Az esztendő utolsó keddjére …

… pedig a Hócipő idei utolsó kiadásának vezércikkét kínálom fel. Mivel ez online még nem elérhető, így szokás szerint frater Sendamus segítségét kértem. (Azaz, ha elírnék valamit, hát … mea culpa!)

Farkasházy Tivadar:

Beképzelt beteg

Kádárnak mennie kell!” – állt a “Társadalmi szerződés”-ben, amelyet 1987 júniusában fogalmazott meg a demokratikus ellenzék három, emblematikus alakja, Kis János, Solt Ottília és Kőszeg Ferenc. Ezt a mondatot Haraszti Miklós javasolta az első szakasz végére.

Azt, hogy Orbánnak mennie kell, már sokan mondták, januárban Mesterházy az Arénában, de nem megy, az istennek se. Ráadásul nincs is hova.

Miközben már a Népszabadság önmagát megnevezni nem merő docense is futóbolondnak tartja, ráadásul sajnos közveszélyesnek. … Csak egyetlen mondat belőle:

Saját beszédeinek nyilvánvaló hamis pátoszától és a homogenizált, alávetett tömeg látványától és lenézésétől megittasul. Ilyenkor kiszárad a szája izgalmában!”

A betegség, illetve a rá szedett gyógyszerek hatását lásd a címlapon (ill. az alábbi fotón! … szendam), még kétszer ennyi van belőle.

Az eddigi testvérpártjuknak tartott amerikai republikánusok volt elnökjelöltje neofasiszta diktátornak nevezi, aki Putyinnal bújik ágyba, a lengyel olajvezér korábban még odébb ment, de most hagyjuk, hogy mitől sétál az orosz diktátor felemelt farokkal.

Nemrég a Welt am Sonntagnak ment neki Viktor stábja, amiért nem nyomtatták ki egész Európát megújító gondolatait, azóta Putyin kisöccsének nevezték, a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem amerikanisztikatanára, egy volt diplomata, az Orbán-rezsim retorikáját pedig a Ceausescu-rendszer végnapjaihoz hasonlította.

Hol vagyunk még tőle, egy biztos, magára valamit is adó amerikai stand up-os már ki nem hagyja a műsorából, hiszen a neve immáron abszolut poén, szövegkörnyezetbe sem kell rakni, mint a Napsugár fiúk szerint a K betűs szavakat a krumplitól a kelkáposztáig, vagy az átkos végén a pártot, a KISZ-t, a szakszervezetet. Sőt, eddig kushadó magyar kollégáik is kezdik kapkodni a lábikráját. Goodfriend ügyvivő pedig apró részletekben csinál hülyét belőle, egyúttal jogi továbbképzésben részesítve.

A kommunikációs végnapok lassan elérkeznek, hiszen már a főlakájnak számító Rubovszky nagypapa unokája is sírógörcsöt kap Habony Árpi legújabb 50 milliárdos, 90 év alatt lebonyolítható ötletétől, hogy 12 évesen nyilvánosan pisiljen a teljes magyar tinédzsertársadalommal, továbbá az újságírókkal és a politikusokkal.

A felmérések szerint szerint immáron a médialavina által betemetett kétmillió Orbán-hívő fele is kezd kikecmeregni a folyamatos kormányzati szóözön alól, nem minősíteném a vallásos révületben naponta Orbánért imádkozókat, mivel nem vágyom Kertész Ákos után Kanadába, de Kádárnak is százezrek tapsoltak 1957. május elsején a Hősök terén, s Sztálin halálakor is igaz könnyeket sírtak nem kevesen. Bayer Zsolt meg vásároljon a CBA-ban, s ha lerobban szlovák rendszámú kocsija, és nincs sehol egy F-16-os, hogy felvegye, illetve felvigye, akkor stoppoljon, hátha a bolt elől elviszi a gazda Porschéja.

Szóval nem az a baj, hogy a lé mások nevén van, főleg Lajosén, bizonyíthatatlan, ráadásul Polt Péter nemhogy haláláig tölti be posztját, de egy bármikor benyújtható egy módosító indítvány révén még a koporsóból is irányíthatja majd az ügyészséget, amit szellemidézés keretében fognak megtudni slapajai.

Orbánt külföldre száműzni pedig lehetetlen, Rákóczi mehetett Rodostóba, a szultán még egy viszonylag elfogadható lakosztályt is berendezett neki, ahol Szekfű Gyula szerint tartalék fejedelemként éldegélt, hátha a franciák nekimennek a Habsburgoknak, s az oszmán visszatéréshez a hátukban jól jön egy kis általa vezényelt csetepaté.

De Orbánt még Türkménbasi utóda, vagy az azeri Alijev-dinasztia sem fogadja be, mert lételeme a harc és még ott is elkezdene kavarni, nem beszélve Putyinról, akinek szintén nem hiányzik, hogy Kamcsatkában fülkeforradalmat robbantson ki, még jó, ha csak elköt egy hajót, mint Benyovszky és megpróbálja rábaszélni magát Madagaszkárra.

Ezért bátran kimondom: ORBÁNNAK MARADNIA KELL! Ám mivel már a környezetének is egyre nagyobb teher és férfi létére nehezen dughatják be apácaként a karmeliták kolostorába, hiába tapétázzák ki neki az egész Várat százmilliárdért, L. Simon költő szavai szerint mindannyiunk örömére.

Hacsak nem mond le férfiasságáról, de ezt még Goodfriendnek sem tanácsolta. Ezért mondják neki azt, hogy mától Felcsút a főváros, s onnan ki ne tegye a lábát, mert a CIA kétezer ügynököt Vida Ildikó képére klónozott és máshonnan azonnal elrabolják. Itt viszont Hajdú dandártábornok követő emberfogással megvédi, a boldog országjövőt biztosító pátenseit pedig Szíjjártó Péter veszi át, aki a Pancholó Arénában tart napi 24 órás ügyeletet.

Ha netán ki kell mennie a klotyóra a tisztántartásával megbízott államtitkárával, addig személyesen gázszerelője, Mészáros Lőrinc vigyáz rá. A pátenssel pedig Semjén Zyolt lóhalálában körbeszáguld, másik kezében egy véres kardot tartva, hiszen a belháború egy pillanatra sem lankadhat, hol az M0-st kell megadóztatni, hol az internetet, persze nem igazából, csak egy kamuvideón, nehogy elfelejtse megnyalni a szája szélét izgalmában.

Az NB.I. szombaton pedig elszórakoztatja azzal a pár száz tússzal, akik a megnyitás óta oda járnak szenvedni, csak vasárnap zárják be a házába. Sőt, olimpiát is rendezhet, amire másikat nem is hívunk, hogy minden aranyat a magyarok nyerjenek, mint Isten kiválasztott népe, amint ezt Balog csúcsminsztertől is tudjuk.

Ám mivel a felcsúti stadion két oldala is Fő utca, ami elég snassz, a háza előtt elmenőt átkeresztelik Lipótmezei útra, a Bécsi út se Bécsig tart, de arra vezet.

A szerencsétlen Felcsút pedig kap néhány új ABC-t, mert a legutolsót Fock Jenő idején építették.

Akár lehet CBA is.

*

Fantasztikusan jót tudnék röhögni, ha ez egy amolyan farkasházys, kissé abszurd kabarétréfa lenne. … De NEM AZ!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


One Comment on “Az esztendő utolsó keddjére …”

  1. bonhomme szerint:

    Hüpp, hüpp…
    Disznóság! Egy kicsit nem érek rá és mindent megírnak előlem!
    Ráadásul prózában, ami sokkal könnyebb (?).


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s