Idő van!

A Hivatásos Ellenzék szerint van még idő alaposan felkészülni a 2018-as “választásokra”. Szerintem meg nincs. Mert “Idő van!“.

Olvasom a Népszabadságban, hogy a magyar Hivatásos Ellenzék már megint elkezdte az ötletbörzét. Belelépve/csüccsenve ugyanabba a pöcegödörbe, amelytől már tavaly is szagossá vált. Most megint arról megy a paláver, hogy “nem füstös szobákban, hanem átlátható, legitim előválasztási rendszerben” köllene kiválasztani a közös miniszterelnök-jelöltet. Például úgy, ahogyan azt még tavaly előtt javasolta Tóth Zoltán, az ország egyik legtekintélyesebb, legnagyobb tudású szakértője: “Előválasztásokkal”! Erre akkor nem volt elég idő, hiszen “csak” 2012 óta tudták a 2014-es “szabályokat”. Ámde most! Most minden rendben van, no meg elég idő is. Egészen 2017-ig ahhoz, hogy kiókumlálják: hogyan, miként és milyen arányban osztozzanak meg a befutó(nak hitt), elsősorban listás helyeken … együtt, egymás között, alaposan megbizottságolva az egészet.

Ámde az a nagy helyzet, hogy egyáltalán nincs idő. Mert Idő van! Ha már hónapokkal ezelőtt elkezdték volna a melót, akkor is elkéstek vele. A társadalom nyilvánvalóan kiutat keres abból a pöcegödörből, ahová sikeresen bemászott. Ahová 2010-14 között az Ezerharmad belökte. Ahol 2014 áprilisa óta csak növekszik a “lészint”, s mindez (addig és azóta) a Hivatásos Ellenzék asszisztenciájával.

Mert nem csak az asszisztencia, de a kollaboráció is nyilvánvaló. Hiszen mit is csinált a Hivatásos Ellenzék, pontosabban annak Legerősebb Pártja, amikor a Demokrácia és a Köztársaság épülete lángot fogott? Amikor lenyúlták a Manyup-pénzeket? Amikor a Gojostol aláírta a Tákolmányt? Amikor bevezették az új Munkatörvényt? Amikor kiherélték azokat az intézményeket, melyek a “Fékek és Ellensúlyok” szerepét voltak hivatva betölteni? Amikor törvényesítették a választási csalást? Amikor “Budapest-törvényt” oktrojáltak? Amikor elébb belföldi, majd nemzetközi botránnyá dagadt a Korrupció? Netán hangosan tiltakozni kezdtek és kivitték a Jónépet az utcákra? Ugyan dehogy!

Azzal voltak elfoglalva, hogy szokás szerin “megújuljanak” (rövid időn belül nyolcvanhetedjére!), “országrész-gyűléseket” szervezzenek (vidéki nagyvárosok éttermeiben kvaterkázva), pöffeszkedő nyilatkozatokat tegyenek közzé (“Mi vagyunk a legnagyobbak, így mindenkit várunk, aki összefogni akar … velünk … a Zország érdekében.”). Azzal, hogy összemutyizva a Maffiapárttal ne legyen önálló frakciója a kiszakadt Ahibásoknak, azzal, hogy a légből kapott “nagyságukkal” ráerőltessék magukat a “Kormányváltók“-nak átkeresztelt “Összefogásra“. Azzal, hogy igazából ne legyen választási kampány, azzal, hogy a “választások” után se lehessen önálló frakciója se Ahibásnak, se Alibásnak.

Utána meg azzal, hogy részt vegyenek egy már teljesen nyílt választási csalásban (Budapest). Azzal, hogy minél több polgármesteri és képviselői helyet szerezzenek meg (maguknak, leszarva a partnereket!). No meg azzal is, hogy biodíszletként beülve az Országgyűlésnek nevezett bábszínházba, közösen keltsék a demokrácia látszatát a Maffiapárttal … felnyalintva havonta azt az apanázst, melyet Don Vittorio kegyesen kiutaltat nekik (ebben mondjuk közös a bűnük az ahibásokkal és az alibásokkal).

Közben pedig azzal, hogy a lehető legteljesebb mértékben szétverjenek minden antiorbanista, antimaffiás tüntetést, mozgalmat, amit a kétségtelen társadalmi igényt kielégítve civilek, azaz párton kívüliek szerveznek. (A Kossuth téren hónapok óta táborozik már az Ország Gyűlése Mozgalom. Meglátogatta már őket egyetlen “szoci” is? Még csak szóra sem méltatják! … Együtt az “ellenzéki” sajtóval!) Azzal, hogy kinevessék és megsértődjenek azon, hogy az ilyen demonstráción résztvevők valahogy nem kérnek belőlük. Abban ugyan igazuk van (ez meg a “civilek” hibája!), hogy ezek a pártellenes tüntetések kissé megmosolyogtatók. Hiszen a pártokra (pártok által) írt választási “törvény” alapján csakis párttá szerveződve lehet “demokratikus” úton leváltani a Maffiakormányt. Ámde miből gondolják azt, hogy

  1. ezekből az egyelőre diffúz mozgalmakból nem alakulhat ki egy konfúz, rendszerváltó párt, mondjuk az olasz “Olajfa” hazai megfelelőjeként?
  2. egy esetlegesen 2018-ban bekövetkező, félreérthetetlen választói akarat alapján ez a Maffiabanda önként, tehát “demokratikusan” át is adja majd a hatalmat?

Nincs tehát idő, hanem Idő van! Itt már minden dől és borul, minden a romokban hever (lásd itt!). A korrupció már akkorára nőtt, hogy maga a Korrupt Állam sem nagyon látja át a helyzetet (lásd itt!), az eleddig az omertát maximálisan betartó Szervezeten belül pedig beindult a “kibeszélés”, tehát a széthullás (lásd itt!). Ebből pedig semmi más nem következhet, mint egy kvázi-polgárháború, meg az ez után maradó romhalmaz.

Úrrá lenni ezen, azt túlélni pedig csak úgy lehet, ahogyan azt az “Együtt” elnökségi tagja, a “félcivil” Pápa Levente javasolta: mindent rábízni a Civilekre, az antikorrupciós mozgalmakra, velük együtt kiválasztani a hiteles jelölteket! (Lásd a poszt elején megadott Népszabadság-cikk utolsó bekezdését!) Ennek szellemében pedig a legteljesebb mértékben támogatni (a Civileknek is!) Veszprémben a független Kész Zoltánt, no meg találni egy hozzá hasonló, tisztességes, párton kívüli embert Tapolcán is. Ha Veszprém és/vagy Tapolca a Maffia kezében marad, onnantól egyenes az út Orbán számára a Sándor-palotába, a mindenre kiterjesztett jogkörű és kihalásig birtokolható államelnöki funkcióba. Akkor pedig tényleg minden elveszett!

Nincs már idő! Idő van!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


3 hozzászólás on “Idő van!”

  1. Aptyuka szerint:

    Vérrel lehet itt csak mosni, tiszta vérrel.
    Nagyon, nagyon sajnálom.

  2. […] Idő van! → […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s