Válás, “lelkiismereti okokból”

A pénteki, Simicska-féle nyilatkozatcunami után két mondás jár a fejemben: “A stílus maga az ember!“, illetve “Madarat tolláról, embert barátjáról.“.

Kitört hát a Bandaháború! A “Gang” két legbefolyásosabb embere immáron nyíltan egymásnak feszült a közös tulajdonú maffián belüli főhatalomért. Eszközökben pedig egyáltalán nem válogatnak. Az egyik a Törvény, a másik a Nyilvánosság erejét vonultatja fel. Közben pedig hullanak a “talpasok”, egymás után válnak árulókká a helyezkedő “alvezérek”.

Voltak már ennek előjelei. A tavalyi esztendő elejétől tudni lehetett, hogy a Maffiabirodalom gazdasági alapjait, hátországát kétes ügyletekkel, adócsalásokkal, az államkassza fosztogatásával felépítő Simicska Lajos (és köre) rossz szemmel nézi Orbán újsütetű orosz-, illetve Putyin-barátságát. Ennek megkoronázását, a Pakstum nagyhirtelenjében történt aláírását pedig már kifejezetten ellenezte. Hogy miért? Arra Közgéplajos a Magyar Narancsnak adott interjújában válaszolt: “Én még akkor nőttem fel, amikor itt Szovjetunió volt, és nincsenek jó emlékeim a ruszkik magyarországi tevékenységéről. Finoman szólva nem tudok határozott különbséget tenni az akkori szovjetek és a mai oroszok politikai viselkedése között.“. Ebből pedig következik, hogy igazak voltak a korábbi hírek, miszerint a Simicska-klán elsősorban európai, a felcsúti VIP-páholyban rendszeresen látható Újkedvencek pedig inkább moszkvai orientációjúak (mármint üzleti, haszonszerzési szempontból).

Innentől már az is érthető, mi volt az a hónapokig tartó dermedt csend, amit a tavaly áprilisi “választásoktól” kezdve a június eleji kormányalakításig tapasztalhattunk. Simicska ugyanis közölte: “Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (már mint Orbán – szendam). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni, de nem tetszett a dolog. Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események.“. És tényleg!

A “durvulás” ugye azzal kezdődött, hogy a harmadik Orbán-kormányban egyszerűen lapátra, vagy csak félre tettek mindenkit, aki ténylegesen, avagy csak vélhetően a Simicska-Nyerges duóhoz tartozó volt, velük állt lekötelezetti viszonyban. Helyükre új káderek kerültek, akik ugyan még annyit sem értettek a “munkájukhoz”, mint a régiek, de kizárólag Dzsentri Dzsoninak, illetve rajta keresztül Don Vittorionak engedelmeskedtek.

No ezt követően történ az, hogy Don Luigi elhúzta a csíkot a Balatonra “vitorlázni és gondolkodni”. Mire visszajött, már állt a legújabb “bál”: bevezetésre kerül a “Reklámadó“! Lajosunk ki is adta az ukázt a lakájmédiát irányító alvezéreknek: tiltakozni, mert ez “támadás a sajtószabadság ellen!“. Liszkay tulajdonos- és nertárs, valamint a hozzá hasonlóak tették is a dógukat, protestáltak, cikkeztek, riportokat készítettek, de lehet, hogy már akkor is csak félszívvel. A kenyértörés azonban akkor elmaradt, lévén az új adó kivetésének módját “sikerült” úgy “alakíttatni”, hogy a “nemzeti tulajdonban” álló orgánumoknak szinte semmit nem köllött fizetni. Ráadásul 2014-ben a Közgép volt az a cég, amelyik a legtöbb állami megrendelést kapta, s e kettőt akár békeajánlatnak is lehetett tekinteni.

A maffia konyháján azonban rotyogtak az üstök, forrtak az indulatok. Nulladik Viktor király ugyanis a tavaszi “nézeteltérés”, osztán meg a nyári “engedetlenkedés” (sőt, “sajtóhadjárat”!) okán “megbízhatatlannak” nyilvánította Lajosunkat. Meg is kezdte a “leépítését” a tőle megszokott “Divide et impera!” módszere szerint. Lassacskán megüzenve az összes Lajosfan-nak, hogy “aki nincs velem, az ellenem van”, s “aki ellen van, hát az hamarosan már nem is létezik”! Ennek kicsúcsosodása volt az a “tömegjelenet”, melyet néhány héttel ezelőtt rendezett a Csúti Chavez. Összetrombitálva a lajostulajdonú lakájmédia főszerkesztőit bejelentette: a kormány kizárólag a “Közmédiára” támaszkodva fogja intézni a “kommunikációját”, azaz a pártorgánumok innentől kezdve ne számítsanak állami hirdetésekre, éljenek meg a piacról! Majd rögvest üzenetet is küldött egykori barátjának: “Ha egy nagyvállalkozónak az a passziója, hogy sajtóorgánumokat tart fenn, akkor azokat üzemeltesse a saját pénzéből!“.

Hát ez volt az a hadüzenet, amit Luigi úgy kommentált (szintén a Magyar Narancsnak), hogy “Maximálisan ellenzem azt a médiapolitikát, amit a kormány folytat, és ennek hónapok óta hangot is adtam.“. Aztán “demokratának” nevezte magát (az elmúlt 47 esztendőben hallottam már néhány gyomorforgató mondatot, de ez benne van a “Top Ten“-ben!), aki eleddig csak azért támogatta Orbánt (meg A Pártot) teljes mellszélességgel, mert “… az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner!“. Mivel most már az a helyzet, hogy “Egy nagy csalódás, nem tagadom. Államférfinek képzeltem, aki jót tehet ennek az országnak, de rá kellett jönnöm, hogy nem az.“. (És ez még a visszafogott nyilatkozat volt, mert utána már jöttek a “gecizések”! Lásd pl. itt!)

Dúl tehát a “Gangwar“, de lesz-e kiegyezés? A Népszabadság szerint nem elképzelhető. Kósa “álelnök” például azt nyilatkozta, hogy “Simicska egykor közel állt a Fideszhez, de mostanra eltávolodott“. A lapnak súgó fideszes “anonimusok” pedig aszondták, hogy “A konfliktust már lehetetlen pacifikálni, Simicska pedig olyan durván, ráadásul nyíltan szidalmazta a miniszterelnököt, amire még nem volt példa“. Maga Lajos pedig azt, hogy “Nem hagyom lenyomni magam!“.

Mit tegyünk most mi, demokraták? Mi a “helyes eljárás”, avagy “magatartás” akkor, amikor végre(?) kitört a Belharc és (végre) egymást marják a “nemzetiek”, az igazi “magyarok”, az egymást geciző “keresztény-konzervatívok”?

Az általános vélemény szerintDőljünk hátra, nézzük a műsort és kérjünk egy kávét!“. Lehetséges, hogy ezt kéne csinálni, de én inkább a sörnél maradnék (némi házi pálinka sem ártana … mondjuk “valaki”-től! – hehehe!). “Tuareg” azonban azt képviseli, hogy most köllene Simicskának felajánlani egy “vádalkut“. Lehetséges ez is, de (ahogyan ezt ő is megállapítja) ehhöz egy alkuképes, a megállapodást (no meg a pofáját is) tartani tudó potens, az ország érdekeit néző (tehát nem Orbán által fizetett) ellenzékre lenne szükség. Ráadásul Luigi “alku” nélkül is “szivárogtatni” fog, ha a “vörös köd” annyira rátelepszik a tudatára. Egy harmadik álláspont szerint (Bede Márton, 444.hu) viszont semlegesnek köll maradni, mert két olyan ember között dúl a háború, “... akiknél senki sem felelősebb azért, hogy Magyarországon 2015 elején demokrácia és szabad verseny már csak nyomokban található“, így teljesen világos, hogy “… aki ebben a ki tudja, meddig tartó háborúban bármelyik oldalra áll, bármelyik félnek szurkol, az maga is szerepet vállal a magyar közjó további pusztításában.“. Ebben is nagy igazság vagyon, amit másodpercig sem lehet vitatni.

Nos, legyen, aminek lennie köll. Én minden esetre jókat fogok röhögni, amikor a Magyar Nemzet és a Hír TV majd az Orbán-vagyonról, a Magyar Hírlap és a “Köztévé” pedig a Simicska-érdekeltségekről kezd majd cikkezni/műsorokat csinálni! … Amúgy “népszavásan”, “retektévésen”.

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

5 hozzászólás on “Válás, “lelkiismereti okokból””

 1. anonymand szerint:

  Harcra született Bonsai Duce-nk már kimerítette minden lehetőségét, hogy külhoni ellenséget találjon. Már minddel harcban áll (még ha csöndes állóháborúvá merevedik is egyik-másik fronton a korábban heves attak).
  Köllött egy belső “ellenség” (Bonsai Duce szótárában az ellenfél szó éppen olyan ismeretlen, mint a megszorítás), akivel háborúzva újabb vazallusoknak juttathat (a háborúra?) némi pénzt, s akik egy ideig majd az ő “kottájából” játszanak.
  És minő véletlen!
  Ismét van téma, ami a nemzet szempontjából sokkal fontosabb, mint a korrupció elleni fellépés.
  Szó nem esik Vidáról, a többi kitiltottról, a NAV átfogó vizsgálatáról.
  Polt felelősségét meg parlamenti bizottság óhajtja “vizsgálni”.
  :)))))
  Ha egyáltalán bizottsági ülésen napirendre veszik.
  :)))))
  Ha egyáltalán a bizottsági ülésen megszavazzák a vizsgálatot.
  :)))))
  Ha egyáltalán Polt hajlandó érdemben nyilatkozni.
  :)))))
  Ha Polt esetleges semmitmondó mosakodását a Fidesz nem találja majd kielégítőnek.
  :)))))

 2. bonhomme szerint:

  Vég re megszületett az új opusz:

  2015 – a Narancs Gecik Éve (Simicska verzió)
  2015 – a Narancs Majmok Éve (kulturális verzió)

  Viktor nyúlként inalt Grazba
  extra akkucserére,
  látva, Lui hogy begurult
  legutóbbi cselére.

  Haloperidol-adagját
  duplájára emelte;
  kerge gyíkként csapkod nyelve:
  csoda, hogy le nem nyelte.

  “Én is geci? Bayer is az?
  Mi jöhet még utána?
  Most jön Putyin! Még rámfogják:
  én vagyok a kutyája!”

  Habony Árpi tanácstalan,
  mit lehetne mondani;
  ezt a kínos geci-ügyet
  hogy lehetne oldani?

  Rogán meg az ATV-ben
  majd’ összefosta magát,
  annyira mentette volna
  viktátora valagát.

  Az internet szinte robbant:
  működtek a mémgyárak;
  szorgalmasan rombolták a
  kétharmados légvárat.

  “Orbán Viktor gecihuszár!”
  harsogták a twitteren,
  s a facebook is ettől fagyott
  estére le hirtelen.

  Ekkorra már nem volt mese:
  hogy mindennel szembesült,
  Pintér, Lázár, Rogán, Habony
  válságstábja összeült.

  Egy emberként törték fejük,
  mit tehetnek az ügyér’;
  hosszú, vészterhes csend után
  megszólalt a belügyér:

  “Pillanatnyilag nincsen jobb
  ötletem e tanácsnál:
  üdvös lenne, ha Simicskát
  kihalásznák Mohácsnál.”

  “És ha visszanyúl a sírból?
  Kifogják a napokban,
  aztán elkezd szállíngózni
  sűrű pelyhes lapokban

  a terhelő doksik árja,
  s visszahullik ránk a szar;
  az hisszük, hogy elintéztük,
  s még nagyobb botrányt kavar.”

  “Elterelő hadművelet?
  Fognánk a Szent Koronát,
  és megkoronáznánk vele
  barátunkat, Vologyát.”

  “Arra a Viktor aspirál!
  Tudod, hogy milyen gyagya!
  A Várba is beköltözik:
  elborulna az agya!”

  “Elküldtem a Házőrséget,
  majd elfogják a Lajost.”
  “Áh, Viktor már szólt a TEK-nek;
  lekapcsolják hamarost!”

  “Labancékhoz ment síelni
  családostul hét napra!”
  “Maradt nekünk annyi időnk?
  A tömeg még szétkapna!”

  “Árpi, találj ki valamit!
  Már csak benned bízhatunk!
  Olyat, hogy e kínos ügyet
  megoldhassuk mi magunk!”

  “Fogalmam sincsen, Tónikám!”
  Azzal mondott egy durvát:
  “Ki gecibe keveredik,
  lenyelhetik – a kurvák!”

  Semjén Zsolt már totál kész van,
  egy széken ülve reszket,
  s Habonyt hallva sűrűn hányja
  magára a keresztet.

  Lázár meg kajánul röhög,
  s megnézi a Rolexet:
  “Épp ideje, hogy gigámba
  fél pint whisky-t eresszek!”

  Lecsavarja a kupakot,
  meghúzza a flaskáját,
  aztán gondosan elteszi,
  bezárva a táskáját.

  “Kocsis Máténak nem adok:
  képes mindent meginni;
  bebaszna, oszt’ nekem kéne
  megint csak hazavinni!”

  Eközben a mozgalmárok
  szervezik a tömeget:
  Kossuth térre várnak másnap
  fiatalt és öreget.

  Meg is telik szépen a tér,
  mint lehetett sejteni:
  középen egy gombostűt sem
  lehetne leejteni.

  “Geci Viktor! Gecifecni!”
  üvöltik több százezren,
  míg készenlétisek állnak
  velük szemben párezren.

  Fokozódik a feszültség,
  izzanak a vonalak;
  a parancsnok is kezdi el-
  veszteni a fonalat.

  Hiába csörgeti Viktort,
  a Führer nem veszi fel,
  és a testőrség főnóke,
  Hajdú János sem felel.

  Alsóbb szinten senki nem mer
  kiadni egy parancsot:
  még magára haragítja
  a Legfelsőbb Narancsost!

  Megkönnyebbül, mikor végre
  Semjén Zsolti felveszi,
  s az agyában izzó kérdést
  őneki is felteszi:

  “Semjén nertárs, mit csináljunk?
  Nem bírunk a tömeggel!”
  Zsoltunk meg csak sűrűn csuklik:
  benyakalt egy üveggel.

  “Vigyétek ki nekik Viktort:
  mentsétek az irhánkat!”
  (Nem kellett vón’ felhergelni
  tízmillió birkánkat!)

  A parancsnok megkönnyebbül;
  ez már világos beszéd,
  bár magában azt gondolja:
  Zsolt elitta az eszét.

  ‘Hogy a tüntetők meghallják:
  Viktort ő elfogatta,
  künn a téren egetverő
  üdvrivalgás fogadta.

  ***
  Viktor tehát rács mögött van,
  s a NER megbukott végre:
  márciusra így ért véget
  a Narancs Gecik Éve.
  (a Narancs Majmok Éve)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s