Merjünk bátrak lenni!

Már megint tudatosan félremagyarázzák a Miniszterelnök Úr szavait!“, illetve “Már megint kettős mércét alkalmaznak Magyarországgal szemben!” – körülbelül ezt hangoztatta tegnap a maffiapárti kommunikáció. No meg azt, hogy a kormány ennek ellenére bátran kiáll a Zemberek akarata mellett, a Zemberek védelme érdekében akárkivel és akármivel szemben, bármikor. … Kivéve, ha …

Merjünk nagyok lenni, merjünk kiállni az igazunkért, merjünk bátrak lenni! – körülbelül ezek azok az intelmek, melyeket Orbántól hallhatunk immáron sok-sok esztendeje. Ámde azt is tapasztalhattuk, hogy a “miniszterelnök” valahányszor beleböffentett valamit a honi közéletbe (de akár úgy is interpretálhatnám a dolgot, hogy “valahányszor feltette szaros gumicsizmáját a terített asztalra és belefingott a nullás lisztbe”), s ebből nemzetközi botrány kavarodott, rögvest inába szállt az a nagybüdös bátorsága, s a Maffiakórus nekiállt hazudozni – valami egészen arcpirító módon. Hogy az kérem nem is úgy volt. Hogy már megint félreértik, sőt, tudatosan félreértelmezik a Kedves Vezető szavait! Mer’ ő nem is aszonta, hanem azt hogy … és akkor itt jön ugyanaz a duma, csak “megmagyarázva”, “átértelmezve”.

Múlt pénteki Rádiószózatában a Géniusz gyakorlatilag országos vészhelyzetet hirdetett. Két esztendő alatt meghúszszorozódott az országba illegálisan érkező megélhetési migránsok száma. Ezek veszélyeztetik a közbiztonságot és a Zemberek munkahelyeit is. Ámde a töketlenkedő Brüsszel nem képes megvédeni minket, így a kormánynak nincs más választása, mint cselekedni. A kabinet megszigorítaná a migránsokkal kapcsolatos eljárásokat úgy, hogy az ilyeneket a lehető legrövidebb időn belül visszafordítsák oda, ahonnan érkeztek. Addig is őrizetbe veszik őket, erre alkalmas gyűjtőtáborokba zárják, s mivel nem igazságos, hogy hívatlan jelenlétük költségeit a magyar adófizetők állják, munkára kényszerítik őket.

Ámde minálunk egyfajta közvetlen demokrácia is érvényesül. Ez azt jelenti, hogy a kabinet “együtt kormányoz” a Néppel, aminek első számú eszköze a Nemzeti Konzultáció. Ennek okán a kormány, mielőtt bármit is tenne, a migráns-kérdés kezelésének ügyében kikéri a Zemberek véleményét. Egy olyan, június elsejéig tartó konzultáció keretében, melynek tucatnyi kérdésére mind a nyolc millió választásra jogosult tetszése szerint válaszolhat, a kitöltött kérdőívet ingyenesen visszajuttatva a kabinetnek, ahol azokat kiértékelik, majd a Népakaratnak megfelelően teszik meg lépéseiket.

Ehhöz képest a magyar sajtó szóvá teszi, hogy a “Konzultáció” egymilliárdnyi közpénzt emészt fel, kérdései sugalmazóak, hangulatkeltőek – már az elsőben összemossák a migrációt a terrorizmussal! – , beikszelhető válaszai pedig “bolondbiztosak”. Kiértékelésük átláthatatlan: semmiféle kontroll-lehetőség nincs arra, hogy összesen hány és valódi válasz érkezik, azok pedig mit is tartalmaznak. A kormány tehát ennek alapján azt mondhat amit akar, s szokása szerint erre hivatkozva meghozza eleve elhatározott, tehát önkényes döntéseit.

Néhány nappal később, a miniszterelnöki “roadshow” keretében Orbán Pécset tiszteli meg magasztos jelenlétével. Az itt tartott “sajtótájékoztató” során, a nagy visszhangot kiváltott kaposvári trafikgyilkosságra hivatkozva kijelenti: napirenden köll tartani a halálbüntetés bevezetését/visszaállítását. Szerinte ugyanis a tényleges életfogytiglannak nyilvánvalóan nincs elegendő visszatartó ereje, ezért “a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó“.

Még aznap este Rogán Antal frakcióvezető kijelenti, hogy e téma napirenden tartása teljesen legitim (akár még az Unió szintjén is). Szerinte ugyanis a halálbüntetés eltörléséről nem a nép, nem a kormány és nem a parlament döntött, hanem az Alkotmánybíróság. (Elfelejtette megemlíteni, hogy erről két alkalommal is szavazott az Országgyűlés. Elébb 1992-ben, majd 2003-ban, mindkétszer az Emberi Jogok Európai Egyezményének ratifikálásával! – szendam)

Másnap csatlakozik hozzá Szijjártó Péter kükü-miniszter, aki úgy vélte, hogy semmilyen diplomáciai nehézséget nem okozhat a téma napirenden tartása, lévén a világon sok országban “érvényben van ez a szabályozás“, avagy “vita folyik annak alkalmazásáról“. (Elfelejtette hozzá tenni: kivéve abban az Európai Unióban, melynek Magyarország is tagja! – szendam)

Ugyancsak szerdán (tehát tegnap) kirobban a balhé az Európai Parlamentben. Jörg Leichtfried osztrák szociáldemokrata EP-képviselő, sajtójelentésekre hivatkozva megemlíti Orbán halálbüntetéses ötletét, mely szerinte ellentétes az európai joggal és nem más, mint “barbarizmus”. Majd feltette a kérdést: mit szándékozik tenni ezen ügyben Martin Schulz. Az EP elnöke erre válaszolva elmondta: már felvette a kapcsolatot Orbán titkárságával, személyes telefonbeszélgetést kérve. Guy Verhofstadt, volt belga miniszterelnök, liberális frakcióvezető pedig a Fideszt is magában foglaló Európai Néppárthoz intézett kérdést. Mivel szerinte “Orbán kijelentései szembe mennek azokkal az alapértékekkel, amelyeket Európa képvisel“, ha ma kérné uniós felvételét, egészen biztosan elutasítanák. Ezért, ha az EPP komolyan vesz a saját Kiáltványát, legfőbb ideje, hogy fellépjen a magyar kormányfő ellen. A néppárti frakcióvezető nem kívánt ugyan állást foglalni, de Manfred Weber megjegyezte: “a halálbüntetés szerencsére Európában már a múlthoz tartozik, így ez nem tárgyalás kérdése“. (Ennyit arról, hogy Rogán mennyire képes felmérni azt, miről lehet “legitim vitát” folytatni az EU-ban! – szendam)

Ezt követően a migrációs hullámról alakult ki élénk vita az EP-n belül. Itt ismét terítékre került Orbán, de immáron a “Konzultációjával” kapcsolatosan. Egyes vélemények szerint az ugyanis nem megoldást, hanem csak további feszültségeket fognak jelenteni. Sophie in ‘t Veld holland liberális EP-képviselő pedig ismét az EPP-t kezdte piszkálgatni, mondván: a menekültüggyel kapcsolatos álláspontja okán bízik benne, hogy “a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú Európai Néppárt száműzni fogja soraiból a magyar miniszterelnököt“. Weber válaszában ugyan “pozitív lépésként” értékelte azt, hogy az Unió kormányai megkérdezik polgáraikat, de megígérte, hogy meg fogja kérdezni a Fidesz elnökét az ügyről. (Ennyit Szíjjártó politikai éleslátásáról, diplomáciai tehetségéről, helyzetfelmérő képességéről! – szendam)

Ez a vita alaposan kiverte a biztosítékot a Maffiapárt EP-be delegált képviselőinél. Közleményükben kijelentik: “Miközben a hazánkba érkező bevándorlók aránya két év alatt meghúszszorozódott, az EU képtelen megegyezni a bevándorlás hatékony kezeléséről. A magyar kormány választ kíván találni erre a kihívásra és nemzeti konzultációt fog folytatni, hogy megismerje a magyar emberek véleményét.” Továbbá: “… a magyar baloldali képviselők, Niedermüller Péter és Ujhelyi István buzdítására az EP baloldali képviselői újra kettős mércét alkalmaznak: miközben gyakran a közvélemény bevonását és a demokratikus folyamatokat kérik számon másokon, ez esetben képmutató támadást indítottak a magyar kormány kezdeményezése ellen.” (A “Konzultáció”-nak nevezett tohuvabohuval kapcsolatos kritikákat lásd fentebb! Egyébként no comment! – szendam)

Aktivizálódik a nemzetközi sajtó is. A Le Soir a halálbüntetés ötletének okán “a szabadság elleni gyilkos fellépés” visszaesőjének nevezi Orbánt. A brüsszeli lap szerint ezért őt az európai intézményeknek “rendre kell utasítaniuk“, majd “megpiszkálja” kicsit az EPP-t is. A lap álláspontja: “Szégyen a szégyenben, hogy az Európai Néppárt, a hagyományos európai jobboldal pártcsaládja továbbra is megtűri saját soraiban a mi kis Putyinunkat“.

Ennél lényegesen tovább megy a brit The Guardian. A lap emígyen kezdi írását: “A magyar miniszterelnök vissza akarja állítani a halálbüntetést és munkatáborokat akar építeni a bevándorlóknak“. A szerkesztő hangsúlyozza, hogy a halálbüntetés ellentétes az uniós joggal, az új nemzeti konzultációról pedig azt írják, ez egy bevándorlásellenes manifesztum. Ezek után pedig szóváteszi azt is, hogy Orbán rendszeresen kritizálja az EU-t, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tartja példaképének.

Ez meg Kovács (Pukkancs) Zoltánnál olvasztja le az “áramköröket”. A kormány külügyi szóvivője szerint a Guardian cikke valótlanságokat állít, azt erős túlzások jellemzik, melyekkel tudatosan értelmezik félre a miniszterelnök szavait. Mivel ez már nem első eset, a kormány “intézkedéseket” fog kezdeményezni. Kovács szerint ugyanis a halálbüntetés kérdését nem a miniszterelnök, hanem “a magyar emberek” tartják napirenden. Márpedig ha a választók beszélnek róla, akkor a politikának is ezt köll tennie, a miniszterelnök pedig köteles erre reflektálni. Ámde ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a kormány ne akarná betartani “a nemzetközi szerződésekben vállaltakat“, illetve “tiszteletben a szabályokat“.

*

Nos, miként is lehetne erre reagálni? Talán úgy, hogy “Mosdatják már a ‘Szerecsent’ az ő ‘Négerei’ … Halált (nem) megvető bátorsággal!“. (“Merjünk nagyok lenni, merjünk kiállni véleményünk mellett, merjünk bátrak lenni!” – már hogy el ne feledjük a Lényeget!)

Ez a világ leggyávább kormánya. Pont olyan, amilyet ez a teszetosza és gyáva nép megérdemel!

… és ezt …

szendamondja!

A NAP legújabb híreit Tuaregtől lásd itt!

2 hozzászólás on “Merjünk bátrak lenni!”

  1. Gabor Szabo szerint:

    szóval Kovács asztat mondja, hogy:

    “Márpedig ha a választók beszélnek róla, akkor a politikának is ezt köll tennie, a miniszterelnök pedig köteles erre reflektálni.”

    ez nagyon dícséretes!

    mert amikor kényes témákról beszélnek a választók, mint pl. kitiltási botrány, korrupció, csodáltatos gazdagodások a haveri körökben, fényre táguló politikusi lakások, össze-vissza hamisított vagyonnyilatkozatok és adóbevallások amiket a hivatalok zokszó nélkül elfogadnak, stb, stb, stb… akkor hirtelen “nix ugribugri”…?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s