Így urizálnak ők!

Talán mindenki emlékszik még azokra a rendszerváltás-környéki újgazdagokra, akiket azért röhögtünk körbe, mert a lehető legnevetségesebb módon fitogtatták az egyébként ebül szerzett vagyonukat. Nos, ez van ma is. Csak már kormányzati szintre emelve, s immáron kívülről vagyunk körbevigyorogva. … Az egész ország!

Nemrég azért avattuk szentté Pokorni Zoltánt, mert szóvá tette a felkapaszkodott fideszes ficsúrok “urizálását”. Akik ezt tették, sajnos nagyvonalúan megfeledkeztek arról a tényről, hogy a XII. kerületi polgármesternek valójában nem a fitogtatással (pláne nem a jövedelmekkel alá nem támasztható vagyonosodásokkal) volt a baja, hanem azzal, hogy “pont most”. Pont most, amikor ugyi korrupciós vádaskodások érik Agyarország Elitcsapatát. Pont most, amikor tanácsosabb lenne egy kicsit beljebb húzódni a kirakatból, nem pedig az ablaktábla tőszomszédságában falatozással provokálni a kiéhezettek tömegét.

Pokorni szavai a semmibe hulltak. Mert ahhoz, hogy a Bandatagok belássák az ő igazát, némi alapvető intelligenciára, józan észre és ítélőképességre, önkontrollra és jóízlésre lenne szükségük. Amiknek pedig ők nem csak híján vannak, de a fentebb írt szavak jelentéseivel sincsenek tisztában. Ezért osztán Pokorni kapott egy selyemzsinórt a mindebben alaposan érintett Lázártól, a mi lassan (nagyon lassan!) látóvá nyíló szemeinket pedig igyekeztek kiszúrni egy-egy mind hamisabban hangzó hazugsággal. … Ezt követően meg minden ment a megszokott módon. Úgy, ahogyan a hozzá hasonló alakokkal magát körülvevő miniszterelnök szokta: újgazdag rongyrázás, sültparasztos lezserség, tenyérbemászó szemtelenség, átlátszó hazudozás. (Remélem senki nem fogja rám sütni a rasszizmus vádját, ha ezt az egészet úgy minősítem, hogy “Cigánytempó“!)

Újgazdag miniszterelnökünk egyszerűen nem tud viselkedni! Ahogyan a sameszai sem. Először azt olvashattuk, hogy Őfőkegyelmessége – nem bírván úrrá lenni a magamutogatási kényszerén – magánrepülőgéppel kegyeskedett elutazni arra a párizsi tüntetésre, ahol állam- és kormányfők demonstráltak egy olyan ügyért, melyet ő mélyen lenéz (őt meg a kollégái!). Bele is nyilatkozott (lásd előző posztomat!) a Nagymagyar Sötétségbe, hogy ami a francia fővárosban történt (a “Charlie Hebdo“-mészárlás), az valójában az elhibázott európai bevándorlási politika következménye. Ki is akadtak rajta a kultúrállamok sajtóorgánumai rendesen, s úgy is “kezelték” őt, ahogyan egy ilyen “politikus” ott megérdemli. (lásd itt!) Arról meg sajna szó sem esett, hogy ugyancsak ezen a demonstráción hogyan tolta magát szó szerint az előtérbe (ezt meg itt!).

Osztán kiderült az is, hogy ez a magángépes, közpénzes utazgatás némi magánprogrammal is összekötődött. Visszajövet még kiruccant Zürichbe is, hogy részt vehessen a FIFA-gálán, mint a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója (tehát nem mint magyar miniszterelnök!). A sleppben pedig ott virított Csányi Sándor, mint MLSZ-elnök, Mészáros Lőrinc gázszerelő-polgármester-milliárdos, mint a PFLA elnöke, meg még legalább két-három ezekhöz hasonló, közpénzhízlalt figura. Hogy mibe került ez nekünk, a Köznek, azt nem kötötték a nózinkra. Hiszen a Nemzeti Ügyek Kormánya (amely ugyi “együtt a Zemberekkel” és “rendszeresen korrumpálva konzultálva” intézi a Zország ügyeit!), a disznó töke mellől felkapaszkodott újgazdag (a szó szerinti és átvitt értelmében is) “földművesek” szerint: ahhoz nekünk, alattvalóknak semmi közünk.

Később az derül ki, hogy nem csak magánrepcsi volt a “párizsi étlapon”, de magánkonvoj is! Háromezer nyamvadt kilométert utaztatott végig a “stábjával” a Mi Boldogságunk csak azért, mert a csüngő hasát már semmi másba nem tudja betuszkolni, mint a trónszékkel (és talán még kolbászfüstölővel is) felszerelt VW Multivan-ba. És még csak bele sem gondolt, miféle látványt nyújthatott az Élysée-palota udvarán, amikor kikászálódott a mikrobuszból. Azért nem, mert nem is érdekli, hogy kinek mi a véleménye róla. A fontos az, hogy megmutassa országnak-világnak: Ő Az Aki Megteheti! Ámde ha Ő ezt tényleg így érzi, el is hiszi, akkor vajon mi szükség volt arra a szokásos, Havasi Bertalan-féle hazugságra, hogy ez csakis a francia külügy kifejezett óhaja miatt történt?

Mert az is kiderült, hogy ebből egyetlen szó nem igaz! Meg az is, hogy ez már nem az első eset! Sőt, rendszeres! Ráadásul mindahányszor a legalapvetőbb biztonsági előírások, illetve a fogadó állam szempontjaira való tekintet nélkül! Nem is beszélve a magyar országimázsról, ami ezek szerint le van szarva! Mert csakis az a fontos, hogy Ő, az Omni(in)potens minden lehetséges alkalommal bebizonyítsa a közpénzeket zsebükbe tömködő Talpnyalóinak, meg annak az állítólag még mindig 1,8 milliós tábort képező Imádóinak (valamennyien Hozzá hasonlatosak, ez már tuti!), hogy Ki Az Úr A Háznál.

Közbevetve:

Én valamit nem értek ezen a legutóbbi közvéleménykutatáson. Ha a Maffiapárt tavaly áprilisban 2,2 millió szavazatot kapott (jó, ebben benne volt úgy bő százezernyi, külföldről “csinált”!), azóta meg elveszített több mint egymillió támogatót, akkor hogy az ördögbe jön ki az 1,8 millió? … Itt vagy a leves nem egyenes, vagy az asztal ferde!

De ugyanez vonatkozik szinte mindenre, ami Agyarországon belül így, vagy úgy, de valamiféle hivatalként, állami intézményként “működik”. A különböző Kinevezettek, a seggnyaló Csinovnyikok mindenütt azt csinálhatnak, amit csak akarnak – feltéve, ha hűségesek. Matolcsy Gyurcy például tavasz óta szórhatja az állami tulajdonú MNB szerinte “nem közpénznek minősülő”, a saját valutánk tudatos rontásán elért “nyereségét”. Mindezt úgy, hogy nincs mellette az az ellenőrző testület (Felügyelő Bizottság), amely talán a körmére nézhetne. És miért nincs? Mert “okosan” elintézték még 2011-ben, hogy ne is lehessen, ebben pedig alaposan partner az az “ellenzék”, melynek Vityu kán megengedte, hogy parlamenti frakciója legyen.

Nem Orbán volt az egyetlen, akit csak legutóbb is (Párizsban) körberöhögtek, -szörnyülködtek. Hanem minket is, akik még mindig tűrjük/cipeljük a hátunkon azt a szörnyszülött, urizáló, újgazdag, bunkó bandát, melynek Viktor csak a kicsúcsosodása, nemzetközi “védjegye”, emblémája, ikonja!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s