A megrendelt “Valóság”

Felejthetetlen “konferencián” számolt be tegnap a Századvég Alapítvány az Egyesült Államokban folytatott “országimázs-növelő” lobbizásának fantasztikus “sikereiről”. Itt végre megtudhatta mindenki mit, illetve kit is kaptunk azért a potom 1,3 milliárd forintnyi közpénzért.

Talán már csak kevesen emlékeznek rá, hiszen oly’ rég (tavaly novemberben!) történt, hogy a fidesznyik-mentességgel még csak meg sem gyanúsítható Századvég Alapítvány 1.300.000.000 (mond: egymilliárd-háromszázmillió) forintot nyelt nyert el a közpénzekkel mindenkoron garázda módon gondosan bánó kormányzattól. A lóvét arra kapták, hogy “imázsfejlesztő” lobbitevékenységet folytassanak az Amerikai Egyesült Államokban annak érdekében, hogy kisuvikszolják a Maffiakormány Putyin-nyálas szotyihéjjal (is) alaposan teleköpködött, “Gucci“-márkájú gumicsizmáját. Mindezt egy olyan pályázattal, melyet egy korabeli, tökéletesre sikeredett megállapítás szerint, “akár egy bicikliző majom is megírhatott volna“. (Hiszen éppen az imént említettem: qrmányunk gondos gazdája a közpénzeknek!).

Körbe is röhögték az Alapítványt minden oldalról és szorgalmasan. Hiszen a fentebb említett “pályázatukból” az derült ki: legalább olyan jól ismerik az Egyesült Államokat, mint én mondjuk Bissau Guineát. (Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy Welsz Tamás. Persze ennek van egy nagy előnye: valószínűleg nem egy rendőrautó hátsó ülésén fogom kilehelni lelkemet ismeretlen összetételű, “afrikai méreg” hatására! … A “létra” azér’ még leeshet a nemlétező autóm nemlétező tetőcsomagtartójáról.)

Valószínűleg ezt érzékelte a Századvég is, s hogy bebizonyítsa: a maga szakterületén legalább olyan sikeres, mint a “Prezi”, hát előkanyarintotta ezt a tegnapi “konferenciát”, amellyel azt óhajtották megmutatni (a meghívott újságírókon keresztül) nekünk, szájtáti adófizetőknek: a mindössze alig több, mint három hónapja (szinte ingyé’!) végzett áldozatos munkájuk következtében mit kaptunk a pénzünkért. No meg főleg kit!

A “Laudációt érdekes módon nem az Alapítvány közismerten szerény (lásd: Prezi-hasonlat!) elnöke mondta el. Lánczi András ezúttal megelégedett egy szolid öndicsérettel. A “szuperlatívuszok” elzengését ugyanis Szabó László “külügyminiszter-helyettes” vállalta (önként?) magára, nem fukarkodva a pozitív jelzőkkel.

Szabó szerint ugyanis Amerikában már úgy imádnak minket (pontosabban a Maffiakormányt), mint még soha (a tények ismeretében meri ezt vitatni bárki is?!). Ennek oka pedig az a bizonyos “Magyar Modell“. Hogy ez pontosan mi is, azt egyáltalán nem óhajtotta véka alá rejteni. Nyíltan kimondta: az Egyesült Államokban olyasmikért csodálják a budapesti adminisztrációt, mint például a “kimagasló gazdasági teljesítmény”, az “új alaptörvény”, az “oktatási rendszer átalakítása”, a “különadók bevezetése”, a “rezsicsökkentés”, a “közmunkaprogram”. Nem is beszélve arról, hogy nemrégiben még az olimpia megrendezésére is beneveztünk (hátha nekünk is “sikerül” összehoznunk az athéni csődöt a szocsi-i korrupcióval! … avagy fordítva? … esetleg vegyítve?)!

Feltételezhető, hogy Szabó “úr” ezen kijelentéseit nem azokra az információkra alapozta, melyeket a két nappal korábban Budapestre látogató Thomas Meliától kapott. A miniszterhelyettes által hétfőn kiadott közlemény szerint ugyanis ő akkor még olyasmikkel gazsulált a nevezett úrnál, hogyaszondja: Budapest hű szövetségese Washingtonnak; az energiaforrások diverzifikálásában nem csak az EU, de az USA (palagáz) segítségére is számít; a magyar kormány kiáll Ukrajna területi integritása és teljes szuverenitásának helyreállítása mellett, amelyen belül vállalja a gázszállítást és a humanitárius segítségnyújtást is! (Mintha ilyesmik nem igazán hangoztak volna el a hírhedt Putyin-Orbán találkozón se a “miniszterelnök”, sem pedig Szabó “úr” részéről. … Javítson ki, aki szerint tévedek!).

De ezen nem is köll csodálkozni! Hiszen Kijafaszazamelia “csak” az USA külügyminisztériumának helyettes államtitkára. Há’ mijafaszt tudhat egy ilyen kis beosztott “csinovnyik” arról, hogy mi is Amerika “valódi” viszonya a budapesti Maffiakormányhoz?! Azzal csakis Szabó “úr”, no meg a Századvég lehet tisztában, hiszen kizárólag nekik áll rendelkezésükre a lehető legautentikusabb forrás! Amelyik sokkal hitelesebb, mint a State Department, a White House, vagy mint McCain szenátor, nem is beszélve arról a bizonyos “Niggerről” (valami “Obama” nevezetű “megélhetési bevándorló”).

A “Tutit” csakis és kizárólag a floridai Mr. Connie Mack tudja! Igaz ugyan, hogy ő már csak egy volt kongresszusi képviselő (2005-től 2013-ig), de republikánus és tökéletesen tisztában van Amerika Magyarországgal kapcsolatos általános hangulatával, hozzáállásával. Meg is aszondta mindenkinek, aki a “kongresszuson” csak a száját tátotta, hogy “Az önök helyzete a világban sokkal erősebb, mint gondolják! … én azért vagyok itt, hogy ezt elmondjam!“. Osztán ezt bővebben kifejtve aztat is a tudomására hozta mindenkinek, hogy Amerikában – minden ellenkező híreszteléssel szemben – “nagyon sok politikus“, pártállástól függetlenül “elismeri Magyarország teljesítményét“, s ez akkor is így van, ha “valakik Magyarországról” úgy próbálták beállítani a dolgokat, mint ha az USÁ-ban rosszat gondolnának a Maffiakormányról.

Szavainak hitelességét, véleményének objektivitását pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ő maga annak a századvéges, Floridában bejegyzett lobbicsoportnak a vezetője, aminek a közpénzekkel gondosan és takarékosan gazdálkodó budapesti kormány 5 millió dollárt (kb. ennyit ér 1,3 milliárd forint) utalt ki csakis azért, mert az 12 millió forinttal (kb. 46 ezer dollárral!) “olcsóbban” vállalta a megtisztelő megbízatást, mint a … no ennek a “drágább pályázónak” a nevét már elfeledték közölni velünk (is).

Szóval ez a helyzet!Veri az élet, very happy. Mindenki szépen beleveri!” – énekelte D. Nagy Lajos (Bikini), s ez tökéletesen le is írja Amerika magyariszonyátviszonyát. Legalább is abból a “madártávlatból”, ahogy azt velünk a floridai lobbista láttatni akarja. (Jut eszembe: mennyi “köz-zsét” is kap ezért?). Hiszen most már tényleg minden rendben van! Az Amerikából korrupció miatt kitiltott Vida “Tolmácsotkérek” Ildikó éppen most önellenőrizte önmagát, s meg is állapította, hogy szó nem érheti a (Közgép által megvásárolt) háza elejét.

Persze vannak még kisebb gondok. Így például Szabó “úr” szerint a termálfürdőinket is be kéne vonni az amerikai imázsépítő folyamatunkba. De ez is meglesz hamarost, csak kéne még hozzá pár millió dolcsi. Továbbá Kanadában, egy egyetemi “beszélgetésen” az ottani magyar nagykövet első helyettese (bizonyos Oláh Lajos … nem a “dékás” hékás!) nem volt képes “megvédeni” a budapesti Maffiakormányt, mert ahhoz szerinte öt perc is kevés, nem hogy a neki adott kettő. De semmi vész! Ez egyébként is Ottawában történt és majd rendeznek ott egy másik szimpóziumot (pár milláért), ahol a pasmag annyit beszélhet a “Zeredményekről”, mint Fidel Castro a jobb napjaiban … persze csakis olyan közönség előtt, melynek minden tagja gondosan kiválogatott “egyetértő”.

A Századvég tehát “előállította” a Maffiakormány által a mi pénzünkön megrendelt “Valóságot” … a Maffiakormánynak. Ezek után ne csodálkozzon senki, ha Don Vittorioról nem csak az “ápolatlansága”, de a “tájékozottsága” is leordít! Egyre gyakrabban.

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

One Comment on “A megrendelt “Valóság””

  1. […] A megrendelt “Valóság” → […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s