Így újultok Ti!(?)

Pártértekezletet, egyfajta “kibeszélő show”-tartott szombaton a Legnagyobb Ellenzéki Izé, azaz a Magyar Szocialista Párt. A Főnökség jól kibeszélte magát, meghirdették a legújabb Megújulást azt, hogy mostantól olyan hitelesen baloldaliak lesznek, hogy ihaj, kezdeményezték a közvetlen elnökválasztásra vonatkozó népszavazást, néhány fideszes “vívmány” megőrzését, a néppel való közvetlen kapcsolatfelvételt, majd sürgősen bevonultak egy megújulási intézetbe programolni, no meg megújulni. … Közben pedig az Idő, meg az Események szépen elhaladnak mellettük.

Még októberben, az üzemszerűen elhasalt önkormányzati választások után döntött úgy az MSZP elnöksége, hogy Karácsony előtt egy pártértekezletet tartanak, melyen a tagság kibeszélheti magából az eddig elért kudarcok okozta feszültségeket. Néhányan ezt komolyan is vették, s olyan vitairatok (lásd itt!) születtek meg, melyeket akár a Habony Művek is meg tudott volna fogalmazni egy különösen kreatív és ihletett napján.

Bár ezt a kitételt a hivatásos pártcsinovnyikok az olyan véleményekre biggyesztették rá, mint például Steiner Pálé, aki a Belvárosi Szervezet nevében a büdös francba küldte el a komplett Vezetőséget (őt meg Botka ugyanoda!), negyedvonalbeli senkiknek nevezve az országgyűlési frakcióban ücsörgő képviselőket, de a magam véleménye szerint ez inkább vonatkozik a pártelnökileg végül megfogalmazott “Célok“-ra.

Ezekkel valahogy nem sok kedvem van foglalkozni, lévén csakis a szokásos frázisokat hangoztatják. Azt például, hogy “vissza kell térni a baloldali értékek” eleddig hanyagolt képviseletéhez (lásd még: “Gyurcsányahibás“, mint mindig!), s ezért pedig bocsika mindenkitől (a “Szocialista Platform” – igen kérem, a szocialista párton belül létezik szocialista platform is, vezetője pedig a Zsurki Vodkagyáros! – értékes javaslata). Avagy azt például, hogy nincs szükség új mozgalom megalapítására, mert “az MSZP, mint ‘brand’ továbbra is jó“, s bár lehet, hogy “a szegfű tetves, de akkor permetezni és nem irtani köll” (Gőgös Zoltán elnökhelyettes fantasztikusan találó hasonlata). Nem is beszélve arról, hogy mostantól olyan, de olyan felkészülés lesz a 2018-as választásokra, amit a szem nem látott még, s ennek legfőbb eleme a Lakner Zoltán politológus vezette “Társadalmi Párbeszéd Projektintézet“, melynek feladata az lesz, hogy 2017-re megalkossa azt új “Társadalmi Szerződést“, mely a párt ajánlata lesz a 2018-ban az urnákhoz vándorló választók számára.

Ha egyetlen szóval köllene összefoglalnom a lényegében elmaradt emeszpés “kibeszélő show”-n elhangzottakat, akkor csakis a fenti “animgif” jut az eszembe. Hogy miért, azt vélelmem szerint senki olyannak nem köll részletesen elmagyaráznom, aki olvassa posztjaimat és nem csak azzal a bűzlő mocsárral van tisztában, melyet “Magyar Közéletnek/Politikának” nevezünk, hanem az MSZP jelenlegi “lényegvalóságával” is. Aki azonban nem tartozik ezen körbe, annak csupán annyit szeretnék leírni (egyfajta magyarázat gyanánt), hogy nem kifejezetten tartom gusztusosnak, ha egy olyan pártelnök kezdi elsiratni a négymillió magyar nincstelen (az ő megfogalmazása szerint: “létválságban lévők“) sorsát, aki érdi lakosként esztendőkön keresztül nyalintotta fel csuklás és zokszó nélkül a lakhatási támogatását a Nyíregyházára bejelentett lakcíme okán. Osztán azzal sem vagyok kibékülve, ha Botka László (aki tudomásom szerint egyébként feddhetetlen!) azzal hasonlítgatja össze a saját pártját a jelenleg kormányzó Maffiabandával, hogy a “Zemútnyócév” sokkal kevésbé volt korrupt, mint a “Zemútnégyév“. Ez ugyanis engem arra a gusztustalan “számháborúra” emlékeztet, amikor a Nácik a mérleg két serpenyőjébe teszik a Hitler és a Sztálin által legyártott hullahegyeket, s azon örömködnek, hogy (szerintük) a Zsugásvilié a nehezebb! Egyetlen vélt, avagy valós származása/politikai meggyőződése miatt legyilkolt ember is pont eggyel több az elfogadhatónál, s egyetlen eltűrt mutyi/korrupció is pont eggyel több a kelleténél!

Ámde ezt a posztot nem ezek kifejtése okán kezdtem megírni! Hanem azon két, orbitálisan tökéletlen javaslat miatt, melyek a Pártértekezleten tegnap nem csak elhangzottak, de kivitelezendő politikai cselekvési tervként lettek meghirdetve. Közülük az egyik a Köztársasági Elnök közvetlen megválasztására irányuló népszavazás kezdeményezése (az egyébként értékes Lendvai Ildikó, meg a méltán leszerepelt Szekeres Imre vezette “Deák Ferenc Kör” javaslata). Túl azon, hogy ezt a “patront” egyszer már eldurrantották (1991) és akkor sem jött be, nem csak az ötlettelenségről tanúskodik, de a parasztvakítási szándékról is. Egy magára valamit adó pártpolitikusnak egyszerűen kötelező tudnia, hogy ma Magyarországon bármiről is népszavazást tartani lehetetlen, így ilyesmivel kecsegtetni a Jónépet felelőtlenség! Értem én, hogy mi van a szándék mögött: megakadályozni, hogy Don Vittorio a kibővített jogkörű elnöki székbe mentse ki magát a romok alól. Ámde ki mondta, hogy Vityu kán meg fogja várni Áder mandátumának leteltét? Amilyen ütemben omlik össze a NER (meg az elmeállapot Vezértől Fullajtárig bezárólag), erre akár már jövőre is sor kerülhet! Akkor meg kitörölhetik a Kezdeményezésükkel az ánuszrózsáikat! Nemde?!

De ez csupán az “Akcióterv” egyik, még viszonylag elfogadható eleme. Olyan, amit akár bocsánatos bűnként is felfoghatunk. Ám volt itten még egy másik is, amit nem tudok másként definiálni, mint a “szocialista konzervativizmus” egyik eklatáns és tébolyult példáját!

Harangozó Gábor, szocialista országgyűlési képviselő szerint ugyanis pártjának egyik legnagyobb hibája, hogy “minden eddigi, reformjellegű intézkedést élből elutasított“. A frakciótag szerint ugyanis a NER-Maffia hozott néhány olyan törvényt is, melyet (lévén és gondolom, a “társadalom igazságérzetével” találkozván) nem hogy elvetni, hanem egyenesen megőrizni kéne. Ilyen “vívmány” szerinte a bankokra kivetett extraadó, amellyel a jelenlegi kormány mindössze megcsapolta azokat az extraprofitokat, melyeket a pénzintézetek saját ügyfeleikről (a “Zemberekről“) húzott le.

No ehhöz már nincs mit hozzá tennem. Legfeljebb csak annyit, ebből a szempontból egyetértek Steiner Pál beszólásával, miszerint a szocialista országgyűlési frakcióban csupa negyedvonalbéli senki ül!

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: Miközben a szocik projektintézetelnek és a közvéleménykutatások adatai alapján azt hiszik, nekik áll a zászló, az Idő és az Események szépen elballagnak mellettük. A Civilek ugyanis pont azt teszik, amit nekik köllött vóna!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


3 hozzászólás on “Így újultok Ti!(?)”

 1. Dancza István szerint:

  1991-ben még arról sem engedték szavazni a népet,hogyan válasszunk magunknak elnököt.
  A parlamentben eldöntötték,hogy majd ők választanak. Maguk közül,maguknak valót…nekünk….!….demokrácia….

 2. anonymand szerint:

  Kedves legális harcostárs!

  Nem köllene ilyen visszafogottan véleményezned.
  Ne legyél prűd!

  …”Legnagyobb Ellenzéki Izé”… – nyugodtan kimondhatod, leírhatod: a legnagyobb, önmagát ellenzékinek tartó, f@szok gyülekezete, s mint ilyenek, nyugodtan el is mehetnek a p@csába.
  Testületileg.
  Is.
  Egyenként.
  Is.

  Ne bízzál Istenben, ellenben tartsd szárazon a puskaport!

  Harcostársi üdvözlettel:
  én

 3. […] alapján viszont nem értem, miért pazarolja “mannáit” egy rendszerszolga párt kamuintézetének vezetésére. A Valódi Ellenzéknek, például a Kossuth téren, meg az Országnak sokkal nagyobb szüksége […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s