Aggasztó!

A 444.hu oldalán tegnap este megjelent bejegyzés gúnyos hangon említi meg az MTI és a Külügy legújabb, kínos bakiját. Ez a “műsor” nem jöhetett volna létre, ha a két szervezetben lenne legalább néhány, a szakmájához értő ember. … Aggasztó!

Az említett bejegyzés arról szólt, hogy egy “SputnikNews” című orosz, de angol nyelvű portálon napvilágot látott egy értesülés, miszerint Victoria Nuland, az amerikai külügy helyettes államtitkára kedden, egy szenátusi meghallgatáson azt mondta: “Az Egyesült Államok nyomást gyakorol az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat ellenző európai államokra“. Ezt kritika nélkül átvette a “nemzeti hírgyárnak” kikiáltott MTI, s ki is tette a saját oldalára. Erre meg osztán szinte rögvest reagált a “Teremfociminisztérium” is az alábbi közleménnyel:

Magyarország eddig is tartotta magát, és ezután is tartani fogja a közös európai döntésekhez. Ezzel kapcsolatban senkinek nem kell aggódnia, és senkinek nem kell nyomást gyakorolnia ránk.

Talán dicséretes is lehetne, hogy az MTI ennyire gondosan figyeli a világ sajtóját, azon belül is a Magyarországgal kapcsolatos híreket. Talán dicséretesnek lehetne nevezni azt is, hogy egy ilyen “diplomáciai agresszióra” milyen gyorsan és “frappánsan” válaszol a KüKü-minisztérium. Csakhogy az a nagy helyzet, hogy ez az orosz “értesülés” egyszerűen hazugság: az MTI is, meg a KüKüM is rákozmált egy álhírre!

Nulandot ugyanis valóban megkérdezték kedden, hogy mit szándékozik tenni a szankciókat ellenző európai államokkal (közöttük Magyarország) az USA kormánya, de az ő válasza nem az volt, amit a “Sputnik” idézett! A helyettes külügyi államtitkár valójában azt mondta, hogy az említett országok ugyan húzódoznak a szankcióktól, de azokat mindig megszavazzák. Majd hozzá tette: “A kétoldalú vezetői találkozókon továbbra is tárgyalunk velük ezekről a kérdésekről.“.

Régóta tudjuk, hogy mióta az MTI Maffia-irányítás alá került, a szervezet szakmailag erodálódott, vagy ha tetszik, hát “kiherélt”. Ma már nincs ott (talán) egy ember sem, aki a szó pozitív értelmében értene a “sajtószakmához”, pontosabban ahhoz, hogy mi is a dolga egy “nemzeti hírügynökségnek”. Például az, hogy ha egy értesülés birtokába jut, azt a közzététel előtt nem árt ellenőrizni, verifikálni. Úgy mondjuk, hogy utána néz: valóban ez a mondat hagyta-e el Nuland száját. De nem tették, mert az orosz álhír tökéletesen “rezonált” azzal a qrmányzati propagandával, miszerint a “Kitiltási Botrány” mögött valójában nem megalapozott vádak, hanem egy “nyomásgyakorlás” áll. Így akarja ugyanis az USA elérni, hogy Budapest kritikátlanul, tehát akár a “nemzeti érdekek” feladása árán is támogassa Washingtont a Moszkvával folytatott gazdasági és diplomáciai “hidegháborújában”.

Eddig tehát “tiszta és világos” minden! A szervilis és tehetségtelen csinovnyikok így akarják “megszolgálni” a beléjük vetett qrmányzati bizodalmat. No meg azt a közpénzt, amelyet méltatlanul utalgatnak a bankszámlájukra. Ámde mi az ördögöt csinált a Külügy? Mielőtt kiadta volna a tömören megfogalmazott, méltatlankodó “Dörgedelmét”, hogy a fenébe nem nézett utána az “értesülésnek”? Hogyan lehetséges az, hogy egy állam önmagára roppant büszke kormányzata, annak egyik nagyon fontos “hivatala” ennyire mélyen benyelje a “horgot”?!

Hónapok óta hallani/olvasni azokat a véleményeket, hogy a világ számunkra meghatározóan fontos országaiban a mostani magyar “diplomácia” egyszerűen “közröhej tárgyát képezi“. A minisztériumon, illetve az ilyen-olyan külképviseleteken belül (meg azok élén is) csupa fogalmatlan idióta ücsörög. Ezek nem csak azzal nincsenek tisztában, hogy mégis ki kicsoda, bizonyos kérdések tisztázása végett kihez/kikhez köll fordulni, de még az alapvető viselkedési normákkal sem. Semmi mással nem foglalkoznak már, mint hogy a világ akármelyik szegletéből is, de pénzt hajtsanak fel a Maffiának. Ennek következtében egyik sem diplomata, hanem egyszerű “handlé”, aki nem az ország, hanem A Párt (anyagi) érdekeit szolgálja.

Ha nem így lenne, akkor a Külügyben eszébe jutott volna valakinek, hogy a “Dörgedelem” kiadása előtt mondjuk telefonon érdeklődjék az USA kormányánál (és ismét csak mondjuk) a budapesti nagykövetségen keresztül. De ha ezt már nem tette, akkor minimum utána nézethetett volna a Moszkvában ücsörgő, hivatalosan “nagykövetnek” nevezett illetővel, hogy mégis mennyire megbízható a “hír” forrása.

Ha így tettek volna, akkor megtudhatják azt, amit a 444.hu már tavaly novemberben kiderített. Azt nevezetesen, hogy ez a “SputnikNews” tulajdonképpen nem más, mint a “Ria Novosti” romjain felépített új hírügynökség, a “Rossya Segodnya“egyik angol nyelvű “leágazása”. Az új ügynökség idén 34 milliárd forintnak megfelelő rubelt kapott arra, hogy többek között a modern, internetes szokásoknak tökéletesen megfelelő módon és formában tálalja a kőkemény putyinista propagandát (kitűnő példák a fentebb megadott linken!). A 2300(!) embert foglalkoztató szervezet vezetője pedig a közismert homofób Dimitrij Kiszeljov, aki az orosz elnök (no meg az ő “rendszerének”) elkötelezett híve. Az immáron fizikai agresszióra is vetemedő újorosz, birodalmi politika “fényezése” érdekében pedig már nem először “vetnek be” álhíreket, kitalációkat, nettó hazugságokat. Ha minimum a Moszkvában ücsörgő magyar nagykövet nem csak egy szimpla üzletkötő lenne, hanem tájékozott diplomata, akkor a budapesti “Külügy” sem ment volna lépre, illetve kozmált volna oda egy ilyen, meglehetősen könnyen verifikálható “értesülésre”. No de azt legkésőbb az Orbán által hétfőn tartott “fejtágító” óta tudjuk: a magyar kormánynak nem értelmiségiekre, a körülményeket professzorosan felmérni képes “diplomatákra” van szüksége, hanem olyanokra akik nem gondolkodnak, csak a lenyúlható lóvét lesik!

Mit is írtam a poszt címében? “Aggasztó!“? … Tévedtem! Ez már IJESZTŐ!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Szolgálati közlemény!

A “szendamondja” március 16., hétfőig nem frissül. … De vasárnap is “nyitva” tart!

Reklámok

2 hozzászólás on “Aggasztó!”

 1. Varbóci Remete szerint:

  A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub hivatalosan cáfolja, hogy bármiben is hibázott volna.
  Ők nem hibázhatnak, nem hibásak.
  “Az a hülye akác!” – ahogy sportnyelven, klasszikust idézve nevesíteni lehet a hibáért felelőst…

 2. bonhomme szerint:

  Egy szabálytalan limerick a témában:

  Teremfoci-minisztérium

  Ittam erjedt mustot,
  majd rúgtam egy luftot.
  Nem tehetek róla:
  bár gyúrtam a gólra,
  énrajtam röhögnek,
  s a mémek pörögnek;
  nem lennék vendég most ott.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s