Ennyi volt?(!)

Attól tartok az elemzőknek nem volt igazuk. A magyar társadalom végül nem október 12.-én (az önkormányzati “választások” idején) hagyta kihasználatlanul az utolsó esélyét az Orbán-féle klerikálfasiszta diktatúra megdöntésére, hanem október 31.-én, a Netadó-(valójában kormány)ellenes tüntetés befejezésével. … Ennyi volt? Úgy tűnik, igen. … Működött a szokásos, a “magyar Seldon” által kitervelt mechanizmus!

Ez a Vég kezdete! – hitték sokan (mea culpa magam is!), amikor múlt kedden (október 28.) este meglátták azt a mintegy százezres tömeget (fogadjuk el a Reuters becslését!) átvonulni az Erzsébet hídon, világító mobiltelefonokkal tüntetve a 2010 óta regnáló, Orbán Viktor nevéhez fűződő, egyre nyíltabb “Illiberális Demokrácia“, azaz a klerikálfasiszta Diktatúra ellen tüntetve.

A felfokozott várakozások nem is voltak teljesen indokolatlanok. Hiszen a Külső és a Belső Válság összeérni látszott, lévén a magát kommunikációs (értsd: hazudozási) zseninek tartó Hatalmi Gépezet összezavarodott. Kezdődött ugyi azzal, hogy a hírhedt “Korrupciós Kitiltási Botrány” kirobbanását úgy próbálta megelőzni, hogy azt maga hozatta nyilvánosságra (a Napi Gazdaság nevezetes cikke!), persze egy olyan “kommunikációs környezetbe” helyezve, melyben a megszokott karaktergyilkosság szerint maga irányítja az információkat, illetve azok orientációit (Magyarországon megtelepült, adócsaló amerikai cégek védelmében hepciáskodik az USA kormányzata). Ámde e Játéknak az ellenoldalról nem volt partnere: az “Államok” és annak budapesti követsége szinte naponta cáfolta a kormányzati “állításokat” olyan (az anonimizáció határait súroló) információk közzétételével, melyekből az derült ki: Magyarországot ötödik esztendeje egy olyan adminisztráció irányítja, melyben a korrupció nem hogy rendszerszintű, de maga a működés lényege!

A Gépezet ekkor ellenbotrányt indított. Legalább is ennek látszik a Netadó (valóban) hirtelen előkerült, majd rögvest törvényjavaslattá is előre léptetett ötlete. Míg ugyanis a Jónép (avagy a “Zemberek“) ezzel a valóban érzékeny területet érintő, legújabb kormányzati támadással vannak elfoglalva, nem törődnek a NER alapjait leleplező, azt megrengető korrupciós botránnyal (lásd fentebb!). Hiszen a már a legalapvetőbb szabadságjogokat is gyakorlatilag elimináló kormányzat intézkedéseit eleddig némán tűrő (*), a Diktatúra “Való Világától” a Demokrácia Internet-jelentette “Virtuális Valóságába” menekülők számára ez az adó az Utolsó Mentsvár, a Szabadságérzet maradékának megvonását jelentette volna. Ki is tört tehát az elemi erejű tiltakozás, amely a külső és belső tényezők együtthatójaként egy, a Diktatúrából kivezető “magyar Seldon-válság“-nak tűnt … egy ideig!

(Asimov híres Alapítvány-trilógiája a zseniális matematikus-pszichológus, Hari Seldon által tudományosan megtervezett Jövendő köré épül. Lényege (aki nem ismerné), hogy az oligarchák által előidézett, a korrupció és a társadalmi tehetetlenség káoszába lökött Első Galaktikus Birodalom elkerülhetetlen megsemmisülése és a Második Birodalom felépülése közötti harminc évezrednyi időszakot mindössze ezer esztendőre rövidíteni. Mindezt úgy, hogy a második impérium egy, a galaktika peremén alkalmas időben (és körülmények közepette) létrehozott kicsiny világ körül kristályosodik ki. A Tervezett Jövő szerint ez a társadalom (az Alapítvány) korszakonként olyan Seldon-válságokat él át, melyek során a cselekvési lehetőségei olyannyira leszűkülnek, hogy kizárólag a Második Birodalom felé vezető ösvényen indulhat tovább.)

A Netadó-elleni tüntetés valóban óriási, az elmúlt esztendőkben szokatlan méretű tömegeket mozgatott meg, vitt ki az utcákra (okot lásd fentebb!). Ámde a megmozdulások nem a habonyista Gépezet elképzelt forgatókönyvét követték, lévén számos transzparens és felszólalás arról szólt, hogy “Nem fizetünk adót bűnözőknek!“, azaz a korrupciós botrányt nem sikerült az újabb Sarc bejelentésével elfedni. Még azzal sem, hogy a szintén velejéig korrupt Rogán táskájába már be volt készítve a “Jóságos Párt” által javasolt “Enyhítés“, amit osztán majd a Jóságos Kormány (némi mormogás árán ugyan, de) elfogad. Ugyanis a Pasaparki Pasas “módosítójának” beterjesztése után csak még nagyobb tüntetés “keletkezett”, melyen továbbra is téma volt az eredetileg elfedni kívánt Korrupt és Kleptokratikus Állam “ethosza”.

(*) Amik miatt nem tüntettünk soha (pedig köllött volna!):

 • A Magánnyugdíjpénztárak 3 ezer milliárdjának kizsarolása, ellopása;
 • Föld- és trafikmutyik;
 • Választójogi törvények “alkalmas” átírása;
 • Szerzett jogok (szolgálati nyugdíjak) elvétele;
 • Az Oktatás (alap, közép és felső) finanszírozásának eleddig 90 milliárdos csökkentése;
 • A tandíj bevezetése;
 • A mindenki számára elérhető egészségügyi ellátások lenullázása (koszos, lerobbant kórházak, hatalmas adóssághegy, kilométeres várólisták);
 • A szociális és nyugdíjellátások drasztikus csökkentése, a munkanélküliségi járadék idejének és összegének megkurtítása;
 • A Közmunka-program, tehát a rászorultsági alapon “járó” rabszolgaság bevezetése;
 • A “Rezsicsökkentéssel” tönkre tett közműszolgáltatások;
 • A kormánypárti politikusok indokolatlan vagyongyarapodásai.

Ez után Isten végre “leszállt a hegyről”. Pontosabban Orbán a svájci Alpokból, ahol a pincérnek tanuló “Rasi” lányát látogatta meg/a legújabb Elmeklinikán “töltekezett”/a magyarországi Balhé elől bujdokolt, majd beült a “Közszolgálati Rádió” mikrofon(állványa) elé és bejelentette: “mi nem vagyunk kommunisták” (tehát nem a nép ellen, hanem azzal kormányzunk), a “telekommunikációs adó kiterjesztése” sajnálatos módon “félre siklott“, ezért azt “ebben a formában bevezetni nem lehet“, annak további sorsáról pedig egy “január közepén indított népi konzultáció” alapján fognak dönteni valamikor “az év közepén, vagy végén“. Mire még aznap este (okt. 31., péntek) a Netadó-ellenes tüntetések Szervezői rögvest összetrombitáltak egy újabb “flashmob”-ot, melyen bejelentették: “Győztünk!”. … Igaz, ez a “Triumfálás” már csupán a keddi közönség alig 5-10 százalékát érdekelte.

Erre persze rögvest előnyüzsögtek az Elemzők. Egyesek a meleg-nedves, erősen szagos, de jólfizetett Vezéri Ülep tájékáról, mások meg a hideg-nedves Nyomorból (de többségükben az utóbbiak táborába kívánkozva). Egyesek (a “Hidegben” tartózkodók)szerint a Visszavonás azért történt meg, mert “Orbán megijedt” és az össznépi felháborodás láttán nem akarta tovább rombolni egyébként is megfogyatkozott tekintélyét. …

Mások szerint azonban a Miniszterelnök “meghallotta a Nép szavát” és ezért döntött a Visszalépés mellett, amelyből pedig akár(?! … ejnyebejnye! … ezt a kishitűséget!) “még politikailag megerősödve” jöhet ki. Amiben azonban mindkét tábor megegyezik: Orbán “tökéletes politikai/hatalmi ösztönnel” egyszerűen “kirúgta a sámlit” a tiltakozó mozgalom alól úgy, hogy közben “lebegtetni hagyta” az eredeti adójavaslatot (lásd: Nemzeti Konzultáció, álá Deutsch Tompyka!). Utóbbit a pénteki “Hálelúja-tüntetés” alacsony létszámából vonták le, hiszen szerintük ez arról tanúskodik, hogy “a többség változatlanul bízik a kormányban” és csak egy kisebbség hepciáskodik, illetve azt, hogy “csak egy kisebbség nem hisz a kormánynak“, a többségben változatlanul nincs kormányváltó hangulat.

Egy harmadik változat szerint azonban arról vagyon itten nagyba’ szó, hogy a Szervezők többsége (és nem csak Orbán) ijedt meg a keddi Sokadalomtól. Ekkora tömeggel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, pláne nem úgy, hogy a résztvevők elsöprő többsége (ezek szerint 90-95 százaléka!) nem csak a Netadó miatt ment ki az utcára, hanem az Intézményesült Állami és Törvényekbe Iktatott (Legalizált) Korrupció ellen. … Tehát magával az Orbán-féle Maffiapártállammal szemben (lásd az első két tüntetés transzparenseinek többségét!). A Szervezők így a Leállítás mellett döntöttek, persze úgy, hogy (akárcsak Orbán a Netadót) a Jövő Ígéreteként lebegtetik a további demonstrációkat.

A Tömeg Indulata azonban csak “Szalmaláng”! Lobban ugyan, ha van miből, de ellobban, ha nincs már miből “égnie”. … És ezzel Orbánék tökéletesen tisztában vannak! Tapasztalati alapon. Ezért tartják fenn immáron esztendők óta az állandó “háborús/szabadságharcos” hangulatot! Ha tehát a Netadó-ellenes Szervezők úgy döntöttek, hogy részükről immáron “stand by“, akkor baromi nehéz lesz a később (mondjuk a senki által nem ellenőrzött/ellenőrizhető adatbázisú és kiértékelésű Tompy-féle Konzultáció alapján), valamilyen másik néven , akár idén júliustól, avagy jövő januártól ösmét beiktanandó “törvény” ellen összehozni egy ugyanekkora Tömeget. Ráadásul a Tüntetések nem elsősorban(!) a Netadó, hanem az Állami Korrupció ellen irányultak, melyek továbbra is “nyitott kérdések”, amelyekre a Hatalom – érthető módon – válaszolni nem kíván!

Akkor mire fel ez a pénteki győzelemittasság? Hiszen nem történt semmi, azon kívül, hogy Orbán és kleptokratikus, korrupt oligarchátusa ösmét győzelmet aratott! Akkor mire fel ez a “stand by” üzemmód? Miért döntöttek így a Szervezők, holott a Tömegről látszott: nem csak ez és legfőképpen NEM EZ a kormánnyal kapcsolatos bajuk? Netalán megijedtek a felelősségtől? Esetleg kaptak egy “visszautasíthatatlan ajánlatot” mondjuk úgy, hogy találtak az ágyukban egy (nem székely) “lófőt”? Avagy már eleve ki voltak osztva a szerepek, csak a dolog kissé “félre csúszott“?

Hari Seldon nem csak azért volt zseniális matematikus-pszichológus, mert tervezni tudta a Jövőt. Hanem azért is, mert tisztában volt Tudománya korlátaival is. Ennek okán – hogy A Terv sikeres legyen – már az Alapítási Kor előtt elhelyezte a megfelelő pozíciókban azon, mentális befolyásolásra képes, második alapítványista tanítványait, akik a megfelelő helyen és időben a Tervnek megfelelő döntésekre bírták rá az adott a térben és időben aktuális hatalmasokat.

Az elmúlt két tucat esztendőben itten már sok minden “félre csúszott”. Egyre több hülyét és senkiházit, korrupt disznót választottunk meg képviselőinknek az Országgyűlésbe, tűrünk el, hogy a Köztársaság ügyeit az ilyenek intézzék (mára már a “köztársaság” megnevezést is ellopták tőlünk!). Egyre több hasonszőrű veszi fel magára a “civil mozgalmár” jelmezét csakis azért, hogy tőlünk, avagy a Hatalmasoktól megkapja a maga ideiglenes és talmi baksisát! Közben pedig csúszunk le: immáron több, mint 4 milliónyian élnek a minimum alatt (köztük 300 ezernyi gyerek!), és immáron úgy 0,04 milliónyian a krőzusi gazdagságban! … “Hőre táguló”, illetve “szülőktől kapott” sok száz négyzetméteren, uszodával (hjaj! agyon köll klórozni! – Kósa Lajos), kocsimosós, ötautós garázsban, hivatalos jövedelem alapján fent nem tartható életszínvonallal, egységesen igazságos szja.-val … mindezt a “szokásos 20 százalékkal” fenntartva, közben pedig a (norvég) közpénztolvajok alapos, KEHI-tipusú megfincogtatásával. Hiszen Rend a Lelke Mindennek!

Főleg ha az a Rend, amelynek alapján megvesszük a “Lelket”! … Gratulálok a Netadó-ellenes Tüntetés valamennyi Szervezőjének!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

One Comment on “Ennyi volt?(!)”

 1. bonhomme szerint:

  Kedves szendam,
  még ne csüggedj!
  Szerveződnek azok a tüntetések!
  Nekem is megindult az agyam, és alkottam egy talán-nem-fantazmagóriát:

  Menekülés Ultima Fasizmóból.
  (csak félig fantázia!)

  Amikor a trónja hirtelen megingott,
  Viktor ijedtében hatalmasat fingott.
  Aztán összeszedte magát és asszonyát,
  s kimenekült Svájcba, menteni vagyonát.

  A trónt reáhagyta elvhű utódjára,
  és csak ennyit mondott néki utoljára:
  – Drága jó Jánosom, tiéd az országom!
  Ügyes légy, s maradhatsz pár hétig kormányon!

  Lézerjankó látta: itt hagynák a pácba’,
  ezért követte a Führert gyorsan Svájcba.
  Tovább utalta a pénzét Monacóba,
  majd büszkén feszített itthon a zakóba’:

  – Na látjátok, fiúk, nem kell berosálni!
  Ez a kis tüntetés el fog erodálni!
  Még mindig mi vagyunk a Győztes Armada:
  minket támogat az ország kétharmada!

  Közben in the NAV ys kitört már a pánik:
  “Ha az alaptörvény mégsem olyan gránit,
  s nem tudjuk lemosni a ránk fröccsent sarat;
  mentsvárnak a Karib-szigetvilág marad!”

  Vida nem is hordott össze hetet-havat:
  összepakolt, s usgyi, irány máris Schwechat!
  “Biztos, ami biztos, el messzire innen:
  azért van barátnőm, hogy rajtam segítsen!”

  Mint süllyedő hajót a gyáva patkányok,
  úgy hagyták el sorban a fideSS-ártányok
  jobb sorsra érdemes, kifosztott országunk:
  tán vigadhatnánk is, hisz teljesült vágyunk!

  Jankó sem volt hülye, csak lelépett végül,
  és ráhagyott mindent Rogánra vitézül:
  – Tartsd a frontot, Tóni, utolsó emberig,
  míg én el nem jutok a Karib-tengerig!

  Ha valami nem megy, hívd bátran a Kósát,
  vagy a Mi Vezérünk vaskezű apósát!
  Viktor értékelni fogja bátorságod:
  visszatér, s átveszi tőled az országot!

  Tónink nem élvezte soká a hatalmat,
  bár ép bőrrel úszta meg a forradalmat
  (az utolsó percben vágták le kötélről,
  mert a fellázadt nép felhúzta őt élből).

  Hajdút, a TEK-vezért gyorsan feleskették:
  halálig hű lesz az Alkotmányhoz, s tessék,
  máris küldhetett egy kommandót; keressék,
  hol rejtőzik Viktor, hogy hazavihessék!

  Állítsák szigorú törvényszék elébe,
  s bűnösnek találván mind a száz perébe’,
  másnap kivégezzék hajnalban, vár fokán,
  hazaárulás és országrontás okán!

  Társairól a bíró úgy rendelkezett:
  bárhol elkaparva ez a gyülekezet
  egyformán jól szolgál kukac-eleségül;
  csak a sok lopott pénz jusson haza végül!

  Végre is hajtotta a kapott parancsot:
  felkutatta sorban az összes Narancsost.
  És hogy a lopott pénzt ki hova síbolta?
  Így vagy úgy, de végül mindük bevallotta.

  Amint elvégezte a rábízott melót,
  Hajdú felkeresett egy part menti csehót.
  Megivott szép sorban három üveg whiskyt,
  hitte: rövid távú memóriát tisztít.

  A pénzt átutalta szépen a Hazának
  – ámbár egy kisebb részt megtartott magának.
  Ausztráliában kezdett új életet;
  néha egy-egy magyar újságot kézbe vett.

  Nevetett nagyon, mert látta a híreket:
  megnyitották végül újra a Hárshegyet.
  Matolcsynak lett bent saját külön szárnya,
  ahol körbeveszi sok hű tanítványa.

  Tanulják tőle az unorthodox módit,
  s nem tűnik fel nekik, mekkorákat lódít.
  “Szegény hazám! Végül tán csak kihevered
  küldetéstudatos, buggyant vezéredet!”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s