Orbán Viktor felébred

Még a legelvetemültebb gazemberek pszichéjében is létezik egy morálisan jobbik én. Akármilyen mélykómában, de létezik. Bizony, még ORBÁN VIKTORban is! Játszunk el most a gondolattal, hogy az ORBÁN VIKTORban évtizedek óta eltemetett Orbán Viktor egy szép napon (no nem holnap, de a nem is túl távoli jövendőben) felébred!

Mivel ez az Orbán Viktor egy alapvetően tisztességes és jószándékú ember, ráadásul tehetséges államférfi is, legelébb is megvizsgálja a pillanatyni körülményeket. Ennek során megállapítja, hogy az ORBÁN VIKTOR által felépített és totálisan uralt(nak hitt) Állam körül elfogyott a levegő. Pontosabban levegő az van, de mivel az Állam mindenféle szempontból nagyon mélyre süllyedt, akkora nyomás nehezedik rá, hogy a légzési segédizmok már nem tudják azt kipréselni belőle. Ezért osztán az egyre csak puffad és puffad, s az adott állapot szerint már csak percek választják el a szétrobbanástól.

Ez a tehetséges, tisztességes és jószándékú Orbán Viktor természetesen legelébb is megpróbálja kideríteni, hogyan “sikerült” idáig jutni. Mivel a józanésznek nincs hiányában, ölég gyorsan eljut a következtetésre, hogy mindez (pszichés) elődje, ORBÁN VIKTOR alapvetően elhibázott, mindenféle stratégiát (tehát hosszabb távú kitekintést) nélkülöző, kizárólag a pillanatnyi érdekek diktálta taktikájának folyománya, amivel egy rosszul megválasztott Célt igyekezett elérni.

ORBÁN VIKTOR ugyanis egy tekintélyelvű, általa totálisan uralt Totális Államot akart létrehozni. Csak éppen azzal nem volt tisztában, hogy az ehhöz szükséges társadalmi, politikai és gazdasági feltételek egyszerűen nem adottak. Tévedésének meg az volt az oka, hogy rossz (sőt, elmeklinikai eseteknek számító) tanácsadókkal, ideológusokkal vette körül magát. Tellér nertárs szállította neki a fasiszta államelmélet “modernizáltnak” tűnő változatát. Azt, hogy a társadalmat hivatásrendi alapon köll összefogni (akolba terelni), abban nemzeti egységet teremteni, az Állam vezetésére (no meg annak “gondoskodására”) csak azok méltóak, akik kiveszik a részüket a “munkából” (lásd: meritokrácia – “unorthodox” értelemben!). Egy jólműködő egészségügyi rendszerben minimum “bogarasnak” számító Professzor pedig feltárta előtte a (szerinte) Való Világot. Ebben a fenekedő Háttérhatalom már teljesen eluralta a Nyugatot, eliminálta az államok önállóságait, s ha ORBÁN VIKTOR nem akar mindössze egy kis helytartócska lenni a “sajátjában”, hát sürgősen nyisson Kelet felé. Ezt az elméletet erősítette a saját, többévtizedes sikertelenségeibe és elismeretlenségébe teljesen belegárgyult Matolcsy György is. Szerinte egy jólszervezett Állam igenis képes az autarchiára, hiszen nem köll mást tennie, mint mindent a maga fennhatósága alá vonni, (vissza)élve a törvényhozói hatalommal alaposan meg(agyon)adóztatni a külföldi tulajdonú vállalatokat, a monetáris (jegybanki) politikát pedig eme törekvések kiszolgálójává tenni. Csatlakozott ehhöz Hegedüs Zsuzsa “szociológus” is, aki a Nyugaton (Franciaország) szerzett tapasztalatai szerint úgy véli, mindenféle nyomort meg lehet oldani azzal, hogy ázsiai mintára bevezetik a családok (háztáji) önellátását (kiscsirke, kiskacsa, malacka, pár marék gabona, osztán mindenki kezdjen ezzel, amit tud!).

ORBÁN VIKTOR mindezek alapján neki is állt a melónak. Kiépítette a Fasiszta Államot (legalább is “jogilag”), átalakította a szociális ellátórendszert “igazságossá” (tehát nyomorgenerálóvá), államosított mindent és agyonadóztatott mindenkit. A nyomorgókról pedig kijelentette: maguk tehetnek a sorsukról, s ha akarnak valamit hát vegyék fel azt a közmunkát, ami ugyan semmiféle hozzáadott értéket nem termel, de legalább az állami költségvetés fizeti. Egyébként meg gondozzák a háztájiukat, hogy Hegedüs úrasszonynak is legyen némi “sikerélménye”, no meg elkölthető, szintén az Államtól kapott, havonta milliós tanácsadói honoráriuma (lásd ismét: meritokrácia!). Közben pedig elindította a Keleti Nyitást annak érdekében, hogy a Háttérhatalom által uralt Nyugattól függetlenítse a Rezsi/Rezsimfinanszírozást, alternatív piacokat és államkötvény-felvásárlókat keresve … mindezt a Függetlenségért és az Államadósság ellen indított Harc jegyében!

Orbán Viktor azonban megállapította, hogy ORBÁN VIKTOR súlyosan tévedett.  Tellér nertárs ugyanis elfelejtette megmondani neki, hogy a mintául vett Rendszer minimum hetven éve (látványosan, fejjel lefelé lógatva) dugába dőlt. A “bogaras” Professzor pedig azt, hogy a Kelet is globalizálódott már, üzletet kötni legszívesebben a Nyugattal szokott, ráadásul ha hajlandó is finanszírozni egy “Független Államot”, azért minden esetben kér valamit (nem is egyszer) “cserébe”, ami pedig minden esetben odáig vezet, hogy “többe kerül a leves, mint a hús”. Matolcsy Főzseni meg csak annyit nem közölt Vele, hogy az agyonadóztatás miatt le fog állni a gazdaság, amely (bizonyos földrajzi adottságok miatt is) képtelen előállítani a működéséhez szükséges nyersanyagokat … no meg a tőkét is, amit meg az agyonadóztatott, a “szemétláda külföldiek” tulajdonában álló bankok nem lesznek képesek hitelezni (ezt ugyan megpróbálta “magyarrá” konvertálni, de ez a bakrendszer is csak állami pénzből működhet, így inkább vitte, mint hozta a lóvét … lásd: Közmunka/Közbank/Közgép/KözMűszolgáltató! … hehehe!).

Hogyan lehetne kihátrálni ebből a helyzetből? – tette fel ekkor a kérdés magának Orbán Viktor. Esetleg úgy, hogy bocsánatot kérünk a Nyugatiaktól és ígéretet teszünk arra, hogy többé rosszak nem leszünk. Ámde ki hinné el ezt Ott? Ki hinné el, hogy Orbán Viktor már nem ORBÁN VIKTOR, akit az árulásairól, a hit-, szabály- és szerződés-szegéseiről ismertek meg?! Ehhöz elébb fel kéne mondani a Keleti Szövetséget, ami meg azért lehetetlen, mert ORBÁN VIKTOR olyan szerződés(eket) írt alá Legújabb Régi Barátunkkal, ami csakis neki jó! Hát akkor miért hagyja Orbán Viktort kilépni az ORBÁN VIKTOR által aláírt Szerződés(ek)ből, pláne akkor, ha az egyoldalú bontás rögvest meg nem szolgált bevételt (nála), illetve azonnali államcsődöt eredményezne … nálunk (lásd: Pakstum!)! Így nincs más hátra, mint a Kiegyezés az Ellenzékkel. Ámde ennek ORBÁN VIKTOR által Kitenyészett, “jobboldali” része máris az Állam fejére nőtt, a Megvásárolt “baloldal”  pedig csupa idiótából áll. Akárcsak a Párt szinte minden rendű és rangú korifeusa, akikből szintén ORBÁN VIKTOR csinált “valakiket” … no meg egybites, hardveresen programozott biodroidokat, akik még a saját gondolataikat is Felülről várják, … közben pedig mást sem mantráznak, hogy “Te vagy a Tökéletes, szeretett Vezérünk!”. Ultima Rációként esetleg összetrombitálhatna egy Szakértői Kormányt, csupa olyan emberből (partvonalra állított és karaktergyilkolt politikusból), akik képesek még a Nyugat bizodalmát visszaszerezni, ámde itt meg az a helyzet, hogy egyrészt ezek a személyiségek nem fogják elhinni, hogy Orbán Viktor már nem ORBÁN VIKTOR, ráadásul a Szavazóbázisnak sem lehetne elmagyarázni, hogy ORBÁN VIKTOR helyett most Orbán Viktort köllene (vak)hithűen támogatniuk!

Orbán Viktor ekkor belenézett a történelemkönyvekbe. Annak megállapítása végett, hogy mit is tettek az orbánviktorok az ORBÁNVIKTOROK által előállított helyzetben. Lapozgatott, tanakodott, s végül rájött: nincs megoldás! Orbán Viktor ugyanis nem válthatja le ORBÁN VIKTORT, nem teheti jóvá, amit Elődje művelt, nem bújhat ki az ORBÁN VIKTOR-bőrből még akkor sem, ha ő már csak Orbán Viktor.

Végjáték a Duna (duma) mentén. Hamarosan kezdődik! … Bár sose köllött volna látnunk!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!


17 hozzászólás on “Orbán Viktor felébred”

 1. bonhomme szerint:

  Mámeg megindult az agyam.
  És ez lett belőle. Valami azt súgja, lehetne még bővíteni, de első közelítésben ennyi:

  A Führer pohárköszöntője

  Nos, horogkeresztény felebarátaim,
  ivócimboráim és tettestársaim,
  ímhol az ideje, hogy koccintsunk miránk
  most, hogy négy éve áll áldemokráciánk!

  Semmiféle aljas baloldali ármány
  nem tud rávenni, hogy benneteket árván
  hagyva elhúzzak a Sehol-szigetekre,
  s ti itt maradjatok immár kirekesztve

  pénzből-hatalomból, minden földi jóból…
  Miből élnétek, ha nem korrupcióból?
  Melyikteknek milyen nagy lenne a kára,
  ha nem dőlne a lé az offshore számlákra?

  Janó, mitől volna olyan nagy az arcod?
  S én miből folytatnám a szabadságharcot?
  Petinek hogy lenne akkora nagy háza,
  hogy elférne benne a Felcsúti Pláza?

  Kitől kaptátok e nagy lehetőséget?
  USÁ-ból csináltunk ádáz ellenséget,
  s még mindig itt vagyunk, tömhetjük a zsebünk:
  annyit lophatunk, hogy el sem bírja kezünk!

  A nép néha lázad, de mért félnénk? Nos hát:
  nem reánk adta a kétharmad a voksát?
  Bármit is cselekszem, nevem fennen ragyog,
  így hát elmondhatom: az Állam Én vagyok!

 2. Zümm-Zümm szerint:

  Valóban az a nagy kérdés,hogy hogyan tovább.
  Mert lehet örömködni a tüntetés viszonylagos sikerességén. Sőt, sokan már azt vizionálják,hogy ebbe bukik bele Vektor. De akkor hogyan tovább? Kivel-kikkel?Mert a jelenlegi “ellenzék” erre tökéletesen alkalmatlan,sőt bármilyen esetlegesen felbukkanó “új erő” olyan nehézségekkel nézne szembe,hogy kétszer is meggondolná,hogy belevágjon.Mert két oldalról is kapná az áldást,jobbról és balról is.De hagyjuk a politikai pártokat.Ha olvastad a kormánypárti sajtót,vagy akár a “baloldalinak” mondott újságok kommentelőit,egyenként tépnéd ki a hajszálaidat.Sikeresen kinevelődött egy új nemzedék,akiknek a politikai kultúrája,gondolkodásmódja a béka segge alatt van,csak egymás eltiprásában jeleskednek,mert ezt látták-látják és szerintük ez a természetes.Ameddig a választópolgárok nem látják,nem tanulnak belőle,hogy a döntéseiknek (és a nem döntéseiknek is) mekkora jelentősége van, addig a vezetőiknek csak a színe-személye változik,a gondolkodásmódja és a hatalomgyakorlásának a módszerei nem.Egy esetleg felálló új kormányzatnak olyan társadalmi támogatottságra-segítéségre lenne szüksége a jelenlegi kormányzati-gazdasági-jogalkotási és alkalmazási gyakorlat megszüntetésére,amire a választópolgárok még nem állnak készen.
  Régóta az a véleményem ,hogy Magyarország hiába EU.tagállam,hiába fekszik Európa (cirka) közepén,hiába demokratikusnak mondott, még jobb esetben is évtizedek kellenek-kellenének,hogy valóban azok is legyünk.

 3. Zümm-Zümm szerint:

  Érdekesen szerkesztett be,eddig nem csinálta.

 4. emigrant szerint:

  Kedves RÉGI BARÁTOM SZENDAM !
  Érdeklődve olvastam alapvetően logikus és tehetségedhez méltó írásodat. Felhívnám azonban figyelmedet egy valamikori görög fószer, valami Arisztid, vagy Arisztotelész, (neve alapján alighanem geróf lehetett,) munkásságára. Szerinte hibás premisszából még a leghelyesebb logikai műveletsorral sem juthatunk el a helyes konklúzióig. Amennyiben valahol hibát vétenénk, természetesen és merő véletlenségből kijöhet a helyes eredmény, de esetedben erről szó sincs, logikád brilliáns, okfejtésed és következtetésed hiba nélkül való.
  A helytelen premissza pedig a következő: “Még a legelvetemültebb gazemberek pszichéjében is létezik egy morálisan jobbik én.” Ez idáig rendben is volna. Mindazonáltal biztosíthatlak, és régi barátságunk okán nyugodtan hitelt adhatsz szavaimnak, az én pszichémben az a morálisan jobbik én, amit mostanság, azaz az elmúlt huszonöt évben megfigyelhettél. Ha szerencséd lesz, nem fogod megtapasztalni a rosszabbikat…
  Maradok.
  Baráti Üdvözlettel: 0. (Nulladik) Viktor

  • anonymand szerint:

   …”az én pszichémben az a morálisan jobbik én, amit mostanság, azaz az elmúlt huszonöt évben megfigyelhettél.”
   Te nem kevered Bonsai Duce-t Dub hadnaggyal?
   Véletlenül.
   Mert őt is csak a jó oldaláról ismerhették (eddig), de…
   “Ha szerencséd lesz, nem fogod megtapasztalni a rosszabbikat…” – én az országnak kívánom, hogy ne is ismerjük meg a rosszabbik oldalát.
   Még nem gondolkoztam rajta, hogy mire is lehet képes sarokba szorítva?
   Nekem már a jó oldala is okozott időnként némi meglepetést.

   • bonhomme szerint:

    Ja, hogy ez volt a jó oldala? Ajvé!
    Megyek, beszerzek a feketepiacon egy dobtáras gránátvetőt… Esetleg egy katyusát…

   • emigrant szerint:

    Nekem is eszemben volt a klasszikus Dub-hadnagy a Svejkből. “Maga csak a jó oldalamról ismer!” Gratulálok, hogy rájöttél a forrásra. Dub hadnagy a csonkán maradt regény végén hasmenésével küzd, miközben Biegler kadét foglalja a reterátot (vízöblítéses!), reméljük a mi kis dubhadnagyunk is valahogy hasonlóképpen végzi, mielőtt még megismerhetnénk a rossz oldalát is.

   • anonymand szerint:

    …” reméljük a mi kis dubhadnagyunk is valahogy hasonlóképpen végzi, mielőtt még megismerhetnénk a rossz oldalát is.” – a reméljük kevés. Olyan ez, mint amikor az árvízben a fószer Isten segítségére várva, nem száll be a csónakba, nem kapaszkodik a felé úszó fatörzsbe.
    Hogy végezze, s minél hamarabb, azért tenni kell. Mi, a szerény eszközeinkkel nem igazán tudunk hozzájárulni a mielőbbi sikerhez, ahhoz politikusok, pártok, szakszervezetek, civil mozgalmak s leginkább összefogás kellene.
    Szolidaritás.
    Én tehát elsősorban azt remélem, hogy előbb, vagy utóbb, de mások is ráéreznek az összefogás szükségességére, erejére.
    És akkor közeli a vég…

   • emigrant szerint:

    A politikusok, pártok, szakszervezetek, civil mozgalmak az olyan kis reménytelen fószerekből állnak össze, mint mi vagyunk. Csak az önjelölt prófétákat kellene még valahogy előszűrni. (“A végén csak egy maradhat!” Lásd még: Magyarországnak két problémája van. Egy kisebb, hogy nem én vagyok a miniszterelnök, és egy nagyobb, hogy nem vehetek minden nőt feleségül.)

  • Varbóci Remete szerint:

   “A politikusok, pártok, szakszervezetek, civil mozgalmak az olyan kis reménytelen fószerekből állnak össze, mint mi vagyunk.” – írtad lentebb, csak nem kínál újabb lehetőséget ott válaszolni (egy válasz már ment).
   Reménytelen kis fószerek… – anonymandok
   A piramisok is kövekből, még ha nem is kis kövekből, épültek.
   Építőik “kis fószerok”, anonymandok voltak.
   A kínai nagy fal is kövekből (téglákból) épült.
   Építőik “kis fószerok”, anonymandok voltak.
   Én optimista vagyok…

 5. bonhomme szerint:

  Csak úgy firkálgatok:

  A miniszterelnök ingerült

  A miniszterelnök ingerült;
  nemzetiszínű ingen ült,
  midőn kirobbant a botrány,
  s bibircsókja nőtt az orrán.

  Megtépázva a nimbusza;
  pártjának ez a grimbusza
  felettébb rosszul jött neki:
  orcája ettől oly keki.

  Haragszik ám az USÁ-ra;
  most meg felment a hús ára.
  Ettől már olyan ingerült:
  majdnem jobblétre szenderült.

  Már csak Szíjjártó hiányzik,
  aki folyton csak hibázik.
  Remeg tőle a két keze;
  nem tudom, rendesen étkez-e?

  Mi lesz még, hogyha meghallja,
  hogy az asszony is megcsalja?
  Újabb csúnya kalamajka;
  szederjes a bal al-ajka.

  Míg inasa öltözteti,
  folyton nyelvét öltögeti.
  “Csak a Házban ne csinálja!”
  Habony cujkával kínálja.

  Közben bevallja Árpija:
  vele csalja a hárpia.
  Viktorunk erre nem készült;
  még az arca is elkékült.

  Jézusmária, jaj, mi lesz?
  Viktor utódja, vajh’ ki lesz?
  Lázár Jani? Rogán Tóni?
  Meg kéne ezt még fontóni!

 6. tenger szerint:

  ” egy alapvetően tisztességes és jószándékú ember, ráadásul tehetséges államférfi is”

  Na ez nem volt Orbán soha

 7. János szerint:

  Késő már elindulni a damaszkuszi úton! Saulból csak egyszer lehetett Pál.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s