ABwehr

Abwehr“, azaz “Elhárítás” – ezt a funkciót tölti be immáron esztendők óta az a Testület, melynek elvileg az lenne a feladata, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel elhárítsa a Demokráciát, a Társadalmat érő, a törvényhozói és végrehajtói hatalom felől érkező, (alap)jogcsorbító támadásokat. A jelenlegi Alkotmánybíróság azonban ezt éppen fordítva teszi bizonyos, “sajátosan” megfogalmazott “elvek” alapján, melyek egyik képviselője tegnap kapta meg a tucat esztendőre szóló Harminc Ezüstjét!

Régóta tudható volt már, hogy ha az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökének lejár a mandátuma, helyét a 2007-ben fideszes javaslatra megválasztott Lenkovics Barnabás foglalhatja el. Ez a “vonat” tegnap menetrend szerint “Csarnok elsőre” meg is érkezett: 132 igenlő szavazattal jövő februártól az egykori (szintén Fidesz által kinevezett – 2001.) ombudsman öltheti magára tizenkét esztendőn át az AB elnökének gúnyáját. (… de akár tovább is!)

“Székfoglaló” beszédében Lenkovics kijelentette, az AB vezetését “az alapjogok és az alkotmányosság védelme“(!) miatt vállalta el, s egyfajta “próbaidőnek” tekinti a hivatalba lépése után elkövetkezendő hónapokat úgy a maga, mint a Testület, de legfőképpen “a politika” részéről. Véleménye szerint ugyanis elérkezett az ideje annak, hogy ez “A Politika” végre feloldja az AB jogköreit korlátozó intézkedéseket. No persze nem mindegyiket, mert azér’ azt ő is tudja (avagy szeretné tudni?), hogy kinek mekkora a “farka”. Így például adóügyekben szerinte sem szükséges beleszólási jogot adni a Taláros Testületnek, ráadásul azt sem tekintené bizalmatlanságnak, ha egyes dolgokban az általa elnökölendő Grémium mindössze csak “ajánlások”, “vélemények”, illetve “alternatív megoldások” megfogalmazásával élhetne. De ezekről majd “mindenkivel” konzultálni fog.

A “mindenki” pedig azt jelenti, hogy az Ellenzékkel is! Ő ugyanis az az AB-elnök, aki már a jelöltté válásakor is szeretett volna bemutatkozó látogatást tenni a nemkormánypárti frakcióknál, megismertetni őket az elképzeléseivel. El akarta kerülni ugyanis azt a “korábban többször előfordult, méltatlan és megalázó” helyzetet, hogy egyes AB-jelöltek időnként nem kapták meg a “szükséges támogatást“. Sajnálja ugyan, hogy ez végül nem sikerült (csak a lömpikés Schifferrel tudott “nagyon jó beszélgetést” összehozni), de a parlamenti szavazás aránya (a leadott! voksok bő 90! százaléka) szerinte örömteli siker, annak ellenére, hogy “a politika természetét és jelenlegi helyzetet ismerve” nem erre számított.

Hagyjuk most a Lenkovics-féle önigazoló/önmagyarázó beszédet, s lássunk neki az “élve boncolás“-nak! Mert biza’ van mit feltárnia ennek az “eljárásnak”! Azt például, hogy mire számíthatunk tőle, azaz hogy kinek a “farka” fogja majd csóválni a (lenkovics)kutyát?! (Nem hiszem, hogy újdonságokat fogok leírni, avagy hogy mindezeken bárki meglepődne majd.)

Egyes, korabeli vélemények szerint, az Orbán-féle Maffiapárt által kezdetben csak jelöltként, később pedig hatalmi szóval az AB-ba beerőltetett “bírák” közül messze Lenkovics az, aki a legnagyobb felkészültséggel és szaktudással rendelkezik (tanulságos nacionálék itt!). Ő ugyanis legalább jogász (nem úgy, mint Stumpf István), tényleg ért az alkotmányjoghoz (nem úgy, mint Varga Zs. András, Szívós Mária, Szalay Péter, Salamon László, Juhász Imre – ő a 2006-os Puccskísérlet aktív tetteseit védelmező “Civil Jogász Bizottság” alapító tagja! – , Dienes-Oehm Egon, Balsai István) és soha nem volt alkotmányellenesnek minősült törvények országgyűlési kezdeményezője (nem úgy, mint az “alkotmányjogász” Pokol Béla).

Kilencen tehát a Tizenötből! Így osztán nem is csoda, hogy a “Felhozatalból” Lenkovics volt az egyetlen olyan maffiapárti elnökjelölt, akivel nem annyira lóg ki a Diktatúra szőrösen bűzlő lólába az aranymedálos talár alól, mint bármelyik másikkal! (Ezér’ köllene tegnap óta úgymond “örülnünk”?! Annak, hogy a sok Penészes Narancs-bálából a Legkevésbé Büdöset sikerült kiválasztania a korrupt diktatórizmustól Bűzlő Trágyahegynek?!)

Lenkovics “az alapjogok és az alkotmányosság védelme” okán vállalta el az elnökjelöltséget? Lássuk csak, miben nyilvánult meg eleddig ezen igyekezete! Mivel az én fejem sem “káptalan”, ráadásul posztot írok és nem százoldalas vádiratot, csak a következőek jutnak az eszembe. Miszerint Lenkovics úgy vélte, hogy semmi baj nincsen azzal,

 • hogy a Hatalom önkénye, a Kétharmaddal simán megvonta a szavazati jogok egyenlőségét elébb az országgyűlési, majd az önkormányzati választásokra vonatkozó törvények “meghekkelésével” (a választói akarat legkirívóbb megcsúfolása a Budapest-törvény volt, mely ellen Barnabásnak a legkisebb kifogása sem támadt … sőt!)
 • hogy a Hatalom önkénye, a Kétharmaddal simán megvonatta a polgároktól a magántulajdonuk fölötti autonóm rendelkezésük jogát (Manyup-pénzektől kezdve a “nemzetgazdaságilag kiemelten fontos” beruházásokkal kapcsolatos, tehát ugyanúgy önkényes ingatlankisajátításokkal bezárva), amelynek “szabályait” egyszerű kormányrendeletekben írhatja elő az, aki ebben a legfőképpen érdekelt, mindezt pedig jogorvoslati lehetőség nélkül!
 • hogy ugyanilyen módszerekkel ugyanezen Hatalom önkényesen szabhassa meg polgárainak vallásgyakorláshoz fűződő jogait azzal, hogy bizonyos egyházakat “bevettnek”, avagy “azon kívülinek” minősít … még akkor is, ha ezt egy nemzetközi bíróság jogtalannak ítélt!
 • hogy egyetlen szava nem volt ahhoz, hogy ugyanezen hatalmi Önkény a saját jogásztársait (bírák) kényszertette minden létező törvény, szerződés és jogelv ellenére nyugdíjba!
 • hogy csakis egyetértő szava volt a visszamenőleges törvénykezés (ugyancsak tiltott) gyakorlatával kapcsolatban!
 • hogy szerinte nincsen azzal semmi baj, hogy a Hatalom törvényben rögzíti a bírósági ítéletet és ráadásul még a “vádlottat” kényszeríti az ártatlansága bizonyítására (lásd: a “fair” bankok “elszámoltatása”!)
 • hogy a polgár kötelező befizetéseit a Hatalom járulék helyett adóvá minősítse át, így kikerülhesse a nyugdíjfizetési kötelezettségét!
 • hogy olyan Alaptörvényt oktrojáljon mindenkire (bárki megkérdezése nélkül!), melyben csakis a polgárok kötelezettségei vagyonnak rögzítve az Állammal szemben, míg a “vicaverza” úgy hangzik, hogy “törekszik rá”! (Plusbonus: Barnabás szerint azzal sincsen semmi baj, hogy Orbanisztánban gyakorlatilag már semmiről nem lehet népszavazást tartani?! … Csak arról, amit a viktorbarnabások akarnak!)

Hát mit lehet mondani egy ILYEN alkotmánybíróról, aki jövő februártól nem hogy tag lehet még mindig, de akár (ha a mostani és általa kiszolgált hatalom még bírja legalább tizenhárom esztendőig) huszonnégy esztendőn át Elnök is!? Mit lehet mondani Lenkovics Barnabásról, aki most itt valamiféle Felkent és Elit Társaságnak próbálja beállítani azt a Testületet (fidesznyikek és nemfidesznyikek egyaránt), amelyik zokszó nélkül tűrte az Oda Nem Valóak beválasztatását (lásd a fentebbi “névshow“-rt!), a jogkörök megvonását? Arról a Leendő Elnökről, aki most a hátsólábaira ágaskodva, farokcsóválva próbál pitizni az általa/általuk ellenőrizendő Hatalomnál a Jogosultság egy hangyányi visszanyeréséért, megüzenve és biztosítván ugyanezt arról, hogy “élni ezekkel igazából nem akarunk/nánk”, csak legyen mán’ egy fügefalevél a kilógó, hatalomelkötelezett, illetve annak disznóságait tétlenül elnéző, szőrös “micsodánk” előtt!

Lenkovics azt mondta, hogy őt igazából megnyugtatta az a többség, amivel az Országgyűlés őt az AB elnökévé megválasztotta, bár zavarta, hogy az ellenzék pártjai (kivéve a Lömpikéket) nem voltak hajlandóak vele egy előzetes bemutatkozásra szóba állni. Micsoda farizeusság! Hiszen Lenkovics pontosan tudta, hogy neki semmiféle ellenzéki támogatásra szüksége nincs, ami pedig a “bemutatkozást” illeti, hát azt már megtette esztendőkkel korábban és többször is (lásd a fentebbi “ítéleteit”!).

Ugyancsak Lenkovics volt az, aki korábban kijelentette: egyáltalán nem tartja fontosnak a hatalmi ágak szétválasztását, illetve vallja, hogy ezeknek nem korlátozniuk köll egymást, hanem együttműködniük! … Hogy is mondta anno a Nemzet Gojostola: “Nem fékje, hanem motorja akarok lenni” NERisztánnak!

Egy újabb schmittpált sikerült a teljesen elszemtelenedett Maffiakétharmadnak az egyébként is kiherélt Alkotmánybíróság élére állítani! … Gratulálok! … Mindnyájunknak!

… és ezt …

szendamondja!

 A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

P.S.: Vajon mit fog mondani ez a Lenkovics néhány esztendő múlva, amikor megbukott, pontosabban belebukott, a NER a maga önvalójába (“saját dugájába”)? Tán csak nem azt, hogy:

 1. “Parancsra cselekedtem”?
 2. “Lemerülve kibekkeltem őket”?
 3. (közben pedig) “Belülről bomlasztottam.”?

Na neeee! … Persze az ILYENtől ez is kitelik! … és ezt is szendamondja!

 

Reklámok

One Comment on “ABwehr”

 1. anonymand szerint:

  Legmélyebben tisztelt szendam!

  Nem értek egyet veled.
  “Egy újabb schmittpált sikerült a teljesen elszemtelenedett Maffiakétharmadnak az egyébként is kiherélt Alkotmánybíróság élére állítani!” – nem fedi ugyanis a valóságot.
  Drága jó politikailag néhai álamelnökünkkel ellentétben Lenkovics doktorija ügyében még a gyanúja sem merült föl, hogy plágiummal szerezte volna.
  Ráadásul ismeri anyanyelvének helyesírási szabályait, sőt, mi több, készségszinten használja is.
  A legnagyobb tisztelettel kérlek, hogy ennek az alaknak a nevét ne szennyezd tovább!
  Máriaországamutyisztán olyan elnököt kap személyében az Alkotmánybíróság élére, amilyet megérdemel (2*2/3).

  Tisztelettel:
  anonymand, illegális NERetlen


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s