114 Forint

Dicsőséges kormányunk, valamint annak parlamenti siserehada úgy döntött, hogy kilónként 114 forintos környezetterhelési díjat vet ki az egyébként szinte az utolsó morzsájukig újrahasznosítható napelemekre! … “S jutott eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat“.

Tegnap este, a kocsmában ülve (Hol másutt? Hiszen “Kocsmájában él a nemzet!“- mint tuggyuk) rám köszöntött két régi ismerősöm. Miután megrendeltük egymásnak a “szokásost” és letelepedtünk az asztalhoz, hát nem volt még egy perc sem, hogy rátérjünk a “Lényegre”. Azaz a “Szokásosra”, tehát Pártjuk és Kúrmányunk tevékenykedéseinek kibeszélésére.

Ismerős1: Hallottad hírét, hogy ezek az idióták kilónként 114 forintos környezetterhelési díjat róttak ki a napelemekre? … Hát ilyet?! … Látszik, hogy már teljesen elment az eszük! Bezzeg a savas-nehézfémes akkumulátorokra csak 57 forint a tarifa, azaz pontosan a fele!
Én: Igen, olvastam. És ha nem itt élnénk, a futóbolondok által irányított Abszurdisztánban, el is röhögtem volna magamat.
Ismerős2: Amikor ezt olvastam, hirtelen eszembe jutott, hogy ezzel gyakorlatilag kinyírják az Orbánvejkó bizniszét is. Hiszen ő is napelemek és -erőművek telepítésében utazik! Ugye?
Én: Arra az “E-OS” nevű cégre gondolsz, amit ez a Fatolvaj tulajdonol?
I2: Persze. Ez az, ami Orbán Rasi szerint kitermeli azt a pénzt, amivel ők a “saját lábukon” állhatnak, no meg a 15 milliós svájci tandíját.
I1: Megnyugodhatsz, nem kell féltened őket. A Fatolvaj minden bevétele ugyan tényleg ilyesmiből származik, de valamennyi megrendelését állami úton kapta. Ezután is így lesz, csak mi, az adózók (no meg az EU is) egy picivel többet fogunk fizetni érte. … Kilónként 114 forinttal!

Ezek után persze beszéltünk mi még sok mindenről. Például, hogy a “hőre táguló” ingatlannal rendelkező Rogán Tonyó éppen elszámoltatná a kormány ellen tüntető civileket (Mibő’ vagyon az a sok pínz?!). Arról is, hogy ugyanezen Rogán miféle “érdekes” ingatlanbizniszeket zavart le az “Ötkerben“. Osztán arról is, hogy ezek az ügyek valószínűleg azért láttak napvilágot, mert a Tóni ősellensége és riválisa, Hódmezőlázárhely és a Miniszterelnökség (valamint minden EU-pénzek) Örökös Ura, így akarja őt kinyírni, megsemmisíteni, eltávolítani a csüngőhasú “Overlord“-tól.

Osztán visszatértünk az eredeti témához, s fel is merült rögvest a kérdés, hogy igazából mire is köllene környezetterhelési díjat kivetni. Ugyan “… jutott eszünkbe számtalan, szebbnél szebb gondolat“, de a felmerült ötleteket inkább itt és most szavazásra bocsátanám! (Több ötletre is lehet egyszerre szavazni!)

Van ugyan saját véleményem (noná!), de ezzel senkit nem akarok befolyásolni. Akinek esetleg lenne egyéni kezdeményezése, az meg írja le a komment-oldalon!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

PS: Akit érdekel, hogy a Mi Boldogságunk a párizsi tüntetésen hogyan csinált magából “Valakit”, az kattintson erre a linkre! … Tragikomikus! … Nekünk csak egy ilyen “államférfira” telik! … Tényleg?!

Reklámok

One Comment on “114 Forint”

 1. anonymand szerint:

  Kedves szendam!

  Nem értesz te a világból semmit!
  Ki vagy akadva egy fél gombóc fagyi árán.
  És miért?
  Mert nem mérted föl rendesen a helyzetet.
  Bonsai Duce szemére vetik, megjegyzem igaztalanul, hogy csak aktuálpolitikai érdekekből cselekszik, kormánya kapkod, rövidtávú érdekek mentén hoznak intézkedéseket.
  Erre most itt a napnál világosabb cáfolat, amelyet úgy látszik, hogy nem vagytok képesek a helyén kezelni.
  Mennyi is egy napelem átlagos élettartama? 20 év? Netán 30? Mindegy is. Az biztos, hogy nem nevezhető rövid távú befektetésnek, s természetesen a majdani újrahasznosítás is majd csak 20-30 év múlva lesz aktuális.
  És kormány erre már most fölkészül. És törvény erejével fölkészít.
  Te, és többi kritikus pedig nem is látjátok át, hogy mennyi, de mennyi előrelátás húzódik a dolog mögött.
  Sebaj!
  Remélem azért, hogy sikerült fölnyitnom a szemed.

  “Ezek után persze beszéltünk mi még sok mindenről. Például, hogy a “hőre táguló” ingatlannal rendelkező Rogán Tonyó”… – ez az ironikus hangnem egyáltalán nem illik a kísérleti jellegű kezdeményezéshez. Az biztos meg sem fordult a fejedben, hogy egyelőre még csak a volt ötödik kerületi polgármester lakása nyő, de majd ámultok-bámultok, ha (egyéni képviselői indítványra) a Parlamentben megszavazzák, hogy a súlyos deprivációban szenvedők számának nagyarányú növekedésének ellensúlyozására, a népjólét kiterjesztése érdekében kötelezővé teszik.

  …”Rogán Tonyó éppen elszámoltatná a kormány ellen tüntető civileket (Mibő’ vagyon az a sok pínz?!).” – valakinek el köll számoltatni őket. Nem? Hatalmas pénzekről lehet szó. Iszonyú nagy pénzekről. Ha sikerül elszámoltatni őket, ha tényleg megtörténik az államnak járó pénzek behajtása, akkor már semmi szükség nem lesz az ellenzékiek által oly sokat emlegetett NAV-átvilágításra, Vida mikroszkópos önkielégítésére. Talán még az egy számjegyű adó bevezetését is megkönnyítené.

  “Arról is, hogy ugyanezen Rogán miféle “érdekes” ingatlanbizniszeket zavart le az “Ötkerben“” –
  Mindenben csak a rosszat látod, látjátok. Ha kicsit más megközelítésben megvizsgálnád a dolgot, talán más véleményed lenne. Gondolj csak bele, hogy hány embernek, vagy kis (esetleg korábban csak papíron meglevő cégecskének) jelentett ez kitörést a szegénységből!
  A karitatív tevékenység nem sajátítható ki az egyházaknak, bizniszegyházaknak!

  “Osztán arról is, hogy ezek az ügyek valószínűleg azért láttak napvilágot, mert a Tóni ősellensége és riválisa, Hódmezőlázárhely és a Miniszterelnökség (valamint minden EU-pénzek) Örökös Ura, így akarja őt kinyírni, megsemmisíteni, eltávolítani a csüngőhasú “Overlord“-tól.” – rosszindulatú, vitriolba mártott tollal írott megjegyzésed kommentálásra sem méltó.
  Az pedig, hogy Bonsai Duce-t egyszerűen “Overlord” néven emlegeted, nem csak az érintett, de minden IGAZ MAGYAR számára sértő!

  Megjegyzéseimet indulat és harag nélkül írtam, remélem, hogy a tanulságokat le fogod vonni, s a közeljövőben pozitívabb hozzáállást tapasztalhatunk részedről.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s