöhet be, akik a Maffia offshore cégei által árult Letelepedési Kötvényeket vásárolták meg, avagy Moszkvában Kiss Szilárd nertárstól, a quaestoros Tarsoly “úr” (no meg a “Küküminiszter“) barátjától, üzlettársától a schengeni vízumokat!

De mi van akkor, ha ez sem jön be? Akkor melyik lesz a következő Célcsoport? Kiket köll majd hithűen utálnunk később? E kérdésre kedvenc mozgalmam, a “Kétfarkú Kutya Pártja” szinte azonnal megtalálta a választ:

Jót is röhöghetnénk rajta, ha ez csupán egy vicc lenne. De sajnos nem az. Ez a szomorú valóság még akkor is, ha igyekszünk elzárkózni annak tudomásulvételétől! Az országot egy olyan elvetemült, amorális társaság tartja a markában, amely semmitől nem riad vissza. Amelynek semmi nem drága, ha a Hatalomról és az ebből származó Vagyonosodásról van szó! Amelyik mindent lenyúl, mindent az uralma alá hajt: alkotmányos intézményektől kezdve az iskolákon át a hálószobákig.

Stanisław LemKiberiáda” című robotmese-gyűjteményében az egyik történet arról a “kiberállamról” szól, mely fölött Fukari király uralkodik. Ő annyira pénzéhes, hogy minden elképzelhető és el nem képzelhető jövedelemforrásra kiterjesztette a Kincstár hatalmát. Így például még a hazaárulást is “államosította”! … No, körülbelül itt tartunk mi is!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s