Összenőttek

Úgy tartja a mondás, hogy “Összenő, ami összetartozik!“. Nos, ennek igazságát tapasztaljuk meg manapság egyre gyakrabban. Csoda, hogy “forog” a gyomrunk?

Legutóbbi blogbejegyzésében azt írja Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem alkotmányjogásza, hogy a “Fidesz” nevű maffiapárt sikeresen belavírozta magát a saját csapdájába. Az elmúlt ciklusban a minősített többség (tehát a kétharmad) birtokában oly’ sok törvényt, pontosabban azok módosítását kötött az említett mértékű majoritáshoz, hogy az most gyakorlatilag kormányozhatatlanná tette Magyarországot. … Lévén ez a bizonyos 66% mára elveszett!

Az eredeti elképzelés az volt, hogy ha véletlenül a Maffiapárt csekély mértékű ellenzékbe kerülne (a “panelproli nyugger” választók jóvoltából), akkor is meg tudják buktatni az új kormányt. Hiszen gyakorlatilag szinte mindenhez az ő engedélyét köllött volna kérni, nem is beszélve az általa kinevezett és maximálisan bebetonozott “ellensúly-hivatalnokokról”, akik meg ugyi nem az Országhoz, hanem a Maffiapárthoz hűségesek! (Nem hiszem, hogy ezt a véleményemet okadatolnom kellene!) Biztosítékként “alkottak” egy egészen elképesztő “választási törvényt”, no meg “testre szabták” azokat a bizonyos “egyéni választói kerületeket” (nem is beszélve a “külhoni szavazók” abszolajte titkosításáról!).

Ez majdnem be is jött. Sikerült ugyan a szavazni hajlandóak mintegy 43 százalékával kétharmadot szerezni az Országgyűlésnek nevezett bábszínházban, de csak éppen hogy. Rögvest módosították hát a Házszabályt, miszerint az üléseket levezető elnök szavazata is számít (eladdig csak voksegyenlőség esetén volt ő a “döntőbíró”). Később azonban olvadni kezdett a Kétharmad. Részben azért, mert Navracsicska “emigrált”  Európába (helyét Veszprémben a “Baloldal” által támogatott Kész Zoltán szerezte meg), a fiacskája egyetemi “kreditjeinek” meglehetősen “kreatív” átszerkesztéséről híressé vált Lasztovicza Jenő pedig a “másvilágra” (a tapolcai körzetben jövő hónapban “osztanak” újabb mandátumot).

Scheppele szerint innentől fogva a Maffiakormány kizárólag a “technikai kétharmadra” támaszkodhat, feltéve ha ösmételten változtatni akar (és akarni fog!) azokon a bizonyos “Sarkalatos Törvényeken“. Nem is beszélve a Tákolmányról! Ezt pedig úgy tudja majd megoldani, hogy összejátszik a Nácikkal (hivatalosan: “Jobbik“), vagy akármelyik “képviselővel”, rávéve őt arra, hogy bizonyos esetekben maradjon távol a szavazástól. Ezt pedig a Pakstum harminc esztendőre szóló szupertitkosítása idején meg is tapasztalhattunk: egy jobbikos “képviselő” arra hivatkozva, hogy meg köllött védenie családját egy bizonyos “cigány drogmaffia” ellen, éppen akkor (négy nappal a “fenyegetés” után!) vélte jónak feljelentés tenni. Kapott is ugyan egy százezres “büntit” a delikvens, személyesen a Dülledszeműtől, de (ha be is fizette, hát) a Biznisz már tető alá volt hozva: a Jobbikot (is) fizető Putyinland megkapta a maga óhaját. (“Oh, édes Jobbikkám …“)

Az alkotmányjogász asszony szerint innentől kezdve már csak egy dolgunk van: figyelni, “ki jön be és ki megy ki“. Ezek után pedig az érintetteknek feltenni azt a bizonyos “kellemetlen kérdést”. Azt nevezetesen, hogy “Miért?“. Miért pont akkor volt halaszthatatlan elfoglalhatnékja? Illetve miért pont akkor kegyeskedett befáradni az Ülésterembe oda, ahová egyébként nem túl sűrűn szokott belátogatni?

Ámde nem köll itt a jövőbeni figyelem! Elegendő csak megszemlélni mindazt, ami manapság történik. Az “Ellenzék” simán belemegy egy olyan budapesti választásba, mely törvénytelen, ergo megnyerhetetlen. Meg is lett a maffiapárti többség a Fővárosi Közgyűlésben, amely pedig az “együttműködést” (de nevezzük csak nyugodtan annak, ami: kollaboráció!) különböző “állások” kiosztogatásával, tehát felügyelőbizottsági tagságokkal fizette ki.

Nem is beszélve arról, hogy az MSZP alapító tagja, 2005-ös Köztársasági Elnök-jelöltje, Szili Katalin nemrégiben a Miniszterelnökség “nemzetpolitikai államtitkárságának” dolgozója lett. Személyesen a Pacsirtavadász Tömjén “felkérésére”, s az ő “belépését” Havasi Bertalan úgy kommentálta, hogy “Orbán Viktor megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele“. (Oh, édes Kantinkám …!)

Hogy mi erről az MSZP véleménye, azt nem tudom. De ne is érdekes. Hiszen minimum Zuglóban létre jött már a Nagykoalíció! A helyi képviselő testület egyetlen civil tagját, a mindenoldalnak “kellemetlenkedő” Várnai Lászlót éppen tegnap szavazta meg “méltatlannak” kéz a kézben a mindenoldali maffia! Szaros 43 ezer forintnyi, egyébként már befizetett adótartozásért “cserébe”. És pont azok, akik ennél sokkal többet lopnak/loptak tőlünk … visszafizetés nélkül!

Összenő, ami összetartozik! … Quod erat demonstrandum!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

One Comment on “Összenőttek”

  1. […] Kitartójukkal, ha lenne bármiféle politikai meggyőződésük, ideológiájuk (nincs!). A “technikai kétharmad” meg egy-két “képviselő” lefizetésével/megzsarolásával is biztosítható a […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s