Ijesztő!

Aki ismeri a történelmet tudja: minden diktatúra alapvető törekvéseinek egyike, hogy elzárja a Népet (azaz az Alattvalókat) a valódi információktól, tehát ténylegesen létező Világtól. Az ebből következő második (logikus?) lépés pedig az, hogy maga a Hatalom is ugyanezt teszi: a Tények elől bemenekül a maga által épített (bürokratikus) “Felhőkakukkvárába”. Az előbbi még érthető, az utóbbi azonban már ijesztő, hiszen az egyenes út az Összeomláshoz! … Ennek vagyunk tanúi ma, Orbanisztánban.

Nem is tudom, mi az ijesztőbb. Az-e, hogy egy ország népe veszítette el immáron szinte teljes mértékben a Valósággal való kapcsolatát, avagy az, hogy ugyanez az államot gyakorlatilag teljhatalommal irányító kormányfővel történt meg? Az előbbi még érthető, hiszen a nép, az állam által irányított/szűrt információs csatornákon keresztül nem juthat olyan értesülésekhez, melyek alkalmasak lennének a saját (és az ország) helyzetének adekvát felméréséhez. Ezért tűri meg a hátán a Hatalmat és gondolja azt, hogy legfőbb problémája az internetadó esetleges kivetése és nem pedig az esztendők óta folyó általános (vagyon- és) jogfosztás, a jövőfelélés, az elképesztő mértékű korrupció, no meg az ezek miatt bekövetkező “külföldi támadások”. Az utóbbi azonban már kevéssé érthető, hiszen a miniszterelnöknek (elvileg) minden létező információ a rendelkezésére áll ahhoz, hogy tudja: mi az igazság és mi a (hazug) propaganda. Ámde ehhöz képest ma már (látszólag?) ott tart, hogy maga is elhiszi a saját hazugságait, s a Valóság elől az általa elképzelt Tények “Felhőkakukkvárába” zárkózik be (lásd itt!).

Nem is tudom, mi az ijesztőbb. Az-e, hogy a miniszterelnök olyan alakok több százfős bandájával vette magát körül, akiknek mindössze egyetlen Valóság létezik: maga a miniszterelnök és az általa biztosított stallumokból származó kiváltságaik/jövedelmeik. Amiket pedig úgy igyekeznek megszolgálni, hogy nem mernek ellent mondani (azaz valós információkkal ellátni őt), hanem inkább segget nyalnak és mást se szajkóznak, mint hogy “Te vagy a Legtökéletesebb, Vezérem! Csak így tovább! Folytassuk!“? Az-e, hogy ebből a díszes társaságból az egyik (korrupt gazember) pont akkor “Ürügyminiszter“, amikor zeng az ég, csapkodnak a diplomáciai villámok, neki pedig (a nyikhajnak) semmi más nem jut eszébe, mint kioktatni (és lepiszkolni) a Világ Leghatalmasabb Emberét? Az-e, hogy ugyanezen díszes társaság másik (korrupt gazember) tagja, a tőle megszokottan szemtelen vigyorral belehazudja a Világ orcájába, hogy minálunk semmiféle korrupció nem létezik, de aki tud valamit, hát az nyissa ki a szájacskáját (mert minálunk jogállamiság vagyon ám és itten senki ellen nem szokás vizsgálatot indítani megalapozott bizonyítékok nélkül … kivéve a norvégbűnöző civil alapítványokat!). Avagy az, hogy ezeket az ótvaros dumákat már maga a miniszterelnök is elhiszi, s miközben a “nemtelen vád” tulajdonképpen őt is érinti (végül is miért nem ment október végén O.V. a beígért amerikai körútjára?), két fűszálat keresztbe nem tesz önmaga (és a bandája) legalább látszólagos (adminisztratív) tisztázására?!

Nem is tudom, mi az ijesztőbb. Az-e, hogy a az országgal (elvileg) szövetséges Nyugat sajtója (és egyes diplomatái/kormánytagjai) immáron kórusban követelik az Európai Uniótól Magyarország (pontosabban annak kormánya) kitiltását a Közösségből? Az-e, hogy egyes/ugyanezen orgánumok (ugyancsak hónapok óta) az Európai Néppárt Szégyenének nevezik a miniszterelnök (állam)pártját, amelyet már rég ki köllött volna picsázni az EP-frakcióból, kiközösíteni a civilizált és/tehát demokratikus elkötelezettségű politikai mozgalmak mindegyikéből (Kivéve a bajor CSU-ból! A Hans Seidel Alapítvány csütörtöki, Münchenben rendezett konferenciáján – az alaposan kritikus német sajtó szerintHerr Seehofer, a jelenlegi bajor kancellár, “vörös szőnyeget” terített “Európa elviselhetetlen embere” elé, a volt kancellár, Edmund Stoiber pedig letörölgette neki a legjobb széket!)? Avagy az, hogy ezt a miniszterelnököt az őt (és bandáját) kiközösíteni akaró Szövetségeseinktől ippeg punkt a Szövetségeseink Ellenlábasának számító kormány által kézivezérelt “keleti” sajtóorgánumok igyekeznek megvédeni (megvédeni?! … szuperlativuszokkal feldicsérni!)? Az-e, hogy miközben a miniszterelnök azt kukorékolja (az egyre kisebb, de mind büdösebb Szemétdombja csúcsáról), hogy “mi nem akarunk sem közeledni, sem távolodni” senkitől, és nekünk a Nyugat a “természetes” hazánk, a “Pakstum” meg a (hétfőn, az EU-tiltás ellenére megszavaztatott) Déli Áramlat pusztán egy (félreértett) “gazdasági kérdés”, a Volt Gyarmaturunk Jogutódjának egyik orgánuma a mi emberünk“-nek nevezi ezt a “szabadságharcos” kormányfőt?

Tényleg nem tudom, mi az ijesztőbb! Az-e, hogy segg/orca/mundérvédelmi okokból továbbra is eltűreti velünk Szeretett Kormányunk és annak Legfőbb Hímtagja a bevallottan (korrupció miatt) kitiltott Adóhivatali Nacsasszonyát (aki majd önmaga fogja önmagát kivizsgálni … objektíven! … “mikroszkóppal”! … a parlamenti bizottság pedig nem rá, hanem a kitiltó kormány budapesti ügyvivőjére kíváncsi! – jézusmária!), mert ez az Zasszonyság nertársnő (tényleg) mindent(?!) tud? Az-e, hogy ez a Tökéletes Kormány három héten belül immáron sokadjára vallja be: halovány fogalma nincs(?) arról, mi is folyik a berkein belül, ott ki és mit is csinál (“A postás elveszítette a Bejelentést!” – mondotta volt az államtitkári posztig felkapaszkodott, ugyancsak korrupt (közpénz)költő – no persze! … hogy oda ne rohanjak!)? Avagy az, hogy a Nemzeti Ügyek Kormányának immáron minden mindegy, csak még egy pár hónapig/hétig/napig fosztogatni tudja a Közkasszát és a Közvagyont (pl. a legutóbbi: a Takarékbank 1000 milliárdos alapjának “elspéderelése“! – mindezek után és mindezek ellenére?! … utánunk a Vízözön?!) ebben pedig nem csak a Szerviensek, de Mi is aktívan/passzívan támogatjuk?

Akárhogy is nézzük, ez tényleg ijesztő! Főleg az, hogy mindezt eltűrjük!

… és ezt …

szendamondja!

P.S.: Ugyancsak ijesztő, hogy a miniszterelnök úgy ül be a (törvényesített csalással) megválasztott Főpolgármestert és a Fővárosi Közgyűlés (törvényesített csalással) mandátumot “nyert” fidesznyik többségét hivatalába beiktató Alakuló Ülésére, hogy még ahhoz sem veszi magának a fáradtságot, hogy legalább ígérjen valamit (ennyire nem lehet szegény!). Pláne ijesztő, hogy ehhöz a fidesznyikek még tapsoltak is … élükön a kormánnyal “tarlósan” együttműködő Fő … khm. … izé … polgármester/alattvalóval!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


2 hozzászólás on “Ijesztő!”

 1. anonymand szerint:

  Kedves szendam!

  Tisztességes, reprezentatív listát állítottál össze , hogy mi mindenben nem tudod, hogy mi az ijesztőbb.
  Számomra elég ijesztő. A hossza is, a tárgya is.
  Ha meg nem sértelek, teszek hozzá.

  Nem is tudom, mi az ijesztőbb. Az ijesztő-é, hogy míg a világ a tudásalapú társadalmak sikerét látja, addig Bonsai Duce a (rabszolga)munkaalapú társadalmat tartja üdvözítőnek?
  Esetleg az ijesztőbb, hogy túl azon, hogy forráskivonás zajlik (4 év alatt több, mint 60 milliárd) a felsőoktatásból, csökkenteni kívánják a gimnáziumi helyeket, a szakmunkásképzésben lebutított oktatás lett kialakítva, ráadásul az egyházi kezelésű iskolák száma látványosan növekszik.
  A jövő nemzedékét oktathatja az az egyház, amely 2014-ben kanonizálja az ördögúzést (sic!), ugyanakkor az egyházon belüli pedofilia ellen, csak módjával küzd(?).
  Tényleg nem tudom, mi is az ijesztőbb.
  Nem tudom, hogy a szegények számának folyamatos növekedése-e az ijesztőbb, avagy a szociálisa tökéletesen érzéketlen kormány azon intézkedései, amelyek ezt a helyzetet nem kezelik, illetve adott esetben még rontják.
  Tényleg nem tudom, hogy mi az ijesztőbb.
  Azt sem tudom eldönteni, hogy atz összefogás (szolidarítás) teljes hiánya ijesztőbb, avagy az ahogyan ezzel a kormány (hamisan szerzett 2/3-a birtokában) visszaél.

  Tényleg nem tudom eldönteni, hogy mi az ijesztőbb.
  Az-e, hogy 2 millió birka a hatalom részesének érezve magát vakhittel támogatja ezt a gyalázatot, vagy pedig az, hogy tűrjük.

 2. […] Ijesztő! → […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s