Péterke nem érti

Péterke, úgy is mint újsütetű karrierdiplomata és külkereskedelmi üzletkötő, nem érti, hogy egyeseknek mostanában miért lett olyan fontos, hogy minisztériuma bizonyos alkalmazottjai a szabadidejükben milyen sporttevékenységgel foglalkoznak. Péterke azt sem érti, hogy miért fincogtatja Amerika a magyar kormányt különböző korrupciós vádakkal, amikor a dolgot a Bizonyítékok átadásával “az egészet rövidre lehetne zárni”, hiszen a kabinet már alig várja, hogy végre kivizsgálhasson. … Péterke ül a “KüKüMlő” partján és még a saját törvényeiket sem érti.

Szíjjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KüKüM) ifjú tárcavezetője egyszerűen nem érti, mostanság miért szúrja a szemét bizonyos sajtóorgánumoknak, meg egyes ellenzéki pártoknak (amelyek közül az egyik – a DK – “eszközökben nem válogatva, nyíltan a kormány megdöntésére törekszik“) az, hogy a minisztérium bizonyos munkatársai szabadidejükben milyen tevékenységet űznek. Szerinte ugyanis méltatlan dolog nepotizmust sejtetni azon tény mögött, hogy a tárca néhány beosztottja a futsalnak (teremfoci) hódol, s azt teljesen véletlenül ugyanazon csapatban (“Dunakeszi Kinizsi“) teszi, ahol maga a miniszter is szokta. (Hja, hogy most éppen a futsalcsapat kommunikációs munkatársát sikerült kinevezni az ausztráliai nagykövetségre? Na és?! Miféle alpári dolog feltételezni, hogy ha a Csajszi nertárső korábban kitűnően megállta/ülte a helyét Dunakeszin, akkor ugyanerre nem lesz képes Camberrában?!) Amíg ugyanis ezek az emberek tisztességgel és becsülettel, a minisztérium legteljesebb megelégedésére végzik munkájukat, addig senkinek semmi köze ahhoz, mi a hobbyjuk. Pláne nem a KüKüM-nek, ahol több, mint nyolcszázan dolgoznak, de a vezetés egyáltalán nem törődik azzal, hogy egyesek netán teniszeznek, bélyeget gyűjtenek, avagy esetleg szimboláznak. … Mert a magánélet, az kéremszépen szent dolog!

Kivéve akkor, ha a KüKüM (nyolcászegynehány) munkatársa szabadidőn kívül (hivatali tevékenység), avagy azon belül (pl.: tenisz, bélyeggyűjtés, avagy szimbolázás) véletlenül az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének bárminemű és -rangú beosztottjával találkozott. Akkor ugyanis részletes (igazoló/fel)jelentést köll írni, beszámolva arról, hogy mikor, hol, milyen körülmények között és miről folyt (ha folyt egyáltalán) közöttük a diskurzus. De ezzel sincsen semmi baj, hiszen erre nem a minisztérium kíváncsi, hanem a Miniszterelnökség! Hogy miért? Hát azt tessék megkérdezni tőlük!

Szíjjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter Úrnak, helyben
Tárgy: jelentés kapcsolatfelvételről

Igentisztelt Miniszter Úr!

Néhány nappal ezelőtt, az Országgyűlés épületén belül, az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara (az EMCSEM) rendezvényén kapcsolatba kerültem András Gútfreddyvel, az USA nagykövetségének ügyvivőjével.

Ez úgy történt, hogy a talákozó végén már nagyon szorított a szükség, így elindultam az egyik férfivécé felé. Haladtamban már hallottam ugyan, hogy valaki szintén nagyon szaporázza a lépteit mögöttem, de mivel már nagyon sürgős volt a dolog, nem néztem hátra.
Már majdnem a célomnál voltam, amikor a mögöttem lépkedő rámszólt: “Sorry Sir! Where is the toilet?“.
Megfordultam és csak ekkor vettem észre, hogy engem a már nevezett Gútfreddy ügyvezető szólított meg. Mivel nem értettem a kérdését, tolmácsot kértem. Szerencsém volt, hiszen éppen arra járt egyik minisztériumi kolléganőm (Alsónekhersdhy Botorka), aki készséggel volt a segítségemre, s közölte, hogy az ügyvivő a vécé holléte iránt érdeklődik tőlem. Én udvariasan meg is mutattam neki (a Gútfreddynek), majd – miután tisztában vagyok a protokollal, a házigazda kötelességeivel (no meg már nagyon nehezen tudtam visszatartani) – rögvest előre is mentem.
Odabent nem történt közöttünk semmiféle kapcsolatfelvétel, csak annyi, hogy az ügyvivő távoztában közölte velem: “Gudbáj“. Mivel ez a férfi vécé volt, így kolléganőm nem lehetett jelen, tehát nem volt ott senki, aki közölhette volna velem: mit is kérdezett tőlem ismét a Gútfreddy. Így csak egy ismételten udvarias, de határozottan néma(!) biccentéssel reagáltam!

Ezen kívül másról beszámolni nem tudok. Jelentésem valódiságát a tolmács kolléganő igazolhatja!

Alázatos tisztelettel:
Bivalybaszhnádhy-Nyomárkay Alpár
helyettes segédalállamtikár-helyettes (KüKüM, Amerikai Szekció)

*

Szíjjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter Úrnak, helyben
Tárgy: jelentés kapcsolatfelvételről

Mélységesen tisztelt Miniszter Úr!

Az AmCham múltheti, az Országgyűlés épületében rendezett konferenciája után a következő eseménynek voltam tanúja.

A rendezvény zártával a folyosón a kijárat felé haladtamban azt észleltem, hogy az utamba eső férfi W.C. előtt egyik hivatali kollégám (Bivalybaszhnádhy-Nyomárkay Alpár, helyettes segédalállamtikár-helyettes, KüKüM, Amerikai Szekció) élénk eszmecserét folytat A. Gudfriend-del, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjével. Amikor a közelükbe értem, nevezett kollégám (erősen zavart arckifejezéssel) arra kért, fordítsam le az ügyvivő állítólagos kérdését. Utóbbinak borzalmas amerikai tájszólása van, de ennek ellenére mindössze két szóból (“where” és “tiolet”) azonnal arra következtettem, hogy a pasas a vécét keresi. Ezt le is fordítottam hivatali felettesemnek.
Ezek után mindketten (elébb Bivalybaszhnádhy-Nyomárkay, majd Gudfriend) beléptek az ajtón. Hogy ezt követően közöttük mi történt és mennyi időn át, arról beszámolni nem tudok, lévén oda én nem mehettem utánuk. Megjegyzem azonban, hogy hivatali felettesem feltűnően zavarban volt amikor meglátott, s azt a látszatot akarta bennem kelteni, hogy nem tud angolul, holott ő is az Amerikai Szekció munkatársa.

Szerintem ez fölöttébb gyanús, de ezt persze a Mélyentisztelt Miniszter Úr elbírálására bízom!

Maradok a Miniszter Úr leghűségesebb munkatársa, a legalázatosabb tisztelettel:
Alsónekheresdhy Botorka
(beosztott alfőtolmács és fordító, KüKüm, Amerikai Szekció)

Szíjjártó Péter azt sem érti, miért “izmozik” Washington Budapesttel. Hiszen a magyar kormány a legelkötelezettebb és leghűségesebb szövetségese Amerikának! Csak azokról az orosz szankciókról ne lenne szó (amikkel “lábon lőttük magunkat“), meg Paksról, meg a “Déli Áramlatról“! A Szankció csak kárt okoz egész Európának! Há mijafaszér’ van erre szükség? Paks meg azér’ köll, hogy energiafüggetlenek lehessünk, ráadásul sokkal olcsóbban (egyelőre “alig” 3000 milliárd forint, meg a kamatok, meg a “szokásos”!), mint a “megújuló” források, csakis gazdag államok által finanszírozható “luxusa”. Az “Áramlat” meg azér’, hogy … ugyanezér’. Hiszen akkó’ már csakis a Gazprom zárhatja el a “Csapot” és nem az általunk egyébként hű szövetségesként (moszkvai utasításra nem)támogatott Ukrajna is! A vak is láthassa tehát, hogy minálunk fel sem merülhet az “árulás”. Csak arról van szó, hogy “megokosodott” állam lévén, mi is áttértünk az “értékelvű” külpolitikáról az “érdekelvűre”.

Korrupciós vádak? No, de kérem! Leghűbb Szövetségeséről Amerika igyekszik “inkorrekt módon azt a képzetet előteremteni, hogy valakiknek az alkalmatlansága miatt ide váratlanul beütött volna a krach“? Hol vannak a bizonyítékok? Amelyekre a budapesti kormány már tűkön ülve vár, s majd kivirágzik az izgalomtól, hogy egy gyümölcsöző együttműködés jegyében (a Kormányfő arca például, ahányszor csak ez a téma szóba kerül, szabályosan szederjessé válik!) végre kivizsgáltathassa Vida Ildikóval azt, hogy mijafasz baja van Amerikának például Vida Ildikóval!

Nem is beszélve arról, hogy itten, ebben a Csodaországban van ugyan némi korrupció, de az ellen ZÉRÓ a tolerancia. Misem bizonyítja ezt szebben, mint az az eljárás, melyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt korrupcióval megvádoló Horváth András ellen folytat az ország bűnüldöző hatósága! Mert Horváth már szolgáltatott bizonyítékokat … önmaga ellen. No de Amerika a Horváthot vádolókkal szemben? … No ugyi, hogy nem!

Pedig de!

Ha Szíjjártónak Bizonyítékokra van szüksége az Országot (a büdös francokat: a Maffiakormányt!) érintő korrupciós vádakra, akkor legyen csak kedves elolvasni az összes eddigi “LEX“-üket, kezdve azzal, hogy kiknek köll itt különböző címeken extraadókat kifizetni és kiknek nem! Avagy hogy miféle állampolgári, vagyonhoz fűződő jogok léteznek itten, amikor egy teljesíthetetlen feltételt szabó törvénnyel el lehet kommunizálni jobbkonzervativizálni/”megmenteni” (már megint!!!) a megmaradt Manyup-tagok 200 milliárdos vagyonát, tehát a saját maguk által összehordott, saját tulajdonú megtakarításait! Ha pedig már korrupció, pláne államilag/kormányzatilag menedzselt, akkor olvassa mán’ el azt a törvénymódosítást, miszerint január elsejétől kezdve a bármiféle állami támogatásokból nincsenek kirekesztve az ehhöz szükséges döntések előkészítői és meghozói sem! … Köllenek még újabb “Bizonyítékok”, Petyka?!

Ideje lenne már befejezni, lezárni ezt a Borzalmas Korszakot! Nem kéne hozzá semmi más, csak némi tömeges séta. Mondjuk Budapesten, ahol minimum 600 ezernyi “köztársasági” vagyon – állítólag. Nekik a “séta” helyben van … lenne … ha mennének … ha nem csak “anyáznának/szentségelnének”!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


13 hozzászólás on “Péterke nem érti”

 1. bonhomme szerint:

  Péterke, akárcsak a többi fideSS-gyík, hivatalból nem érti / nem értheti….
  Kíváncsi vagyok, hogy amikor az USA újabb kitiltásokkal, vagy egyéb módon fokozza majd a nyomást, akkor milyen öntökönrúgások sorozatát követi el ez a diplomáciai analfabéta Narancshorda!

 2. Zümm-Zümm szerint:

  Dehogy Petikével van a baj. A bloggerek,elemzők,olvasók-kommentelők nagy részével.Nem akarjátok vagy tudjátok megérteni,hogy ha valaki így szocializálódik,így nevelik fel.. akkor számára ez a természetes.Lázár-Gulyás-Répássy-Kósa stb-stb.Ők nem érzik,hogy amiket tesznek-mondanak milyen következményekkel jár azoknál akik nem az ők életszínvonalukon élnek. Viccelődtök-szörnyülködtök,hogy miket tesznek.Évekkel ezelőtt megjósoltunk most kirobbant dolgokat… NOL -on (amíg ki nem tiltottak),Népszaván (amíg lehetett) Amerikai Népszaván (amíg lehetett). Akkor sokan azt mondták,hogy “ezt úgy sem merik megtenni,rémhíreket terjesztünk”,amikor mégis megtették,akkor csak a szörnyülködés ment. Fele annyira nem vagyok iskolázott,amennyire a kommentelők nagy része.Mégis megjósoltam( -tuk),hogy egymás torkának fognak ugrani.(Simicska-Orbán). Mert ez a Vezír vérében van. Régen is ezt csinálta ,miért ne csinálná most is? Ebben következetes.
  Tudtuk még a legelején,hogy meg fogják a szegényebb rétegeket szívatni,a tanárokat ,az egészségügyben dolgozókat stb-stb. Mindenkit aki kevesebb érdekérvényesítő képességgel rendelkezik.Akik meg (ha összefognak) erősek lennének,megosztja és felzabálja. Ezt tette régen is és bevált,miért változtatna?
  Letesztelte a népét a magánnyugdíjpénztárak lenyúlásakor. Teljesen megdöbbent (-ek) a reakciók hiányán.Azt hitték lesz valami ellenállás,amikor látták,hogy nuku, felbátorodtak.Akkor jött (jöttek rá),hogy bármit megtehetnek…. és meg is tesznek.Napról-napra tesznek olyan dolgokat,amikért normális országokban örökre kiírnák magukat a politikából.Még az üzleti életből is.
  Félreértés ne essék,Q vára nem vagyok büszke rá,hogy láttam-láttuk előre a dolgokat.Az okosabbak-fiatalabbak szó nélkül mentek ki tömegével.Sok olyan is aki ebben a rendszerben is megtalálta volna a boldogulás becsületes módját,csak okádhatnékja volt. És nem (csak) a politikai elittől.

 3. Zümm-Zümm szerint:

  +
  És még ha csak a Petike nem értené!
  “Januártól könnyebb lesz lopni: megint lehet majd közpénzből támogatni a pártközeli szervezeteket és a családot”
  “Az igazi aljasság azonban az, hogy a három támogatási kategória közül a hazai költségvetési támogatásokra egy különösen sunyi módosítás eredményeként szabad kezet adna magának a Kormány. Kizárja a félreértést, hogy az indokolás a teljes támogatási átláthatósági törvény hatályon kívül helyezéséről szól (azaz valószínű, hogy az eredeti szándék minden támogatás esetében a garanciák megszüntetése volt, és ez valamikor benyújtás előtt változhatott), egyben arról tájékoztat, hogy a törvény “érdemi és az államháztartásról szóló törvény kereteibe illeszkedő rendelkezései az államháztartásról szóló törvény önálló alcímébe kerültek átemelésre”. Hát, sajnos elég kevés illett az NGM szerint az államháztartási törvénybe, mert ez azt jelenti, hogy ugyan a nyertes pályázatokra és azok végrehajtására vonatkozó adatok maradnak nyilvánosak, de a vesztesekre vonatkozóak nem, sőt törölni kell őket az elbírálás után (ami szinte kizárja a visszaélések utólagos feltárását, lásd a trafik- és a földügyekben követett hasonló megoldást), mint ahogy a bírálók személyre vonatkozó adatot se kell mostantól közzétenni.

  Igazán azonban – az amúgy nem túl szigorú, valójában az alapvető etikai követelményekből következő – összeférhetetlenségi szabályok eltörlése a felháborító a történetben: januártól hazai közpénznél semmi sem tiltja majd, hogy a támogatást a miniszter felesége, a helyettes államtitkár, a támogatási döntést meghozó közhivatalnok gyermeke vagy a támogatási döntést előkészítő személy saját maga kapja.”

  http://www.atlatszo.hu/2014/11/22/januartol-konnyebb-lesz-lopni-megint-lehet-majd-kozpenzbol-tamogatni-a-partkozeli-szervezeteket-es-a-csaladot/

 4. Zümm-Zümm szerint:

  bonhomme
  2014, november, 25 – 13:01

  Mindenki fikázza a politikai pártokat (nagyon is joggal) Mind megtette a magáét Ovi hatalomra kerülése érdekében. Ám vannak olyan politikai személyek ,akiket véleményem szerint a tiltakozók nagy többsége elfogadna. (ezek jó része nő) .Újra,az alapoktól kezdve kellene építkezni,faluról-falura,városról városra. A polgári körök bejött a Fidesznek,miért ne lehetne átvenni azt ami jól működik? Rengeteg komoly ellenséged szerzett a Fidesz az utóbbi években,városokban,falun egyaránt.És komoly szerepet kaphatnának a diákok is az építkezésben.
  Sokan hiányolják a profizmust,csak az kellene,hogy ezeket a személyeket össze kellene hozni .Talán egyezségre jutnának. Mert amit látok nem tetszik,ha sikerülne is a Fiúkat elzavarni olyanok kezébe kerülne a hatalom,akiket te sem kívánhatsz magadnak.

 5. Zümm-Zümm szerint:

  A politikai személyek alatt a különböző pártokban vagy épp párton kívüli (jelenleg nem politizáló),ám hitelességüket megtartó embereket értem.

  • bonhomme szerint:

   Valami hasonlót feszeget Tuareg is:
   http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/11/kinn-is-vagyok-benn-is-vagyok-jajjj-de.html
   Ez viszont már rajtuk múlik.
   Mint ahogy a további vita nélküli megegyezés is a Demokratikus Minimumban, ha már Tuaregnél tartunk:
   Első a Narancs Horda megbuktatása, ami egy diktatúrában leginkább nagyszabású, folyamatos tüntetésekkel lehetséges.
   Aztán a demokratikus Alkotmány, és úgy általában a 2010-es állapotok visszaállítása.
   Utána lehet ismét tisztességes választásokat tartani.

 6. Zümm-Zümm szerint:

  bonhomme
  2014, november, 25 – 17:29
  Nem “csak” rajtuk múlik.Megkockáztatok egy ötletet. Vannak bloggerek,vannak tájékozott emberek,akiknek (ha megszólalnak) nem vész el a szavuk. Ajánlom az összefogás kezdetének,hogy szólítsák meg (fel) őket a tárgyalás megkezdésére.

 7. Zümm-Zümm szerint:

  Ha “csak” tuareg szól a hangja elveszhet, de ha 10-20 olvasottabb blogger szól,annak már “hangja” van….. ha nem hallják ,nem is érdemlik meg a bizalmat.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s