Hagyd abba, Lajos!

Még a legprofibbal is előfordul, hogy elfásul. Az, amit korábban oly’ nagy kedvvel és hozzáértéssel csinált unalmas, félvállról veendő napi rutinná laposodik el. A bölcsebbek tudják, hogy ilyenkor köll abbahagyni. … Sajnos Kósa Lajos nem tartozik közéjük.

A múlt héten a “Bors” című bulvárlap helyre kis botrányt kavart abból, hogy az egyik szemfüles riportere nyakon csípte Kósa Lajost, Debrecen volt(?) Döbrögijét, az ő titkárnőjét, valamint Halász Jánost (egykori aldöbrögi a Cívisvárosban) és a fiát a Lisztferihegyen, amint éppen egy Dubaiba tartó repülőre csekkolnak be. Később kiderült, hogy valódi uticéljuk az új-zélandi Auckland, ahol a Rolling Stones koncertjén akartak részt venni. A “Bors” rögvest ki is számolta: fejenként legalább egymillába, oda-vissza pedig legalább 40-48 órába került ez a kiruccanás. Újabb néhány nap elteltével az is kiderült, velük utazott a debreceni televízió forgatóstábja is, ismeretlen okból.

Hétfő délután, a Népszabadság tudósítója pedig azt tapasztalta döbbenten, hogy a világ túlsó féltekéjére elutazott két politikus már ott virít az Országgyűlésben. Meg is kérdezte a delikvenseket, hogy akkor most mi is van, de csak Kósa volt hajlandó szóba állni vele. Ő pedig – alaposan megsértődve – mindössze annyit közölt: általános hazudozás folyik az utazásukról, mert valójában ugyanis “minden teljesen másként” történt.

Kedden osztán végre kiderült, hogy ez a “minden” hogyan is volt “teljesen másként”. Lajos ugyanis interjút adott a “Hír24“-nek, melyben lerántotta a leplet az Utazási Titokról, no meg a bulvársajtó mesterkedéseiről is. A “valóság” ugyanis az, hogy:

A Debreceni Városi Tévé és a Debreceni Mozgóképkultúráért Alapítvány 2006-tól kezdődően, folyamatosan, tehát már szocialista kormányok alatt is, több forrásból pályázati pénzt nyert arra, hogy filmet készítsen a szórványban élő diaszpóra magyarságról. A stáb eddig ötször járt az Egyesült Államokban, egyszer Dél-Amerikában, most pedig Ausztráliába és Új-Zélandra utazott. A filmeket az MTV és a Duna tévé is bemutatta. Az egész munka akkor kezdődött, amikor én polgármester voltam, Halász János pedig az alpolgármesterem, és még a legelején beszéltük, hogy egyszer elkísérjük a forgatócsoportot. Ezt a mostani, amúgy háromhetes utat ez év elején kezdték szervezni, terveztük, amellett, hogy részt veszünk a felvételeken, előadásokat tartunk, beszélgetünk a kintiekkel. Csakhogy kiderült, Halásznak és nekem vissza kell érnünk, így múlt kedd délután, a parlamenti szavazások után indultunk, megérkeztünk csütörtökön, vasárnap indultunk is vissza, és hétfő fél tizenkettő körül szállt le a gépünk.

Továbbá az a helyzet, hogy az állítólagos “titkárnő” az ő kabinetfőnöke, aki nem Aucklandba, hanem “csak” az ausztráliai Perth-be utazott, meglátogatni a rokonát (“Auckland felé, félúton …” – ugyi?!). A milliósra kalkulált költség sem felel meg a valóságnak, hiszen a legolcsóbb repülőjegyet vették meg (mindössze 450 ezer fejenként, holott volt 1,5, sőt, 5 milliós ajánlat is!), szerény volt a szállásuk is (fejenként 30 ezer/éjszaka, holott volt 200 ezres is!) és az olcsó, de jóminőségű kikötői étteremben étkeztek. Így a teljes kiadása még a havi fizetésének kétharmadát sem érte el. Ezen kívül a Rolling Stones koncertre is csak “véletlenül” estek be. Már régen le volt beszélve az utazás, amikor Halász szólt neki, hogy éppen akkor Aucklandban turnézik Mick Jagger és együttese, így osztán ha már ott voltak, ugyan miért hagyták volna ki a lehetőséget (az interneten megrendelt jegy is a legolcsóbb volt és a legócskább helyre szólt!).

Ha készpénznek vesszük Kósa nyilatkozatát, akkor ebből az kerekedik ki, hogy pusztán egy már a körmükre égett ígéret teljesítése, no meg az új-zélandi diaszpóra iránti érdeklődésük okán vállalták az oda-vissza 40-48 órát igénylő, alaposan kimerítő utazást, holott idehaza számos, országépítő tevékenységük (költségvetési vita és szavazások) lettek vóna. Mindezt pedig a saját zsebükből fizették, s hogy ne legyen túl nagy a költség (a havi jövedelem “alig kétharmada”) tulajdonképpen végig fapadozták azt az új-zélandi, alig több, mint két napot. S miután teljesítették a Diaszpóra felé vállalt kötelezettségeiket is (néptáncbemutató, tiszteletbeli konzul meglátogatása, estébé), hát miért ne mentek volna el a Stones koncertjére (ócska helyre szóló, olcsó jeggyel), ha már Jagger és társulata éppen akkor, véletlenül szintén arra járt. “Baj, hogy ha már ott voltunk, elmentünk a koncertre?

Nem baj, nem ez a baj, Lajos! Hanem az, hogy az elejétől a végéig hazudoztál. Ráadásul mindezt olyan ügyetlenül és átlátszóan (népnemzeti gúnyába öltöztetetten), hogy elvakult híved legyen a talpán, aki “bicskanyílás” nélkül volt képes elolvasni a “Hír24”-nek adott “igazoló jelentésedet”!

https://i1.wp.com/img.444.hu/KosaRosszkifogas.png

Ugyan ki a franc hisz el, hogy Kósa (meg a Halász) pont a parlamenti szavazások idején volt “kénytelen” Új-Zélandba utazni, mert a Debreceni Városi Televízió diaszpórista forgatóstábjának máskor nem volt alkalmas, nekik meg nincs elegendő befolyásuk eme “független és közszolgálati” lokális médiára ahhoz, hogy az időpont megváltoztatását elérjék? Ha csak a januári, parlamenti szünetben mentek volna el, akkor már egyetlen magyart sem találtak volna az “Örök Tavasz Szigetén“, mert azok a “Magyarország jobban teljesít!” hívószavára valamennyien visszatelepültek volna az Anyaföldre (közmunkásnak!)? Nem beszélve arról, hogy Halász 2006-10 között volt aldöbrögi Debrecenben, tehát az “ígéret” minimum bő négy esztendős! Ugyan miért pont most vált sürgetővé ennek teljesítése?

Ugyan ki a fene hiszi el, hogy ez az egész “váratlanul” derült ki, a Stones koncertje pedig csak amolyan (ugyancsak “váratlan”) plusbonus volt? Ha Jaggerék netán Budapesten rendezték volna az előadásukat, akkor már hónapokkal korábban sem lehetett volna jegyet kapni rá! Se személyesen, se interneten, se luxust, se fapadost, utóbbit is legfeljebb a környéken kószáló neppertől (húszszoros áron!).

De tegyük fel, hogy ez az egész már hónapokkal korábban le volt szervezve – pont november közepére! Hát ezek az urak annyit nem tudtak, hogy ebben az időszakban zajlanak a legfontosabb parlamenti szavazások (költségvetés, adótörvények), melyeken nekik kötelező a részvétel? Mindketten tapasztalt, régi motorosok már az Országgyűlésben (Kósa 1990-től, Halász ’98-tól képviselő)! Nem is beszélve arról, hogy a nemtitkárnő kabinetfőnöknek is pont ekkor köllött nővért látogatnia Perth-ben? Amikor Nagyüzem van a parlamentben és Kósának esetleg szüksége lehet rá? Osztán az se “sámli”, hogy mi az ördögöt keresett ott Halász fia? Ugye nem akarják nekem/nekünk bemagyarázni, hogy az ifjoncot annyira érdekelte az új-zélandi diaszpóra (meg a néptáncbemutató és az ottani, tiszteletbeli konzul), hogy ezért vállalta a kétnapos utazást (az apja meg az ő költségeit)? Osztán meg csak “úgy” ő is betévedt a Stones koncertjére … ha már.

Ugyan ki a fene hisz el, hogy ezt mi elhisszük?! Halászon és főleg Kósán kívül? Akik nyilvánvalóan már elöregedtek. Belefásultak az állandó hazudozásba. Már untatja őket a hatalomgyakorlás, a közszereplés, talán még a korrupció is. Napi rutinnak tekintik az egészet, s már arra sem vigyáznak, hogy legalább minimálisan hihető legyen, amit mondanak (igaz, erre a szavazótáboron belül látszólag nincs is igény, bár az Újpesten otthon maradó narancsosok példája mást mutat … már!).

Hagyd abba, Lajos! Nem megy ez már neked! Igaz, a Hír24-nek adott interjúd sokkal jobban sikeredett, mint az a hírhedt “fémkupakos” nyilatkozatod, ami egy teljesen szétesett ember elképesztően káoszos szózagyvalékát örökítette meg az utókor számára.

Hagyd abba, Lajos! Mindenkivel előfordulhat, hogy magánéleti problémái támadnak. Például úgy, hogy kiszeret belőle a felesége. Hrisztov Éva nem egy csúnya csaj így nem csoda, hogy megakadt rajta a feleséged szeme. Azon feleségedé, akivel közösen loptátok Debrecen és az Ország pénzét. Engedd el őt és hagyd élni a maga életét. A Közös Biznisz ettől még megmaradhat (mint már tudod!), az Asszony párválasztása okán pedig bizonnyal nem fogsz kellemetlen kérdéseket kapni a Pártod és annak Szövetségesei (KDNP, Jobbik) homofóbjaitól!

Hagyd abba, Lajos! Mert már elveszítetted a veszélyérzetedet. Lemondtál a biztos hátteredről (a debreceni döbrögiségről), s így a “tököd” kizárólag A Főnök kezébe került. Bár ezt a “Hódmezőlázárhelyi Recept” szerint tetted: a Papp nevezetű Pótkósa ugyanúgy szállítani fogja Neked a százalékokat és azt teszi majd, amit Te mondasz neki. Ámde meddig? Mikor fog megtörténni az, hogy a Főnök utasítására ez a Papp hátba szúr Téged? Mert meg fogja tenni, ha A Főnöktől kap egy jó ajánlatot, cserébe a fejedért!

Mert A Főnök kicsinyes. Mert A Főnök bosszúálló. Mert A Főnök bizantikus! Mert A Főnök nem felejt! Nem felejtette el, hogy Te 2002-ben (a Bukás után) lesámánoztad őt, s nem zártad ki a leváltását sem. Nem felejtette el a “fémkupakos” nyilatkozatodat sem, így majd lesz hivatkozási alapja, amikor lefejeztet Téged! … Meg fogja tenni, mert már túl régen vagy a környezetében! Az meg neki egyáltalán nem KÓSer!

Hagyd abba, Lajos! Amíg még önként teheted. Loptál már eleget, unokád is holta napjáig megélhetne belőle. Ne várd meg, amíg A Főnök mészárol le, avagy vele együtt Téged is a Tömeg!

Hagyd abba, Lajos!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

5 hozzászólás on “Hagyd abba, Lajos!”

 1. bonhomme szerint:

  Á, nem hagyja ez abba!
  Meg persze én sem:
  itt az új versem 🙂
  Ámbár az limerick nem pont Kósáról szól, ha nem úgy általában a híveiről:

  Az elvakult fideSS-gyík

  Folyton éljeneztem Orbánt;
  nem sejtettem, hogy mikor bánt,
  s mire észrevettem – azám! -,
  nem volt nékem többé hazám!
  A tróger meg semmit nem bánt.

  De gyorsan költöttem egyet Lajosunkról is:

  Kósa sorsa

  Hű, azannya’!
  Csak nem hagyja
  Lajosunk abba, mert még ma sem érti;
  veri majd falba fejét, ha eléri
  a fellázadt nép haragja!

 2. Zümm-Zümm szerint:

  Valaki nagyon kamuzik kedves Szendam!

  “Szinte biztos voltam benne, hogy csak valami hasonlóság lesz, és hogy nem értik, mert nem tudtam róla, hogy magyar politikusok vannak az országban, pedig a tiszteletbeli konzul akkurátusan felszólít mindig, amikor jön egy, hogy menjünk el velük találkozni. Így volt ez, amikor a bajszos gecit ideette a rossebb két hete, azóta viszont semmi, úgyhogy nem adtam nagy sanszot a dolognak.”
  http://cink.hu/megszolalt-a-cinknek-a-kosa-lajost-uj-zelandon-lefaszf-1663087763

  A tiszteletbeli konzul figyelmeztette volna az ottani szórványmagyarságot,ha a magyar törvényhozás ilyen “prominense ” érkezik hozzájuk. Ergo nem tudott róla,hogy ott járnak.

  Az pedig,hogy a felesége kivel él az azt hiszem magánügy.

  Viszont egy kis érdekesség:”Visszaadná az elvett jogköröket Stumpf István”
  “Az alaptörvény-módosításnak egy nagyon fontos eleme lenne, ha a gazdasági alkotmányosság felfüggesztett helyzetét megszüntetnék, és az Alkotmánybíróság visszakapná a gazdasági kérdésekben történő alkotmányos felülvizsgálatnak a jogát. Meg vagyok győződve róla, hogy a körülmények erre érettek, és éreztem is erre való utalást az új igazságügyi kormányzat részéről is” – fogalmazott az alkotmánybíró.
  “Az Alkotmánybíróságnak megvan a lehetősége és az esélye a stratégiai típusú gondolkodásra és az alkotmányos koherenciára való törekvésre. Hogy ez meg tud-e valósulni, az részben függ a konkrét személyektől, de függ a strukturális környezettől is” – mondta.
  http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-683964

  Tehát ha a Fiúk kiesnének a pikszisből,lenne még egy akadály egy esetleges új kormányzat előtt.Ha hozna egy új törvényt egy új parlament,akkor a (Fideszes) köztársasági elnök “alkotmányossági aggályok miatt” a (Fideszes) alkotmánybírósággal vizsgáltatná felül.Okos…

  • bonhomme szerint:

   Jah, erre mondják az okosok, hogy vissza kell állítani a 2010-es állapotokat, tehát az összes fideSS-tróger kinevezése is semmis.
   Aztán már csak fel kell esketni a demokratikus Alkotmányra a maradékot, mint pl. Polpot Péter – ámbár mintha ő is utólag került volna vissza a pikszisbe -, és erősen figyelni, mikor szegik meg. Akkor aztán röptetés. Aki az esküjét megszegi, az hazaáruló. Pont.
   Pont, mint a fideSS-kúrmány.

 3. Zümm-Zümm szerint:

  PP. soha a büdös életben nem került ki a pikszisből.Ha van türelmed olvasgass:

  http://gepnarancs.hu/2014/11/kovetkezmenyek-nelkul-i-resz/
  http://gepnarancs.hu/2014/11/kovetkezmenyek-nelkul-ii-resz/
  http://gepnarancs.hu/2014/11/kovetkezmenyek-nelkul-a-manipulalt-igazsagszolgaltatas-3/
  http://nepszava.com/2011/02/magyarorszag/keller-laszlora-vadasznak-a-vadaszati-ugyben.html

  Létezett anno egy terület ,ahol jobb és baloldali politikusok is rendszeresen együtt (!) vadászgattak.Keller elkezdett vizsgálódni de leállították. Jó 10 év kellett,hogy elítéljék (nagy nehezen sikerült) .
  “Fővárosi Törvényszék 2012 decemberében Keller Lászlót személyes adattal visszaélés bűntettének kísérlete miatt egy évre próbára bocsátotta, és kötelezte 51 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet ellen az ügyész részleges megalapozatlanság miatt, a cselekmény jogi minősítésének megváltoztatása és büntetés kiszabása érdekében, a vádlott és védője pedig felmentésért jelentett be fellebbezést.

  Keller László országgyűlési képviselőként 2002 júliusa és 2004 októbere között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként a közpénzügyi államtitkárságot vezette. A bíróság által megállapított tényállás szerint az akkori ÁPV Rt. 2003-ban elhatározta két Somogy megyei vad- és erdőgazdálkodással foglalkozó gazdasági társaság fúzióját. Az egyik társaság vezetője, aki sérelmezte a döntést, arról tájékoztatta Keller Lászlót, hogy a megyében ingyenes vadászatok történtek, amelyek miatt a közvagyon sérült. Ennek alátámasztására írásos adatokat adott át a vádlottnak, aki úgy döntött, hogy soron kívüli vizsgálatot folytat az ügyben.

  Keller László 2004 márciusában bekérte az adatkezelőktől (a Földművelésügyi Hivatal vadászati és halászati felügyelőségétől, valamint a vadászati és halászati főosztályától) a 2001 januárjától vezetett vadászati naplókat, a trófeabírálati lapokat és a számlákat. A vádlottat elsősorban a vadászaton részt vevő, a politikában, a gazdasági életben és a pénzügyi szférában közismert emberek neve érdekelte – olvasható a bírósági tényállásban.”

 4. […] mint az ugyancsak Kósa Lajos által prezentált rólingsztónszos/újzélandos Magyarázat (ld.: itt!). Ámde felvet néhány megkerülhetetlen kérdést is! Azt például, […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s