Ma(fla)ffiózók

Hogy mekkora hülyék, idióták irányítják ezt az országot, arról mi sem tanúskodik hívebben, mint az a két hír, melyet tegnap és ma olvastam a Népszabadság online oldalán. … “Maflaffiózók Uralma!” – nem tudom másként minősíteni!

Azt írja ma a nol.hu, hogy ha valamilyen előre nem látható (nem a lópikulát!) oknál fogva Putyinisztán mégis kiszállna a Paks 2.-ből, akkor az egész beruházásból nem lesz semmi! A “kormányzati forrás” szerint ugyanis az atomerőmű bővítéséhez senki nem ajánlott fel olyan nagyvonalú finanszírozást (10 mlrd. €), mint a “Rossatom“, ráadásul “kitűnő, a piacinál jóval kedvezőbb” feltételekkel (folyamatosan emelkedő kamatozás, 3,9 százalékról 4,9-re, két évtizeden át!). Ráadásul Paks már eleve orosz technológiára épül, így semmi értelme ott egy másikat meghonosítani. Igaz, hogy az Illetékesek korábban – a “Déli Áramlat” dugába dőlése után – még eljátszadoztak egy esetleges francia részvétellel, de ma már “…magyar európai parlamenti képviselők és kormányközeli források is” határozottan állítják: “Vagy az oroszok, vagy senki!“. (És akkor mi a pacipénisz lesz a mi “Energiafüggetlenségünkkel” bazkikáim? … He?!)

Hogy kik ezek a “források”, azt nem tudom. De mivel a Népszabadság újságírója, a fentebbi cikket is jegyző Csuhaj Ildikó már nem egyszer volt ezen “kormányzati források” (értsd: a Maffiapárt!) egyfajta üzenetrögzítője, körülbelül annyira veszem komolyan “értesüléseit”, mint amikor azt írta: a média-portfolio átadásával véget érhet a Simicska-Orbán belháború, s erre a Közgépes oligarcha rá fog bólintani. (Ez a cikk lényegében “Békeüzenet” volt a Mi Lajosunknak. Ámde mivel ezt ő nem fogadta el, a “háború” ma is “zavartalanul zajlik”!)

Az “értesülés” lényege tehát inkább az, hogy a Legfőbb Maflaffiózó megkezdte kényszerű kihátrálását abból a Paks-Projektből, annak kiszikkadt medencéjéből, melybe még idén januárban ugrott fejest. Abból a Megállapodásból, melyet úgy szavaztatott meg idomított majmaival (plusbonus: Jobbik!), hogy a Végtelenségen túl nyúló határidővel titkosíttatta azt A Lényeget, amit osztán Legújabb Régi Jóbarátunk kormányzata (az Aláírás után) indiszkrét módon rögvest nyilvánosságra is hozott a saját honlapján. (Igaz, csak egy napig volt olvasható, de pont elegendő ahhoz, hogy a slon.ru című orosz honlapon megjelenjék egy olyan kommentár, melyet Don Vittorio, azaz Viktor Győzövics számára nem volt különösebben hízelgő: “Orbán a második Lukasenka!“)

Ámde a mafla Főmaffiózónk szeme előtt semmi más nem lebegett (lásd még: “politikusi horizont” és “államfői vízió“!), mint a Pakstum 4000 milliárdjából ellopható 20 százalék (kb. 800 mlrd. forint!), meg az ezt “fedező” (a lengyel PKN-Orlen vezérigazgatója szerint pedig inkább “oralizáló“), krőzusi(nak hitt) orosz olaj- és gázárbevételek. Ennek alapján pedig komolyan elhitte, némi hitszegés (EU, USA) árán akkora bevételhez juttathatja A Családot (tehát és legfőként önmagát), mellyel függetlenítheti magát és … khm … Rendszerét a “haldokló Nyugat” anyagi forrásaitól, s még a dédunokáját is beiskoláztathatja abba az évi 20 millió forintot felemésztő svájci intézménybe, ahol mostanság Tiborczné szerzi az “ismereteit”! (Pedig ugyi a magyar szakképzés lesz állítólag a Világ Élvonala! … A Legújabb Agyament Elképzelések szerint!)

Közben azonban “lábon lőttük magunkat“. Pontosabban ágyékon az állítólag abszolute hatástalan USA/EU szankciókkal magát Putyinisztánt. Mer’ az ugyi a Maflák szerint elképzelhetetlen, hogy “egy ekkora ország“, amelyik “ekkora gazdasági növekedéseket” produkál (Példakép, bár “nem feltétlenül demokrácia“), hirtelen ne tudjon kifizetni pár rongyos eurómilliárdot! … Hát nem tud, s erről először A Mi Tökéletességünk mindössze a sajtóból értesülhetett: “annyi” a “Déli Áramlatnak”, melynek EU-tilalmas megépítése érdekében a Kétharmad még egy “ravasz” törvényt is hozott november elején! Ahogyan arról is, hogy a Lábon Lövés valahogy mégsem úgy történt, mint ahogyan a mai napig is nagyhangú Kreml-tulajdonosok állítják! Szakértőjük szerint ugyanis ez csupán egy “átmeneti állapot”, s mivel ők gondoskodtak már az EU konszenzusának megbontásáról, hát nem lesz komolyabb baj! (Gondolom ezt az újabb leleplezést Viktor Győzövics hálásan köszönte Vlagyimir Vlagyimirovicsnak, s még azt sem hányta a szemére, hogy “barátként” egyfajta “műveleti területnek” nyilvánította “a magyar kormány saját országát“!)

*

A nol.hu tegnapi cikke pedig arról szólt, hogy az államadósságok kezelésével Orbánilag megbízott Töröcskei István, az öntehetségénél fogva dugába döntött Széchenyi Bank állami felszámolása mögött államilag támogatott “személyiségeket” vél felfedezni!

A fentebb említettnél sokkal pitiánerebb Maflaffiózó egyszerűen nem is érti, hogy mi a Jóisten az Orbán a baja az állami Jegybanknak, az ő szinte tökéletesen működő, de általa maximum csak tulajdonosként “nemfelügyelt” bankjával. Hiszen már kezdetben is olyan jól alakult minden: a T&T Kft. nevű saját cége átvette a csőd szélén billegő bankot még 2009-ben.

Ámde jött egy törvénymódosítás, ami alávágott az üzleti tervüknek. Ezt ő, mint “kormányhoz közel álló és nemzeti elkötelezettségű” üzletember, már rögtön egyfajta “bizalomvesztésnek” értékelte. Ehhöz képest mégis ő lett 2011-ben az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója.

Innentől kezdve pedigcsak mint többségi tulajdonos” maradt bent a banknál, ami számára nem biztosított “rálátást a működésre”. Bár az Igazgatóság tagjai maradtak a feleségén kívül “más, hozzá közel álló üzletemberek“, de 2013-tól, mikor is az állam 3 milliárd forintos tőkeemeléssel 49 százalékos tulajdonossá vált, annak emberei is bent ülhettek a Döntéshozók között (míg ő, mint állami hivatalnok és Tulajdonos pedig kívül rekedt! … ajvéh!).

És itt kezdődtek szerinte a gondok! Valamilyen oknál fogva (nem is érti, miért?!) összekülönbözött Matolcsy Györggyel, Spéder Zoltánnal és talán még Simicska Lajossal is (holott utóbbival való “üzleti kapcsolata” még a kinevezése esztendejében megszűnt!). Csakis ennek köszönhető szerinte, hogy az egyébként ígéretes bankját most egyszeriben lapátra tette az MNB, amelyik egyébként nemrégiben még a “Növekedési Hitelprogram“-ból is adott neki 1,1 milliárdot … amit osztán ő, illetve az általa tulajdonolt, de működésére rálátás nélküli pénzintézete rögvest átpasszolta a híres/hírhedt Princz Gábor “sárgacsekk-leolvasó” gépeire.

Pedig milyen szép jövendője lett vóna ennek a pénzintézetnek. Hiszen ő, mint “rálátás nélküli” Főtulajdonos, a néminemű államadósság-kezelések közötti szabadidejében (mások bezzeg wellnesselni járnak, meg Új-Zélandra rólingsztónzolni) orosz és ír befektetőkkel is tárgyalt eme maximálisan “nemzeti”, sőt “agrárbank” érdekében. Ehhöz képest most őt, a nemzetileg elkötelezettet rugdossa a Nemzeti Bank, s ha most bedől az egész, hát a Nemzeti Állam is futhat a 3 milliárdja után (azok a Betétesek, akik meg nem voltak az MNB által két napig! engedélyezett “Elitben”, most 7 milliárdot “tudhatnak” az “Adósságkezelő” államilag kisegített magánbankjában!)

Töröcskei azon dinoszauruszok egyik utolsó példánya, aki még a Gengszerváltás előtt alapozta meg karrierjét azzal, hogy kitűnő kapcsolatokat épített ki. Elébb Boros Imrével, az MNB “Devizaműveletek Főosztályát” vezető, egyébként ex-harihármas, jegybanki Pártitkárral, kivel mai napig is üzleti kapcsolatban vagyon. Osztán ezt tovább “turbózta” azzal, hogy jó orral megszimmantotta a Következő Állampárt (Vezetőjének) seggelukát (Újabb vicc a Neten: “L.(uk a pop)Simon” – © “neonbagi“), s onnantól az egyik “nemzetileg elkötelezett, jobboldali” vállalkozóvá vált. … No meg az ÁAK vezérigazgatója, meg egy olyan “bank” főtulajdonosa, melyet az állam és a Jegybank segített ki összesen 4,1 milliárddal a főtulajdonosi “tehetségből”. … Ehhöz képest most még ő kiabál, s az eleddigi – hozzá hasonlóan “tehetséges” – Támogatói pedig még “reagálnak” is rá! … Újabb közmilliárdok elköltésével, csakhogy Töröcskeinek fel ne törje a seggét a felelősség! … No meg a szájacskájára rakott “zárt” a “menekülési ösztön”!

Mert “Kibeszélni” ebből a Polgári Körből nem nagyon szabad. Lehetni lehet ugyan, de akkor a Patkányképű kimereszti rágcsálófogait és belemar a Kibeszélőbe … ott, ahol éri, elküldvén  a “Selyemzsinórt“!

Ugye, hogy milyen Tökéletes Országban élünk. Itten még a Maffiózók is csak ilyen Maflák! … Nem is beszélve a Választókról!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s