McCain visszalőtt!

Előző posztomban leírtam, hogy John McCain, arizonai republikánus szenátor, minő precíz pontossággal határozta meg úgy a magyar társadalom pillanatnyi helyzetét, mint az orbanista Maffiapártállam tevékenységének jellemzőjét. Fel is röffent erre a közpénzen hízott Konda, s betöltvén a propaganda-nehézágyút, rádurrantották azt az amerikai politikusra. … McCain azonban most visszalőtt!

Az előzmények közismertek. Kedden John McCain, republikánus szenátor a magyar társadalom helyzetéről és a budapesti kormány tevékenységéről azt mondta, hogy “… most itt van egy nemzet (magyar), mely a küszöbén áll annak, hogy feladja függetlenségét egy olyan, neofasiszta diktátornak, aki ágyba bújt Vlagyimír Putyinnal …“.

Nem is maradt el a maffiapárti reakció. Elébb Kovács, külügyi kormányszóvivő nyilatkozta azt, hogy bár a “neofasiszta diktátor” kitétel az ő olvasatában Putyinra vonatkozott (ezt McCain sajtósa később cáfolta!), de ennek ellenére azzal fenyegetőzött, hogy haladéktalanul fel fogják venni a kapcsolatot a Szenátor stábjával. Hogy ez megtörtént-e, nem tudjuk, tény azonban, hogy az illetékes “Szaktárca” (“Ministry of Futsal” – hivatalosan: “Külgazdasági és Külügyminisztérium“, avagy “KüKüM“) rögvest a színe elé idéztette az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjét, a “hírhedt” A. Goodfriendet, magyarázatot követelvén a Szenátor kijelentéseire, melyeket a Tárcabirtokos Karrierdiplomata, az “Apukámtólkaptam” villa Tulajdonosa “sajtóhíreszteléseken alapuló”, tehát tényeket nélkülöző véleménynek, illetve a magyar kormány, valamint az azt idén, szavazataikkal már háromszor is megerősítő “magyar polgárok” iránti tiszteletlenségnek minősített. A követelőzésbe beszállt az ugyancsak az Orbánbika tőgyetején felnevelkedett Gulyás Gergely nertárs (ez az a szemtelen ifjonc, aki a parlament törvényelőkészítő szuperbizottságának elnöke!), aki meg egyenesen bocsánatkérést vár a Szenátortól.

McCain azonban nem csinálta össze magát a felháborodottan röfögő, közpénzen hízlalt, korrupt Disznófalka morcosan összeráncolt szemöldökétől, s bocsánatkérés helyett kiadta az alábbi Közleményt (ide linkelném az eredeti, angol nyelvű dokumentumot, természetesen csakis azért, hogy Kovács szóvivő ezt is félre tudja majd fordítani!):

“Amióta 2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök hatalomra jutott Magyarországon, azóta antidemokratikus változásokat eszközöltek az alkotmányban, korlátozták a magyar bíróságok függetlenségét, civil szervezeteknél razziáztak és indítottak ellenük eljárásokat, korlátozták a sajtószabadságot, és még sorolhatnám. Ezek az intézkedések veszélyeztetik az intézmények függetlenségét, és azokat a fékeket és ellensúlyokat, amelyek a demokratikus kormányzáshoz szükségesek. Ezért mélyen aggódom a demokratikus normák magyarországi gyengülése miatt.

Ezeket az aggodalmaimat sokan mások is osztják. A Velencei Bizottság egy 2013-as jelentésében az áll, hogy Orbán Viktor alkotmánymódosítása fenyegeti a demokráciát és a jogállamiságot Magyarországon. Megállapítják, hogy az új alkotmány egyes paragrafusai ellenkeznek az alapvető jogokkal és az európai normákkal, és ahhoz vezethetnek, hogy roncsolják az Európa Tanács mindhárom alapvetését: a hatalmi ágak megosztását, az emberi jogok védelmét és a jogállamiságot.

Az EBESZ és a Committee to Protect Journalists (újságírók jogait védő nemzetközi szervezet) elítélték a magyar médiatörvényt, mert félelmet kelt és öncenzúrára kényszerít, még azután is, hogy fontos módosítások történtek a törvényben az Európai Bizottság panaszai nyomán. Dunja Matovic, az EBESZ sajtószabadságügyi megbízottja szerint a magyar médiatörvény módosítása csak erősítette a meglévő aggodalmakat, amelyek szerint korlátozzák a kormánnyal kritikus véleményeket.

Az Európai Központi Bank többször is felhívta rá a figyelmet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a saját jegybankjának függetlenségét veszélyezteti. Arra kérték, hogy tartsa tiszteletben a a monetáris politikáról döntő szakemberek függetlenségét, és elítélte a kormány kísérleteit, amikor elbocsátással fenyegették a Nemzeti Bank olyan alkalmazottait, akik nem értettek egyet a kormány politikájával.

És csak az elmúlt hónapban hat magyar állampolgárt tiltottak ki az Egyesült Államokból korrupciós ügyek gyanúja miatt. Az amerikai ügyvivő, Andre Goodfriend figyelmeztetésnek nevezte a kitiltásokat, hogy a magyar kormány lépjen vissza a demokratikus értékeket fenyegető intézkedéseiből. A [figyelmeztetésre] azért volt szükség, mert nagyon elkeserítő, negatív folyamatok indultak el Magyarországon, gyengült a jogállam, támadások érték a civil szervezeteket, és nincs átláthatóság.

Nem egyszerűen elégtelen, de veszélyes is az olyan demokrácia, ahol nem működik a jogállam, a hatalmi ágak szétválasztása, és nem biztosítják a gazdaság, civil szféra és vallás szabadságát. Ez a hatalommal való visszaéléshez, etnikai feszültségekhez, a gazdaság korlátozásához és a szabadságjogok gyengüléséhez vezet. Pontosan azokhoz a dolgokhoz, amik Orbán Viktor miniszterelnök hatalomra kerülése óta tetten érhetőek Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök azzal próbálta megmagyarázni tetteit, hogy ő egy új modell szerint szervezett, “illiberális demokráciát” épít, de ez a vízió megtagadja azokat az értékeket, amikre az Európai Uniót és a NATO-t alapozták. Ezek a szövetségek nemcsak a demokráciát tekintik alapértéknek, hanem a jogállamot, az egyén jogainak védelmét, és az alapvető szabadságjogokat is. A szövetségek minden tagjának vallania kell ezeket az értékeket.” (via: 444.hu)

***

Aminek most tanúi lehetünk, például ebben a hónapok óta tartó “amerikázásban” is, nem más, mint Az Összeomlás folyamata! Don Vittorionak ugyan még van Hatalma és Befolyása, de a Vezetést már kiejtette az egyébként mindent görcsösen szorongató markából. Ezt pedig átvették tőle azok a Kisstílű Senkik (emblematikus példányuk a Miniszterelnökséget vezető miniszter!), kiknek “horizontja” legfeljebb a magánpacsenyéjük sütögetéséig terjed ki, de fogalmuk nincs arról, hogyan lehet ezt a most még fennálló lehetőséget meg is őrizni. Kapkodnak, rögtönöznek, mint a vakká vert bokszoló ütnek minden irányba. No meg markolnak, bele mindenbe (már a Nincsbe is!), az így szerzett “javakat” pedig a nyiszlett mellükhöz szorítva menekülnek a Kétharmados Kotorékjukba! … A reájuk immáron nyíltan vadászó, nagytermetű és hatalmas fogakkal “felszerelt”, alaposan felbosszantott (külföldi) pitbullok elől. No meg lábukat kapkodják a bokáik körül acsarkodó, belföldi tacskók miatt.

Köztársaim! Kövessük nyomon minél szorosabban, s dokumentáljuk a lehető legpontosabban A Bukás stációit! Mindezt azért, hogy ha majd a Posztorbáni Korszak néhány esztendei “demokratikus kísérlete” után az ország ismét visszacsüccsen a bizantikus, félázsiai, csúcsnacionalista korrupció megszokott mocsarába, képesek legyünk pontos előrejelzésekkel szolgálni a követő évtized “várható időjárásáról”. Mindezt azoknak a Vakoknak/Süketeknek, Önsorsrontó Balfékeknek kiket összefoglaló néven úgy illetünk, hogy “A Magyar Választópolgár“.

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

12 hozzászólás on “McCain visszalőtt!”

 1. bonhomme szerint:

  Kedves szendam!

  Apróbb kiegészítések az egyébként remek cikkhez:

  A “Karrierdiplomata” kifejezés olyasvalakire vonatkozik, aki kimondottan erre a pályára készült, ez irányban folytatta tanulmányait, ergo profinak tekinthető, de minimum igen tehetséges kezdőnek.
  Mindez a mi Zselés Cövek barátunkra nem passzol: ő szimplán karrierista és csak nagy jóindulattal nevezhető diplomatának.

  Továbbfejlesztve az “Apukámtólkaptam” villa nevet, én inkább úgy aposztrofálnám, hogy “Apukámtól kapta-lak”.

  Kovács, külügyi kormányszóvivő titulusából méltatlanul kimaradt a korábbi tevékenysége, a miniszterelnöki mellékhelyiség szappannal való ellátottságának ellenőrzése.
  Szóval kormányszó- és szappanvivő (esetleg angolosan “kormánysoapvivő”)

  Köztársi üdvözlettel: bonhomme

 2. Sal szerint:

  Ez most jo erosre sikeredett! Posztorbani korszak, hm.. Izlelgetem a gondolatot…

 3. skulo szerint:

  Te tiszta vak vagy . Mek káin véres forradalmat akar . Vannak bőven jelek és nem tudom hogy szánt szándékkal hogyan vagy képes ilyen gusztustalanságra ( pl itt egy : http://www.hir24.hu/kulfold/2014/12/03/egy-kinai-lap-szerint-kijev-utan-budapest-az-amerikaiak-celpontja/ ) az amikat szolgálod ? Vért akarsz látni? Ki lesz orbán helyett ? qrcsány? bajnai? Meg sem fordul a fejedben hogy vajon kik maradnak életben? Ha összejön ez az amerikai szarkeverés akkor sokak szerint kell majd egy új politikai elit, néhány új moszados meg CIA-s is. Tagadhatatlan hogy lenne MAGYAR áldozat is. NE állj be a sorba és NE told ezt a szekeret mert nem biztos hogy jól sül el. Demokratikusan kell harcolni a demokráciáért még akkor is ha az ellen övön alul üt. ( ezt úgyis csak Te látod mert demokratikusan törölsz, ez egy “baráti” tanács)

  • bonhomme szerint:

   Szinte minden állításoddal vitába lehet szállni:
   1. Honnan veszed, hogy NcCain forradalmat akar? Megírta a kurucinfo? bemondta a M1?
   A szenátor karakánul nevén nevezte a gyereket: neofasiszta diktátorunk van, ha nem tűnt volna fel idáig. És szégyenszemre mi vagyunk az Unió első fasiszta állama, mivel a demokratikus Alkotmányunk le lett cserélve erre a senki által nem kért, csak úgy egy iPadon összetaknyolt, és a biodroidok által megszavazott faszkAlaptörvényre. Meg a többi dolog végett, amit az Orbán-maffia művel immár 4 éve az országgal.
   2. Mi ebben a cikkben a gusztustakan? Borzolja a jobboldalira húrozott idegeidet?
   3. Kijev a z amcsik célpontja volt? Akkor elkúrták és nem kicsit: Nagyon.
   4. Aki objektív cikket ír, mindjárt az amikat szolgálja? Ez a tipikus fideSS-es agyrém.
   5. Ki beszélt itt vérről? Lásd 4. pont.
   6. Orbán helyett bárki, akár még mérsékelt, emberszabású fideSS-nyik is, de inkább demokrata.
   7. Gyurcsány egy karizmatikus vezető, nem véletlen szarják össze mág mindig magukat a neve hallatán a fideSS-nyikek.
   8. Bajnai egy technokrata: az ő kormánya pályára állította az országot abban a 10 hónapban. Még a csuti pszichopata is dicsérte 2010-ben. 2012-ben már tőle is fostak.
   9. amerikai szarkeverés? Túl sokat olvasol jobboldali szennyportálokat, lásd még 1. és 4. pont.
   10. Új politikai eleit mindentől függetlenül kell, ill. a pártoknak meg kell újulniuk, fel kell számolni ezt a gusztustalan pártpéztárnoki rendszert, és így tovább.
   11. a moszados CIA-s agymenésedből ítélve inkább masszív, agymosott jobbikos vagy.
   12. szendam egy elkötelezett demokrata, nem áll be semmilyen sorba, és nem tolja senkinek a szekerét. Ő egy ember, aki gondolkodik, (már ha tudod, mi az), akinek rend van a fejében, és akinek objektív, jól megindokolható véleménye van Újabb ismeretlen fogalom számodra)
   13. Demokratikusan harcolunk a demokráciáért, már aug. 8-a óta a Kossuth téren, lásg az OGYM linkjét minden szendam-poszt végén.
   14. Ha el lettéll fogadva itt az oldalon, a posztod automatikusan megjelenik, nemcsak szendam látja. Ez sem tűnt még fel hónapok óta?

   Amúgy miféle kurva álomvilágban élsz? Gyere már le az anyagról, és nézz körül tiszta fejjel!

  • bonhomme szerint:

   Ezt meg csak úgy: lásd mit mond egy kiábrándult fideSS-es.
   http://varanus.blog.hu/2014/12/06/tobbet_loptok_mint_negy_eve_ez_lesz_a_fidesz_veszte

 4. bonhomme szerint:

  Kedves szendam!
  Netszerte terjed az alábbi szemét, gondolom, “skulo” is ettől indult be:

 5. bonhomme szerint:

  Na, úgy látom, le van tiltva, ezek szerint már találkoztál a kanadai magyar levelével 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s