Lajos mesél(?)

Újabb hatalmas követ dobott bele Simicska Lajos a maffiapárti ketrecharc “álló vizébe”: az ő egykori jóbarátja valószínűleg az előző rendszer belbiztonsági szerveinek besúgója volt! Higgyünk neki? Avagy ez csak egy “karaktergyilkos mese”? … “Spekulációs poszt” következik.

Váratlan tartalmú interjút adott tegnap Simicska Lajos Stumpf Andrásnak, ami még aznap este meg is jelent a “Mandiner” oldalán. Ebben, a manapság a demokrata mezében tetszelgő oligarcha azt állítja, még a Zalaegerszegen eltöltött katonaévük során Orbán Viktor bevallotta neki, hogy őt beszervezte a katonai elhárítás, s egyik kötelessége, hogy jelentéseket tegyen róla. Leszerelésükkor osztán Viktor eltűnt a haza tartó tömegből (“kiemelték”), amit később az érintett azzal magyarázott: megpróbálták beszervezni a hírhedt III/III-ba is, de ő nemet mondott. “Harminc éven át elhittem neki, hogy így történt” – állította Simicska, majd hozzá tette: az elmúlt esztendő eseményei alapján azonban “Már nem tudom, mit gondoljak“.

Később annak a gyanújának adott hangot, hogy a rendszerváltás idején alaposan “megritkult” ügynökakták (Simicskának később nem sikerült felkutatnia azt a róla készült, “tíz centi vastag” iratköteget, melyet 22 esztendősen állítólag a saját szemével látott a zalai ezred politikai tisztjének asztalán) valószínűleg hiánytalanul megtalálhatóak Moszkvában, s ezek egyikének tartalmával zsarolhatja most Putyin Orbánt. Szerinte ugyanis “Ha ezek meglennének és napvilágra kerülnének, az mindent borítana itthon.

Mit gondoljunk most erről az egészről mi, akik kívülről szemléljük (mosolyogva/vigyorogva?) a Maffia két, egykor szoros véd- és dacszövetségben álló vezetőjének manapság folyó hatalmi harcát? Megalapozott-e Simicska (újkeletű) gyanúja, avagy ez is csupán a “Palotán” belül dúló bizantikus háború egyik karakter-gyilkossági kísérlete? Ennek eldöntésére – úgy vélem – rendelkezésünkre áll néhány múltbéli tény.

Tudjuk, hogy a kádári Belügyminisztérium egy kiterjedt ügynökhálózattal rendelkező, komplett ügyosztályt (“BM. III/III Csoportfőnökség“) működtetett annak érdekében, hogy “kiszűrje” a társadalomból azokat az “izgága elemeket”, akik nem voltak hajlandóak elfogadni a Kádár János által még az 1960-as évek elején meghirdetett “Új Kiegyezést” (“Aki nincs ellenünk, az velünk van!“). Megfigyelni/megfigyeltetni azokat az embereket, akik nem csak szóval lázadoztak a “puha diktatúra”, a “gulyáskommunizmus” ellen, de eme lázadó szavak terjesztésének tetteivel is. Ezekből pedig valóságos aktahegyek keletkeztek, ami nem is csoda, hiszen évtizedeken át folyt ez az egész.

Tudjuk, hogy ezt a tevékenységet a BM azután is intenzíven folytatta, hogy 1988-89 táján megindult a rendszerváltás folyamata. Az akkor már legálisan működő, de még csak “alternatív szervezeteknek” titulált ellenzéki pártokba ügynökök százait építették be, hogy rajtuk keresztül információkat szerezzenek a “főkolomposokról”. Miért? Részben talán megszokásból. Részben pedig talán azért, mert egyes harihármas főnökök Gorbacsov bukására, így “konzervatív visszarendeződésre” számítottak. No meg arra, hogy nekik komoly egzisztenciális előnyt jelent majd, ha ez után ők gyorsan össze tudják fogdosni a “lázadozókat”. Ebből is aktahegyek keletkeztek, amit osztán ’89-ben már megpróbáltak megsemmisíteni, de a híres “Dunagate“-botrány lerántotta róluk a leplet.

Tudjuk azt is, hogy a “hiányzó” iratok nem mindegyike semmisült meg, hanem azokból néhányat egy-egy “előrelátó” tartótiszt megőrzött magának. Hiszen évek múlva is kerültek elő különböző “házalók”, akik bizonyos “előnyökért” cserébe és “megfelelő időben” különböző pártoknál és sajtóorgánumoknál igyekeztek “elsütni” belőlük olyanokat, amelyeket alkalmasak voltak egy-egy akkoriban így vagy úgy exponált személyiség lejáratására. De minden bizonnyal vannak olyan dossziék is, amikre már a rendszerváltás idején (vagy nem sokkal utána) politikai megfontolásból “tették rá a páncélszekrényt”. Nem tudjuk, de sejthetjük azonban, hogy ezek az akták (azok másolatai/másodpéldányai) az akkori Gyarmattartó (a Szovjetunió) titkosszolgálatánál (KGB – ennek főtisztje volt a mai elnök, Putyin is!) hiánytalanul fellelhetőek. Ennek a gyanúnak adott most hangot Simicska, de ugyanezt feltételezte a korabeli miniszterelnök, Németh Miklós is egy pár hónappal ezelőtt vele készült interjúban.

Tudjuk, hogy a ’90-es választások után több kísérlet is történt az “ügynökakták” teljes nyilvánossá tételére. Ámde ahogyan az első kísérletet (a Demszky-Pető-féle törvényjavaslat) is lesöpörték a pályáról a mindenkori kormányokban, parlamenti frakciókban és pártokban “kényelmes életet” élő egykori besúgók (meg a velük kiegyezett politikusok), úgy a sokadikat is. Az indok ilyenkor mindig a “személyiségi jogokra” való hivatkozás volt. Manapság az LMP igyekezett elérni ugyanezt, de annak ellenére falakba ütközött, hogy az állítólag “harcosan antikommunista” Maffiapártnak bármire alkalmas kétharmada volt. Tehát minimum ebben az esetben nem a lehetőség, hanem csak az akarat hiányzott. “Vajon miért?” – no ez az a kérdés, melyre soha nem kaptunk elfogadható választ. Mert az, hogy a különböző “jogok” ezt a társaságot annyira sem érdeklik, mint tyúkot a Relativitás Elmélet, az tuti. Hiszen tapasztaltuk.

Tudjuk továbbá azt is, hogy Orbánban már a kezdet kezdetén is tombolt a hatalomvágy (no meg a minél gyorsabb és minél nagyobb mérvű meggazdagodás). A Kende-féle “A Viktor” című könyvben számos kortárs fejtette ki azon véleményét, hogy ha nincs rendszerváltás, akkor Orbánból simán lehetett volna akár az MSZMP első titkára is. Számára ugyanis jelentéktelen mellékkörülmény, hogy milyen a rendszer és pontosan hogy is hívják azt a bizonyos “pártot”. No meg hogy az látszólag milyen “elveket/ideológiát” képvisel. Pár esztendeje el is szólta magát. A rendszerváltói szerepét akkor úgy aposztrofálta, hogy ő “nem a rendszer, hanem a párt ellensége” volt. Ez mindenképpen hihető is, hiszen elég csak ránézni arra, amit itt, ebben az országban már ötödik esztendeje művel és egyre inkább!

Tudjuk továbbá azt is, hogy Orbán az előny-, a hatalom- és a vagyonszerzés érdekében bármiféle elvtelen alkuba hajlandó bele menni. Azt is tudjuk, hogy meglehetősen “érdekes” körülmények között került be az ország elitegyetemének (ELTE) legelitebb szakára (Állam és Jogtudományi Kar), ahová még a maximális pontszámmal is nehéz volt bejutni. Ráadásul a saját bevallása szerint sem volt valami kiemelkedő középiskolai tanuló: “Kevés fogalmam volt, hogy mit jelent jogásznak lenni, viszont nem voltam elég jó magyarból és történelemből ahhoz, hogy felvegyenek a bölcsészkarra, valamint nem voltam elég jó matematikából és fizikából sem. Egyetlen lehetőségem volt: a jogi kar. Megcéloztam és elértem.“. Ennek alapján tehát “egyéb” szempontok játszottak közre az ő jogi diplomájának megszerzését lehetővé tevő hallgatói státus elérésében, amibe simán belefér az is, hogy már akkor is megkötötte az egyik “elvtelen alkuját”. Mondjuk azzal, hogy besúgó lett.

Tudjuk azt is, hogy Orbán abban a Bibó Szakkollégiumban kezdhette megszervezni a később “sajáttá deformált/elbitorolt” pártját, mely akkoriban még csupán “alternatív ifjúsági mozgalomnak” indult. Az organizációt sem az egyetem, se a hatalom nem igyekezett semmilyen módon megakadályozni, pedig az ilyesmihez hasonlókat szervezők akkoriban még komoly nehézségekbe ütköztek. Tudjuk azt is, hogy a “Bibó” főnöke az a Stumpf István volt (később “kancelláriaminiszter” az első Orbán-kormányban, ma pedig “tákolmánybíró” … a törvényben leírt megfelelő képesítés nélkül!), aki a “Dunagate”-be belebukott Horvát István rendőrtábornok, belügyminiszter veje. Innentől kezdve simán elképzelhető (s ez a gyanú már nem újkeletű), hogy Viktornak sem a harihármas beszervezését alá-, se a jelentéseit megírnia nem köllött, hiszen azok az őt (no meg a szerveződését is) istápolgató Stumpfon keresztül közvetlenül is eljuthattak a Felhasználóhoz. (Éppen ezért hihető kevésbé az a harmadik esztendeje, a náci kuruc.info-ról terjedő “dokumentum“, mely állítólag részben Orbán “önbevallásán” alapszik. De aki akarja, higgye el ezt is, mert ennek sincs kevesebb realitása, mint annak, amit én fentebb leírtam!)

Amit nem tudunk, hogy Simicska most miért pont a “Heti Nyálasból” nemrég a “Mandinerhez” átigazolt Stumpf András újságírónak sajtóbérencnek “tálalt ki” (a Mandinert két fidesznyik focibarát finanszírozza!). Miért nem mondjuk valamelyik hitelesebb, ráadásul ellenzéki orgánumnak (pl.: 444.hu, nol.hu, nepszava.hu, stb.)? Azt akarta tán ezzel elérni, hogy az Orbánhívők által gyakrabban olvasott és elfogadottabb portálon át rengesse meg Viktátor nimbuszát? De mindezt úgy, hogy közben ne veszélyeztesse a saját médiavállalkozásait (Magyar Nemzet, Hír Tv, stb.)?

Ha ez volt a szándék, hát okosan és taktikusan vitelezte ki. Ennek ellenére mégis kilóg a lóláb! Hiszen ha tényleg a “Végső Győzelemre” törekedne, akkor a Stumpf nevű bérencével nem egy ilyen interjút “csináltat”, hanem olyat, amilyet az “Örülünk, Vincent?“-en publikáló “jotunder” kolléga képzelt el, s megkockáztatom, nem is alaptalanul! (A linket ugyan megadtam, de az írást olyan jónak találtam, hogy a szokásos “OGYM” után, post scriptumként ideschmitteltem!)

Eddig tartottak a spekulációim. Valószínűleg kiderül, igazam volt-e, mert az tuti, hogy lesz még ennek folytatása! Csak “élvezni” is tudjuk majd!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Akkor tehát “P.S.”-ként “jotunder” kolléga írása:

Vincent:  Simicska úr, ön ma telefonon beszélt Stumpf Andrással, és azt mondta neki, hogy lehet, hogy Orbán ügynök volt és erről az oroszok is tudnak. Tudjuk, hogy ez az egész ügynöksztori egy hülyeség, mi volt ezzel a szándéka?

Simicska Lajos:  Leszarom a Mandinert, most akarjátok tudni, hogy mi volt vagy nem?

Vincent:   Rendben van. Ön azt üzente nekünk, hogy tud róla, hogy Orbán Viktor egy genfi bankban százhetvenmillió svájci frankot helyezett el, aminek egy része Alfons Mensdorff-Poully gróftól a svéd Saab brit partnercégének lobbistájától származik. Megerősíti ezt nekünk?

Simicska Lajos:  Egy genfi magánbankban van a pénz, személyesen is jelen voltam, amikor letétbe helyezték. Orbán is ott volt, Kövér is, meg az a baromarcú osztrák, a Slikkhoffer.

Vincent:  Schlinghoffer?

Simicska Lajos:  Schlinghoffer, ja, Orbán bécsi spanja volt. Ő volt a kapcsolat a gróffal. Ő is kapott hárommillió frankot, vagy eurót, már nem emlékszem. A Gripenekért kapta, a rohadt kis geci.

Vincent:  Jól értjük, hogy Ön most Anton Schlinghofferre a bécsi Kögl und Schlinghoffer ügynökség tulajdonosára céloz, akit 2012-ben Hondurasban lelőttek?

Simicska Lajos: Igen, lelőtték a tagot, orosz ügynökök csinálták. Orbán félt, hogy az ürge beszélni fog.

Vincent: Ezt tudja bizonyítani?

Simicska Lajos:  Van valaki, akinek nem mondhatom el a nevét, ő mindent tud, Franciaországban dekkol, biztonságban van. Ha Orbán próbálkozik, akkor beszélni fog.

Vincent: Diplomáciai források szerint egy Párizsban élő magyar emigráns, aki 1998 és 2002 között a magyar titkosszolgálat vezető munkatársa volt tájékoztatta az amerikaiakat a Seszták-Vida ügyről, a kilencmillió euróról, meg bizonyos védelmi pénzekről. Talán róla van szó. Nem tehetjük meg, hogy nem kérdezzük meg, Vida Ildikó az Ön embere volt, nem?

Simicska Lajos:  Erről nem akarok beszélni.

Vincent:  Arról tudott, hogy Habony és Rogán indonéz és maláj üzletembereknek adott el állampolgársági papírokat, olyan személyeknek is, akikről a brit titkosszolgálat feltételezi, hogy radikális kapcsolataik vannak?

Simicska Lajos: Mondtam a haverotoknak, erre bizonyítékom van. És Andy Vajna is benne volt.

Vincent:  Igaz, hogy Vajna zsarolni próbálta Önt?

Simicska Lajos: Vajna egy geci. Orbán pénzének egy része a kaszinóiból jött. Ő hozta össze Orbánt az osztrák faszival, akit lelőttek az oroszok. Vajna ismerte Orbán szeretőjét, ezért nem lehet kihagyni semmiből. Csak lelőni (nevet).

Vincent:  Ezt bizonyítani is tudja?

Simicska Lajos: Ha bizonyítani kell, akkor bizonyítani fogom.

Vincent:  Említett valamit a barátunknak egy osztrák pszichiáterről, baloldali körökben szerették ezt a történetet.

Simicska Lajos:  Orbánnak van egy betegsége, nem komoly, de néha bekattan és akkor őrjöngeni kezd, valami gyogyót írnak fel neki, de nem Grazban, az kamu, hanem Bécsben, attól lenyugszik, de állandóan nyalogatja a szája szélét.  Na, most lépek. Szó szerint hozzátok le baszod, szó szerint.

Vincent:  Természetesen.

 

Reklámok

8 hozzászólás on “Lajos mesél(?)”

 1. ??? szerint:

  Szia, Dániel Péter tegnap este ezt írta itt: http://www.peticiok.com/a/42622

  „A felcsúti spicli…
  A hír igaz, Orbán Viktort 1982-ben Zalaegerszegen beszervezte a katonai elhárítás és ettől kezdve Győri Gábor fedőnéven évekig volt III/III-as besúgó. Orbán egyébként ezt önként és dalolva vállalta, szó nem volt semmilyen zsarolásról az ügyében. Több későbbi fideszesről jelentgetett ebben az időszakban, például Simicskáról is. Az alíjázásom előtt erről személyesen beszéltem az akkori tartótisztjével (Major Mihály), akinél a mai napig megvannak eredetiben a felcsúti spicli beszervezési papírjai és több jelentése is. A baj csak az, hogy az elvakult fideszes birkák ezt úgysem hiszik el és Orbán sem emiatt és nem most fog megbukni.”

  • szendam szerint:

   Kedves “???”!
   Köszi az infót, de ahogyan azt a posztban is leírtam, nem különösebben hiszek a direkte beszervezésében. Azt nem vitatom, hogy spicli volt, de inkább a “speciális” fajta.
   Ugyanakkor, ha ennek a Major Mihálynak tényleg meg van miden “eredetiben”, akkor eleddig mire várt? Miért nem hozta nyilvánosságra?! Tanulságos lett volna, igaz: az “Orbánegyház” híveinek még az se számítana, ha Vitykus a saját anyját “pocsékolná meg” nyilvánosan, a főtéren, fényes délben és “háturul”! 😉
   Régen nem “láttalak” nálam!
   Köztársi üdvözlettel!

   • ??? szerint:

    Szia Szendam,
    Ide írom, mert gondolom te így is észreveszed és elolvasod, bár már elég régen volt, és nem is számítottam válaszra. Csak most jutott eszembe, hogy megnézzem hátha valaki reagált rá.
    Azért fordult elő már párszor, hogy megosztottam Dániel Péter egy-két ilyen információját -még ha nehezen hihető is-, mert még nem tapasztaltam, hogy hazudott volna.
    Egyébként engem nem nagyon érdekel, hogy Orbán volt vagy nem volt besúgó, attól még lehetne most akár igaz ember is. De nem az.
    Hogy régen nem láttál: szoktam olvasgatni, csak mar olyan mennyiségben folyik a szar a “Parlamentből”, hogy nem tudom követni.
    Most hívnak vacsorázni, úgyhogy mennem kell. A francba.
    Üdv

 2. bonhomme szerint:

  Spiclik spiclije, Felcsút Örökös Téglája

  Orbán honvéd! Ismét hapták!
  Rád égnek az ügynökakták!
  Spicli voltál, spicli leszel,
  bármit mondasz, bármit teszel!

  A szóvivőd népet butít;
  de ki mondja meg a tutit?
  Major Mihály, vagy Simicska?
  Kinél van a múltad titka?

  Tégla Viktor, Élő Isten!
  Nélküled most semmi sincsen!
  de midőn lehull a lepel,
  attól kezdve senki leszel!

  Ha kiderül ügynökmúltad,
  attól kezdve pont elkúrtad!
  Rajtad röhög majd mindenki,
  s az leszel, ki voltál: senki!

  Ezzel zsarol téged Putyin?
  Ettől reszketsz kint a budin?
  Megbuksz hamar, Paksifüles!
  Gyors lesz a véged, és heves!

  Véget ér a fideSS-kórság;
  boldog lesz e szétdúlt ország,
  s gecimentes, szép hazában,
  jog, rend, törvény igazában

  mosolyog majd minden ember,
  ha nyakadon ott a kender!
  Nincs több spicli, nincs több tégla:
  szabad ország lesz ez még ma!

  • Sigorszky szerint:

   “…szabad ország lesz ez még ma!” Reméljük, így lesz. De sajnos nem még ma! Odébb van az még, long good-bye lesz, de legalább csúnya…

   • bonhomme szerint:

    ez a költői túlzás – no meg ez rímelt a “téglá”-ra 🙂

   • Sigorszky szerint:

    Igen, a szent költészet… azért vigyázz, majd nehogy eccer tévécsatornát kapj ezektől! 🙂
    Amúgy tetszik a vers, eddig ez a legjobb, amit olvastam tőled… )

   • bonhomme szerint:

    Ajjaj, akkor lehet, későn kapcsolódtál be,mert eddig vagy másfélszázat írtam. A java itt, szendamnál is olvasható, meg persze az AN-en. Van közte hosszabb, rövidebb, eredeti, átirat…
    Azért köszi, hogy értékeled: manapság nem könnyű ellenzéki – hogy ne mondjam, forradalmár – költőnek lenni… Ahogy látom, nem vagyok egyedül, vannak nálam jobbak is, rosszabbak is. A többség kevesebbet alkotott – vagy publikált -, mint én, viszont van pár vers, amit szívesen a nevemre vennék 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s