Az Elnök és az ő emberei

Orbán, abban a bizonyos “évértékelőben” meghatározta a régi stratégia új, feturbósított változatát. Ezen belül pedig azt, hogy mit is köll tennie egy “jó fideszesnek”. … Két nap alatt két kitűnő példa. … Az egyiket ő maga szolgáltatta.

Aszonta  a Zorbán az ő “bazári évértékelőjében“, hogy akármi is történt eddig, senki és semmiféle változásra ne számítson. Mindent úgy, sőt, mégúgyabb fognak csinálni mint eddig. Azér’, mer’ már a közeli jövendőben is folyamatosak lesznek az egyre durvább támadások, tehát aki “békére” számít, tulajdonképpen egy nagy marha. A “jó fideszes” most gyorsan összekapja magát, kiveszi a seggét a babéros fotőlyből és “keményen dolgozni” kezd. Úgy, hogy például agitál, mozgósít. És főleg nem gondolkodik! Nem gondolkodik például a “vádakon”, hanem azokat “élből visszautasítja” olyasmiket mondván, hogy “kommunista milliárdosok ne beszéljenek urizálásról“, vagy hogy “ne emlegessen korrupciót az, aki 2010 előtt szétlopta az országot“, avagy hogy “ne ejtsen krokodilkönnyeket a szegénység miatt az, aki elvette a 13. havi nyugdíjat“. Ám ha ezt nem teszi, akkor visszajönnek a kommenisták és lőttek a “polgári Magyarországnak”, ami egyáltalán nem egy “politikai termék”, hanem tényleges célkitűzés és kézzel fogható valóság … mármint Orbán (“G.”) Viktor és környezete számára.

Azt, hogy a “közfideszes” ezt a “pápai enciklikát” mennyire fogja elfogadni, mindennapi élete vezérfonalává tenni, az nemsokára kiderül. Például néhány hét múlva Tapolcán, ahol a Maffiapártnak nem csak “győzelmi kényszere” van (némileg helyre állítván a hónapok óta kopó renomét), de kétfrontos háborút is köll vívnia. Az egyik irányból a meglehetősen hitelesnek tűnő baloldali jelölttel folyik a csata. Itt ugyan bevetették már a “kamupártok” csodafegyverét (az “összefogásos” monoki ex-polgármester a jofogas.hu oldalán kínál 200 froncsit egy ajánló aláírásért), de ez a húzás már Veszprémben sem gyött be. Persze ezerrel megy majd a komcsizás is, meg a karaktergyilkolászás, de erősen kétséges, hogy ennek elegendő mozgósító ereje lesz (lásd ismét: Veszprém!).

De mit kezdjenek majd a Jobbikkal? Ami már ténylegesen egy “politikai termék”, ráadásul a sajátjuk. Amelyik már annyira a fejükre nőtt, hogy a “jobbkézi” zabigyerek Zazrivecz gyerek egyenesen trónkövetelőként lép fel! Hogyan fogják majd “gondolkodás nélkül”, azaz “élből visszautasítani” az onnan érkező “vádakat”? Ráadásul melyek lesznek ezek és melyek a reájuk adandó “központi”, tehát habonyista “válaszok”? Túlzott orosz-barátsággal vádolják majd őket? A Putyin-látogatás után?! Előkotorják megint a “KágéBéla-ügyet”? A hasonló “neji felszereltséggel” és “érdekeltségi körrel” rendelkező, ráadásul kormányzati belberkeken belül esztendőkön át tartott Kiss Szilárd letartóztatása után?! Netalán kormányképtelen és vállalhatatlanul “széljobbosnak” nevezik őket azt követően, hogy az elmúlt öt esztendőben gyakorlatilag minden olyan jobbikos ígéretből törvényt fabrikáltak, melyeket még a Dülledszemű hangoztatott 2010-ben (is)?! … Hát, látni és hallani fogjuk, az nem vitás.

A “közpénzfideszesek azonban rögvest magukévá tették a Főnök előírásait. Girnyószász Bandi, a budapesti “ötker” egyik ingatlancézára, például már március elsején, az ATVSzabad szemmel” című műsorában megmutatta, hogyan is köll ezt az egészet csinálni. Simicska “gecizett”? Hát ez olyan pfuj, amivel a kormány nem foglalkozik, lévén ez olyan “gyurcsányos” dolog volt. Navracsics anno még “Simicska-kormányt” emlegetett? Lehet, de neki semmi köze ehhöz, hiszen “minden politikus a saját maga mondataiért felel“. Illétlen Zolika mostanság keményen kritizál? Olyasmiket mond, hogy az egész kormány tele van mohó síbolókkal, akik csakis a pénzzel, meg saját hatalmi túlélésükkel foglalkoznak? Ezek csupán “sértett emberek“, akiknek az a bajuk, hogy “a kormány nem tartott igényt a munkájukra“. Netadó? Ugyan kérem, ilyesmiről szó nem volt soha! Útdíj? Ezzel sincs semmi probléma. A kormány több, mint hatvan érintettel egyeztetett, s arról nem tehet, hogy négyen-öten közülük a többiekkel keveredtek vitába (bezzeg a “maradék”, kb. 3200 önkormányzat egy szót sem szólt!). … És így tovább, a sima modorú, profi hazudozás, az elképesztő szemtelenség útján!

Közbevetve:

Girnyót az ATV riportere megkérdezte arról a hírhedt “szóhasználati útmutatóról” is, mellyel Balog emberminiszter “örvendeztette meg” a minisztériuma és annak háttérintézményeinek dolgozót. Neki erről is volt persze “véleménye” (egyetértő!), de sajna kihagyta a nagy lehetőséget arra, hogy megdicsérje az “előgyújtásos” Pátert azért, hogy milyen “előrelátó” volt. A “Pápa” még ki sem adta az “enciklikáját”, de ez a Főpap mánis tudta, hogy mit is köll csinálnia egy “jó fideszes” hivatalnoknak!

Nem lustálkodik maga a Főnök sem! Akiknek esetleg kevés lett volna Girnyószász március elsejei “demonstrációs laborgyakorlata”, azoknak jó példával elől járva bemutatta, hogyan is köll élből, tehát gondolkodás nélkül visszautasítani a “vádakat”, miként is kell reagálni az illetlen kérdésekre.

Történt ugyanis, hogy az “Országgyűlésnek” nevezett bábszínházban az egyik szoci képviselő, bizonyos Harangozó Tamás odáig vetemedett a tiszteletlenségében, hogy feltett néhány (vádaskodó) kérdést a főméltóságú felcsúti Főméltóságnak. Az első az volt, hogy “Milyen érzés volt hallgatni Simicska Lajos kirohanásait?“. Mire a válasz: “Minden kérdés megvitatható a magyar politikában, de nem lehet méltatlan helyzetbe hozni a politika iránt érdeklődőket, ezért a magyar kormány ilyen szintre nem ereszkedik le“. Ennek értelme: “Ne hozzanak engem kínos helyzetbe azzal, hogy olyasmit kérdeznek, melyre fingom nincs, hogy milyen propaganda-választ adhatnék! (Hülye Habony! Igyekezzé’ mán!)“. A második kérdés: “Milyen érzés volt Vlagyimir Putyinnal megkoszorúzni a Fiumei úti szovjet emlékművet“, ahol az ’56-os Forradalmat leverő katonák is nyugosznak?. A válasz: A Megszállás és a Forradalom leverése során elesettek emlékműve egy helyen található, azokat különválasztani nem lehet, s “Magyarország tudomásul veszi, ha az Oroszországból érkező vezetők ezeknél kegyeletüket fejezik ki” annak ellenére, hogy az ezekhez fűződő magyar viszony “mindig is felemás volt és felemás is marad“. Ennek értelme: “Ha ilyesmi az ára annak, hogy Vologya pénz tömjön a zsebembe, akkor kurvára leszarok mindent és mindenkit!“. A harmadik kérdés: “Meddig védi a Fidesz az oligarcháit a hortobágyi családi gazdákkal szemben?“. A válasz: “Nem szeretjük, hogyha a kommunista milliárdosok pártja kioktat minket gazdasági kérdésekben. Nem szeretnénk, hogy a zöldbárók pártja (…) kioktasson minket!“. Ennek értelme: “Mégis mi a lófaszt válaszolhatnék erre? Igen, kitömjük a Sajátjainkat degeszre! Igenis lehajolunk minden fillérért, s ha kell, még a koldust is kiraboljuk! Leszarjuk, hogy kiket teszünk ezzel tönkre! Te meg fogd be azt az ángyánista pofádat!“.

Ímé a “vadirégi” jófideszes kommunikáció, melyet a Vezér hirdetett meg a bazári évértékelőjén! Az Elnöknek elmént már a maradék esze is, emberei pedig vigyorogva zsebüket tömködik. … Sok írni valója lesz még egy magamfajta mezei bloggernek!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s