Megérte?

A hála nem politikai kategória!” – mondotta volt Pozsgay Imre, miután kiderült, hogy avatott kezek gondosan kiretusálták őt a híres Lakiteleki Találkozó egyes fotóiról. Most ugyanezen mondat igazságán tanakodhatnak azok az újságíróknak álcázott sajtómunkások, akiknek Orbán a múlt pénteken “elengedte a kezét”.

Ma reggel azt olvasom, hogy még múlt pénteken összeröffentette az Örökös MiniElnök azon médiák főnökeit, akiknek évtizedes, kitartó munkáinak köszönheti első és második Kétharmadát is. A Vezér közölte velük: mostantól nincs rájuk szüksége, éljenek meg a maguk tehetségéből, a parasztvakítós pártpropaganda ezen túl kizárólag a “közszolgálati” adókon keresztül özönöl a Zemberek kagylófüleibe.

Ez persze már nem újdonság, hiszen az Agyar Nemzet nagyfőnöke, bizonyos Liszkay Gábor szeptemberben egyszer már panaszosan elnyávogta magát: utoljára a Medgyessy-kormány idején kényszerült áremelésre a lap, mert akkoriban volt ennyire kevés nálunk az állami hirdetés. Erre már csak azért is emlékszem élénken, mert ennél nagyobb önleleplezést egy magát “polgári napilapnak” nevező orgánum részéről el sem lehetne képzelni. Hiszen ebből az derült ki: nem az olvasói (orbanista “polgárok”), hanem Mi, Valamennyien tartjuk el őket, ellentétben az általuk rendszeresen “pártlapnak” dehonesztált Népszavával. (Utóbbi kritikában is volt azér’ némi igazságmag, de a Népszava azóta is kitart és megjelenik, hogy a “sajátoldali” párt “elengedte a kezét”!)

Ami az egész ügy tanulsága, az nem más, mint hogy egy írott, avagy elektronikus hírorgánumnak, annak összes újságírójának soha és semmiféle okból (ideológia, pénz) nem érdemes egy bizonyos, konkrétan körülírható és elsősorban magánérdekeket hajkurászó “politikusok” szolgálatába állni! A Sajtó elsődleges feladata a Köz szolgálata objektív hírekkel, alapos háttérelemzésekkel és tényfeltárásokkal. Azaz betölteni azt a bizonyos “Ellenőrző Funkciót“. Akik ettől eltérnek és pártszolgálatba állnak, élhetnek ugyan ideig-órági (évekig, évtizedekig) kellemes anyagi körülmények között, de egyszer eljő az Igazság Órája. Amikor kiderül, hogy immáron haszontalannak nyilváníttattak az/azok részéről, akit/akiket addig híven, a “gerinc” kioperálásával szolgáltak.

Különösen igaz ez az Orbán-rendszerre. Amelyben a Főmaffiózó időnként kilóra vásárol meg gyenge akaratú és pénzéhes embereket, akiket éppen akkor hasznosnak ítél. Osztán, hogy lejárt a “szavatossági idejük”, avagy feltűntek a színen az Újéhesek, a Méggerinctelenebbek a Mégtalpnyalóbbak, rögvest eladja/eldobja őket. Mint egy kifacsart citromot, mint egy kinyomott fogkrémes tubust. És ami most a “jobboldali” sajtóban folyik, az ugyanaz, mint ami már nagyon régóta a Pártban is: az Orbánnal egyidős “öregek” kiszorítva szinte mindenből, a “fiatalok” pedig most egymást marják a posztorbáni időszak hatalommorzsáiért, a még kifosztható közkasszáért.

Megérte? – tenném fel a kérdést ezen most lapátra, avagy “hidegre” tett médiamunkásoktól, de inkább kihagyom a lehetőséget. Ők úgy sem olvassák a “szendamondját” (ha igen, hát akkor sem “értve”), akik meg időnként rákattintanak a blogomra, amúgy is tudják, hogy miről is vagyon itten nagyba’ szó!

Előbbiek vigasztalására azonban leírnám: hálátlanná vált Hűbéruruk sem járt (jár majd) jobban. Őt meg Legújabb Régi Jóbarátja, Vologya cár vágta át a palánkon úgy, hogy csak nyekkent: Viktor Győzövics szembe ment mindennel és mindenkivel, akivel csak lehetett, hogy megszolgálja a Putyin által tett ígéret rajta álló részét, osztán meg … hehehe! … Röhögnék, ha lenne min.

Nem kétlem, hogy ezen Újellenzéki sajtóbarmokat hamarosan a kebelére fogja vonni az antiorbanista (de legfőképpen egzaltát) Társadalom. Én azonban fenntartom magamnak a jogot, hogy hamis macskazenének halljam majd az Orbán-bírálatokat azok szájából, akik eddig az Orbán-bírálókat bírálták és nevezték hazaárulóknak!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

One Comment on “Megérte?”

  1. bonhomme szerint:

    Kedves szendam,
    engem csak egyetlen kérdés kínoz: mi lesz most Bayer Zsolttal?
    Vajon visszaadja az ötös számú bárcát és másnál kezd kurválkodni? 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s