Elképesztő!

Aki szorosan nyomon követi az orbanisztáni eseményeket, minden egyes stációnál azt hiszi, hogy ennél már nincs lejjebb. Osztán rendszeresen kiderül, hogy az a mocsár, melyet erősen túlzó eufemizmussal “magyar közélet”-nek nevezünk, feneketlen!

Tegnap kiderült, hogy a Rogán-féle ötödik kerületi önkormányzat még 2011-ben mélyen a piaci ár alatt adott el egy 212 négyzetméteres üzlethelyiséget. Az említett esztendő tavaszán ugyanis az egykori “Mednyánszky Terem” megüresedett, mivel a korábbi “lakó” (a “Képcsarnok“) nem volt hajlandó kifizetni az önkormányzat által szerinte irreálisan magasra emelt bérleti díjat. Rögvest akadt azonban új bérlő a Class Immo Kft. “személyében”, amely azonnal be is jelentette a vételi szándékát. A biznisz még ugyanazon esztendő novemberében nyélbe is üttetett: a kft. összesen 54,2 millió forintért (azaz négyzetméterenként 247 ezer forint leperkálása ellenében) birtokon belülre került.

Ugyancsak tegnap reagált a cikkre az érintett önkormányzat is. A sajtóreferens által kiadott közlemény szerint semmiféle törvénytelenség nem történt, lévén egy helyi rendelet minden bérlő számára lehetővé teszi, hogy a megállapított piaci ár 70 százalékán megvásárolhassa bérleményét. Igen ám, de a szakértői vélemény szerint egy ilyen üzlethelyiség piaci ára abban a kerületben négyzetméterenként 600 ezer forint körül alakul. Ha tehát a vételi szándékkal jelentkező bérlő igénybe is veheti a rendeletben foglalt 30 százalékos kedvezményt, még akkor is közel 90 milliót köllött volna fizetnie! Ehhöz képest a szintén megszólaló Rogán Antal (az egykori polgármester) azt állította, hogy 2012-ben neki is feltűnt az “értékaránytalanság”, le is folytatott egy belső vizsgálatot, s bár az törvénytelenséget valóban nem állapított meg, a bizniszt levezénylő jegyzőt “bizalomvesztés” okán menesztette.

A mutyi orrfacsaró bűzét azonban ennyivel sem sikerült elfedni. Ugyancsak hozzáértők szerint ugyanis az adás-vétel a szokásoshoz képest feltűnően rapid módon, mindössze fél esztendő alatt zajlott le. Ez pedig felveti azt a gyanút, hogy a Kerület korábban azért srófolta fel a bérleti díjat, hogy ezzel kiszekírozza a Képcsarnokot, s helyet teremtsen a Class Immo Kft-nek. Az pedig igaz ugyan, hogy Rogán kirúgta a jegyzőt, de helyére azt a Sélley Zoltánt rakta, aki a kerületi vagyonkezelő vezérigazgatójaként személyesen készítette elő és hagyta jóvá az inkriminált ügyletet.

Ezen kívül erősen bűzlik még maga a Vevő is. A nevezett kft. ugyanis Pápa Marianne tulajdona, aki pedig nem más, mint a “hírhedt” Portik Tamás élettársa. Utóbbi két ügyben került a sajtó reflektorfényébe. Először is ő az, aki Pisztrás József … khm … “vállalkozó” 1996-ban történt meggyilkolásának ügyében mint felbújtó, első fokon 11 év fegyházbüntetést kapott. Másrészt ő az a “maffiózó”, akit a korabeli, fideszes konteó szerint Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc “titokminisztere”, Laborcz Sándor NBH-főigazgatón keresztül azzal “bízott meg”, hogy mint egyfajta agent provocateur, “hírbe hozza” az Orbánpárt egyes vezető személyiségeit. (Később persze kiderült, hogy a dolog pont fordítva történt: Portik jelentkezett be Laborcznál azzal, hogy bizonyos ellenszolgáltatás – mondjuk vádalku? – ellenében átadja azon információit, melyek a lehető legrosszabb fényben tűnteik fel a Maffiapárt legfőbb potentátjait.)

Ez volt az a pont, ahol elszakadt a Maffiaállampárt “cérnája”. Mivel A Főnök éppen Dél-Koreában haknizik (és sértegeti vendéglátóit a szokásos bunkóságaival – lásd előző posztomat itt!), Habony Árpád kommunikációs főzseni pedig csak az Isten tudja merre kószál, az így Ész és Értelem nélkül maradt Országgyűlési Frakció betöltötte a figyelemelterelős/karaktergyilkolászós propaganda-nehézágyút, s azt az alábbi Közlemény nyilvánosságra hozatalával el is sütötte:

“Cím: A Gyurcsány-kormány volt az, amely hatalma megtartása érdekében szövetkezett Portikkal
A Gyurcsány-kormány minden erkölcsi, jogállami és demokratikus határt átlépett hatalma megtartása érdekében, képes volt az alvilággal is lepaktálni. A Gyurcsány-kormányok idején a titkosszolgálatokat – akár az alvilággal karöltve is – politikai célokra használták. Gyurcsány titokminisztere, Szilvásy György maga volt az, aki megbízta Portik Tamást, hogy járasson le vezető fideszes politikusokat – köztük Rogán Antalt is. Szilvásy György tökéletesen tisztában volt azzal, ki Portik Tamás, hiszen titokminiszterként pontosan ez volt a dolga.
Ma ugyanazok és ugyanazokkal a módszerekkel próbálkoznak, de a magyar emberek idén háromszor is világosan kinyilvánították, hogy nem kérnek a hiteltelen, bukott maffiabaloldalból. Portik Tamás mint az alvilág feje a Gyurcsány-kormány idején büntetlenséget élvezett, a polgári kabinet volt az, amely büntetőeljárást indított ellene.
Aláírás: Fidesz-frakció”

Kétségtelen, hogy ez a szózagyvalék sokkal összeszedettebb, mint a Maffiaállampárt ügyvezető alelnökének híres fémkupakos nyilatkozata, de koránt sem olyan jól kivitelezett, mint az ugyancsak Kósa Lajos által prezentált rólingsztónszos/újzélandos Magyarázat (ld.: itt!). Ámde felvet néhány megkerülhetetlen kérdést is! Azt például, hogy:

 • Mit érdemel az a politikai párt, amelyik már annyira sem tiszteli a saját választóit, hogy a fentinél legalább egy hangyányival hihetőbb, konteorista Közleménnyel álljon elő?
 • Mit érdemel az a Hivatásos Ellenzék, amely mellett egy velejéig korrupt Kormánypárt bő négy esztendő alatt nem csak azt csinálhatott, amit akart, nem csak megnyerhette az összes választást (jó, “lejtett a pálya”, de talán akkor legalább ordítani köllött vóna és nem elhitetni mindenkivel, hogy “Van Esély“!), de már annyira ellustulhatott/elpofátlanadhatott, hogy ilyen (és ehhöz hasonló) Nyilatkozatokat tehessen közzé, mindenféle érdemi következmény nélkül?

Ha ép erkölcsű Társadalomban, tehát egy normális Országban élnénk, nem lenne szükség még arra se, hogy ilyen kérdéseket akár csak megfogalmazzunk is, lévén se ilyen Közlemények, se ilyen Kormánypárt, sem pedig ilyen Hivatásos Ellenzék nem is létez(het)ne. Ámde mivel Mi Itt vagyunk, Ahol, a még gondolkodni képesek, azaz az egyre elmagányosodóbb Demokraták nem tehetnek mást, mint hogy fejüket ingatva ismételten megállapítsák: “Elképesztő!“.

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

4 hozzászólás on “Elképesztő!”

 1. anonymand szerint:

  Kedves szendam!

  Most már teljességgel bebizonyosodott, hogy rosszindulatú vagy.
  Sajnálatos (mint az 1956.10. havi események).
  Mindenhol korrupciót, mutyit gyanítasz.
  És közben végig se gondolod, hogy állításaid szöges ellentétben állnak Mutyisztán rögvalóságával.
  Az köztudott tény, hogy korrupció általában a hatalom közelében, a hatalmat bitorlók által lehetséges. Úgy általában. Hiszen elég egy önkormányzatra, vagy csak annak építési osztályára gondolni, hogy egy építési engedély, vagy egy bontási határozat kiadása miként is zajlik. A hatalom bitorlói (még ha jelen esetben kis hatalomról van is szó) a kedvező, avagy kedvezőtlen elbírálásért tehetik kockára egzisztenciájukat, becsületüket. Mert ha a megfelelő szervek, hatóságok rájönnek, kiderítik, akkor a zigazságszolgáltatás a törvény teljes súlyával és erejével sújt(ana) le úgy a megvesztegetőre (pl.), mint a (még ha nem is oly nagy) hatalommal visszaélőkre (pl.).
  Az elmúlt négy-négy és fél év alatt találkoztál-é ilyen esettel?
  Ha igen, akkor csak igen-igen kis halról hallhattál, olvashattál, amely eltévedt a sűrű hínárosban.
  Én nagyhalról (amolyan igazán nagyról) csak és kizárólag a zemútnyócév kapcsán hallottam.
  Mit mutat ez?
  Hogy te tévedsz.
  Hogy Máriamutyisztán talán a világ legkorrupciómentesebb országa.

  Te tévedsz, lásd be!
  Ott van példának okáért a legfőbb ügyész. Mert még ott van, ismerd be!
  Irányítása alatt a zügyészség számtalan ügyet kreált. Dolgoznak, mint az állat, te pedig figyelmen kívül hagyod. Ez a zügyészség a jelenleg legnagyobb port felvert kitiltási botránnyal kapcsolatosan is mindent elkövet, hogy Máriamutyisztán, a mi kedves szerethető és (túl)élhető hazánk becsületét megvédje. Mert ez a zérdek. Mindenkinek ez a zérdeke.
  Ha bárki, mondom bárki előállna egy 8-10 ezer oldalas bizonyítékokkal (nevek, dátumok, összegek, hang,- és képfelvételek) jól alátámasztott, vádemelésre előkészített anyaggal, hát rögvest tennék is a kötelességüket. Hallottál te ilyenről? Ugye nem? Mert ilyen nem van, csak vádaskodás, meg fecnik.
  El tudod te képzelni, hogy ha Vida nem vizsgálná magát mikroszkóppal, akkor milyen kárt okozna (gazdaságilag, politikailag) a korrupció megalapozatlannak feltüntetni kívánt vádja?
  Szóval, kedves szendam, végi kőne ezt gondolnod alaposan, mert amiket te írsz, az elképesztő.
  Elképesztő…

  • szendam szerint:

   Végig gondoltam, beismerem és bevallom!
   MINDENT!
   És legalább olyan büszkén, ahogy EZEK a saját disznóságaikat tüntetik fel úgy, mint a világ legtermészetesebb dolgát! (Legutóbbi és egészen kirívó két példa: Skiccplagi és a Girnyószász.)
   Elképesztő!

   • anonymand szerint:

    Ha te ilyen készséges vagy, hogy mindent bevallasz, akkor azt gondolom, hogy jó lenne a korrupciós ügyekben Simon Gábor helyett téged nevezni.
    Egyrészt ugyi, őt ilyen vád eleddig nem illette.
    Másrészt, ő (nekem úgy tűnik), nem ismer be semmit.
    Ha viszont egy ilyen bevallós típus kerülne terítékre, azzal mindenki jól járna.
    Az amik azért, mert ki lennének elégítve, hogy lám, lám itt igenis eredményes harc a korrupció ellen.
    A kormányzatunk, hiszen te nem tudnád meglökni a dominót, te nem tudnál elkövetői tettestársat megadni.
    Polt Peti és az ügyészség egy csomó munkát, időt, pénzt megtakarítva lobogtathatná beismerésed fecnijét.
    A Fidesz-hívek is elégedetten dőlhetnének hátra (persze, hogy egy ellenzéki CIA ügynök, egy libsi), hogy “ugye, mi megmontuk!”
    Máriamutyisztán szeplőtelensége ország-világ előtt bizonyítva.
    Az ország érdekében egy igen nemes cselekedet lenne.
    Írásbeli beismerésed kérlek haladéktalanul a következő e-mail címre elküldeni: mariaorszagamutyisztan@gazsagszolgaltatas.huuuuu

 2. dubitus szerint:

  Neked figyelembe kéne venni az unortodox matematika téziseket!
  Ha 44(%) = 67(%)-kal, akkor még jócskán túl is fizették a 70%-os díjat!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s