És még csodálkoznak?!

Tegnap pártjaink és politikusaink (az úgynevezett “országgyűlési képviselők”) jelentős többsége néhány gombnyomással bebizonyította, tevékenységüket nem a lutheránus tisztesség, hanem a bizantikus/ázsiai korrupció, nem a puritanizmus, hanem az urizálás, nem a plebejusság, hanem provinciális csekonicsizmus, a döbrögiség, az egészen gusztustalan pitiánerség jellemzi. Ezek után pedig még pont ők csodálkoznak azon, hogy a szárnyikat bontogató, magukat egyelőre még “civileknek” nevező mozgalmak, illetve azok támogatói legszívesebben a kukába dobnák valamennyiüket?

Tegnap százharmincegy elvetemült, haszonleső rendszerszolga nyomta meg az “igen” gombot arra a förmedvényre, melyet hivatalosan a “2015. évi Költségvetési Törvény“-nek neveznek. Hogy ennek mi is a lényege, azt az eseményeket és az elemzéseket nyomon követő Köztársaim pontosan tudják: a nyomorban, az (ellátatlan) betegségekben és lassan már a tudatlanságban is fetrengő ország, a “Nemzeti Ügyek Kormánya“, illetve az azt támogató egybites biodroidok (avagy ha tetszik: gombnyomogató, idomított majmok) jóvoltából még kevesebbet fog költeni a szociális, az egészségügyi és az oktatási szférára. Mindezt úgy, hogy közben tovább emelkednek az adók (az átlagmagyar 2010-hez képest már harmadával több sarcot fizet! – lásd még: Az Adócsökkentés Kormánya!), no meg újabb 4 milliárddal bővül a “Stadion-büdzsé“!

Miközben a majmok a Házban a gombokat nyomogatták, pár házzal arrébb, a rendkívül “sajátosan működő”, s ezért immáron nemzetközi közröhej tárgyát képező KüKüM-ben (“Külgazdasági és Külügyminisztérium“) az egyik teremfocista ösmét a szőnyeg szélére állította (lásd itt!) Legújabb Közellenségünket, M. A. Goodfriendet, az USA budapesti nagykövetségének ügyvivőjét. Az ok: Sarah Sewall, az Egyesült Államok külügyminisztériumának egyik “államtitkára” a minap kijelentette, hogy az amerikai érdekeket sértő, elburjánzott korrupció visszaszorítása érdekében a Kelet- és Közép-Európában működő nagykövetségek “akciótervek összeállításán dolgoznak“. A minisztérium nem kifejezetten gólerős, de vadiúj csapatának megítélése szerint azonban “az ilyen kijelentések alkalmasak arra, hogy súlyos aggodalmakat okozzanak szuverén országokban“. Hogy pontosan miért is ez az aggodalom egy olyan országban, ahol a miniszterelnöki kijelentés szerint “zéró tolerancia van a korrupcióval kapcsolatban“, az nem derült ki. A magyarázat, valószínűleg a “szuverén” kifejezésben lehet, ami jelen esetben kb. azt jelentheti: “Az számít korrupciónak, amit mi – szuverén módon – annak minősítünk!“.

Miközben Mr. Goodfriend a szőnyeg szélén állva hallgatta a fúztálos mezét öltönyre cserélt “külügyér” korholását, a Házban, a pavlovi reflexek szerint működő majmócák szorgosan nyomogatták az “igen” gombot. Többek között az USA (nagykövetsége) által (is) már esztendőkkel korábban kifogásolt “Trafikmutyi2.0-ás változatának megszavazása érdekében, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy a jövőben a pártmutyista trafiknyikek csakis egyetlen, megyei “dohánytermék-elosztótól” vásárolhatnak, ami pedig vagy állami cég lesz, vagy nem (nem az lesz!) aszerint, hogy a Kegyes Kormány majd miként dönt a maga “józan belátása” szerint.

Ez a nettó korrupciós törvény, mint forró kés a lágy vajon, át is ment a Szavazógépen annak ellenére, hogy az így tönkre menő nagykereskedők alkalmazottjai kellő méretű demonstrációval tiltakoztak ellene. No meg némi csokoládéosztással is. Ámde ez sem a Kétharmadot, sem pedig az Orbánfőt nem akadályozta meg abban, hogy a piaccal együtt a csokit is felfalja. (Először nem értettem, mi az ördögért lett ez a “törvény” is kétharmados. Osztán rájöttem: hogy ezért is Agyurcsány legyen Ahibás!)

Miközben a Szocipárt Gyurcsányt agyalta a fentebbi törvény megszavazása okán, ugyanezen “ellenzéki”(!) frakció zokszó és csuklás nélkül szavazta be önmagát (no meg a “képviselőtársakat” is) a kiterjesztett autópályadíj-fizetés alóli mentességbe. Persze nem egyedül. Voltak ottan jobbikosok, lömpikések, meg egyebek is (kivéve Agyurcsányahibást, meg néhány “függetlent”). Igaz, ez még csak ma lesz (mutyi/budi)tető alá hozva, s az is igaz, hogy a Szocik előre kijelentették, nem fognak erre rábólintani, ámde a helyzet az, hogy tegnap ezt lényegében már megtették. Hiszen megszavazták a Házszabálytól való eltérést, tehát azt, hogy egyetlen nap alatt történjen meg az általános és a részletes vita, valamint azt a jogi hungaricumot is, hogy ehhöz a javaslathoz senki és semmiféle módosító indítványt be nem terjeszthet! (Mint Mátyás király “okos lánya”: jöttem is, meg nem is, hoztam is meg nem is … és még is jöttem, no meg hoztam is! Ugyi?!)

No ez az, amiért ezt a posztot írni kezdtem. Ez az, ami annyira jellemző a mai, Hivatásos Ellenzékre (is)! Pont azt csinálják, mint “tegnap” és pont úgy. Ugyanaz a provinciális csekonicsság, döbrögiség és urizálás, amit a Maiak művelnek most … “bővített kiadásban”, velük együtt! Anno kórusban a Fidesszel “küldték el” a saját miniszterelnöküket, lévén az végre legalizált útra akarta terelni a Pártfinanszírozást, mely minden akkori és mai Mocsár melegágya volt. Anno nyilvánosan utálta egymást A Két Nagy Párt, de ma is összeszavaz, ha a Juttatásokról, avagy a Mentességekről vagyon szó!

Közben pedig mélyen kussolnak. Úgy a nagyobban Nagyjobbik (15%-os népszerűség), mint a kisebben Nagybalabbik (12%) arról, hogy mondjuk Matolcsy “Intézete” alig több, mint másfél esztendő semmittevése és bő 3 milliárd forint elköltése után “jogutód”, no meg felelős nélkül megszűnik. Hogy ugyanezen Matolcsy milliárdokat szór el a hülye alapítványaira (s amikor megkérdezik ennek okát tőle, még ő van felháborodva közölvén: a devizaspekulációkból befolyt “nyereség” elköltését firtatni a Jegybank függetlenségének megkérdőjelezése!), no meg alig 23 milliót egy luxus autóra! Nem is beszélve arról, hogy nem hallottam/láttam/olvastam egyiküket sem tiltakozni az ellen, hogy az úgynevezett “Látványsportágak” állami támogatására költendő milliárdok felhasználását egy “okos” törvénnyel kivették a “közérdekből megismerhető adatok” köréből.

És még ők csodálkoznak? Azon, hogy a Köz pénzéből fizetett, de funkcióját ellátni nem képes/hajlandó Hivatásos Ellenzék hiánypótlásaként/alternatívájaként létre jövő, szárnyaikat éppen most próbálgató, magukat még “civileknek” nevező mozgalmak szónokai azokon a kormányellenes tüntetéseken, melyeket az Ellenzéknek köllött vóna megrendeznie, olyanokat mondanak, hogy kukába az összes párttal, meg a “Zemúthuszonötévvel“?! … Logikus az értetlenkedésük! Pláne ezek után. Nemde?!

Hát nem!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s