Hiszteriokrácia

Mint a címből is látható, sikerült egy új fogalmat “alkotnom”. Mit értek ez alatt? Ha egy politikai csoportosulás képtelen a normális kormányzásra, hisztériakeltéssel igyekszik elterelni erről a közfigyelmet. … Márpedig Orbánék nem tudnak kormányozni.

Orbán úgy került hatalomra a Fideszben, s tette azt a “saját tulajdonú” pártjává, hogy elébb két táborra osztotta a társaságot, majd a céljait nem támogatókat kiszorította onnan (“fodoristák”). Tette mindezt azért, mert a kétségtelenül létező, no nem politikai, inkább taktikai zsenialitásával felfedezte: a közélet “jobboldalán” rés keletkezett, melyen keresztül beágálhatja magát a miniszterelnöki székbe. Az “ideológiai váltáshoz” azonban nincs szükség elvhű, tehát gerinces emberekre. Csakis vezérhitű, jellemtelen, pénz- és hataloméhes alakokra, fullajtárokra, lakájokra, ispánokra és jobbágyokra.

Orbán úgy került hatalomra legelőször az országban (1998), hogy teleordította a Tiszteltválasztó kagylófülét a vélt és valós visszaélésekkel (“Tocsik-ügy“), a szerinte szükségtelenül népsanyargató megszorítások életben tartásával (“Bokros-csomag“). Azzal, hogy itten “utódpárti” kormányzás folyik (MSZP=MSZMP), de majd jönnek ők, a “tiszta múltú fiatalok” és mindent, de mindent rendbe tesznek, helyrehoznak. No meg azzal, hogy “felviláginak” egyáltalán nem nevezhető “kapcsolataival” igazi (Aranykéz utca) és robbantásos álmerényleteket (Szájer, Torgyán) szerveztetett. No meg azzal, hogy kihasználta Horn Gyula taktikai hibáját: a miniszterelnök, “okos” tanácsadóira hallgatva nekiment a szövetségesének, amely osztán a választásokon olyannyira meggyöngült, hogy “ereje” már kevés volt egy új koalícióhoz, parlamenti többséghez.

Közbevetve:

Orbán a csekély társadalmi “beágyazódottságát” azzal próbálta erősíteni, hogy rögvest a miniszterelnöki szék elfoglalása után nyilvánosan kijelentette, pártját és annak egyes személyiségeit “az előző kormány idején törvénytelen, titkosszolgálati eszközökkel megfigyelték”. Ez ugyan később hazugságnak bizonyult (tehát papírja van róla, hogy akkor sem mondott igazat, amikor azt állította “Én még soha nem hazudtam az embereknek.”!), de ez első “szárnypróbálgatása” és jó példája volt annak a karaktergyilkosságoknak, melyekkel 2002 után a Maffiapárt rendszeresen élt. No meg az “ellenbotrány” indítására is, lévén a “Megfigyelési ügy” csupán az akkoriban napvilágot látott Kaya Ibrahim-Josip Tot-féle “cégfelvásárlások” elleplezésére, túlharsogására szolgált. Ez a módszer dívik a mai napig is, mint látni fogjuk!

Orbán úgy került hatalomra második alkalommal is (2010), hogy nyolc esztendő kitartó munkájával immáron az egész társadalmat osztotta két, egymással antagonisztikus ellentétben álló táborra. A “sajátjainak” zárt közösségeket (“polgári körök”) szervezett, s így az akólmeleg érzését adta nekik. Ezekből a “körökből” pedig gyakorlatilag “egyházi felekezeteket” gyártott, melyekben a hívek kizárólag az egymástól semmiben el nem térő “véleményeiket” oszthatták meg egymással. Ezek az álláspontok pedig tökéletesen azonosak voltak azokkal az “enciklikákkal”, melyeket az “Egyházfő” bocsájtott ki a “saját” média, valamint az országos, a megyei, illetve helyi “lelkész/igehirdető/hittérítő” útján. Ezekben a “leiratokban” pedig mindig az állt: az országban dühöng a korrupció (részben igaz volt!), a regnáló többség pedig képtelen a kormányzásra. Igaz, az előbbi “zsírosbödönjéből” maguk is kanalaztak jócskán (és már korábban is!). Az utóbbit pedig éppen maguk idézték elő elébb a különböző népszavazási kezdeményezésekkel. Ezekben partnerek voltak a mára “érdemeik elismerése nélkül” lapátra tett alkotmánybírák. Később a parlamenti kivonulgatásokkal, no meg – nevezzük csak nevén a “gyereket”! – a 2006-os puccskísérlettel. Ebben pedig a később szintén lapátra tett köztársasági elnök (Sólyom László), meg a kormánypárton belüli, talán még fel is bérelt “aknászok” (Szili, Szanyi, Szekeres, Puch és tsai.), akik teszefosza “béna kacsát” csináltak az egyébként agilis, kifejezetten jó kezdeményezéseket tevő, de a “káderkiválasztásban” tehetségtelennek bizonyult Gyurcsány kabinetjéből.

Megjegyzem,…

… a “hiba” elsősorban az MSZP-n belül volt. Ott pedig “Fletó” kizárólag “hozott anyagból” dolgozhatott! Ennek ellenére persze megtehette volna, hogy az Őszödi Beszédet nem zárt körben és káromkodva, hanem a televíziós kamerák elé ülve, “miniszterelnöki bejelentésként” a teljes nyilvánosság előtt mondja el őszintén, de “irodalmi” szóhasználattal!

Orbán úgy került hatalomra az országban harmadjára is (2014), hogy immáron az ellenzékét is megosztotta, egymással békülni, az ország érdekében ki- és megegyezni nem (kifejezetten) hajlandó táborokra. Olyan csoportokra, amelyek legelsősorban azzal voltak elfoglalva, hogy ki is a “hitelesebb”, ki bírja leginkább a szavazók támogatását. Utóbbit “alkalmasan” kreált közvéleménykutatásokkal támasztotta alá az a Vezető Erő, melynek akkori vezetőit (és talán maiakat is) személyesen a Maffiapárt, tehát Don Vittorio fizetett (lásd a “Vasárnapi Hírek” korabeli értesülését itt!). Össze is állt tehát egy életképtelen “összefogás”, amelnyek egyetlen célja a Vezető Erő vezető kádereinek parlamentbe juttatása, illetve a “partnerszervezetek” önálló frakcióalakításának megakadályozása (a gyurcsanyista “DK” esetében immáron másodjára!). Ehhöz képest már csupán “habfixáló” volt a “tortán” a választási törvények 2012-es meghekkelése, azaz a Csalás kodifikálása, legalizálása. A “kampány”, tehát a “nyerési szándék” látszatát(!) még azok sem vették be, akik egyébként még az alkalmatlan, zsúrfiú Mesterházyt is szívesebben látták volna a miniszterelnöki székben, mint a csüngőhasú Felfuvalkodott Alcsútit.

Folytatjuk! – hangzott a Maffiapárt egyszavas választási “ígérete” még tavaly. Hogy ez pontosan mit is jelentett, azt csak azok tudták(?), akik nem A Párt, illetve annak helyi Jelöltje “karikájába” húzták az “ikszet”, vagy egyszerűen csak a “lábukkal szavaztak” (utóbbiak esetében erről azért nem vagyok meggyőződve). A Többiek, az a kétmillió-kétszázezer Fogalmatlan (Felelőtlen, avagy Hívő? – most már mindegy!)  pedig még ha bele is gondolt az egészbe, hát nem kifejezetten érdeklődött sem a Múlt, sem pedig (és pláne) a Jövendő iránt. Nem vezette le azt egyszerű logikai összefüggést, hogy a “Folytatjuk!” tulajdonképpen a Múlt “áthelyezése” a Jövőbe, azaz a Célok, az Eszközök és a Módszerek változatlansága. Azok prolongálása, melyeket egy korabeli kutatás szerint még a fideszes szavazók többsége is helytelennek, az országra nézvést kontraproduktívnak tartott.

Mit is tapasztalhattunk mostanság? Folytatjuk például a törvények lábbal tiprását – a budapesti Kossuth téren bő fél esztendeje, állandó engedéllyel sátrazó/tüntető Ország Gyűlése Mozgalom (OGYM) sátrait kedden (persze ismét éjszaka) megint rendőrök bontották el, ezúttal a grúz miniszterelnök baromira fontos látogatása okán! Folytatjuk továbbá a korrupciót, no meg az “urizálást”. A semmiféle legális jövedelemmel alá nem támasztható vagyonok további duzzasztását, amit az Országgyűlés erre hivatott bizottságának (természetesen kormánypárti és “érintett”) vezetője kivizsgálni feleslegesnek tart. Az ezek alapjául szolgáló helyi és országos ingatlanmutyikat, a korrupciót, amit meg azér’ felesleges az erre hivatott állami szervnél kivizsgálás céljából bejelenteni, mert az úgy sem tesz semmit (lásd a “Polt Művek” működését itt!). Sőt, rosszabb esetben a Bejelentőből fabrikál Bűnözőt (ide már nem adok linket, hiszen mindenki tudja mit művelt a NAV Horváthtal!).

Amikor meg kiderül, hogy az Adóhivatal tulajdonképpen nem más, mint az Adóelkerülők “inkubátora”, s emiatt az USA “kitiltott” a területéről néhány hivatalnokot, akkor rögvest ellenbotrányt indítanak a “norvégbűnöző” civilek, a “külföldről fizetett politikai aktivisták” (no meg a “fecniket” lobogtató és nem kellően “férfias” André Goodfriend ellen – utóbbi hiányozni fog nekünk!) ellen. Rájuk uszítva elébb a kormányzat ellenőrzési hivatalát, osztán meg az ügyészség felügyelte rohamrendőröket. Később, hogy kiderült, mindez törvénytelen volt, akkor meg tenyérbe mászó stílusban arról pofázgat a Második Főkorrupt, hogy itten kéremszépen arról vagyon nagyba’ szó, hogy bizonyos civil szervezetek “eltávolodtak a társadalomtól“, a törvényeket nem tekintik magukra vonatkozónak, pénzügyi alapjaikat pedig “… nagy jóindulattal sem lehet egészséges alulról jövő, civil adományokon alapuló finanszírozásnak nevezni“. Természetesen itt és most Dzsentri Dzsoni még véletlenül sem a hótiszta, finanszírozását tekintve teljesen átlátható (pontosabban: átlátszó), önmagát közhasznúnak nevező CÖF/CÖKA-társaságról beszélt. Hanem azokról, akik “… nem az igazukat próbálják bizonyítani, hanem a legkülönbözőbb vádakkal illetik mind a magyar kormányt, mind pedig az attól függetlenül munkájukat végző hatóságokat“.

Ámde a korrupcióról csak nem sikerült elterelni a figyelmet. Így osztán Habony nertárs, a párizsi Charlie Hebdo-mészárlás apropóján belenyúlt az Ötletes Zsákjába, s előkotorta onnan a legújabb gumicsontot: “mellbevágóan magas” az országba illegálisan bevándorlók száma, ezek “megélhetési menekültek“, akiknek az ország “munkát adni nem tud” (pedig ugyi “jobban teljesít”?!), ezér’ osztán az ország kapuit “be kell reteszelni” előttük. Mivel pedig “kényszerhezetben vagyunk“, így nem maradt más választása a qurmánynak, hogy “nemzeti konzultációt” kezdeményezzen a “túlzottan laza” menekültügyi eljárások honi szigorítása érdekében.

Természetesen ebből egy szó nem sok, annyi sem igaz. Nem más ez, mint egy rendkívül aljas indokból, a hivatali hatalommal visszaélve elkövetett népuszítás, ami csakis arra jó, hogy megvesse a manapság “középre” helyezkedő Vona Gábor és díszes társulata baldahinos hatalmi ágyát … legkésőbb 2018-ra!

Hát így köll/lehet egy kleptokratikus maffiaállamból elébb “hiszteriokráciát” csinálni, osztán meg neonáci diktatúrát. Mindezt tehetségtelenségből, önérdekből. … Isten irgalmazzon a Vétleneknek, de verje a Bűnösöket! … Lehetőleg ne csak “bottal”!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s