Tüntetni kell(ene)!

Egyetértek! Tüntetni kell a Net-adó ellen, lévén ez nem más, mint a hatalmi önkény egyik legújabb megnyilvánulása. Dicséretes tehát ez a ma délutánra meghirdetett Orbán/kormány-ellenes demonstráció, de attól tartok: a tervezett “rúgás” nem a magáról megfeledkezett Hatalom legérzékenyebb “testtájékát” fogja érni. A “lágy altest” ugyanis nem itt van!

Mire ezen posztra Olvasóim többsége rákattint, jó közelítéssel meg lehet mondani, mekkorára hízott a Net-adó ellen tiltakozók létszáma. Ha csak az azt ígérők (kb. 35 ezer fő) fele megjelenik ezen, akkor is az elmúlt esztendők legnagyobb kormányellenes megmozdulásának lehetünk majd tanúi. Ami pedig már csak azért is dicséretes, mert így talán még érzékeltetni lehetne a maga korlátlannak (“némi” joggal) hitt hatalmába belekótyagosodott Kétharmaddal, hogy azért, minden ügyködésük ellenére, még mindig nem veszett ki teljesen az országból a civil kurázsi.

Egyetértek a céllal is. Hiszen ez az adó pénzügyi/gazdasági szempontból nem csak értelmetlen, de még kontraproduktív is. Ha ugyanis készpénznek vesszük a kormányzat (egyébként hazug) propagandáját, miszerint “Magyarország jobban teljesít!“, azaz hogy itt minden, de minden a legnagyobb rendben van (a gazdaság uniós viszonylatban kiugróan magasan prosperál, emelkedése nem csak kiszámítható pályán mozog, de fenntartható is; megszűnt az infláció, a költségvetés pedig teljes mértékben kiegyensúlyozott), akkor ugyan mi szüksége van a kormánynak egy újabb adónemre, egy újabb bevételi forrásra? Kontraproduktív pedig abból a szempontból, hogy ez lényegében ellene működik azon orbáni kijelentésnek, miszerint 2018-ra (két esztendővel az uniós határidő előtt) az ország minden településén elérhető lesz a szélessávú internet. Hiszen miként lehetséges ez, ha a szolgáltatókat a mindmáig fenntartott extraadókkal tántorítják el a fejlesztésektől, a reménybéli ügyfeleket/felhasználókat pedig a túlzottan magas díjakkal? (Persze ha azt a szokásos, jogásznyelvészkedős Fidesz-módszert tekintem, hogy az “elérhetőség” nem feltétlenül azonos az “igénybevétel”-lel, akkor tulajdonképpen nekik van igazuk!) Ráadásul ez alaposan alávág a magyarországi cégek versenyképességének: nem csak az IT-alapúaknak, hanem az összes többinek is. Hiszen a megnövekedett költség okán csakis drágábban tudnak majd termelni/szolgáltatni.

Nem marad más magyarázat tehát, hogy ezen sarc bevezetése (legyen az 150 Ft/GB, avagy limitált – magánfelhasználónál 700 Ft./hó, cégnél 5.000 Ft./hó *) kizárólag politikai és propaganda-célokat szolgál. Az előbbi mi más lenne, mint az, hogy így (és nem a kínai módra, azaz nyílt cenzúrával) próbálják korlátozni az egyéni felhasználók hozzáféréseit. Úgy, ahogyan azt a ravaszul kimódolt Médiatörvénnyel is tették: olyan “jogi környezetet” teremtettek, amelyben az újságíró/szerkesztőség önmagát korlátozza, lévén nem akar(nak) csimbókos büntiket fizetni az egyébként is szegényes kasszából. Hát most ugyanezt fogja majd tenni a Netpolgár is: a bevezetendő és (valódi “hungaricum“-ként!) az adatforgalomhoz kötődő adó okán – no meg, hogy a “jólteljesítő” gazdaság miatt soványodik a pénztárcája – százszor is meg fogja gondolni, hogy szabad-e nekije január 1.-től ugyanúgy szörfölgetnie a neten, oda bármit feltöltenie, mint tette azt még december 31.-én!

(*/: Ez az adatforgalomra, tehát a felhasználókra terhelődő Net-adó jelenlegi “kommunikációja” engem élénken emlékeztet arra, ahogyan Dicsőséges Kormányunk ránk verte a Telefonadót (is). Elébb kijöttek (a kormány, illetve annak “egyéni képviselő”-nek nevezett ölebe) egy baromian csimbókos számmal. Ettől mindenki megijedt és tiltakozni kezdett. Mire jött a Jóságos Fidesz és kegyeskedett “lealkudni” azt a saját kormányánál egy alacsonyabb (2 Ft./perc, ill. sms – ez most 3 forintra emelkedett!), de az alapelvek szerint továbbra is elfogadhatatlan mértékre. Ezért, no meg a korábban megemelt (lásd: áfa!) rezsi “csökkentéséért” cserébe, szépen bekasszírozták úgy kétmilliónyi idióta aktív, meg úgy hárommilliónyi valagonülő passzív szavazatát!)

A propaganda-cél is ölég nyilvánvaló! Amíg a Jónép, a Netpolgár (tehát a Zemberek) ezzel vagyonnak elfoglalva, addig sem törődnek azzal a világraszóló botránnyal, mely a napokban szabadult rá országunkra … az Orbán-kormány jóvoltából.

Igen, ippeg és punkt a Korrupciós Kitiltásra (lásd előző posztjaimat!) szeretnék itten és most emlékeztetni! Mindenkit, aki csak részt vesz majd a mai, Netadó-ellenes tüntetésen. Mint írtam, egyetértek a célkitűzéssel. Azzal hogy jó alaposan bele köll rúgni a magáról megfeledkezett és bármire képes Hatalomba. Csakhogy az a helyzet, hogy eme “rúgás” nem a megfelelő “testtájékot” fogja érni!

Ezt az országot (meg a demokrácia iránt érzett szeretetet) már 1990-től kezdve pusztítja a Korrupció “ebolája”. Ha akkor és azonnal (szégyenlősködés nélkül) megoldják a párt- és kampányfinanszírozás dolgát, ugyan lett volna korrupció, de korántsem ekkora. Akkora, amilyet a 2010-es Kétharmad előtt még soha nem tapasztalhattunk. A Kitiltási Botrány óta a környékemen lakó fideszesek közül csak a leghülyébbek gondolják úgy, hogy ez egy újabb támadás volt a Zország ellen. Már csak az ilyenek tudják azt mondani, hogy a “coclibek” idején lett “szétlopva”, meg “gyarmatosítva” Magyarország. Ők azok, akik még mindig nem értik és simán bekajálják azt az örjöngő “függetlenségi vágyat”, melyet a simicskás Rémhír TV műsorában prezentált Gajdics Ottó. A Lánchíd Rádió főszerkesztője betépve/bepörögve fröcsögött az Egyesült Államok, az áfacsalásokat leleplező Horváth András, illetve a “norvég pénzeket elosztó” Ökotárs Alapítványra, kikérve magának(!?) az Orbán-kormányt ért korrupciós vádakat. (Érdemes megnézni ezt a bő nyolc percnyi videót, abból ugyanis megítélhető, mennyire lett tökön rúgva úgy Orbán, mint az általa a mi pénzünkön kitenyésztett “elitje”!)

Manapság a KKK-szisztéma (Kormányzatilag Koordinált Korrupció) “működik” és pontosan ezért nem az egész ország! Ha ez nem létezne, nem is lenne szükség sem Net-adóra, sem Perc-adóra, sem pedig a csalások melegágyaként szolgáló (azt NAV-ilag és persze kormányzatilag eltűrő), 27 százalékos áfára (ami ugyancsak “hungaricum”!).

Egyetértek tehát a mai, Net-adó ellen tüntetőkkel. Ámde nem a megfelelő helyen és a megfelelő okból demonstrálnak. Valódi eredményt csak úgy érhetnének el, ha nem csak hasba, hanem inkább tökönrúgnák ezt a Társaságot, azt meg vagy úgy érhetnék el, hogy holnaptól csatlakoznak a (gyurcsanyista) DK NAV-tüntetéséhez, vagy már ma odasátoroznak a Kossuth térre az OGYM mellé!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

15 hozzászólás on “Tüntetni kell(ene)!”

 1. bonhomme szerint:

  NETovább, Vityu kán!

  Ha a Kossuth téren pszicho-pata kopog,
  azt jelenti: Viktor éppen lopni kocog.
  Mocskos Mancs főnöknek megnőtt az étvágya;
  “Mit nyúlhatnék még le?”, tűnődött hétszámra.

  “Miféle bizniszbe kéne még beszállni?
  Még miből lehetne jó nagyot kaszálni?
  Valami új adót kéne bevezetni,
  Amit mindenkire ki lehet majd vetni!

  Kémény- vagy füstadó, netán kapuadó…
  volt már ilyen régen… esetleg ágyadó…?
  Baleseti adó? Ja, az már létezik,
  és még mindig csak a fél ország éhezik!”

  A Kövér Házmester adta az ötletet:
  “Van egy tippem, hogy a baloldalt tönkretedd!
  Ne írhassák rólad ezt a sok szemetet:
  adóztasd meg, Főnök, jól az internetet!”

  “Lacikám, hogy neked mekkora az eszed!
  Legyen tiéd a NAV, hogy az adót beszedd!
  A mi tonnadonnánk, ez a hülye Vida,
  úgyis épp most lett az USÁ-ból kitiltva!”

  NETovább, Vityu kán! Inog már a trónod,
  s ha nem is repkednek házad felett drónok,
  ne örülj túlzottan, mert biztos a bukás!
  Nem lehetsz már király, legfeljebb csak kukás!

  A netadó miatt megütöd a bokád!
  Ez most keményebb lesz, mint a taxisblokád.
  Van annál is rosszabb, mint ez a kitiltás:
  közügyektől való végleges eltiltás!

  És ez még nem is a “worst case scenario”!
  Akadhat ám ennél súlyosabb opció!
  Simán agyonvernek, darabokra tépnek,
  statáriálisan halálra ítélnek…

  Örülhetsz, ha élve eljutsz majd Hágába,
  s becsuknak húsz évre valami zárkába!
  Ott fog rád rohadni a műanyaglakat!
  Vagy mint Szálasinak: csak a bitó marad!

 2. Zümm-Zümm szerint:

  A “fiúk” már úgy kommunikálják az internetadót,hogy a rendvédelmi szervek és a katonák jelentős béremelését ebből fedeznék. Tehát ha az internetadó ellen tüntetsz ,akkor az ő béremelésük ellen tüntetsz…..

  • bonhomme szerint:

   Ez esetben vissza az eredeti koncepcióhoz: ha Agyarország tényleg olyan jól teljesít, akkor az újabb stadionokat együtt emelhetik a rendvédelmi dolgozók bérével, miközben egy számjegyűre csökkentik a jövedelemadót!
   Erre meg a Führer évértékelő szlogenje lehet a válasz: Igen, “Magyarország jobban teljesít… de még nem elég jól!”

   • szendam szerint:

    Na ja! A Stadionok! … Stúdiumok helyett!!!
    Ez köll a Népnek!
    Kivéve a “biometria” ellen tüntető Vezérszurkolóknak. … Lévén ők nem csak tanulatlanok, de abiotikusak is! 😉

  • szendam szerint:

   A koncepció teljesen világos: a Netadó ellen tüntetőt szorgalmasabban verje majd a rohamrendőr! Hátha leesik neki is valami. … Mondjuk az álla. Kábé úgy, mint 2010-ben, amikor visszavonták tőlük a Rendpártiak a szolgálati nyögdíjt!
   Ezek semmiből nem tanulnak?!
   Miért pont ők, amikor a többiek sem?!

 3. bonhomme szerint:

  “A propaganda-cél is ölég nyilvánvaló! Amíg a Jónép, a Netpolgár (tehát a Zemberek) ezzel vagyonnak elfoglalva, addig sem törődnek azzal a világraszóló botránnyal, mely a napokban szabadult rá országunkra … az Orbán-kormány jóvoltából.”

  Ó, dehogyis felejtettük el!
  Követeljük az azonnali és korrupciómentes netadó-eltörlést! 🙂

 4. Zümm-Zümm szerint:

  Van egy érdekes dolog ,ami régóta zavar engem (is).
  Ti. Horváth András köbö 1000 milliárdról beszélt kb. 1 éve.
  Elkaptak 1 év alatt pár lúzert 2 milliárdos csalással. Az 2 egész ezrelékes sikeresség a felderítésben.
  0.002-es “sikeresség”!!! Ne röhögtessenek. És miért nem tette ezt eddig szóvá senki?

  • anonymand szerint:

   Félreérted.
   Varga az igazságnak csak egy részletét fejtette ki.
   Azért köll az internetadó, hogy legyen miből fedezni a többi 998 milliárd felderítését.
   Pozitív hozzáállást kérek.
   Ja!
   És nemzeti konzultációt!!!

  • szendam szerint:

   Kedves Zümm-Zümm!
   Méltatlan a vádad! Hiszen ezt már magam is szóvá tettem az “Orbán vastag orcabőre” című posztomban.
   Tessen csak rákattintani!
   Ebből meg rögvest kiderül: a “sajtó” ugyan lehet hülye és trehány, no de a “szendamondja”? … Legfeljebb időnként … néhanapján … és nem rendszerszerűen! 🙄

 5. tenger szerint:

  Ha egyáltalán nem lenne internet, tehát nem lenne feltalálva akkor miből lenne szegény rendvédelmiseknek béremelése?

  Na haggyál lógva Vászka!/ Viktorka/

  • szendam szerint:

   Ha nem lett vóna kitalálva a Zinternet, akkor Vászka az életben nem nyeri meg a 2010-est!
   Akkó meg nem “nyeri” meg a 2014-est, így osztán adót sem tudott vóna kivetni.
   De szép is lett vóna! 😦


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s