A “Piszkos Féltizenkettő”: A(z ártatlan) bárányok hallgatnak

Tulajdonképpen nevetséges az az igyekezet, ahogyan az Orbán-kormány takargatni igyekszik az Amerikából korrupció miatt kitiltottak kilétét. Többségük ugyanis a rendelkezésre álló nyílt információk alapján is azonosítható. A kérdés most már csak az, hogy miért hajlandó magából Orbán (is) majmot csinálni; Az “Ártatlan báránykák” miért hallgatnak; kikből áll az a bizonyos “Piszkos Féltizenkettő” és hová vezetnek a “Szálak“?

Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadónál lefagyott a Finkelsteintől vásárolt kormány-kommunikációs, azaz karaktergyilkolászós szoftver. Aki figyeli és szorosan nyomon követi a “7750-ügyet“, avagy ha tetszik, a “Kitiltási Botrányt“, meg az ehhöz kapcsolódó kozma- és izzadtságszagú maffiaállampárti magyarázkodásokat/vagdalkózásokat, az csakis erre a következtetésre juthat. A “lefagyás”, tehát az ügyetlenkedés oka nyilvánvaló: Habony mesternek ezúttal nem csak a buta (és valószínűleg részben megvásárolt) Ellenzékkel, meg a trehány magyar sajtóval vagyon dolga, hanem egy olyan (információs) Nagyágyúval, mint az Egyesült Államok.

Amikor kirobbant ez a botrány, a honi sajtóorgánumok ezzel foglalkozni hajlandó része arra az álláspontra helyezkedett, hogy itt tulajdonképpen egy diplomáciai bosszúról vagyon szó, egy olyan tökönrúgásról, melyet Orbánék azért kaptak, mert Washingtonnak elege lett a diktatúraépítésükből, a civil szervezetek vegzálásából meg az egyre ájultabb Putyin-imádatból. Abból, hogy Budapest sorozatosan elárulja saját szövetségeseit (EU, USA) és a rezsimüzemeltetés okán gyakorlatilag Moszkva kottájából játszik.

Ezt a képet igyekezett erősíteni maga a kabinet is, megtoldva az egészet azzal, hogy a kormányközeli Századvég tulajdonában álló, valaha jobb napokat látott “Napi Gazdaság” című lappal még múlt csütörtökön leközöltetett egy cikket, miszerint az USA kormányzata a magyar adóhatóság egyes hivatalnokainak kitiltásával lényegében azt a vizsgálatot igyekszik megakadályozni, melyet a NAV indított bizonyos idehaza működő, amerikai tulajdonú vállalkozásokkal szemben. A “politikai bosszú” vonalát igyekezett erősíteni az a magát bevallottan kormányközelinek és az intézkedésben érintett “tízek”(!) egyikének nevező “üzletember”, aki alaposan megvezetve az “exkluzív információnak” bedőlő atv.hu-t, azt állította: Washington azért tette meg ezt a lépést, mert “túlreagálta” az Orbán-kormány egyes intézkedéseit, így például a “Keleti Nyitás” politikáját.

A Finkelstein-software tehát eddig tökéletesen működött. Az általa generált virtuális valóság a következő képet mutatta: miközben az USA kormányzata foggal-körömmel, még akár a legnemtelenebb intézkedések meghozatalával is, védi a Magyarországon megtelepedett, adócsaló cégeit (lásd: NAV-vizsgálat!), addig – jogtalanul beavatkozván a magyar belügyekbe – igyekszik megakadályozni a honi kormány azon legitim törekvését, mellyel az országot gazdaságilag több lábra igyekszik állítani, csökkentve annak kiszolgáltatottságát. Leegyszerűsítve: a jogtisztelő Szabadságharcos áll szemben a saját bűnözőit takargató Gyarmatosítóval.

Ámde terméskő méretű homokszemcse került az olajozottnak hitt propagandagépezet fogaskerekei közé. Ezt a zavaró tényezőt pedig úgy hívják, hogy André Goodfriend.

Az USA budapesti ügyvivője ugyanis pénteken a nyilvánosság elé állt, s tételesen cáfolta a megrendelésre működő Napi Gazdaság, meg a talmi exkluzivitástól begőzölt atv.hu “értesüléseit”. A diplomata kijelentette: semmiféle, Magyarországon megtelepedett amerikai céggel kapcsolatos NAV-vizsgálatról nem tudnak; a kitiltó intézkedés kevesebb mint tíz személyt érint; ezek mindegyike vagy “kormányzati tisztviselő”, vagy a budapesti adminisztrációhoz “közel álló üzletember”, kitiltásuk oka pedig az, hogy “korrupciós bűncslekményt” követtek el, illetve azok “haszonélvezői” voltak. A nevek és a bizonyítékok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban pedig azt mondta: az amerikai törvények ezt nem teszik lehetővé, de lényegében fölösleges is, hiszen “a magyar kormány minden információnak birtokában van“.

A Habony-masina azonban tovább működött. Igaz, hogy annak “üzemeltetőinek” kagylófüleit is egyre jobban sértette a “csikorgás”, ennek ellenére mégsem voltak hajlandóak “üzemmódot” váltani.  Továbbra is makacsul ragaszkodtak az egyre inkább tarthatatlan álláspontjukhoz: “Nincs és nem is lesz semmiféle vizsgálat mindaddig, amíg az Egyesült Államok kormánya nem működik együtt a magyarral és át nem adja a listát, valamint a bizonyítékait!” – hangoztatta uniszónóban Lázár János kancelláriaminiszter és Szíjjártó Péter főkülügyér (muhahaha!).

Ámde a Gépezet tegnap végképp bedöglött. Az igaz ugyan, hogy a magát “legnagyobbnak” és pláne “ellenzékinek” nevező párt korifeusa, a tavaszi kampány idején Rogán Tónit tízkörömmel védelmező Molnár (Szkinhed) Zsóti, mint elnök elvégezte a kötelező gyakorlatot és összehívta a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságát, de az ülés 120 percéből kilencvenben (pedig a Kétharmad okán csak 80 “illette” volna meg! – hehehe!) szabadon hagyta szónokolni Dzsentri Dzsonit, aki meg előadta a méltatlanul megtámadott “Ártatlan Bárányka” szerepét. … Ámde ez már hatástalan volt.

A “Sziklányi Homokszem“, azaz M. A. Goodfriend ugyanis nem volt rest még aznap a sajtó nyilvánossága elé lépni, s közölni: hat érintettről van szó, valamennyien a kormány tagjai (tisztviselői?/alkalmazottjai?), illetve az ahhoz közel álló üzletemberek; az információk az amerikai törvények szerint nem kiadhatók; a magyar kormány azonban mindezek birtokában van; az Egyesült Államok eddig is segítséget nyújtott például a korrupciós ügyek kivizsgálásában, de ezen a területen “Magyarországon folyamatosan romló trendet” tapasztalhatnak, így osztán ez “… elérhet egy olyan pontot, amikor már nem tudnak együtt dolgozni Magyarországgal, mint szövetségessel“. Goodfriend ezen kívül ismét megnevezett néhány konkrét, korrupciós esetet, így például a “Trafikmutyit“, illetve a NAV-ot érintő “Áfa-gate“-et. Utóbbit egy esztendővel ezelőtt, Horváth András egykori adóhivatalnok leplezte le, de azon kívül, hogy a NAV még őt jelentette fel, az ügyben előlépés nem történt. Joggal mondta hát az Ügyvivő, hogy ugyan “miként lehetne együttműködni egy olyan kormánnyal, amelyik a saját állampolgárainak bejelentéseit sem veszi komolyan?” majd kijelentette: a Kitiltottak Listája akár bővülhet is, lévén további ügyekről van tudomásuk, de szűkíthető is, feltéve, ha a rajta szereplők felülvizsgálatot kérnek … ilyet azonban az Érintettek egyike sem kísérelt meg eleddig! (Józan polgári ész szerint, ha valakit olyasmivel vádolnak meg, amit nem követett el, rögvest jogorvoslatért kiált. Kivéve ezt a “Piszkos Féltizenkettőt“! Érdekes. Nemde bár?)

Az eladdig trehány (de szakmailag még minősíthető) magyar sajtó ezek után beindult és Mr. Goodfriend útmutatásai alapján végre kezdte kideríteni a Dolgokat. Az Átlátszó blogja tegnap például beszámolt egy esetről, miszerint bizonyos “kormányközeli” valakik 2 milliárd (mond: KÉTMILLIÁRD!) forintnyi kenőpénzt kértek két, amerikai tulajdonban lévő vállalkozástól. A kifizetés módja úgy történt volna, hogy egy bizonyos “Alapítvány” valamiféle tanulmányt ír az érintetteknek. Cserébe adókedvezményt, áfakulcs-csökkentést ígértek, továbbá azt, hogy piaci versenytársaikat a NAV jelentős bírságok kiszabásával ellehetetleníti. Egy másik értesülés szerint a “Vénusz” és a “Floriol” márkanevű étolajokat gyártó, amerikai tulajdonú “Bunge” cégnek ajánlották fel bizonyos, ugyancsak kormányközeli “Valakik”, hogy egy hasonlóan “alapítványi köztességgel” átcsorgatott kenőpénzért cserébe “elintézik”, hogy a NAV “rászálljon” az üzletüket rontó, adócsaló vállalkozásokra.

Azt nem tudhatom, hogy eme két, említett eset netalán nem ugyanaz-e. Ámde tény, hogy miután a korrupcióra felkértek nem mentek bele a “Buliba“, rögvest rájuk (és nem az áfacsalókra!) szállt a NAV, az/azok pedig bejelentette/ék ezt az USA budapesti nagykövetségén, lévén erre őt/őket egy 1977-ben hozott amerikai törvény kötelezi. … És innentől kezd könnyen azonosíthatóvá válni azon “Piszkos Féltizenkettő” minimum fele és alaposan gyanúsíthatóvá úgy négy-öt nertárs, tehát a maradék “fele”!

A Horváth-féle áfacsalás-leleplezés egyik legfontosabb kitétele, hogy Orbanisztánban vannak bizonyos “érinthetetlen” cégek, melyek ellen ha indult is NAV-vizsgálat, azt “Felülről” (mégis mennyire “felülről”?!) leállították. Így Vida Ildikó elnök és a meg nem nevezett alelnök, valamint az ugyancsak anonim főosztályvezető érintettsége kétségtelen! (Hogy ki az az alelnök és az a bizonyos főosztályvezető, innentől fogva simán beazonosítható, ölég csak a a NAV honlapjára kattintani és megnézni az illetékességi köröket!)

Ugyancsak könnyű azonosítani azt a minimum egy kormánytagot, aki az áfa-síbolási ügyek ki nem vizsgálásában játszott/játszik aktív szerepet. Ő nem más, mint Tasnádi László belügyi államtitkár (a Fidesz által állítólag elítélt Kádár-rendszer titkosszolgálatának III/II-es ügyosztályán dolgozó tiszt), aki az államhivatalok korrupciós ügyeit vizsgálni hivatott Nemzeti Védelmi Szolgálat (ez a nyomozati szerv ül már legalább egy éve a Horváth-féle “Zöld Aktán“, de az államtitkár szerint egyelőre nincsenek konkrét információk!) irányítója, illetve az adóhatóság korábbi, “bűnügyi igazgatója”!

Szóba jöhet még Pintér Sándor belügyminiszter is. Ő nem csak arról hírhedt, hogy botrányos módon államtitkárt csinált ebből a Tasnádiból, de az elmúlt évtizedek sajtóinformációi szerint komolyan érintett különböző adócsalásokban és (legfőként!) alvilági, tehát maffiás kapcsolatokkal. Az egyik kitiltott tehát lehetne akár ő is, tekintettel elő- és utóéletére.

Szintén lehetséges Érintett maga Lázár János kancelláriaminiszter. Mivel Mr. Goodfriend megemlítette az úgynevezett “Trafikmutyit” is, másra aligha lehetne gondolni. Lévén Lázár volt az a miniszterelnökségi (akkor még csak) államtitkár, aki ezt a botrányos, az állam túlhatalmával alaposan visszaélő disznóságot kitalálta(?) és levezényelte.

Ámde melyik az a bizonyos “Alapítvány”, melyen keresztül azt a kétmilliárdot tanulmányírásért/elemzésért “cserébe” át köllött volna folyatni (hová is?!)? Itt csakis a “Századvég” kerülhet szóba. Eszerint vagy tényleg az ennek egyik klónját igazgató Heim Péter az érintett, vagy Mráz Ágoston Sámuel. Utóbbi azonban azért valószínűtlen, mert az csakis “közéleti és sajtóelemzésekkel” foglalkozik, míg az utóbbi bármikor felvállalhat (papíron) egy ilyen dolgozat elkészítését. (Őket az amerikai szlengben lehetne akár “üzletembernek” is nevezni, holott egyetlen tevékenységük az Államkassza fosztogatása … állami engedéllyel és “megrendelésekkel”!)

Attól tartok, hogy a teljes Listát soha nem fogjuk megismerni … akárcsak a majdani “bővülést” sem. A Piszkos Féltizenkettő ugyanúgy hallgat, mint az Ártatlan Bárányok. Igaz, utóbbiak valójában hangoskodnak, egyre jobban magukra húzva az egyébként jogos vádakat. Hogy miért teszik ezt? Nem nehéz kitalálni: nehogy a Féltucat bárányai elkezdjenek bégetni!

Minden esetre nekünk, akiknek homolkcsontja mögött még mindig a “szürkeállomány” és nem a “narancsgáz” vagyon meg köll állapítsuk, hogy “Nemzeti Kormányunk” jóvoltából olyan társaságba keveredtünk, amelyre csakis a Keleti Nyitás elméletével házalók lehetnek büszkék!

No dehát ezért is A Gyarmatosítók a hibásak! … Meg persze Agyurcsány!

… és ezt …

szendamondja!

A Mozgalom legújabb híreit Tuaregtől, lásd itt!

Reklámok

4 hozzászólás on “A “Piszkos Féltizenkettő”: A(z ártatlan) bárányok hallgatnak”

 1. bonhomme szerint:

  Kedves szendam,
  hogy te egyfolytában nem bírsz magaddal és újabb posztokat írsz! 🙂
  Nekem meg bele kéne vennem a kiszivárgott / találgatott neveket a zöngeményembe…
  Na de egyelőre maradjunk a kész versezetnél:

  Elöljáróban:
  köszönet a mindig naprakész ellenzéki bloggereknek, valamint lelkes kommentelőiknek.
  Az ő írásaik, szellemes hozzászólásaik indították meg az agyamat, és utólagos engedelmükkel fel is használtam soraikat.
  Külön köszönet a 444!-en Tibornak és “lullaby engineer”-nek: az ő “politikai sci-fi” kommentje, illetve “engineer” poénja – SZERINTEM ORBÁN VIKORT ÖRÖKRE KITILTOTTÁK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBÓL. – felelős a vers abszurd befejezéséért.

  “Tilos az á”

  Mintha egy mesébe csöppentünk vón’ bele!
  Amerika töke most lett velünk tele!
  Addig jártatok rá a mézes csuporra,
  míg megelégelték, s most buktatok orra!

  Hat pernahajdernek “tilos az á”, hékás!
  Ámde ez a helyzet mézcseppnyit sem tréfás!
  Illusztris társaság, mibe kerültetek;
  bár ti első körben tán jót derültetek.

  Viccnek hittétek, mit mondott e Jóbarát;
  majd ha velünk issza a Királyok Borát
  – gondoltátok -, végül aztán elárulja:
  “I was only joking”, és lőn halleluja!

  Hát nem, kispajtások, ezúttal nem tréfa!
  Van úgy hogy az embert pofán verik néha,
  ha nem méri fel, hogy nincs egy súlycsoportban
  azokkal, akiket felbosszantott sorban.

  Uganda, Ecuador, Panama, Szerbia,
  a Fülöp-szigetek, meg Indonézia,
  Nicaragua és Kamerun, Banglades,
  Nigéria, Kenya… A lista beszédes.

  Büszkék vagytok-e már az új klubtagságra?
  Azt kell gondolnom, hogy nem is vágytok másra!
  Éllovasnak lenni korrupciós listán?
  Nem egy nagy dicsőség…! Vagy nem látnék tisztán?

  Jön-e Bayer és az újabb békemenet,
  nagyobb tiszteletet hogy követeljenek
  a korrupciónak, mely világhírű méltán?
  Tényleg így lesz, vagy én fogom fel túl léhán?

  Hallom: a tudatlan keszi tarajos sül
  ezen a héten épp az USÁ-ba készül.
  Nagy lebőgés lenne, ha ott a reptéren
  az I. Office pont őt tiltaná ki éppen.

  Bánatában talán egy stadiont venne,
  amiben őnéki VIP-páholya lenne.
  Vásárolna mellé effél kiló szotyit,
  s míg a meccset nézné, köpködne egy kicsit.

  Diplomáciai anti-őstehetség;
  hat üres faluban párját ne keressék!
  Méltó bűntársa a Felcsúti Fenségnek!
  (Ámbár emberileg kalap szart se érnek!)

  Ne aggódj, Petikém! A magyar tömegek
  – lásd még Birkamenet – szorítanak neked!
  Szolidaritásuk jele – ne légy kába! -,
  hogy ők sem utaznak ki Amerikába!

  Ennél nagyobbat már tényleg csak az szólna,
  ha most kiderülne, Viktor is “perszóna
  non grata” és rá, mint miniszterelnökre
  szólna egy kitiltás, úgy örök időkre.

  Őrült Viktátorunk ki tudja, mit tenne?
  Lehet, tán csípőből hadat is üzenne!
  Bojkottot hirdetne Amerika ellen,
  s nem inna több kólát: reszkessen az ellen!

  Majd dilettánsügyi szolgáját hívatná,
  akinek szigorú parancsba kiadná:
  hívja meg azonnal a kitiltottakat,
  tartanának nékünk előadásokat

  arról, hogy megyen a korrupció arra,
  s alkalmazható-e a Magyar Ugarra?
  A Századvég bő kétmilliárdot kapna
  a megszervezésért kápéban és csak ma.

  Végül a tananyag kiosztva a NAV-nak,
  önkormányzatoknak és kormánytagoknak,
  tisztviselőknek és államtitkároknak:
  íme a módszertan! Külhonban mint lopnak!

  “Kedves jó Péterem, eljött a te időd:
  nagy útra küldelek, húzzál Tisza cipőt!
  Ezek még hírét sem hallották a NER-nek:
  lopnak, de híján egy átfogó rendszernek!”

  Szedte is a lábát Szíjjártó Petike;
  nem törődött vele, műholdak lesik-e.
  Bejárta fürgén a harmadik világot,
  és exportálta a magyar valóságot.

  Hát így lett végül a fülkeforradalom
  korrupciós szinten világszabadalom.

  • bonhomme szerint:

   Mámeg a kapkodás, osztán sántikál a versláb, mint Petike a versbeli Tisza cipőben…

   Helyesen:
   …a korruptságnak, mely világhírű méltán?
   Tényleg így lesz, vagy én fogom fel túl léhán?

 2. bonhomme szerint:

  Egy formás kis összefoglaló a dolgok állásáról:
  http://gepnarancs.hu/2014/10/jo-reggelt-hazudta-a-kormany/

 3. Elég jól beletrafáltál kedves szendam!

  “Attól tartok, hogy a teljes Listát soha nem fogjuk megismerni … akárcsak a majdani “bővülést” sem. A Piszkos Féltizenkettő ugyanúgy hallgat, mint az Ártatlan Bárányok. Igaz, utóbbiak valójában hangoskodnak, egyre jobban magukra húzva az egyébként jogos vádakat. Hogy miért teszik ezt? Nem nehéz kitalálni: nehogy a Féltucat bárányai elkezdjenek bégetni!”

  Elég sokat morfondáltam, hogyan is jöhet ki a kormány ebből a dágványból?
  Milyen forgatókönyv alapján “rendezik” a dolgokat.
  Szerintem nem létezik jó megoldás, maximum a veszteségek minimalizálására törekedhetnek.
  Teljes “Listát” megismerni? Még a gondolattól is halálra röhögöm magam.
  Eleddig 6, azaz hat érintett kilétét sem lehetett megtudni (nyilván nem véletlen).
  Korrupció. Az nem hasonlatos az önkielégítéshez, virtuális partner nem elég.
  Ki kerüljön célkeresztbe (egyáltalán, megéri-é valakit is kitenni az össztűznek?), ki kit márt mejd be, hova vezet(het)nek a szálak, stb. mind, mind nehéz, súlyos kérdés, amit végig kőne gondolni.
  Erre a hosszú hétvége is kevés.
  Marad a hagyományos megoldás, az omerta.
  Minimál veszteség, és végül is mindenki pótolható egy hasonlóan korrupt “friss hússal”.

  Én persze azt gondolom, hogy amit a kormány most minimális veszteségként lát, az csak a maffia redukált vesztesége, mert az ország lakosságának tisztességes fele többet veszít, mint amit el tud képzeni.

  A végére hagytad a: ki a hibás? nem elhanyagolható kérdést.
  “A Gyarmatosítók a hibásak! … Meg persze Agyurcsány!” – értem én a viccet csak nem szeretem! 🙂
  Bármennyire is ironikusnak szántad “Agyurcsány!” felelősségét felemlegetni, a parlamentben “komoly” képviselő(k ?) elég határozottan a zemútnyócévet hibáztatta. Nem ironikusan, komolyan.
  Az ész megáll, és ácsorog.
  Azért nem állom meg, hogy a véleményemet is ide írjam:
  Gyalázat amit ez a (jogász-paraszt) kormány művel, de még nagyobb gyalázat, hogy tűrjük!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s