“Mint az őrült, ki letépte láncát …”

… vágtatott Viktor Európán át!” – folytathatnám koszorús költőnk versének modernizált változatát. Majd úgy írnám tovább, hogy meg sem állt egészen a németországi Baden-Badenig, ahol osztán a “Családi Vállalkozásokért Alapítvány (“Stiftung Familienunternehmen“) rendezvényén félórás “előadást” tartott. Hogy mi az ördögöt keresett ott és ki volt az a hülye, aki meghívta, nem tudni. A lényeg: összehordott ott hetet és havat, s mint “Őspatkány“, terjesztette a xenofóbia, a russzofília, no meg az orbanizmus kórját!

Azt, hogy a Mi Gyönyörűséges Boldogságunk miket brekegett össze (meg vissza) Baden-Badenban, arról a sajtó híven beszámolt (ld.: itt!). Mindenkinek javaslom, hogy olvassa el, mert akkor megérti, miért is gondoltam úgy: mindenképpen utánközölném Gusztos István kollégám (elnézést, ha e minősítéssel megsértettem volna Őt!) írását, mely a “Gépnarancs“-on jelent meg még tegnap. (Ehol az eredeti linkje!)

A Néppárt meddig bájolog még vele?

Mármint Orbánia szemétdombjának, Hunnia úri trágyadombja nyomorult és elhibbant utódjának elborult elméjű Kiskakasával?

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök felszólal a Családi Vállalkozásokért Alapítvány (Stiftung Familienunternehmen) rendezvényén, mintegy 150 német vállalattulajdonos előtt a németországi Baden-Badenben 2014. november 21-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

Időnként hosszabb-rövidebb időre el-eltűnik, de aztán pótolni akar mindent: bejárja birodalmát, sertés- meg marhatelepet avat, támogatva Orbánia családi gazdaságát – közpénzből, persze. Határon túli magyarokat igyekszik beoltani mindenféle ostobasággal, akár aljassággal is.

És mehet Nyugatra, mert még mindig van, ahol várják, s még több hely, ahol legalábbis megtűrik. Kimehet Németországba, ahol ismét előadhatja korszakos felismeréseit, a Ceausescu-házaspárt idéző magabiztossággal a maga bornírt rögeszméit. Ha éppen szerénykedik, nem mondja ki nyíltan, hogy Európának őt kellene követnie, csak ennyit: „A projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt” –  ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, „nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja”.

Úgy érti: kívüle… S hogy mindenki fölfogja, hozzáteszi: „erős politikai vezetésre van szükség”. Kétségtelen: Orbániában ma még erős a „politikai vezetésnek” álcázott maffia! Annyira erős, hogy a hazai viszonyok közepette megteheti, hogy 182 millió forintot „csoportosítson át” – no, vajon honnan? – a kimagasló sportteljesítmények jutalmazására… És csinálhatja, mert minden eddigi tapasztalat őt igazolja, legalábbis egyelőre: újra meg újra a leggyengébbeket, a legelesettebbeket lehet megalázni és megszomorítani, mégpedig politikai kockázat nélkül. Vagy csak arról volna szó, hogy Orbánia Jóságos Kiskakasa és kiváló szervezete nem értesült a helyzetről, „mert a Központi Statisztikai Hivatal idén – forráshiányra hivatkozva – nem publikálta a szegénység mértékét és mélységét európai összehasonlításban mérő mutatókat” ? Hát ha egyszer a források kellettek a „fellendülés mutatóinak” szinte naponkénti közléséhez…

Ó, szolidaritás: jöjjön el már végre a te országod! No meg a szabadságé (eső az mostanában van elég).

Már régóta nem érdemes figyelni azokra a hibbantságokra, amelyeket Orbánia Fölfuvalkodott Kiskakasa mindenhol elkukorékol, ahová beengedik: figyeljünk csak arra, hogyan adja elő magát. De azért egy visszatérő elemre muszáj rákérdeznünk: milyen dolog lehet Németországban – abban az országban, amelynek adófizetői tartják el – legalábbis igen jelentős részben – a Kiskakas birodalmát, s amely országnak munkakultúrája már-már vetekszik az Orbániáéval (…) –, német hallgatóságot arra figyelmeztetni vagy akár csak emlékeztetni is, hogy „előbb-utóbb minden elköltött euróért, forintért meg kell dolgozni”..?

Különben igaza van: a magyaroknak és az EU nettó befizetőinek is meg kell dolgozniuk azokért a közpénzekért, amelyekből dzsentroid magánpassziót kielégítve, stadionokat építenek; amelyekből például a visszataszító MMA-t finanszírozzák, megfojtandó a valódi kultúrát; amelyeket a „fogadott család” tagjainak gazdagodására fordítanak…

És kérdezzük meg magunktól: meddig még?

És az Európai Néppárttól: miféle valós érdekközösség lehet az akadálya annak, hogy a maffiapártot végre kizárják frakciójukból?

Egy dolog bizonyos: az az érdekközösség ellentétes az unió érdekeivel, és veszélyezteti annak jövőjét. A Néppártnak is meg kell értenie: Orbánia, Hunnia úri trágyadombjának groteszk-korcs utóda a demokratikus világnak nem közösse (ld. Ady: Rohanunk a forradalomba).

*

A fentebbi írás lényegében semmiféle kommentet nem igényel. Megjegyzést csak azért fűznék hozzá, mert (szerintem) néhány dolog kimaradt az “értékelésből”.

Így például az, hogy a Hibbant szerint az “alternatív energia finanszírozhatatlan“, azt csak a Németországhoz hasonlóan gazdag államok “engedhetik meg maguknak“. Ezért osztán a nukleárisról lemondani idiotizmus (ebben pedig “az oroszokra mindenképpen szükség van“), hiszen “energiaügyben az ár a legfontosabb kérdés, a klíma csak a második“.

Ebből meg ugyi az kerekedik ki, hogy az Elmebeteg szerint az a jövő, hogy fel köll élni a Jövőt. Nekünk ugyi most energiára van(?) szükségünk, minél olcsóbbra, és baromira le van szarva, hogy a mai fillérekért hány forintot fog fizetni az Utókor az elszennyezett környezet (azaz a “klíma”) okán. Ez pontosan ugyanaz, mint amikor az Orbanista Csodaállam a maga 2015-ös költségvetésében 24 százalékkal(!) csökkenti a gimnáziumi oktatás finanszírozását. Azért, mert az Aktuális Idiotizmus, illetve a Hazaárulás pillanatnyi árfolyama szerint az országnak (azaz Neki/k!) ippeg alúlművelt, igazából semmihez nem értő “beszélő szerszámokra”, azaz biodroidokra van szüksége. Azaz olcsón, a “Keletnek” eladható munkaerőre, meg ugyancsak olcsón megvásárolható szavazókra. (Ez előbbire persze nincs vevő, de az utóbbira annál inkább!)

A másik pedig az lenne, hogy szerinte az elmúlt egy esztendő “törekvéseinek vesztese” nem más, mint Ukrajna, valamint az Európai Unió és ezen belül maga Közép-Európa. Igaz ugyan, hogy “Oroszország is rossz bőrben van, komoly veszteségeik vannak, de ők nyertek is valamit, és azt most tartják. Ez a könyörtelen geopolitika. Nekünk csak veszteségeink vannak“. Ez pedig ugyan mi másról szólna, mint arról, hogy a magát (és az egész országot) pármilliónyi lenyúlható euróért(forintért) Putyinnak eladó Orbán arról szónokol, hogy Németország is cselekedjen hozzá hasonlóan! (Ha már a volt kancellárjuk is ezt tette, miért ne követhetné ezt a példát az egész Szövetségi Köztársaság is?!) Hiszen “megéri”, lévén ezek az oroszok “nyertek valamit” és még “tartják” is. (Sajna nem volt ott senki, aki megkérdezte volna, hogy ez a Putyinpincsi pontosan miről is beszél.)

Ebből pedig az kerekedik ki, hogy Őfőméltóságánál már teljesen “elmentek otthonról”. Se a korábbi grazi, sem pedig a legújabb, dél-angliai klinika nem tud segíteni rajta. A Tanácsadóiról pedig ne is beszéljünk: azok csak ugyanolyan beszélő szerszámok, seggnyaló és közpénzeltartott biodroidok immár, mint amilyenek a Vezér jelenlegi és főleg jövendőbeli Szavazóbázisát képezik (mínusz közpénzeltartás)! Ők azok az éceszgéberek, akik talán már felfogták, hogy a Kitiltással tulajdonképpen megjelent “Az írás a falon“, de mivel Paraziták, tehát képtelenek az önálló létfenntartásra, hát addig hagyják menni A Főnököt a zsákutcába, amíg pénzt tudnak keresni a belelovalós ánuszrózsa-karbantartásból. … Minél többet, még a Végfelszámolás előtt!

Remélem a mai pedagógus-tüntetésen nem csak pár száz, immáron nyugdíjas “tanerő” lesz, hanem szülők és nagyszülők tízezrei. Ez a Banda ugyanis csak az Erőből ért. Azt pedig némi “sétával” bármikor meg lehet nekik mutatni!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s