Baj van!

Nagyon nagy baj van velünk, az úgynevezett magyarokkal. Az még hagyján, hogy egy tisztességes tüntetést sem tudunk már kipréselni magunkból. Még valamilyen szinten az is érthető, hogy képtelenek vagyunk világgá zavarni azt az elvetemült kabinetet, melynek szinte minden tagja régen kiérdemelte már a legsúlyosabb börtönbüntetést. A legfőbb gond ebben a bedilizett országban az, hogy a társadalomnak csak egy elenyésző kisebbsége hajlandó felfogni: minden ami most és itt van, az a saját “terméke”!

Szándékosan nem írtam semmit eddig a január másodikai “MostMi!”-tüntetésről. Részben azért, mert hagytam leülepedni magamban a tapasztaltakat, részben mert hagytam csitulni azt a dühöt, melyet e (bocsánat a szóért!) balfaszkodás okán éreztem. Mert bizony ez az volt!

Mi is a konkrét kifogásom? Nos, Új Péter és Balogh S. Éva után nehéz, sőt fölösleges újat mondani. Ezért osztán maradok a “réginél”: mindennel bajom van! Ennyire pocsékul megszervezni egy nagyon fontos cél elérése érdekében meghirdetett tömegdemonstrációt, ennyire rossz szónokokat a színpadra engedni és ennyire rossz szónoklatokkal a megjelenteket traktálni, már nem a tehetségtelenség/ötlettelenség, hanem inkább a tehetség/ötletesség gyanúját veti fel.

Ámde legyek jóindulatú, s inkább az előbbi feltételezésnél maradjak! Annál, hogy a balfaszkodás volt az oka annak, hogy egyébként tisztességes és jószándékú emberek össze-vissza beszéltek mindenféle katyvaszos hülyeséget arról, hogy pl. “Találjuk ki az új köztársaságot!“. Újat, amikor a régivel sem tudtak mit kezdeni? “Vissza az alkotmányosságot!“, amikor a régit sem tudták megóvni? Ráadásul szerintük ezért a Zemúthuszonötév a hibás, azaz az az “alkotmányosság” és “pártosság” (“pártokrácia”) melyet most a kukába dobnának, mert kétszer is úgymond kitermelte a Maffia kétharmadát.

Bizonyos szempontból van igazuk. Hiszen pont a Zemúthuszonötév alatt tenyésztődött ki az a “pártokrácia”, melynek tagjai, azok többsége nem csak elképesztő tehetségtelenségről tesznek tanúbizonyságot naponta többször is, hanem a mérhetetlenül gőgös korruptságukról is – amit meg valamiféle szenteskedő, ideologizáló szövegbe csomagolnak nekünk és vágják az orcánkba.

Ámde mi is ennek az oka? Maga a Zemúthuszonötév, a kitenyésztődött Pártokrácia? (Ennek folyamatát esztendőkkel ezelőtt három részben leírtam már és úgy gondolom, ma is igazam van!) Az az elképesztően korrupt kormány (élén a “csupán” Második Helyezett Orbánfővel), mely itt ül a nyakunkon, szívja a vérünket, félmegyényi területeket, a komplett Manyup-vagyont (saját megtakarításunk!), az egészségünket, az adóinkat, a járulékainkat, a saját és a gyermekeink jövőjét tömködi a zsebébe, kiszolgáltat minket (a legrosszabb pillanatban) különböző, az egykori Szovjetunióhoz kísértetiesen hasonlatos, obskúrus diktatúrák kényének-kedvének (árulva Magyarország erkölcsi részvényeit pl. a “Bakui Becsületbörzén”) és nem tudunk tőle megszabadulni? Aligha!

A helyzet ugyanis az, hogy ezt az egész Pöcegödröt (amelyben “…a legnagyobb darabok úszkálnak legfelül” – ©Murphy“), melyet ma már csak “Magyarországnak” nevezhetünk és nem “Magyar Köztársaságnak”, azt mi magunk állítottuk elő. Azok is, akik másodikán a színpadon és előtte voltak! Azok is, akik ott sem voltak (miért nem?!). Azok is, akik még ma sem tesznek semmit a saját (meg a gyerekeik, az unokáik, meg az összes leszármazottjaik) jogaiért.

Otthon dühöngünk ezek miatt, de közben azt várjuk, hogy mások süssék ki a pecsenyénket. Hogy mások (egy tüntetés balfék szervezői) adják a szájunkba azokat a mondatokat, melyeket nap-napután ki szoktunk sercinteni magunkból (akár óránként is). Hogy majd “valakik és mások” legyenek kedvesek végre aktivizálni magukat és lemosni rólunk azt a kakit, melyet az általunk “teletermelt” biliből rántottunk önmagunkra. És majd ezek a “valakik és mások” legyenek oly’ kedvesek kitalálni helyettünk, hogy miként lehet megvalósítani azt a jóléti és jogállamot (ott van előttünk egy rakás, lemásolható modell, s csak annyit köllene végre egyszer, ebben a büdös történelmünkben belátni, hogy a “Saját Út” soha nem vezetett SEHOVÁ, … pontosabban IDE!), melyet azért nem lehet, mert csak otthon/a kocsmában ülünk és csak dühöngünk!

Dühöngünk azon, hogy például azon, hogy a fidesznyik Tiffán dupla fizetést húz a mi zsebünkből. Osztán azon, hogy ízléstelen, félmillióba kerülő Gucci-táskát lóbál a kezében A Sehol Nem Alkalmazott, tehát Jövedelem Nélküli Habony. Azon, hogy Rogánnak nem csak hőre táguló ingatlanja van (Lázár Boldinak meg 10 esztendős korára 70 milliós budai lakása), hanem olyan, bűnözőkkel lebonyolított, kerületi ingatlanbizniszei is, melyeknek a töredékéért vezetgették rabszíj(járt)on és tartották a “hűvösön” pl. Hunvaldot. Vagy azon, hogy nem csak a kormányzat mindenféle intézkedése dőlt totális káoszba, de magán a kabineten belül is ez uralkodik. No meg az urizálás. Az, hogy míg az Átlagpedagógusnak fityiszt mutat a Nemzeti Ügyek Kormánya, a saját, huszonötödrangú helyettes segédalállamtitkárának 30 százalékos fizetésemelést ad … a Miénkből! Azoknak, akik olyan “ügyesen” tudták elintézni például ezt a “matricázást” is, melynek hamarost az lesz a vége, hogy díjköteles lesz még a falusi dűlőút is.

Vagy például azt, hogy mivel “Magyarország jobban teljesít!“, hát eltörölték a szociális segélyeket (mármint állami részről), s azokat rátestálták az önkormányzatokra. Azok meg annyi és olyan adót vethetnek ki január elsejétől, amennyit és amilyent akarnak, finanszírozandó pl. a szociális segélyeket. Így valósul meg az “unorthodox szubszidiaritás”, no meg az az “igazságosság”, hogy minél szegényebb egy település, annál több helyi adót köll kivetnie (lásd még: “egykulcsos, arányos és igazságos szja”!).

És EZEKET tűrjük meg a hátunkon! Úgy, hogy EZEK ellen szervezünk a Dühös Embereknek (mert azok, már nagyon azok!) tüntetéseket ÍGY és közben van ugyan valamiféle homályos elképzelésünk a Jövendőről, de egyelőre semmi mással nem tudunk önmagunknak eldicsekedni, csak azzal, hogy a Dühös Emberek egyre csökkenő létszámban, de még mindig kimennek az utcára.

Amíg még lehet. Hiszen Gulyás nertárs épületes törvényjavaslata szerint immáron tüntetni sem lesz majd szabad Nerisztánban. Pontosabban “visszaélés-szerűen” nem, azaz “sátortáborozni” a Kossuth téren. Mint teszi azt majd’ 150 napja az OGYM (“Az Ország Gyűlése Mozgalom“), mellyel nem hogy egyetlen párt sem, de bármelyik “civil” mozgalom sem akar valamilyen furcsa(?) okból kifolyólag “közösködni”. Márpedig ez a Társaság már sokkal többet ért el, mint az összes eddigi: a Hatalombirtokosoknak már annyira csípik a szemeiket, hogy külön “LEX”-et hoznak az “érdekükben”.

Miről is vagyon itten nagyba’ szó?! Arról kedves Köztársaim, Tüntetéseket Szervezőim, hogy Ti/Mi vagyunk betegek, s mindenkivel együtt Én is! Ti/Mi/Én hagyjuk, hogy EZEK még mindig a nyakunkon legyenek, törvénykezhessenek, s minden dühünket pusztán pótcselekvésekkel igyekszünk “kifüstölni” MAGUNKBÓL. Ti tüntetgettek és azon igyekeztek, hogy ne tudja egyetlen párt sem “ellopni” Tőletek az igazából nem is létező “show”-t. Mi csupán négy fal között ordítozunk, ahelyett, hogy már régen a Dunába toltuk volna azt a díszes társaságot, kiket az “országgyűlési képviselő” megtisztelő titulusával ruháztunk fel. (Igen, tudom: törvénybe iktatott választási csalás volt 2014. áprilisában. De akkor is volt 2,2 millió honfitársunk, akik EZEKET megszavazta! A többi, kb. 5,8 millió mégis mi az ördögöt csinált?!) Én meg mit is csinálok? A négy fal közül írogatom a blogposztjaimat, azokat is quasi anoniman (merthogy EZEK pontosan tudják, ki is az a “szendam“, az olyan tuti, mint hogy most ezeket a sorokat én írom!).

Betegek vagyunk tehát mindahányan: Ti/Mi/Én! Beteg társadalomból pedig soha nem fejlődhet ki normális kormányzat és normális ország! … Baj van, nagy baj! … Valami bűzlik, de nem “Dániában”!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


2 hozzászólás on “Baj van!”

  1. dalai bálna szerint:

    Szenda, szerintem is beteg a magyar társadalom, de semmi baj nem volt az operaházi tüntetőkkel. Nehogy már komolyan vedd, amit egy Újpéter ír a zindexen. Az ilyenek nagyképűek, különben meg abból élnek, hogy mindenki mást lefikáznak a saját oldalukon. Talán ettől fontosabbnak érzik magukat.

  2. dalai bálna szerint:

    “1990-ben egy tapasztalatlan csapat vette át a kormányzást, hihetetlenül nehéz időkben.” – írja Balogh S. egy külföldi (!) portálon. Az MDF-FKgP-KDNP koalíció (+ SZDSZ ellenzék) természetes, hogy tapasztalatlan volt, nagyobb baj, hogy h.lye és rosszindulatú is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s